|
|
| נשלח ב-21/11/2010 03:06 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2010 10:46 |
|
| |
שום דבר לא יעזור. גם כשמוכחים לאתאיסטים בהוכחות ברורות שיש אלוקים ושהאבולוציה היא שטות גמורה, הם ממשיכים בשלהם. אני חושב שכל ההוכחות נועדו רק אלינו, שאנחנו חס וחלילה לא נימשך אחרי הדעות הנפסדות האלה, כי רשעים אפילו על פתחו של גיהנום לא שבים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2010 02:25 |
|
| |
אני רואה שאףאחד לא מגיב ללניק להרצאה המדהימה שהבאתיבהודעתי האחרנה אחת מהשנים 1. הקהל החשוב דכאן, עצל מלהיכנס ללינקים, והוא קורא רק מה שכתוב כאן 2. ההרצאה קלעה ללב כל חסידי האובולוציה כאן, ובאין מענה, לא עונים
כנסו ללינק, ותיהנו, מילה שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2010 06:38 |
|
| |
איש חשוב:
יש כלל פשוט,
אייך לעשות ביזנס ואייך נברא העולם, וכדומה, הם לא הכתובת, נקודה,
הלכה אני השאל את המומחה בהלכה,
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2010 09:17 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | אני רואה שאףאחד לא מגיב ללניק להרצאה המדהימה שהבאתיבהודעתי האחרנה
אחת מהשנים
1. הקהל החשוב דכאן, עצל מלהיכנס ללינקים, והוא קורא רק מה שכתוב כאן
2. ההרצאה קלעה ללב כל חסידי האובולוציה כאן, ובאין מענה, לא עונים
כנסו ללינק, ותיהנו, מילה שלי |
|
ראה,
אלו שמתעניינים מאד בדיונים בנושא האבולוציה, מתחלקים לשני סוגים:
1. אלו שכבר שבעו מדיונים כאלו, ויודעים לצטט את הנימוקים של שני הצדדים למחלוקת גם מתוך שינה.
2. אלו שטרם שבעו מדיונים כאלו.
אלו ששבעו מהדיונים, בטוחים שאין בקישור שלך מה לחדש להם, ויתכן בהחלט שהם צודקים. אין תימה שהם לא טורחים לשמוע עוד הרצאה מאותו הסוג ששמעו כבר פעמים רבות.
הסוג השני, גם כן מתחלק לשתי קבוצות:
א. אלו שאין להם זמן מיותר
ב. אלו שיש להם זמן מיותר
הקבוצה הראשונה, שאין להם זמן מיותר שתתמצת להם את הטיעונים המרכזיים, וממתינים לכך שלא תתעצל ותעשה זאת.
הקבוצה השניה, אלו שיש להם זמן מיותר, מתחלקים גם הם לשתי מחלקות:
I - אלו שקוראים רק מה שכתוב כאן, בפורום
II - אלו שקוראים גם דברים שכתובים מחוץ לפורום זה.
לגבי המחלקה הראשונה, אין לך שאלה.
לגבי המחלקה השניה, הרי שאנשיה מתחלקים לשני זנים ידועים:
הראשון: אלו שמחזיקים תוכנת סינון אינטרנט, מהסוג של אינטרנט רימון
השני: אלו שאינם מחזיקים מסנן כלשהו.
לגבי הזן הראשון, אין לך שאלה. ברור שתוכנת סינון אמונית רצינית צריכה לחסום כל דיון בו מוזכרת המלה אבולוציה, גם אם הוא לטובה.
לגבי הקבוצה השניה - אטו במופקרין עסקינן?
לא נותרה לך ברירה אלא לתמצת בצורה ברורה את טיעוניו של המרצה המופלא, ויתכן שתצליח לחזור ולקיים כאן דיון. לחילופין, אתה עלול להתקל במי שיעלה לכאן קישור למאמר בן 500 עמודים בגרמנית, ובו יטען כי כל טענותיו של המרצה המהולל כבר נסתרו במאמר זה מיניה וביה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2010 09:39 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | אני רואה שאףאחד לא מגיב ללניק להרצאה המדהימה שהבאתיבהודעתי האחרנה
אחת מהשנים
1. הקהל החשוב דכאן, עצל מלהיכנס ללינקים, והוא קורא רק מה שכתוב כאן
2. ההרצאה קלעה ללב כל חסידי האובולוציה כאן, ובאין מענה, לא עונים
כנסו ללינק, ותיהנו, מילה שלי |
|
דווקא אני הקשבתי לרב בן מנת תוך כדי אכילת צהריים. יהודי יקר, שאני מכירו שנים.
אמנם דע לך איש חשוב שכל הטענות המבוססות על הרגשותיו הטבעיות של השומע (נכון שזה לא הגיוני שמשהו נוצר בסיכוי של אחד למאה טריליון וכו') הן טובות רק למי שיש בו הסכמה נסתרת מלכתחילה (שאולי אפילו הוא אינו מודע לה) ואז הטענות מציפות את ההסכמה ההיא על פני השטח.
מי שאין בו הסכמה כזאת ידחה בשכלו את כל ההרגשות הטבעיות, ויהיה צודק לגמרי מבחינתו (כל הלא הגיוני הזה הוא אמנם כאן ועכשיו, אבל עובדה שאנחנו פה וזה קרה. האופציה שיש אלקים ? נראית פחות הגיונית מהסטטיסטיקה הזו).
לכן אנחנו רק מחפשים את אחינו האבודים, כמו הרב כהנמן שהלך אחרי השואה לקרוא קריאת שמע בבתי יתומים לאתר ילדים יהודיים שנאבדו. אנחנו מציגים את העמדות, ומי שזה מוכר לו מבפנים מתעורר וקם. מי שזה באמת זר לו (אחרי כל הנסיונות) כנראה לא שייך לזה בחפצא.
אגב, זו תשובה לכל המתלוננים על אי דיוקים בסמינרים וכו'. המטרה היא לעורר נקודה רדומה, הבירור המדוייק יעשה אח"כ בחוף המבטחים של הישיבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2010 09:48 |
|
| |
מואדיב
אתה מזכיר לי איזה סיפור של שלמה ניצן , על בחור ישיבה שנשלח לחזית במלחמת יפן עם רוסיה . רבו שלח לו מכתב תנחומים ובו נאמר: יש 2 אפשרויות או שעד שתגיע לחזית תסתיים המלחמה או שהיא לא תסתיים ואם תמצי לומר שהיא לא תסתיים עדיין יש 2 אפשרויות או שתהיה בקרב או שלא ואם תמצי לומר שתהיה בקרב עדיין יש 2 אפשרויות או שתיתקל באויב או שלא ואם תמצי לומר שתיתקל באויב עדיין יש 2 אפשרויות או שאתה תפגע בו או שהוא יפגע בך ואם תמצי לומר שהוא יפגע בך עדיין יש 2 אפשרויות או שתמות מהפגיעה או שלא ואם תמצי לומר שתמות מהפגיעה עדיין יש 2 אפשרויות או שיביאו אותך לקבר ישראל או שלא ואם תמצי לומר שלא יביאו אותך לקבר ישראל עדיין יש 2 אפשרויות או שיקברו אותך אם גויים מעליך או מתחתיך ואם תמצי לומר שיקברו אותך עם גויים מעליך , נו , זה כבר חשש רחוק.
(אני מקוה שלא הרגתי את הסיפור שאיני זוכרו במדויק)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2010 23:02 |
|
| |
מקסמן: חשבתי על כך, כשאתה רואה את השם "הרב בן מנת" ישר אתה אמר, זה רב, לא מענין אותי, לרב אן מושגים בנושא חבל שלא נכנסת ללינק, כי אז היית מדבר אחרת, "הרב" הזה הוא יותר מדען מרב ולא לחינם כתבתי, שהוא נתן שח ומט לאבולוציה.
מואדיב: קיבלתי את עצתך, אשתדל לתמצת את טענתו של הרב בן מנת. ולהביא אותה לכאן בכתב
שותף סוד: אל תשכח, מדובר כאן בסיכוי לבנות את החלבון הכי פשוט, וזה לא אחד למאה טריליון, מדובר בכמה פעמים - טריליון כפול טריליון. מדובר כאן בזכיה בלוטו אמריקאי טריליון פעמים ברציפות זה הגיוני?
ידעיה: לא הרגת את הסיפור, הרגת אותנו
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2010 23:11 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | מקסמן:
חשבתי על כך, כשאתה רואה את השם "הרב בן מנת" ישר אתה אמר, זה רב, לא מענין אותי, לרב אן מושגים בנושא
חבל שלא נכנסת ללינק, כי אז היית מדבר אחרת, "הרב" הזה הוא יותר מדען מרב
ולא לחינם כתבתי, שהוא נתן שח ומט לאבולוציה. |
|
לא הבנת אותי, אני ירצה ללמוד פילוסופיה אני יעשה כמו הרמב"ם ילמד מפילוסופים,
רפואה אלמד מרופאים ולא מהחז"א אפי' שיש אומרים שהבין ברפואה, וכן על זה הדרך,
אם יש רב שגם פרופ' מוסמך ללמד פיזיקה ?! אז אני אלמד ממנו פיזיקה,
אני פשוט ענייני בעניין, ולא ח"ו מתוך זלזול,
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2010 01:41 |
|
| |
מקסמן, אותי לימדו קבל את האמת ממי שאמרה גם אם ילד קטן יאמר לך אמת, קבל אותו אז הרב מנת מעלה תמיהה גדולה על האבולוציה, לא ביקשו אותך ללמוד ממנו, רק לשמוע את קושייתו
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2010 08:43 |
|
| |
[quote] אל תשכח, מדובר כאן בסיכוי לבנות את החלבון הכי פשוט,
וזה לא אחד למאה טריליון, מדובר בכמה פעמים - טריליון כפול טריליון.
מדובר כאן בזכיה בלוטו אמריקאי טריליון פעמים ברציפות
זה הגיוני? [/quote]
אם היו שואלים אותך שאלה נגדית-
מה הסיכוי שבורא עולם יברא כך וכל מיני פרפרים בעולם ?
מה היית עונה-
לא שייך סיכויים בדבר חד פעמי (הבורא ברא מרצונו כך, ולא שייך לדון על אפשרות אחרת).
גם הם יענו אותה תשובה- כך התגלגלו העניינים מעצמם, וכ"ש וכ"ש שלא שייך לדון על אפשרות אחרת.
הלוטו האמריקאי נמצא כאן ואפשרות להפעילו כך או אחרת. שתי האפשרויות (או יותר) עומדות לפנינו ושייך לדבר על סיכויים לכאן ולכאן. סוגיית העולם היא חד פעמית, לא שייך לדבר על סיכויים של מציאות אחרת שאיננה קיימת כלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2010 14:09 |
|
| |
מקסמן, מדע תלמד מאיש מדע, אבל את השאלה היסודית האם יש בורא לעולם, לא תלמד מאיש מדע יותר מאשר מרב. ולכן כשהמדען מספר לך על תלי תלים שבנה על פי הנחת יסוד שחייב להיות שאין בורא, זה לא בדיוק "עניני" ללמוד ממנוץ שותף פשט, דבריך דברי זרות, הסטטיסטיקה היא כלי ניתוח לאקראיות, בריאת הבורא פרפרים או פרחים היא רצון ולא אקראיות. לגבי אקראיות התשובה "כך התגלגלו הענינים מעצמם" היא מאד "מדעית" "סוגיית העולם" וכל מיני מונחים בדוויים, מהציטוטים כל המספרים נראה שמדובר על היווצרות החיים, האביוגנזה, מה שלא קשור בכלל לאבולוציה, וקביצור סלט.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2010 15:13 |
|
| |
ישיבישער:
הנידון היא הכחשת תורת האובולוציה, ולכן אני אשמע ממומחים במדע בעניין,
לגבי אם יש אלוקים:
מספיק לי האינטויציה האנושית מאז ומעולם שיש אלוקים (או ח"ו יותר מאחד כפי שחשבו אז אלילים וכדומה)
מסקנות המדע בעניין לא רלוונטי בשבילי, יש לי מסורת ואילן יחוסין ענק של 5771 שנה,
שכחתי לציין שדווקא היהדות הביא את התובנה של המדע כולה שכל הטבע הם חוקיות אחד, והבן
אבל בוודאי שאני אשאל מדען בעניין האובולוציה ולא אשאל אצל חכמינו שלא למדו וגם לא איכפת להם מזה כלל וחבל,
מספיק לי ר' גדליה נדל בכדי להירגע שהאובולוציה לא מזיק לנו,
לי אישית ? אני פשוט התאהבתי באובולוציה, כמה יפה איך שאלוקים השאיר עקבות בשביל להחכים ולדעת מה ואיך יצר את הבריאה,
ובעיקר אני לומד מהתורה הזאת, שאנו אחראים לצאצאינו לדורי דורות במעשינו אנו,
ובאמת עולם הבא היא כאן, עולם הבא = דורות הבאים,
הנה קישור מעניין
http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArt.jhtml?itemNo=1072294
פרופ' חוה יבלונקה הולכת הרבה מעבר לגנים כדי להסביר את האבולוציה
לפני שאתם שוב שולפים את טיעון המחץ "זה אצלי בגנים", כדאי שתכירו את השם ז'אן בטיסט למארק. הביולוג הצרפתי, שטען כי לסביבה יש השפעה מכרעת על התפתחות המינים, נדחה בלעג על ידי חסידי תורת דרווין. מאה שנים אחר כך, יוצאת פרופ' חוה יבלונקה למלחמה על שמו הטוב, ומציעה תיאוריה אבולוציונית מהפכנית שמחזירה לאנושות קצת אחריות
עוד העניין
תוקן על ידי maxmen ב- 23/11/2010 15:37:30
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2010 15:40 |
|
| |
"הנידון היא הכחשת תורת האובולוציה, ולכן אני אשמע ממומחים במדע בעניין". עד כאן לשונך הטהור. האם העלית בדעתך אי פעם שה"מומחים במדע בענין" יוצאים גם מהנחת יסוד, למשל שהאינטואיציה שלך היא אחת מהיצירות היפות של האבולוציה, ולכן הם בודקים כיוון אחד בלבד????
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2010 15:59 |
|
| |
צדיק מה עוזר לי שהמדע אומר לי שכאב היא באמת לא כאב זה רק איזה שדר שאומר למוח שעכשיו כואב לי,
ועובדה שמורפיום משתיק את הכאב,
נווו אז לא כואב לי באמת, אני לא אוהב את אשתי ובנותי באמת ?? ולא מת על ריטה כי מוזיקה היא רק,,,,,,
רצוני לומר שאינטויציה היא היא הדבר האמיתי ולא הדומם והמבחנה,
אבל העיקר מה אני לומד מאובולוציה ?! שאני אחראי למעשי לדורי דורות, וחכמינו זצ"ל צדקו בזה ששמרו עלינו להיות אנשים טובים בכדי שנזכה לעולם הבא = דורות הבאים לדורי דורות, וללמוד עוד ועוד מעשה בראשית,
ונצליח לקיים אנושות אחראית ומוסרית וערכית, ודווקא ממסקנות המדע והלימודים של מעשה בראשית,
עיין בקישור של פרופ' חוה יבלונקה שמציעה תיאוריה אבולוציונית מהפכנית שמחזירה לאנושות קצת אחריות
|
|