|
|
| נשלח ב-7/11/2010 16:02 |
|
| |
וואו... קרונפלקס, אהבתי לגמרי!  מחכה כבר להמשך..  דעתי? מממ... נראה לי שהייתי נוהגת בדיוק כמוך.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 16:38 |
|
| |
| קרונפלקס כתב: |  | אוהב יהודי, מה לעשות שלא כולם במעלה כזו של לא להפר מוסכמות חברתיות...? |
|
בס"ד
לא!!
מה זה קשור הפרת מוסכמויות למינהם??????
וגם אם זה כן היה מקובל היית יוצא עם בחורה שהיא לא מהזרם שלך והשקפתה
היא לא ההשקפה שלך?!!!!
היאך ניתן להקים בית כאשר כל אחד מחזיק בדיעה שונה ובהנהגות שונות????
ממש לא הבנתי אותך!!!
תוקן על ידי טיע ב- 07/11/2010 16:39:49
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 17:18 |
|
| |
כמעט חדשה, תודה!!! מקווה שבדקות הקרובות אתישב לכתוב כמה משפטים שיהוו סוף לסיפור.
טיע, התכוונתי למסכמויות החברתיות בהם אנו חיים, קחי לדוגמא שהייתי מספר לאמא שלי שאני רוצה להתחתן איתה, היא הייתה מקבלת התקף לב במקום. אך אבא שלי, אולי יכול להבין את השובב שלו. את מבינה למה אני מתכוון, באם לא אני יפרט..!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 17:41 |
|
| |
בס"ד
אני מבינה את ההורים שלך,אבל אני לגמרי לא מבינה אותך!!!!
מה מביא בחור חרדי שבהשקפתו הוא חרדי!!לחפש להקים את ביתו עם
בחורה(ויכולה להיות הכי טובה שיש) מזרם שונה עם השקפת חיים שונה משלו?
מה עם קו חיונך הילדים(אצל המזרחי זה קו פתוח יותר,הם דוגלים בקטע של ערבוביה עד
גיל מאוחר)?
מה עם כשרויות?
מה עם צבא?
ועוד ועוד....
תוקן על ידי טיע ב- 07/11/2010 17:42:45
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 17:47 |
|
| |
את השאלות הללו את שואלת בתור אחת שלא הייתה שם והשתתפה בדיונים.... בואי נשאיר את הדמיון שמעורבב עם המציאות בצד, והגיע הזמן שאני יכתוב המשך..!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 17:48 |
|
| |
הוא ניתק איתה, לא? תקני אותי אם טעיתי...
קורה שיש "קליק" בין אנשים, בלי קשר לרקע הדתי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 17:50 |
|
| |
בס"ד המשך לכתוב... למרות שיש לי חלל גדול של שאלות פתוחות על הסגנון שלך. חרדי שאין לו בעיות להנשא לסגנון דתי לאומי ציוני חרדלי ועוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 17:52 |
|
| |
זה לא היה פגישות בשביל להקים בית!!! זה היה סתם לצאת איתה כדי להחליף דעות בנושאים שמענינים אותם!
ועל זאת התמיהה שלי: בחור ישיבה יוצא עם בחורה סתם? ברור שהוא לא יקח מישהי כמוה, אז למה?
כנראה שבחיים לא נבין גברים.....
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 18:01 |
|
| |
| קרונפלקס כתב: |  | קחי לדוגמא שהייתי מספר לאמא שלי שאני רוצה להתחתן איתה, היא הייתה מקבלת התקף לב במקום. אך אבא שלי, אולי יכול להבין את השובב שלו.
את מבינה למה אני מתכוון, באם לא אני יפרט..! |
|
בס"ד
הוא בפרוש אמר כך.
אם הוא הוציא את המשפט הזה מידיו סימן שיש לו איזושהיא מחשבה בכיוון...
תקנו אותי אם אני טועה...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 18:05 |
|
| |
טיע, דיברתי תאורטית, כנראה בגלל שאני בן קל לי יותר להוציא התבטאיות שכליות שכאלה. ליצי, נכון שזה התחיל כפי שמתאור רק בשביל להחליף דעות, אך בהמשך הסיפור נהיה בינהם חיבור רגשי.. וכן בחיים לא תבינו גברים, רק אבוי למי שלא ינסה להבין אותם. וכן להפך..!
ואני כבר מעלה ת'המשך...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 18:10 |
|
| |
בס"ד איי איי גברים..... אי אפשר איתם ואי אפשר בלעדיהם...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 18:12 |
|
| |
המשך הסיפור לפי השקפת עולמי...
הוא לא יכל יותר וניגש למרפסת חדרה..
תלש מהאדנית שושנה גדולה, ניגש כשגבו מופנה אליה. הסתובב והושיט לה אותו ואמר:
"תראי, כפי מה שאני מרגיש, הייתי מציע לך נשואין, והפרח שבידי יעיד על כך".
אך הוא הצביע על הלוח וידו נגעה במדבקה לזכר גוש קטיף: "יש לנו אהבה והיא תנצח".
שניהם שתקו, שתיקה שהייתה שווה אלף מילים.
שניהם נזכרו באותה שיחה לילית בה דיברו על חורבן גוש קטיף, שהוא קרה לה חורבן חלום הציונות הדתית, והיטיב להגדיר.
היא הסבירה לו שלמרות הכל הסלוגן "יש לנו אהבה והיא תנצח" חי וקיים וניצח. אהבה נצחה ובגדול.
אז נכון שהיה גרוש והיה כואב, אך האכפתיות לגוש קטיף ולאידיאל שבו נשארה אצל כל הציבור, והוכיחה זאת.
אז גם אם האהבה לא ניצחה במובן הפיסי שלה, במובן הרגשי היא הוכיחה לכולם שהאהבה מנצחת.
כך הם חשבו כעת ושתקו ביחד שתיקה משותפת של הבהנה, הזדהות ושותפות לגורלות שונים.
שניהם חשבו שלמרות שהקשר בינהם מבוסס האהבה לא תוכל לנצח במובן הכולל, אלא רק האידיאל המשותף כן ינצח.
הוא אמר לה שמבחינתו הוא קיבל מאותו קשר המון, אך הגיע הזמן לומר יפה "שלום" לפני שיהיה מאוחר מידי.
גם היא הודתה לו על מה שהיה וקיבלה ממנו והוסיפה שגם לה זה תרם המון...
אך במוסכמות החברתית שבה גדלו, ובמחשבה שכלית נטולת רגשות שניהם ידעו שהכי טוב זה להיפרד.
הם ידעו שזה לא יפגע בהם "רגשית" בהמשך, מכיוון שהם יצאו מהקשר הזה מתוך הבנה, ובצורה הכי בריאה שאפשר...
לאחר מילות הפרידה והנימוסין שהיו קשים לששני הצדדים, הוא יצא מביתה כשהפרח עדין בידו ועיניה עוקבות אחריו.
לפתע, הוא הסתוב, חזר וניגש אליה, חייך ונתן לה את הפרח שבידו.
היא בתמורה נתנה לו את אותו הפתק וחייכה את אותו חיוך ששבה אותו בפגישתם הראשונה.
הוא לא יכל וכמו אותה פעם ראשונה חייך בחזרה, ויצא החוצה אל האוויר הירושלמי הקריר..!
עברו יומים, הוא השתקע בסוגיא והספיק לשכוח.
גם היא המשיכה להתעסק במרץ עם החניכות שלה וגם שכחה.
אך הוא והיא לא שכחו שהאידיאל ניצח, וניתן לבנות שותפות רגשית גם בין שני אנשים שונים ומנוגדים.
כשהוא היה רוצה להיזכר בכך, הוא היה ניגש לארון שלו וקורא את אותו פתק.
היא הייתה נזכרת כשהיא הייתה מסתכלת על הפרח שנח בתוך כד עם מיים ליד אותה המדבקה "יש לנו אהבה והיא תנצח..."
סוף
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 18:16 |
|
| |
עצוב לקרוא איך שני אנשים שומרים תורה ומצוות לא מצליחים לגשר על פערים ונוטשים משהו נדיר, טהור ויפה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 18:19 |
|
| |
בס"ד פששש...יפה!
אני חייבת לציין שאתה בחור שמקבל הארות ודואג ליישמם(לגבי הרווחים בין פיסקה לפיסקה).
יש לנו גם קשר לסוף הסיפור,נכון? ראיתי שהשחלת שם תשובות לשאלותיי.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 18:24 |
|
| |
האמת, רציתי לכתוב שלפי בקשתך אני כותב עם רווחים, אך ידעתי שאת תשימי לב לזה כבר לבד. יפה מצידך על המחמאות.. ואני חייב לציין שאת בחורה שיודעת להחמיא (תכונה מדהימה)
ו-כן, יש לנו קשר לסוף הסיפור, איכשהוא חשבתי עליך, ועל השאלות.
|
|
|
|
|