| נשלח ב-8/11/2010 18:43 |
|
| |
שבת "שירה" עם שי אברמסון בביהכ"נ הגדול בי-ם
קיבלתי במייל את ההודעה הבאה
לחברים שלום, בשבת פרשת בשלח, ט-י בשבט תשע"א 14-15.1.2011 תקיים "עמותת רונן – הקרן לתרבות ואמנות יהודית" בשיתוף בית הכנסת הגדול בירושלים והרבנות הצבאית של צה"ל, שבת שירה לצה"ל. החזן הראשי לצה"ל סא"ל שי אברמסון יעבור לפני התיבה, ותלווה אותו מקהלת בית הכנסת הגדול בניצוחו של המאסטרו אלי יפה. ניתן להזמין חדרים (1,200 ₪ לזוג על בסיס חצי פנסיון), במלון לאונדרדו פלאזה (שממול בית הכנסת) באמצעות עמותת רונן. פרטים נוספים והרשמה אצל הח"מ. בברכה רבה רוני אברמסון 03-6353418 050-5314500 אנא העבירו לתפוצת החברים חובבי החזנות. עמותת רונן הקרן לתרבות ואמנות יהודית ע.ר 580511756 רח' תנועת המרי 2, קרית אונו 55286 [email protected]
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 00:04 |
|
| |
ברכות לחזן שי אברמסון שמתקדם אט אט ומגיע אף לעמוד תפילה חשוב כל כך כמו בית הכנסת הגדול בירושלים , ואני רואה זאת כהמשך לכניסתו לרשימת החזנים בסדרת המנויים של יובל.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 10:06 |
|
| |
בהצלחה שי שמועות הגיעו לאוזניי כי הוא אף מייסד מקהלת חזנים ברבנות הצבאית
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 00:54 |
|
| |
לאחר שביום הכיפורים אדלר סירב לאשר לו לומר תפילה לשלום המדינה כעת הוא מקבל שבת שלימה. בהצלחה רבה!
|
| נשלח ב-24/11/2010 08:15 |
|
| |
תוקן על ידי משה_ר ב- 24/11/2010 08:15:16
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 17:55 |
|
| |
| ab2517 כתב: |  | לאחר שביום הכיפורים אדלר סירב לאשר לו לומר תפילה לשלום המדינה כעת הוא מקבל שבת שלימה.
בהצלחה רבה! _________________
|
|
חיים אדלר לא נתן לו לשיר ביום כיפור כי לא מדובר בקונצרט אלא בתפילת יום כיפור ואם זה בעיה שהוא לא נתן אז אנחנו צריכים לעשות חושבים אם לא התדרדרנו עם החזנות לתהום עמוקה שהדרך ממנה ארוכה ארוכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 19:12 |
|
| |
1. זכותו של החזן המכהן לא לחלק "סולואים" לכל מי שרוצה, ואולי אפילו חובתו, כדי לא להפוך את התפילה למצעד צעירים שרוצים...
2. נורא חורה לי הכותרת- "שבת שירה לצה"ל". הביטוי "שבת שירה" מתייחס לשירת הים שקוראים באותה שבת בתורה. השירה הוא לבורא העולם- השיר והשבח לחי עולמים. בכלל, מה יש לשיר לצה"ל? האם הצבא הוא ערך עליון, או אליל מהולל שצריך לסגוד לו ולשיר שירי הלל?
ביטוי אומלל זה הוא המשך השיטה הציונית המקורית שכבר פסה מן העולם, לערבב קודש וחול כדי לתת לגיטימציה לערכים מפוקפקים ול"מצוות חדשות".
מי שרוצה לשבח את צה"ל על מילוי תפקידו בהצלחה, בבקשה. אבל אנא, לא לגנוב מושגים מהיהדות!
|
| נשלח ב-13/1/2011 23:58 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2011 10:49 |
|
| |
שבת שירה לצה"ל... גוי גמור - אתה כנראה א ווארמע ייד!!! מסכים עם כל מילה!!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2011 14:55 |
|
| |
ל-ab2517
אם אינני טועה זו כבר פעם שלישית (לפחות) שאתה מזכיר את הסיפור מיו"כ.
זה מתחיל להריח לא טוב...
שבת שלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2011 18:59 |
|
| |
אין לי ספק שהחזן שר יפה מאד, אך הרשו לי להוסיף תלונה נוספת בעקבות הדיווח על שבת.
"החזן התפלל במדים ייצוגיים של צה"ל."
יש הלכה שאסור להכנס לביכ"נ עם חרב, או אקדח. בבית כנסת מתפללים לקל אחד, שרים לקל אחד, ולא מכניסים שום רוח אחרת של אמונה או ביטחון במשהו אחר. לכן אסור גם לנשק לתינוק בביהכ"נ. אלו הלכות מפורשות בשו"ע.
כמו שהכותרת "שבת שירה לצה"ל" הריחה לי לא טוב, כך גם הלבוש הצה"לי, במקום הלבוש הייצוגי של הש"ץ.
גם גדול הציונים שמאמין שצה"ל הוא ערך עליון ולא כורח המציאות, היה צריך להבין שביכ"נ וחזן הם מעל ה"ערך" הזה. החזן, במובן מסוים, הינו נציג של הקב"ה- שליח לתווך בין קהילתו לבין יושב במרומים. זהו תפקיד קדוש שאינו זקוק לשום חיזוק. כל ייצוג אחר רק פוגע בכבוד וביחס של החזן כלפי שמיא.
|
| נשלח ב-15/1/2011 22:17 |
|
| |
עכשיו אני מבין מדוע קראת לעצמך גוי גמור- אתה פשוט כזה!
מה שכתבת זה אפילו לא שטויות!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2011 02:59 |
|
| |
אפילו לא?
|
|
| נשלח ב-16/1/2011 10:16 |
|
| |
אוי ויי איז מיר !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מדים של צבא הציונים בתפילה!!!!!!!!!!!!
שאאאאאבבבעעעסססססס!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ציונים ארויס!!!!!!!
געצל'ה פון דהיליגא מאה ש'רים ירושלים "איכה ישבה בדד,בהתעטף החזן הר(א)ש(י)ע במדים מלוכלכים".
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2011 10:53 |
|
| |
בס"ד
לשי אברמסון עלה והצלח לכל המתקשקשים בפורום חדל אש !!!!! הגיע הזמן להתעסק בפורום הנ"ל בחזנות נטו ולא בשטויות והשקפות זרות לגוי גמור -כדאי לך לחזור לספסל הישיבה וללמוד שדרך ארץ קדמה לתורה ולא לפגוע בכל מי שכותב בפורום החשוב הנ"ל ואידך זיל גמור
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2011 11:52 |
|
| |
לגוי גמור(מקווה שתבין דברים שבני ישראל מבינים)
האם הלבוש הייצוגי הוא:
הלבוש המרוקאי
או התוניסאי
האשכנזי או האירופאי, הצרפתי או האיטלקי, האנגלי או הספרדי, היווני או הוונציאני, התימני או הבגדדי, הגורי או הוויזניצאי, הליטאי או ההונגרי
ושים לב להלכה (שולחן ערוך או"ח סימן נג סעי' יח)
האומר איני יורד לפני התיבה מפני שבגדי צבועין או מפני שברגלי סנדל לא ירד באותה תפילה כלל מפני שדרך האפיקורסין להקפיד בכך
|
|
|
|
|