בית פורומים עצור כאן חושבים

נעלמו לי 160 מליארד דינוזאורים, עזרה בבקשה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/11/2010 03:39 לינק ישיר 
נעלמו לי 160 מליארד דינוזאורים, עזרה בבקשה

נניח והסתדרנו כבר עם כל פטפוטיו של דארוין
על אף ששכבות המאובנים לא הראו צורות ביניים של מאובנים בין מין למין, כפי שחזתה תורת האבולוציה,
ועל אף הקושי של התאוריה להסביר במונחים של ברירה טבעית התפתחות של איברים מורכבים כגון העין,

ניתן להתווכח עם כל זה. אבל עם שאלה אחת לא ניתן להתמודד:

אם דינוזאורים חיו, לפי שיטת האבולוציה, 160 מליון שנה.
ומידי שנה מתו "רק" 1000 פריטים בכל כדור הארץ.
צריכים היו להימצא 160 מליארד שלדים.

נכון רוב השלדים מתכלים ורק חלקם הקטן נמצא,
אבל המספרים הופכים להיות אסטרונומיים כשמכפילים עשרות מליוני שנים בעשרות אלפי סוגי בהמות חיות ועופות.
וברור שלא מתו רק אלף מידי שנה, אורך חיים ממוצע של חיה 20-30 שנה. כל חיה מונה עשרות אלפי פריטים על כדור הארץ
וישנם סוגים גדולים כמו באפלו המונה הרבה מליונים, למשל, עדר של באפלו אמריקני יכול להכיל מאות אלפי פריטים.
אם נכפיל את כל זה במאות מליוני שנים. נוכל לרוקן את כל תכולת כדור הארץ ולמלאותה בשלדים...
האם כל עפר הארץ בנוי משלדים לשעבר של חיות עופות או בני אדם?
(שמישהו יקח יוזמה ויעשה חשבון, כדור הארץ מכיל 510 מליון קמ"ר. כמה שלדים ניתן לקבור בקמ"ר?)
לא מסתדר לי הענין של 700 מליון שנה של יצורים.

חשבון נפרד לגבי מספר בני האדם בעולם,
בתחילת הספירה, היתה אוכלוסית העולם רבע מליארד איש, בשנת 1750 היו כ900.000.000. ובשנת בשנת 1900 היו מיליארד בני אדם, ב 1950 היו 2.6 מליארד בני אדם. (מצורף לינק לגרף בנושא, ולינק נוסף) בתוך 60 שנה הוכפל מספר זה. כיום ישנם 6.5 מליארד
מספרים אלו מתאימים ל5000 שנה גג, ולא ל49.000 שנה כשיטתו של דארוין. אוכלוסית בני האדם גודלת כל הזמן, על אף כל המלחמות והמגפות. 47.000 שנה היינו 250 מליון בני אדם. ואז בום מפץ גדול בתוך 2000 שנה האוכלוסיה מכפילה את עצמה פי 270?
העולם לפי זה ממש צעיר.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 07:52 לינק ישיר 

שאלה - 
ב-ראשית - זוהי ההתחלה
זהו זמן שכדור הארץ לא היה קיים?
או שהוא היה קיים במצב לא יציב?
מהי בריאת השמים והארץ 
ומהו והארץ היתה תוהו ובוהו

אם אתה רוצה להיות מדען אז בבקשה:
בוא נגדיר על מה חל סיפור הבריאה - על כדור הארץ או אולי רק על בני האדם בו?
אם אתה מגדיר שהבריאה מתארת יצירת כל המציאות ובתוכה כדור הארץ אז אפשר לפשט הדיון ולדון רק ביצירת הסלעים 

איך נוצר כדור הארץ ב 6000 שנה בערך?
האם לפני 6000 שנה לא היה כדור הארץ קיים?

יש כאן בעיה מדעית גדולה מאד כי כל הידוע לנו על התפתחות הסלעים לא מתאים ל 6000 שנה 

האמת אם יש לך טיעונים על התפתחות כדור הארץ ב 6000 שנה א זה ממש מעניין!!!

כל הנפט בעולם בא מחיות או צמחים שמתו אולי שם הדינוזאורים שאתה מחפש. זה נושא גדול וקשה לענות ברצינות בלי ללמוד.
התיאוריה על התפתחות האדם בקצב או תאוצה קבועים אין לו ממש סימוכין 

מכיוון שלמדתי קצת מדעים ויש לי כבוד לגישה זו איננו אוהב מניפולציות מחשבתיות כ"מדע"
אבל מצד שני אני פתוח לשמוע גישות ורעיונות חדשים בתנאי שיש להם בסיס מדעי כלשהו - ואפילו קלוש
אבל בניית אמונה על ידי הוכחות השכל היא בעייתית - לא? זה מה שעשה אריסטו בהוכחת קיום האל האחד שהכול בא ממנו. אבל זה לא ממש הגישה היהודית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 08:08 לינק ישיר 

היכן ששלדי 180,000 ראשי גייסות של סנחיריב ושאר גייסותיהם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 09:19 לינק ישיר 

.

לא ראיתי אינה ראיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 09:57 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
חשבון נפרד לגבי מספר בני האדם בעולם,
בתחילת הספירה, היתה אוכלוסית העולם רבע מליארד איש, בשנת 1750 היו כ900.000.000. ובשנת בשנת 1900 היו מיליארד בני אדם, ב 1950 היו 2.6 מליארד בני אדם. (מצורף לינק לגרף בנושא, ולינק נוסף) בתוך 60 שנה הוכפל מספר זה. כיום ישנם 6.5 מליארד
מספרים אלו מתאימים ל5000 שנה גג, ולא ל49.000 שנה כשיטתו של דארוין. אוכלוסית בני האדם גודלת כל הזמן, על אף כל המלחמות והמגפות. 47.000 שנה היינו 250 מליון בני אדם. ואז בום מפץ גדול בתוך 2000 שנה האוכלוסיה מכפילה את עצמה פי 270?
העולם לפי זה ממש צעיר.

הנתונים שהבאת לא לגמרי מדויקים וגם לא החישובים שעשית לפיהם (6,500,000,000/250,000,000=26 לא 270), אבל אתה צודק שהחל מהמאה ה19 יש גידול אוכלוסייה עצום יחסית.
הסיבה לכך כלל לא מסתורית, החל מהמאה ה18 התחילה להתפתח הרפואה המונעת (חיסונים), אירעה מהפכה חקלאית ותעשייתית, החלה מודעות לסטריליזצייה והרפואה התפתחה מאוד (ניתן להוסיף שהחל מסיום מלחמת העולם השנייה - ברוב איזורי העולם - יש תקופת שלום (יחסי) ארוכה שתורמת כמובן לגידול האוכלוסייה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 11:01 לינק ישיר 

מואדיב

לא ראיתי במקום שהייתי צריך לראות היא בהחלט ראיה , למשל אם נאשם טוען שבזמן הרצח שהה בא מקום פלוני ובא עד ואומר הייתי במקום פלוני באותה שעה ולא ראיתיו שם, זה בחלט ראיה. השאלה היא מה הן המתודות של האיש החשוב וכיצד הוא יודע לחשב כמה שרידים צריכים להישאר ? האם מספיק שהוא חולם משהו בלילה ?

לגבי טענותיו של האיש החשוב מגידול האוכלוסיה , שוברו בצידו. למשל בעולם הערבי (וכן בעולם החרדי) האוכלוסיה מכפילה את עצמה אחת ל-20 שנה . אם מניחים בטעות ששיעור הגידול הזה התקיים מאז ומעולם , מקבלים שאם היום יש כמליארד מוסלמים הרי שלפני 30 דורות שזה בערך 600 שנה היה בעולם פחות מרבע מוסלמי והעם היהודי בכלל נולד לפני 400 שנה. במאות האחרונות , עקב שיפור אמצעי הרפואה והתברואה התאפשר גידול עצום באוכלוסיה . לפני 200 שנה האוכלוסיה גדלה בקצב הרבה יותר איטי . במשך רוב ההיסטוריה, האוכלוסיה כמעט שלא גדלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 12:17 לינק ישיר 

.

ידעיה,
מדבריך אתה מסביר את ליבת טענתי.

איננו יודעים מה היה קצב הריבוי של דינוזאורים. איננו יודעים אם שלד, לאחר זמן רב, אינו נשחק והופך לדומן, או לסלע גיר. איננו בטוחים כמה דינוזאורים הילכו על פני האדמה...

החישוב שעשה השואל למעלה, מניח שאנחנו יודעים את כל הדברים הללו. הוא הניח קצב ריבוי - למרות שיתכן כי אוכלוסיה תשאר על כמות קבועה, או אף תכחד בשל סיבות חיצוניות, וכו'.

הרי באותה הדרך, הייתי יכול לטעון כי מעולם לא היו אריות בארץ ישראל, שכן היכן נמצאים אלפי השלדים של האריות שחיו כאן בעבר?
היכן גם, למשל, שלדיהם של מיליוני בני אדם שבודאי חיו בארץ ישראל?

אני, למשל, מעודי לא ראיתי שלד של דינוזאור. האם העובדה כי לא ראיתי - אך הייתי צריך לראות - אכן מהווה הוכחה לכך שאין כיום שלדי דינוזאור בעולם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 12:18 לינק ישיר 

איש חשוב,

ראשית, מדבריך ניכר שלא חיפוש האמת בראש מעיינך, אלא הגנה על דת אבותיך גם במחיר של עיוות האמת. שאם לא כן, לא היית משקר ביודעין בטענתך כי לא נמצאו צורות ביניים של מאובנים (כדאי שתציץ כאן), או בטענתך כי לא ניתן להסביר במונחים של ברירה טבעית את התפתחות העין (ראה כאן). באמת יש לתמוה כיצד מהינים אנשים לחשוב שהם מרמים מישהו, בזמנים בהם כל כך קל לגשת למידע. תיאוריית האבולוציה שרדה מבקרים רציניים ממך, שניסו ללחום בו בדרכים יעילות יותר מהעלבות ילדותיות.

ולעצם טענתך בדבר מספרם של מאובני הדינוזאורים שהיו אמורים להימצא: כל הקושיה מבוססת על הנחות של מדע-כורסה, בו ניתן להעלות ספקולציות ולגבש את תפיסת העולם שלנו עליה החלטנו מראש. בואו נניח שכל שנה מתו 1,000 דינוזאורים, בואו נניח שכל יצור חי 20-30 שנה (למרות שלא ברור לי היכן ההנחה הזאת קשורה לחישוב שלך), בואו נניח ששטח היבשה של כדור הארץ הוא 510 מיליון קמ"ר (הנתון בוויקיפדיה מדבר על שטח הפנים של כדור הארץ, כולל האוקיינוסים, אבל סחתיין על ההשקעה), בואו נניח שלמרות שאני מבין שהתאבנות היא תהליך נדיר - הרי שהיא לא נדירה עד כדי כך, בואו נניח שאנו יודעים שמספר המאובנים שיש בידינו כיום לא מסתדר עם המספר שהיינו מצפים לו.

בקיצור, לא רציני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 12:22 לינק ישיר 

שאלה נוספת לפותח האשכול,
האם קראת את ספריו של דרווין?
האם למדת ביולוגיה מודרנית?
מהיכן הזלזול?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 13:26 לינק ישיר 

בדוגמא שלך - האם קיימים בעולם 7 מליארד קברים של בני אדם? [או כמה מליארדים שהיו עד הולדת ה-7 מליארד שעדיין חיים]

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/11/2010 13:30 לינק ישיר 

השכן
בודאי שקיימים- אז על מה המהומות ביפו ובאשקלון ובכל הארץ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 13:48 לינק ישיר 

ירוחם - גרמת לי לצחוק בקול רם במשרד, ויש כאן אנשים שמנסים לעבוד...

---

מואדיב - זה שלא ראית שלד של דינוזאור אינה ראיה. אני ראיתי, והיית יכול לשאול אותי :-)

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/11/2010 14:04 לינק ישיר 

תוקן על ידי הגוילם ב- 09/11/2010 14:09:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 14:30 לינק ישיר 

http://news.nationalgeographic.com/news/2007/12/071203-dino-mummy.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 14:54 לינק ישיר 

ואת שרידיהן של תושבי הר המלך (טור מלכא) בזמן החורבן מצאת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 15:28 לינק ישיר 

איש חשוב,

שתי שאלות שאלת ושתיהן מעניינות.

אתחיל בשניה כיון שאני יודע פחות או יותר את התשובה אליה. כפי שכתבו לך קצב הגידול של אוכלוסית המין האנושי השתנה מאד במאות השנים האחרונות. למעשה בסביבות שנת 1800 (עם המהפכה התעשייתית) הוא קפץ כמעט פי 7.  גם בתקופה העתיקה היו קפיצות (אם כי לא כל כך דרמטיות) שנבעו בעיקר משינויים טכנולוגיים שנוגעים לאספקת מזון. כאשר איסוף או גידול המזון השתפר ניתן היה לתמוך ביותר פיות ליחידת שטח.

כעת בוא נסטה שניה לנושא שנראה לא קשור. דמיין חברה אנושית בה כל אבא מוריש לבניו הזכרים את שם משפחתו ובסיכוי קטן (נאמר, 5% ) הבן משנה את שמו לשם משפחה חדש. כעת נניח ששאלתי 1000 איש מתוך האוכלוסיה הזו מהו שם משפחתם. כמה שמות משפחה שונים אגלה?

אם אלף האיש האלו כולם בני איש אחד הם (כלומר אילן היוחסין שלהם "מתקפל" בדור הבא לגזע אחד) נצפה למצוא את ה 5% ששינו את שמם פלוס שם משפחה אחד גדול מאד, כלומר משהו כמו 51 שמות משפחה שאחד מהם מכיל כ 950 אנשים. לעומת זאת אם האב הקדמון המשותף של האוכלוסיה הזו הוא הרבה הרבה דורות לאחור נצפה למצוא הרבה שמות משפחה קטנים והרבה יותר מ 50 שמות שונים, כי לאורך הזמן צברנו עוד ועוד שינויי שם משפחה. כלומר בחברה היפותטית כזו שכיחות שמות המשפחה היום מספרת לי משהו על ההיסטוריה של החברה בעבר.

אז נכון ששמות משפחה הם המצאה חדשה, אבל יש משהו ביולוגי מקביל: כרומוזום Y. את הכרומוזום הזה מוריש כל אב לבניו הזכרים והם יקבלו בדיוק את אותו הקוד הגנטי, אלא אם כן אירעה מוטציה (זה מקביל לשינוי שם המשפחה). אם לוקחים מהרבה אנשים דגימה של כרומוזום Y אפשר לגלות את קצב הגידול של האוכלוסיה בעבר. לכן מה שאני אומר לך לגבי שינוי קצב הגידול אינו סתם תירוץ: זהו דבר מדיד לפי בדיקות גנטיות של אנשים בהווה, ואפשר לומר בדיוק די גדול איך האוכלוסיה האנושית גדלה בכנה אלפי הדורות האחרונים לפי השונות הגנטית שבה.

שאלתך השניה היא עוד יותר מעניינת. אני לא יודע מהי התשובה, ורק יכול להפנות אותך לכאן

http://www.talkorigins.org/indexcc/CC/CC200_1.html

מה שעולה  הוא שאין תשובה ברורה וזה מפני שאין לאנשים הערכה טובה לשאלה מהו הסיכוי של, נאמר, עצם, להתאבן ולשרוד כך וכך שנים. לכן קשה להעריך לכמה עצמות של דינוזאורים אנו אמורים לצפות.

מכל מקום הם מעלים נקודה טובה, והיא שיש מינים שמנו מליוני חיות ונכחדו במאות השנים האחרונות ואיש לא מצא עדיין מאובן שלהם. זה מצביע על סיכוי קטן מאד של עצם או חומר אורגני אחר לעבור תהליך התאבנות. איך שלא יהיה השאלה היא ממש מעניינת וצריך לבדוק אם מישהו מפרסם סקרי שכיחות של מאובנים (כלומר כמה עצמות מצאנו של מין A וכמה של מין B) והאם ניתן להסיק מהם מספרים הגיוניים על השכיחות של מינים ביולוגיים בעבר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > נעלמו לי 160 מליארד דינוזאורים, עזרה בבקשה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 38 39 40 לדף הבא סך הכל 40 דפים.

bholext