בית פורומים עצור כאן חושבים

על מוסר וכח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/11/2010 21:15 לינק ישיר 

לשנרב - חן חן, הצלחת להצחיק אותי עוד פעם מחדש :-)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2010 08:06 לינק ישיר 

צענע כתבה - בעלבעמיו שאל על מוסריות הדת שניתנה משמים ואתה עונה בקופסאות שחורות של בני אדם?

היות ובאמת איננו יכולים לשחזר לוגית לפי מה אנו בוחרים אין לנו אלא להסתמך על בחירתנו זו ולפעול לפיה.

הנקודה אינה מוסריות הדת, אלא כיצד מדוע אני פועל לפיה. את השיפוט המוסרי על ה' אני משאיר לאחרים (אלא במידה וזה מורה כיוון על האמונה בכלל, שזו סברא בעלת משקל מסויים, אלא שיש סברות אחרות לכוון הפוך ובעלות משקל לא פחות).

מוסריות הדת היא נקודה אחרת לחלוטין והיא אכן מאוד מוקשה.

שנרב

איני מכחיש כי מאבקים אידיאולוגיים מוכרעים גם בכח וממילא יתכן שאתלה מסיבות הקשורות לדת. איני מכחיש גם כי יש סבירות רבה יותר שאתלה מסיבות הקשורות להשלטת אידיאולוגיה חילונית להצלה מחשוכים כמוני. ואיני בטוח שתושבי רבבה לא יקדמוני.

אתה ולוק (הסדר אינו מחייב) מניחים, כפי הנראה, שאם איני יכול להוכיח לוגית משהו הוא אינו קיים או שיש רק סבירות שהוא קיים. אבל זה לא מה שכתבתי. אני מניח שאין לך הוכחה של 100% לדת ובכל זאת מלת את בינך והשבעת את מצפונך על חשבונו. כי באמת אתה פועל לפי המנגנון שהעליתי.

עוד הערה, השזורה בקודמתה, ההגיון שלכם הוא הוא ההגיון הדמוקרטי שכונן מערכת טכנית המאפשרת לחיות עם חלוקי דעות. אבל ברור שאין זה פתרון מהותי.

ועוד הערה. אינ י יודע מה הקשר בין האמור לחרדיות. הדת הובאה כדוגמה, בגלל ששאלת בעב הציבה אותה כנושא השאלה, אבל הוא הדין בקומוניזם או בכל איזם אחר, גם חרדים וגם סרוגיזם (אני מנחש שאינך חושב שמהות הסרוגיזם הינה רק "למנוע מלחמה אין סופית"). דווקא פוליטית אני חושב שהחרדים אמורים לא לכפות. לא בגלל שזה לא הגון אלא בגלל שזה לא חכם ויעיל. היה איתי בצבא עו"ד ירושלמי שבכל מילואים (בתקופת הפגנות השבת ברח' יפו) היה בא להודות לי ש""בגללנו" חיי הלילה בשבת התפתחו. אבל זה פוליטית, לא מהותית. ואני תוהה אם בזאת גם אתה חולק עלי.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2010 11:33 לינק ישיר 

"ההגיון הדמוקרטי שכונן מערכת טכנית המאפשרת לחיות עם חלוקי דעות. אבל ברור שאין זה פתרון מהותי."

כמשיח על פי תומו, נגעת ממש בנקודה המרכזית המבדילה בין משטרים ליבראל-דמוקראטיים לכל השאר - הדמוקראטיה הליבראלית גם לא מנסה לבנות אוטופיה או לכונן את הצדק המוחלט - אלא רק לקיים הסדר חברתי בין בני אדם שאפשר לחיות איתו. זאת מתוך התפכחות מהאשליה/מהתקווה שניתן לכונן הארמוניה מוחלטת על פני כדור הארץ. בקשר לכך, אני מאד ממליץ על "החברה הפתוחה ואוייביה" של פופר.. 

רדף

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2010 11:39 לינק ישיר 

רדף
יש הטוענים כי מימי לא השחתי לפי תומי
(אבל אתה הצודק)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > על מוסר וכח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext