|
|
| נשלח ב-5/11/2010 13:05 |
|
| |
ולכן נשים חסידיות הם יותר פמניסתיות
|
| נשלח ב-5/11/2010 13:12 |
|
| |
מנין לך שהן יותר פמנסטיות? גם אם כן,יתכן סיבה נוספת,בציבור הליטאי,שהבעל לומד,האשה מרגישה במעמד חשוב בזה שהיא עובדת ומביאה פרנסה הביתה,אצל החסידים שהבעל עובד,כדי שהאשה תרגיש חשובה,לא מספיק לה סתם לעבוד,ממילא הרבה מהם מחפשות תחומים מיוחדים לבלוט בהם,ממילא הולכים גם לכיונים שהיו שיכים לגברים. תפקידים יצוגיים וכדו'. זה מעניין,איך שלפעמים דוקא בחברה שאמורה להקפיד יותר על נושא מסוים קורה ההיפך, החברה החסידית ששמה על נס את ענין שמירת העינים, נשותיהם אמורות להיות הצנועות ביותר, ואילו אצל הציבור הליטאי היה אמור לניות ההיפך, למעשה,אני לא בטוח, אבל כך הרושם שלי,שדוקא בחברה החסידית הנשים הולכות יותר יפה,וכמו שאתה אומר,אםזה נכון,גם יותר פמנסטיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2010 13:18 |
|
| |
מה יש כאן להבין ?
נשים חסידיות הן חברת נשים,
מה שאין כן אצל נשים ליטאיות הן בחברת גברים, הכל בשביל הגבר,
עניין הצניעות לא קשור, למשל בתולדות אהרן הנשים צנועות ביותר אבל הכי פמניסטיות,
ומי שמכיר הנשים החליטו שם מי יהיה האדמו"ר ולכן היה שם כל הפילוג, נשות החסידות שנאו את אשת האדמור מתולדות אברהם יצחק,
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2010 13:40 |
|
| |
אז אם הם היו משתתפות בבחירות,היה לנו ח"כ מתולדות אהרון...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2010 13:49 |
|
| |
| סגסג כתב: |  | אז אם הם היו משתתפות בבחירות,היה לנו ח"כ מתולדות אהרון... |
|
ח"כית
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2010 13:53 |
|
| |
ירוחם וכולם,
אין באמת טעם לדון בנושא הזה בלא להביא נתונים כלשהם.
הצבעה על פלוני או על פלונית שחזרו בשאלה והם באים מהמגזר הזה לעומת אלמוני או אלמונית שבאים מהמגזר האחר אינה מלמדת כמובן מאומה. הבו לי נתונים!
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2010 13:55 |
|
| |
די מצחיק לקרוא בדורינו על מושג "האשה הליטאית" והאשה החסידית".
כיום שהעולם החרדי גדול שבעתיים ומפוצל ברעיונותיו שבעים ושבעה, מלפני דור דוריים.
קשה מאוד להשתמש בסיווגים הכוללניים הללו שאבד עליהם הכלח.
היום כל קהילה דורשת עיון ספציפי במוטיביה ואורחותיה ותהפוכותיה, והרבה מהתגובות כאן פשוט לא קשורים למציאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2010 14:00 |
|
| |
יוחנן,
אמת אמרת, ואוסיף כל אדם הוא עולם ומלואו! ובתוך הקהילה החסידית הקטנה, הכמעט כתתית, כמו בתוך החוג הליטאי הקטן של רב אלמוני, החוג הכמעט כתתי, יש ויש אנשים ונשים שונים וכל אחד מהם הוא עולם ומלואו!
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2010 14:01 |
|
| |
סגסג המענין שדווקה הנשים החסידיות עושות מה שהגמרא ממליצה, ולא הליטאיות
תענית דף כג: -מאי טעמא כי מטא מר למתא נפקא דביתהו דמר כי מיקשטא? אמר להו: כדי שלא אתן עיני באשה אחרת. -
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2010 14:01 |
|
| |
ובתוך כל קהילה בעצמה יש כל הסוגים,
אבל ברור בעליל שמבחינת נשים יש את הכלל הגדול הזה שנשים חסידיות הן יותר חבורת נשים, כל הפעיליות שלהן הם בחברת נשים,
לא תראה כמעט גברים חסידים עם נושתיהם, וכן הפוך לא תראה כמעט נשים חסידיות עם גברים,
אני אומר יותר מזה, בכל קהילה חסידית יש ארגון נשות החסידות,
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2010 14:02 |
|
| |
מקס, לא, לא, לא. האם אתה שובת כל שבת במגזר אחר שאתה יודע את כל הדברים האלה!
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2010 14:18 |
|
| |
| אליעזרט כתב: |  | | מקס, לא, לא, לא. האם אתה שובת כל שבת במגזר אחר שאתה יודע את כל הדברים האלה! |
|
היום לא, אבל כבחור שלמדתי בארץ מאוד סקרן אותי כל זה,
בקיצור מכיר טוב את כל הסוגים מהודו ועד כוש
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2010 23:01 |
|
| |
כדרכם של הרבה אשכולות התגלגל הדיון לנושא אחר,האמת בס"ה הנושא שהתגלגל הוא גם מעניין,כך שלא איכפת לי כ"כ שהתגלגל. נראה לי שכדאי לפנות בהצעה למנהלי הפורום,שיתירו לפתוח אשכול יותר מפעם בשבוע,כשהנושא השני הוא נושא שהתגלגל מאשכול שנפתח השבוע,כך זה יתרום לסדר של הענינים. הרבה פעמים מגיעים לנושא אחר,ולפעמים אם כבר נפתח דיון בנושא באופן טבעי, חבל לעצור את הדיון,מה שקורה שבגלל שהוא סוטה מנושא האשכול,דואגים לעצור אותו,ולפתוח אשכול חדש אי אפשר, לכן לדעתי יש לשקול את הרעיון הנ"ל. עכשיו נדון בנושא שעליו נפתח האשכול. היו כאלה שבקשו שאני יסביר באיזה נקודה אני מתכוין לדון. האמת,שגם אצלי לא היה כל כך ברור הענין,אבל יש לי הרגשה אישית לפחות במקום שאני מתפלל בו בליל שבת ובשבת בבוקר שחסר משהו בחוית התפילה,לכן פתחתי את האשכול,בתקוה שתוך כדי הדיונים יתבהרו גם לי הפרטים. יש כאן בנושא הזה כמה חלקים. ראשית,זה דבר פשוט ללא חולק,שחשוב מאוד שיהיה לאדם חויה רגשית חיובית,בעשית המצוות,בלימוד התורה בכל דבר שקשור ליהדות. זה חשוב לאדם עצמו וזה חשוב עוד יותר לחינוך לעיצוב דור העתיד. ליצירת קשר בין הילדים ליהדות,לתורה ולמצוות. וזה חשוב בפרט בדורנו אנו,שחומת המגן בין הרחוב לסביבה החרדית,נופלת אט אט. החויה הדתית,זה הדבר שגרם להרבה הרבה מבני עמנו,שפרשו משמירת תורה ומצוות,להשאר קשור ליהדות. [זה מדהים לראות,אנשים שאפילו מצהירים על עצמם שאינן מאמינים אבל יש להם משהו שקושר אותם ליהדות. למשל עו"ד יורם שפטל,המצהיר על עצמו כאינו מאמין,אבל הוא מרגיש כ"כ קשור ליהדותו,אם כי זה אבסורד להיות קשור ליהדות בלי להאמין,אבל זה המציאות. או למשל,נהנתי לראות ראיון של ירון לונדון עם הח"כ הערבי שמבדר הרבה את הכנסת,שכרגע אינני זוכר את שמו,שהוא מתעמת איתו על כך שלא יוצא מספיק חוצץ נגד החמאס,וטוען שהחמאס העקרונות שלו דומים להיטלר,אתה רואה איך שלבו חם ורועש וגועש בשצף קצף,על השנאה והאנטשמיות שיש לחמאס נגד היהדות,אתה רואה שכמה שהוא שמאלני הוא עדין קשור ליהדותו,בצורה כזו שאולי הוא בעצמו לא מודע לכך.] ולכן,זה ודאי שיש חשיבות ליצור גם בתפילה חויה רגשית חיובית. אבל,יש בעיה מסוימת ביצירת החויה בתפילה,כיון שיש מצוות שאדם מקיים בביתו פנימה, והוא יכול להחליט איך לבצע אותם, איך לגרום לכך שחגי ישראל יחקקו בנפשות הילדים בצורה יפה וכו', אבל התפילה נעשית במסגרת ציבורית,ובמסגרת ציבורית זה כבר לא תלוי באדם הפרטי עצמו. עכשיו,חוץ מחוית התפילה עצמה,חשוב שגם הדברים שמסביב לתפילה,וזה בעיקר שיך בליל שבת,שיש זמן הפסקה בין קבלת שבת לתפילה, שיחקקו בצורה חיובית, כיון שהם נעשים ביחד עם התפילה זה מתקשר אצל האדם כחלק מהתפילה. יש הרבה מה לדון בענין,זה מאוד תלוי כמה יש הרגשת קשר בין המתפללים, כמה יש הרגשה של קהילה, ובעוד הרבה דברים. למשל,קבלת שבת,באיזה סגנון היא נאמרת,ההפסקה בין קבלת שבת למעריב מה עושים בה, האם תמיד הרב של הבכה"נ דורש שם, גם אם איננו מטיב דבר, וגם אם הדרשה שלו משעממת חלק מהמתפללים. עוד נקודה שאני מתלבט בה,מהירות התפילה,אני אישית זורם עם תפילה מהירה,השאלה ביחס לילדים, מצד אחד אני חושב שתפילה מהירה טובה גם להם, כדי שהתפילה לא תהיה עליהם למשא,מצד שני לפעמים תפילה מהירה נתפסת כזלזול בתפילה. וכמובן,שבכל הנושא הזה בציבור החרדי השמרני,הבעיה היא כפל כפלים מהציבור הדת"ל הפתוח יותר לשנויים. ומסיבה נוספת, שהציבור החרדי פחות מתחשב בצרכים של מעמד הבינים, שהם רוב רובו של הציבור, ומנסה לחנך את כולם כמו שמחנכים גדולי ישראל, וליצור מסגרות תפילה כמו שיתפללו מנין של גדולי ישראל, והציבור הדתל"י יותר מטה את אזנו לצרכים האמיתים של רוב הציבור. כתבתי את הדברים בלי סדר מיוחד,ואקוה שיועילו להבהרת הדיון.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 16:55 |
|
| |
תופעת מניני קרלבך,היא גם תופעה שבאה מהרגשה של אנשים שיש להחיות את התפילה. היה אפשר לדאוג להביא מידי פעם חזנים ידועי שם להנעים את התפילה,תופעה שלא קימת כמעט במחוזותינו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 23:34 |
|
| |
סגסג היקר,
אם אין אני לי מי לי.
לשון אחר: אם אין ההר בא אל מוחמד, מוחמד ילך אל ההר.
בקיצור: אם אין אתה יכול להביא חזנים אל בית הכנסת שלך, צא אתה לבית כנסת אחר!
|
|
|
|
|