| נשלח ב-7/11/2010 12:16 |
|
| |
לפעמים הדמיון עולה על כל מציאות /טור אישי.
הוא היה בחור ישיבה רציני, שאפתן וחברה'מן מהסוג שהצוות והחברים בישיבה אוהבים.
לא היה כמעט נושא שבו לא הייתה לו דעה והשקפה ברורה ויחודית. וגם כשלא היה לו, לא היית מרגיש בכך.
הוא ועוד כמה מחבריו יצאו לשבת חתן של חברו הטוב והחברותא היום-יומית שלו בשנתיים האחרונות.
בדיוק אופיני הוא הגיע חצי דקה לפני שבת וגילה שמיקמו אותם בדירת בנות רווקות מהמגזר הדתי לאומי שפונתה לכבודם.
הוא צחק שהוא בדירה של מגזר שמנוגד איליו, וערך השוואות בקול בין דירת בחורי ישיבות לדירה זו שכל בת בחדר נפרד.
בצהרי השבת הוא שם לב לפתק התלוי על הלוח, ביחד עם עוד הרבה פתקים ובהם ציטוטים מענינים, משלים ומדבקות.. על אותו הפתק מובא היה בכתב יד מסודר ועגלגל, ציטוט מספר:
"כשהייתי ביער ראיתי בית מעץ שבעליו חיבר עץ עם בליטה לעץ אחר על ידי כך שחקק בעץ השני שקע לבליטת לוח העץ האחר, אך לא קצץ אותו. כך גם האהבה- אהבה אמיתית פירושה לחקוק בתוכך ועצמך בשביל שיכנס ללבך האחר אך לא להתחבר איליו בעזרת הסרת הבליטות שבו".
השבת עברה בנעימים, וכן גם הנאום ההיסטורי שלו בשבחו של "החתן שלנו" כשידיו מונחות בתנועת חשיבות על הבקבוק.
במוצ"ש כשכבר היה בישיבה, גילה להפתעתו שהוא שכח את הפלאפון שלו כשהשאיר אותו מעל הארון שניה לפני בוא השבת.
הוא צלצל אליו, וענתה לו 'רונית' הוא ידע מי היא מהתמונות והמכתבים שהיו תלוים לרוב, ומהם הבין שהיא עוסקת בהוראה.
הם סיכמו שבעוד חצי שעה שניהם יהיו באזור "גשר המתרים" והיא תעביר לו את המכשיר שלו, שניהם לא ידעו מה ההמשך..
היא הגיעה לשם לפניו, הוא שכבר ראה אותה בתמונות זיהה אותה, אך קלט שממש לידה נמצא הר"מ שלו וב"ב שליט'א
הוא התקשר לפלאפון שלו, וביקש שתתקדם לכיוון 'קרית משה' מכיוון שאחד מהרבנים שלו באזור, היא זזה לשם והם נפגשו.
היא חייכה ובאופן טבעי גם הוא חייך ולקח את המכשיר, הוא בא להדות לה ולהתקדם הלאה, אך היא עצרה אותו בשאלה..
"סליחה שאני שואלת, למה אתה כזה פרנואיד, אז מה אם הרב יראה אותך?" הוא הסביר שלא יקרה כלום אך במגזר שלו הווי אומר במגזר החרדי כזה דבר אינו מקובל, שיראה שיש לו קשר עם בת, ועוד מהמגזר הדתי-לאומי והם דיברו על זה.
בלא לשים לב הם התקדמו לעבר 'קרית משה' ודיברו על השוני שבין חרדים - דתיים לאומים וכ"ו במשך קרוב לשעה...
כששמו לב לזמן שחלף, הוא אמר שהיה נחמד להחליף דעות שהלא שנינו מעולמות שונים ומנוגדים אך לכל דבר יש גם סוף.
היא אמרה שחבל לפספס זאת, גם הוא חשב כך אך לפי המוסכמות החברתית שבה גדל, הוא לא יכל לגלות את רגשותיו כמוה. הם סיכמו שלמחרת הם גם יפגשו לאחר לימודיו בישיבה בשעה רבע ל-12 בלילה, ונפרדו בתחושה ש'היה מעניין'.
באותו לילה הוא חשב במיטתו שמה שעבר אינו מקובל לפי הדרך שבה חונך, אך החליט כן ללכת למחרת ולנסות גם את זה.
הם הגיעו למחרת והתישבו בגינה במשך שעתיים ודיברו, העונג האיטלקטואלי והצורה הנעימה שבה דיברה משך אותו.
הם לא שכנעו אחד את השני, הבהירו את עמדתם והדרך שבה חונכו, הוא גילה מה דעתו כי הוא היה צריך לומר לה אותו.
הם דיברו והתפלספו על הרבה וכיבדו אחד את השני, כך קרה כל לילה במשך שבועיים הם היו נפגשים באותה גינה ונהנים.
במוצ"ש לאחר שבועיים של הכירות הם נפגשו יותר מוקדם ונהנו מעוד כמה שעות של דיונים, הוא הודיע שמחר הוא לא יוכל להיפגש מהסיבה שהוא נמצא בחתונה של חבר, להפתעתם התברר שגם היא תהיה בחתונה אך באולם ממש ליד.
באותו הלילה הם נפרדו בתחושה שלמחרת הם לא יפגשו אך מחרתיים כמובן ש--כן.
בחתונה, לאחר שפיזז וקיפץ, הוא התקשר אליה וביקש להיפגש בחניון ליד, היא הייתה מופתעת מכך אך הגיעה לשם.
כשנפגשו הוא אמר: "רק רציתי לומר לילה טוב, למרות שאין את השיחה הקבועה שלנו. לפחות שהסיום יהיה" והם חייכו.
בלילה, ירח מלא האיר את פניו הוא לא נרדם וחשב לעצמו, "עד עכשיו נמשכתי אליה שכלית והיום התברר שגם רגשית", (והראיה הפגישה בחתונה). הוא שחזר את הפגישות האחרונות וגילה שהם 'נפתחו' ושופכים את הלב ולא רק דנים כבתחילה.
גם היא לא נרדמה אותו ירח האיר גם את פניה וגם היא חשבה את אותם דברים כלפיו, היא לא התאפקה וחייגה איליו...
הוא ענה שבדיוק הוא חשב עליה, אך לרוב בכל זמן שהיא תתקשר יצא ש'בדיוק הוא חשב עליה'. היא איחלה לו "לילה טוב". עבר שבוע של פגישות ליליות, הם הרגישו שישנו מתח מסוים בקשר שבינהם, ושמו לב לדמיון שבינהם (היא הייתה נאה מאוד) הם עלו לדירתה לשתות משו והוא הסכים מכוון שחברותיה לא היו שם, כמתבקש הם השאירו את הדלת פתוחה לגמרי.
בחדרה הוא ראה את אותו הפתק שהוא ראה אז בלוח, מונח על השולחן וכבר לא תלוי, היא הגישה לו אותו, והוא קרא בקול-
"כשהייתי ביער ראיתי בית מעץ שבעליו חיבר עץ עם בליטה לעץ אחר על ידי כך שחקק בעץ השני שקע לבליטת לוח העץ האחר, אך לא קצץ אותו. כך גם האהבה- אהבה אמיתית פירושה לחקוק בתוכך ועצמך בשביל שיכנס ללבך האחר אך לא להתחבר איליו בעזרת הסרת הבליטות שבו". הוא שם לב להוספה בטוש אדום שהייתה שם למטה והמשיך לקרוא..
הוא ראה את שמו מתנוסס בתוספת הכיתוב: "אני אוהבת אותך אהבה אמיתית". הוא לא יכל יותר וניגש למרפסת חדרה..
תלש מהאדנית שושנה גדולה, ניגש כשגבו מופנה אליה. הסתובב והושיט לה אותו ואמר:......
כאן מסתיים הסיפור לעת עתה, שהסוף הוא כל אחד לפי השקפת עולמו ודעתו...
מה דעתכם? האם ישנו סיכוי לאהבה אמיתית שכזו שפורצת כל גבולות ומסגרות אפשריות על כל המשתמע?
הסיפור, מבוסס על סיפור אמיתי שקרה איתי אך מעורבב במציאות שבו הרבה דמיון, מה שיצר דמיון שעולה על כל מציאות.
עד החלק שבו נפגשנו ולקחתי את הפלאפון, דיברנו במשך שעה ועוד יומיים נפגשנו, אך עצרנו זאת לפני שנגיע למצב שכזה..
מעניין יהיה לקרוא מה דעתכם על אותו נושא, בתור סיפור יש לי המשך מפתיע אליו לפי השקפת עולמי, אולי אפרסם בהמשך.
בתקווה שנהנתם. כעת שאני עובר על מה שכתבתי יוצא שכתבתי המון, מי שהגיע עד לפה אני מעריץ שלו, ב-א-מ-ת.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 14:04 |
|
| |
כתבת יפה מאד.
נו..נו... כמו שאמרת, דמיון מעבר למציאות.
דעתי? מורכבת.. (סתתתתתם)
תמשיך לכתוב,,,
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 14:04 |
|
| |
בס"ד
קודם כל,
אם זה קרה לך אז מסתמא שאתה כתבת,יש לציין שאתה כותב בצורה מאד יפה
אם כי העיין אוהבת לראות מרווחים בין נושא אחד למשנהו.
דבר שני,
טוב שהפסקתם את הסיפור בשיאו עדיף כך מאשר היה מתפתח ל....
ואני תוהה לעצמי:האם היה לך כ"כ כיף לדבר ולהחליף חוויות גם מבחור שהוא
דתי לאומי או שמא היתה זאת בחורה ולכן היה לך כ"כ נחמד לדבר איתה....
בהצלחה בהמשך דרכך האמיתית.
אה,
ועוד משו,
בתחילת דבריך כתבת:"הוא היה בחור ישיבה רציני..."
כלומר?
כרגע לא????
תוקן על ידי טיע ב- 07/11/2010 14:07:55
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 14:05 |
|
| |
תוקן על ידי טיע ב- 07/11/2010 14:07:11
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 14:09 |
|
| |
טיע, בנוגע לשאלה האחרונה... ממש לא, הווי אומר עדיין כן. היום בערב הוא חוזר לישיבה ולא יכתוב כאן, עד לפעם הבאה.
לעניין הרווחים טוב שאת מעירה, רק שאם הייתי עושה מרווחים זה היה נראה יותר ארוך ממגילת איכה. לא רק בגלל שהיא הייתה בחורה היה נחמד לדבר,לצערי יצא לי (קצת) לדבר עם בנות מהמגזר שלנו שלא ב"שידוך".
ולקטטונת, מקווה שיצא לי לכתוב המשך בזמן הקרוב, עוד בטרם פרישתי לעוד תקופה בישיבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 14:19 |
|
| |
קורנפלקס, מדהים! היטבת להעלות את דמיונותך על הכתב בצורה יפה ובהירה אהבתי!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 14:38 |
|
| |
תודה, פעם מישהו אמר שהתגובות זה ה"דלק" שלו... אז מי אמר שצריך את ילוו בשביל להתרעננן, אם אפשר להסתפק רק בתחנת הדלק? 
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 14:39 |
|
| |
| קרונפלקס כתב: |  | לא רק בגלל שהיא הייתה בחורה היה נחמד לדבר,לצערי יצא לי (קצת) לדבר עם בנות מהמגזר שלנו שלא ב"שידוך".
|
|
בס"ד
כלומר?
אם היה המקרה עם גבר לא היית כ"כ נהנה לדבר.
אני מבינה נכון?
כאילו,הפולמוס בין חרדין לדתיים לאומיים לא היה כ"כ מעניין כמו שהיה לך מעניין לדבר איתה כי
היא בחורה.
אוקי.
עצוב אבל זה באמת נסיון גדול!!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 14:43 |
|
| |
לא הבנת אותי נכון, אך חשובה לי הנכונות שלך להבין אותי. התכוונתי שלא רק בגלל שהיא בחורה נהננו לדבר, והוכחתי לך שיצא לי לדבר גם עם בנות מהמגזר החרדי. להפך, הפולמוס הוא זה שעניין, אך היה לה צורה מיוחדת להביע דעות שיש להרבה מה ללמוד ממנה.
נכון שזה נסיון, במיוחד שבישיבה אף אחד לא מאמין עלי, אך אנחנו פה בשביל להתמודד איתם, ולכן אנחנו כבר לא בעולם שכולו טוב. באותה מידה אני נהנה גם לדבר ולהתוכח ולהתפלסף עם חברים בישיבה, ויעידו השיחות שלנו אל תוך הלילה ב"מטבחון".
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 14:49 |
|
| |
| קרונפלקס כתב: |  | לא הבנת אותי נכון, אך חשובה לי הנכונות שלך להבין אותי.
|
|
בס"ד
לאיזה צורך???
סתם מעניין ומסקרן אותי,ניסית לספר לאחד מעמיתיך שבישיבה?
ומה זה מטבחון?מטבח שבחדר?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 14:54 |
|
| |
התכוונתי מה ששאלת אותי, והתעקשת על זה. ישנם כאלה ששואלים שאלות לשם שאלה, ולא מענין אותם התשובה.
רמזתי לחבר טוב על העסק השה, אך לא התיעצתי איתו. מבחינתי זה "נחתך" כבר בהתחלה, בשונה מהסיפור. סקרנות זה דבר בריא, "מטבחון" זה היה כינוי לישיבות הקבינט שבזמנו אריק שרון היה עושה ובהמשך זה נקרא "פורום החווה" שמבית המדרש שם יצאה תוכנית ההיתנתקות על כל גרורותיה. אצלנו הכינוי למטבחון זה המטבח בדירה בא אנו גרים, ששם מתקימים הדיונים שלנו, בשעות מאוד מאוחרות.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 15:02 |
|
| |
בס"ד אוקי,סליחה שלא אמרתי קודם,הובנת נכון. נשמע מעניין להיות בחור ישיבה...(אין לי אחים אז אני לא יודעת מהמושגים האלו).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 15:08 |
|
| |
כשתתחתני, תדעי כמה זה באמת מעניין, אין כמו לקום פת'ום בבוקר ולהחליט שיוצאים לים המלח. כמובן שמדובר אחרי חודש של שטיגען, ו-כן זה קרה איתי ביום רבעי האחרון.
טוב אני ת'כף חייב לזוז.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 15:20 |
|
| |
למה עצרת איתה? אם יש לך צד להמשיך... אז היית צריך להמשיך אז מה יש אם היא ממגזר אחר לא צריך להתיחס למוסכמות (כ"ז כתבתי בהנחה שיצא משהו וזה רק עם סיכומים ברורים בכל השטחים)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 15:21 |
|
| |
בס"ד בהצלחה בלימוד!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 15:24 |
|
| |
עדין אני לא זז לישיבה, אולי בהמשך אפרסם את המשך הסיפו, לא מבטיח. מקווה מאוד שיצא לי.
אוהב יהודי, מה לעשות שלא כולם במעלה כזו של לא להפר מוסכמות חברתיות...?
|
|
|
|
|