בית פורומים בית שמש

לראש העיר יש רשיון לעסוק בתיווך?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/11/2010 14:53 לינק ישיר 
לראש העיר יש רשיון לעסוק בתיווך?

כולנו כבר התרגלנו לאוהל הירוק ברח' נחל אוריה שנראה כמו סוכת אבלים של החמאס ולמעשה משמש את קהילת הספרדים כתחליף לבית כנסת, למעשה כבר זמן רב (שנים) שמתכננים להקים בית כנסת לתושבים הספרדיים בשכונה אולם עד כה לא היה מי שיתפוס יוזמה, רוב התושבים התפללו בבית הכנסת שמחת חיים כששכן בקצה נחל מיכה והמרחק  היה גבולי, לפני מספר חודשם עברו בשמחת חיים מרח' מיכה לרח' שורק לכיש, המרחק גדל ומדובר בעליה לא קלה בפרט בימים חמים או גשומים, הדבר היה מבחינת כמה תושבים, סוג של דרבון לקום ולעשות מעשה ואכן ביום בהיר התארגנו תושבי הבניינים ברח' אוריה והתפללו בבניין מס' 12, השכינם לא אהבו את הרעיות שיש מניין בחצר וביקשו שימצאו מקום אחר, המארגניןם כמובן לא חיפשו להציק וכבר באותו שבוע ארגנו אוהל על המדרכה במחשבה שהעניין יקח מספר שבועות לכל היותר עד שיקבלו מהערייה שטח לבית כנסת, הרי ראש העיר שסניק ומכיר שם את כל הקבוצה הם חשבו לעצמם....
אבל תכניות לחוד ומציאות לחוד הם עדיין שם כבר כמה חודשים, אני אישית לא יכולתי  לראות אותם בקייץ נמסים בחום והצעתי להם שישתמשו בבית הכנסת שלנו מתי שירו מלבד שעות המניינים הקבועים, אכן בקיץ הם ירדו להתפלל אצלנו שעתיים לפני זמן המניין שלנו במזגן כראוי אולם בחורף  התפילה אצלינו מוקדמת מעט מה שגורם להם להקדים יותר והציבור לא מוכן אז הם חזרו לאוהל.
בכל הזמן הזה, הם מנסים למצוא פתרון ראוי כלומר לקבל מהעירייה את אחד הגנים לשבתות או שטח לא גדול כאן קרוב שעליו יניחו מנ"ד, לאחרונה כאשר ראו כי לא זז כלום וכי האשכנזים השולטים בעירייה לא מצליחים למצוא לראש העיר פתרון ראוי הם הודיעו לראש העיר כי הם מתכוננים להביא קראוון קטן ולהניחו בסוף הרחוב בחניה,  ראש העיר מיד אמר להם כי לא כדאי כיוון שזה לא חוקי והוא יאלץ להזיזם, בואו ניפגש הוא אמר, ואני אנסה לעזור, הם כבר בנו על העניין וציפו לגאולה שלמה במהרה, ראש העיר שהגיע למקום הופתע לגלות עשרות תושבים (קרוב למאה) שבאו לבקש ולדרוש פתרון למצב, ראש העיר הבהיר כי אין לו פתרון וההצעה שלו זה לשכור דירה  עבור בית הכנסת, הוא אף הציעה דירה מסויימת ברחוב שיכול לדאוג למחיר טוב....
חברי בית הכנסת הנדהמים הסבירו לראש העיר כי ציפו שיגיע עם הכובע של ראש העיר  ולא זה של המתווך...כי מתווכים יש כאן בשכונה בשפע. 
בנתיים הם ימשיכו להתפלל במה שהרוח הבוקר השאירה מהאוהל ויהיו סוג של אות קלון לשכונה ופרנסי העיר שלא מסוגלים לדאוג לתושבים שלא בצבע או במגזר הנכון

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2010 18:16 לינק ישיר 

ככה זה כשכל 10 איש פותחים בית כנסת. וכל 20 איש כבר דורשים בניין למויסדת... מה זה קשור לעיריה? רוצים בית כנסת? תאתרו מקום תראו שהשטח מתאים למבני ציבור תארגנו כסף. בירושלים אנשים הולכים שנים לבתי כנסת במרחקים גדולים ולא חושבים להתלונן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2010 11:45 לינק ישיר 

בשבת פגשתי את בעלבעת והבעתי את מורת רוחי מעמדתו בכל הקשור ל "סוכת האבלים" שהוקמה בסוף נחל אוריה.טענתי כי מבלי להיכנס למצוקה שקיימת או לא קיימת למתפללים, אין שום הצדקה להזיק את הרבים. ולהקים סוכה מכוערת שכזו על מדרכה ששייכת לרשות הרבים זה גזל וחוצפה. בנוסף התפלאתי איך בעלבעת כאחד מאנשי תנועת טוב (שגם אני נמנה על תומכיה) שחרטה על דגלה את איכות הסביבה, ניקיון וכיבוד החוק, נותן ידו למעשה שכזה.
בעלבת אמר שי שלו מה לומר אבל אין זה המקום (בית כנסת) , אני מסכים איתו, מכיוון שעמדתו היתה פומבית נכון הוא שגם תשובתו אלי תהיה פומבית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2010 12:52 לינק ישיר 

אני רוצה לשאול את בלבעת אם בבית כנסת שלו הכניסו 2 ספרי תורה מאז שר"ע אבוטבול זכה בבחירות, או עוד לא...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2010 17:35 לינק ישיר 

מחשבות
ברוך שובך
הגם שאני מסכים איתך בנושא הסביבתי בכל זאת הנושא העצוב הוא ראש העיר שלא יכול לפתור בעיות
שמוכיח שרק חזקים יכולים עליו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 19:02 לינק ישיר 

סימפל אני עונה לך ראשון כי זה הכי קל, ראש העיר לא הבטיח לנו ספר, תמכתי בראש העיר לא בגלל ספרי תורה, היו אז את השיקולים שהיו אז נכונים, לא היה מולו מתמודד אחר שהיה עדיף ונכון היה ללכת עם המנצח וההימור היה נכון, אם זה עזר או לא זה כבר דיון אחר....
באמונתו, הנושא לא חדש, כבר בקרית ספר חשבו כמוך והוחלט כי בית כנסת אחד ישרת את כלל תושבי העיר וזה לא הצליח למרות ששם הייתה הצדקה לטיעון כזה כי באותם ימים המקום היה קטן ולעיר יש רב אחד ללא עוררין, ובכ"ז זה לא הלך כי כידוע כשם שפרצופיהן שונים כך מנהגיהן וכו, אדרבה אני בעד שיהיה כמה שיותר מקומות תפילה ואם יש מספיק אנשים שהתחברו כדי להחזיק את המקום אז אדרבה ואדרבה ובמקרה הזה יש, יתירה מכך מדובר במניין ספרדי שאין כאן בשכונה מניין ספרדי, יש למטה קרוב למרכז המסחרי ויש למעלה ליד לכיש, אני אישית מבין את הקושי שלהם ללכת עד לשם ולא חושב שצריך לנדוד מרחקים לבתי כנסת כי העירייה לא נותנת, וזה שיש אנשים שצועדים שעה ככל צד לבית כנסת מסויים זה חביב ואף ראוי להערכה אבל לא מחייב אחרים.

באופן כללי וכאן אני עונה גם לך ידידי המלומד במחשבות, אני לא בעד להקים אוהלים, אני לא באתי לעודד, אבל  מי כמוך יודע מה זה לעשות  מעשה זמני עד שהעניין יסתדר כמו סתם דוגמא מהחיים לפתוח גדר של  רשות הרבים לצורך פתיחת  שביל פרטי ובנתים להשאיר סלעים כמכשול, אבל אם זה זמני זה מתקבל ואין לי ספק שגם אתה היית מבין מקרה כזה, במקרה דנן הם לא בקשו בניין וגם לא קראוון, הם ביקשו  מקום צנוע שבו על  חשבונם הם יבנו או יניחו מנ"ד או מבחינתם אפילו לקבל גן רק לשבת זה בסדר ולא חסרים גנים ברחוב הקטן הזה, מה שמבחינתם כואב זה שיש כאן ברחוב מבנה ציבור שמשמש קהילה אחת שהיא אמנם הגדולה כאן בשכונה ללא ספק, אבל יש להם מבנה ציבור רשמי שקיבלו מהעירייה לבית כנסת, עם השנים הם גם פתחו חלל מתחת  ועם השנים הוציאו גם היתרים לחלל, וכעת (כבר כמה שנים) מתכננים להרחיב על גג סמוך, באו הקהילה הספרדית בטענה של למה להם הכל ולנו כלום? גם מבנה, גם חלל וגם גג? אם באמת אין מקום  לבית כנסת נוסף אז שיחלקו את הקיים בין כולם, זה שהם קיבלו ראשונים זה יפה אבל לא חתונה קטולית, האוהל שנבנה עי הספרדים נבנה לשבועיים שלוש במחשבה שזה הולך להסתדר אולם לצערם ולצערי זה נסחב, אני אישית רואה בכך תעודת עניות של כולנו ומצפה לתמיכה הדדית באחים בצרה,
נ.ב. לא בדקתי משפטית אבל לא נראה לי שיש בעיה חוקית  עם הצבה של אוהל ארעי על המדרכה כך שמבחינת מה שהעלית על הקשר לתנועת טוב זה בסדר.
מקווה שעניתי לכולם על מה שמציק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2010 11:10 לינק ישיר 

הוא לא צריך מספיק קצת בורקסים בטקס היסוד או בחנוכת בית הכנסת והכל בסדר....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 17:11 לינק ישיר 

ידידי בלעבעת,
לא ברור לי למה התכוונת שכשכתבת "להשאיר סלעים כמכשול", כי את זה לא הייתי מתיר בשום מקרה...
אבל נכון הוא שבאופן זמני, ניתן להבין אדם הפותח גדר ובתנאי שלאחר שהצורך מסתיים הוא מתקן, או אדם שמדליק מדורת ל"ג בעומר ולמכלכך את הרחוב ואח"כ מנקה.

לא כך המקרה בנחל אוריה, מדובר באמצעי לחץ על העירייה כדי שהיא תתן לאותו קהל שטח שאולי לא מגיע לה, דמה בנפשך שאדם פרטי היה "משאיר סלעים כמכשול" ואומר שעד שלא יקבל דירה או קרקע מהעירייה הוא לא יזיז אותם? זה נראה לך הגיוני? זה נראה לך כשר?
עם כל הכבוד ל"סבל" שנגרם לאותם מתפללים, אני רוצה להזכיר לך (אולי לא גרת אז ברמב"ש), כי מתפללי בית הכנסת "בני תורה" התפללו זמן רב בדירה על חשבונם לפני שהם קיבלו בית כנסת. 
כמה זמן התפללו אותם יהודים שמתפללים באוהל לפני שהם החליטו ש"אין להם ברירה" אלא להזיק את הרבים?
האם הם היו בכלל בית כנסת אי פעם? או שביום בהיר הם החליטו להקים מניין ומצפים שראש העיר יעמוד לדום?

לא הבנתי גם את הטיעון של "אין בית כנסת ספרדי בשכונה",
א. כפי הידוע לך אני כופר בהגדרה של הרחובות  אוריה שורק וקישון כשכונה, לדידי השכונה היא רמב"ש א' ובה יש יותר מ2 בתי כנסת ספרדים :).
ב. איפה הם יתפללו עד עכשיו? האם בגלל שבית הכנסת שהם יתפללו זז כמה מטרים מותר להם כבר לעשות דין לעצמם?

החוק לא קדוש בעיניי, ולפעמים אפשר להצדיק מעבר על החוק, טענתי שלא מסתדר לי איך איש של תנועת "טוב" שחרתה על דגלה את נושא "איכות הסביבה", נותן יד לאנשים שמכערים את השכונה, ובונים אוהל כאילו שאנחנו בדואים באמצע המדבר.

אבל מכיוון שהרמת לי להנחתה...

הנה ציטוט מפס"ד שמדבר על מקרה דומה לשלנו...

ע"פ 5086/97 אזולאי בן חור  - "במצב זה, כאשר המאהל עומד כבר קרוב לחודשיים, באין כוונה מצד המשפחות המתגוררות בו לפנותו בשבועות הקרובים, ואף אין מועד רחוק יותר לפינויו, יש לומר כי מתקיים במאהל גם יסוד הקביעות. המסקנה היא שהקמת המאהל הייתה צריכה היתר לפי חוק התכנון והבניה. כיוון שכך, בהיעדר היתר, רשאי היה יושב ראש הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה להוציא צו הריסה מינהלי נגד המאהל, לפי סעיף 238א(א) לחוק התכנון והבניה."

תוקן על ידי machshavot ב- 11/11/2010 17:27:20

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בית שמש > לראש העיר יש רשיון לעסוק בתיווך?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext