|
|
| נשלח ב-23/11/2010 16:17 |
|
| |
אור כחול כהה, זה עוטף אותך ברחמים, אתה ודאי הוזה, מרחף בעולמות גבוהים.. אל תמהר, אל תמהר לצאת אל רגע האמת, אני תמיד אוהב, זה ודאי יכאב, כי אפילו אם האל שומר, בחוץ זה לפעמים בוער... ח
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 04:26 |
|
| |
| שותףפשט כתב: |  |
אם היו שואלים אותך שאלה נגדית-
מה הסיכוי שבורא עולם יברא כך וכל מיני פרפרים בעולם ?
מה היית עונה-
לא שייך סיכויים בדבר חד פעמי (הבורא ברא מרצונו כך, ולא שייך לדון על אפשרות אחרת).
גם הם יענו אותה תשובה- כך התגלגלו העניינים מעצמם, וכ"ש וכ"ש שלא שייך לדון על אפשרות אחרת.
הלוטו האמריקאי נמצא כאן ואפשרות להפעילו כך או אחרת. שתי האפשרויות (או יותר) עומדות לפנינו ושייך לדבר על סיכויים לכאן ולכאן. סוגיית העולם היא חד פעמית, לא שייך לדבר על סיכויים של מציאות אחרת שאיננה קיימת כלל. |
|
דבריך נראים כמו קטע זוהר מוקשה
ממש בכל שורה דברים תמוהים.
לגבי הסיכויים שבורא עולם יברא סוגי פרפרים למיניהם,
הרי הבורא ברא כרצונו, זה כמו אדם המטיל קוביה, ומעמיד אותה במו ידיו על הספרה 6, ברור שיש 100% סיכוי שהקוביה תיפול על הספרה 6 אינספור פעמים, כי יש מישהו שמוביל את המהלך.
איך אפשר לענות אותה תשובה לגבי בריאה שהתגלגלה מעצמה ללא כוונת מכוון?
איך אפשר לומר שהטבע נברא מאליו, כשהסיכוי שזה יקרה הוא כמו לזכות בלוטו אמריקאי טרילוני פעמים ברציפות?
הקטע השני שלך מתמיה עוד יותר,
אתה מחלק בין הלוטו, לבריאת העולם, כי זה כבר נברא, וזה עדיין עומדות האפשרויות לפניו
אתה לא צוחק עלינו?
אילו הלוטו האמריקאי היה מכריז על אדם מסוים מיד שבוע כזוכה בלוטו, 10 פעמים ברציפות, לאהיית מוצא אדם אחד בכל כדור הארץ שיאמין לסיפור שלהם,
וכאן ישנםהמאמינים לסיפור הבריאה האבלוציונית, שהוא חסר סיכוי, כמו הסיכוי האפסישאדם יזכה בלוטו טריליון פעמים ברציפות
הנה שוב הלינק שיסביר בצורה מדעית מדוייקת, לפי כל כללי המדע, בצורה שאיננה להכחשה שהאבולוציה - חלום פנטזיה רחוקה רחוקה (והמדענים גם לא מכחישים שהאבולוציה סיכוייה אפסיים אבל כאן תראה עד כמה היא אפסית)
http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=12171
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 10:45 |
|
| |
איש חשוב:
הבחירה של האדם מול האלוקים, היא היא משחק קוביה בשביל האלוקים, הרי האלוקים לא מונע בחירה, והרי יש להאדם שש (יותר או פוחת) אפשרויות כמו בקוביה,
|
| נשלח ב-24/11/2010 11:07 |
|
| |
לאיש חשוב
כדי לסתור את רעיון האבלוציה לא מספיק מרצה ברמה של הידברות.
כאשר תבין את הנקודה הבסיסית הזאת אולי תתקדם הלאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 12:19 |
|
| |
במחילת כבודה, כדי לסתור את האבולוציה צריך טיעונים שיסתרו אותה, ולא משנה מי אומר אותם, ובאיזה "רמה" הוא.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 12:51 |
|
| |
ישיבישעאר
אתה צודק שצריך טיעונים אבל לא טיעונים של ילד בן שלוש שאינו מבין מה הוא שח.
עניינים השייכים למדע אינם דומים לחידושי תורה שכל תלמיד בן שלוש יכול לחדש.
.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 13:43 |
|
| |
מה שצריך זה טיעונים כהגדרתם, טיעון שעומד בפני ביקורת, אפילו אם יאמר אותו ילד בן שלש. מה שאני מתכוין לומר שההכללה הזו לא נאה, העובדה שהוידאו משודר בערוץ הידברות אינה הופכת את האדם באופן אוטומטי לילד בן שלש, יש לך מושג מי זה בן מנת? (הוא המרצה שם, אני מניח שלא התעניינת), מה ההשכלה שלו? מה הוא אומר? קצת מגוחך לקבוע שכל מה שישודר בערוץ פלוני הוא רמה של ילדים בני שלש. זה בודאי לא "טיעון" מה שאמרת כאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 14:45 |
|
| |
הקשבתי להרצאה שלו ורואים שהמרצה קרא הרבה ספרות פופולרית אבל זה לא מספיק ..
וכשאתה מדבר על .טיעון שעומד בפני ביקורת השאלה היא ביקורת של מי?
ומה שאני אמרתי לגבי ערוץ הדברות זה לא טיעון אלא עובדה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2010 02:40 |
|
| |
מקסמן
כבר טיפל הרמב"ם בנושא, ואמר כי יש להקב"ה את 2 התכונות גם יחד
1, הוא נותן לך אפשרות בחירה
2, הוא יודע מה תבחר (יקשה עלינו להבין כיצד,כי איננו יכולים להבין איך אפשר לדעת את העתיד)
משום מה בחרת רק בתכונה הראשונה
צענערנע
סליחה על הסגנון
אבל אם דיברנו על רמה של בן 3
כדאי שתפסיקי לכתוב ברמה של ילד בן 3
ואם יש לך אפשרות להתמודדות עם טיעוניו, תוכלי להתמודד איתן כאן
אני מביא שוב את הלינק להוכחות החותכות, לאלו שפספסו אותם,
http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=12171
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 25/11/2010 02:41:49
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2010 02:50 |
|
| |
נווו אז מה אם יודע ? אבל לא מפריע לי לעשות ולכן מבחינתו זה משחק קוביה,
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2010 06:01 |
|
| |
חכמולוג שכמוך משחק בקוביה אינו יודע לאן הקוביה תיפול והקב"ה הרי יודע מה תעשה, משל לאדם שיודע על קוביה מסוימת שהיא פסולה כי היא נוטה נניח ליפול תמיד על המספר ארבע עקב מגנט שהושתל בתוכה המשחק בקוביה חושב שהוא משחק, ואתה יודע להיכן תיפול הקוביה. ההבדל בין המשל לנמשל הוא, שהקב"ה לא שתל בתוכך משהו שיגרום לך לעשות את מעשה פלוני, ויש לך בחירה מוחלטת ואף על פי כן הקב"ה יודע את זה, וזאת בצורה שקשה לנו להשיג כיצד, וכבר דשו רבים בנושא זה, וכתב הרמב"ם בבירור, שאין שני הדברים - הבחירה והידע - סותרים זה את זה
אנחנו מדברים כאן על כך שכשהקב"ה ברא את העולם הוא בחר בדיוק את צירופי החלבונים המדויק, כדי שיווצרו תאים ולכן יכלו להיווצר הרצף המדויק המתאים להיווצרות התא ולא היינו צריכים להגיע לסיכוי של אחד מטרילוני טריליונים שזה ייוצר מאליו בדיוק בסדר הנכון
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2010 07:41 |
|
| |
אני לא ירד לרמה שלך, אבל והיות שהגולשים לא אשמים ולכן אני יענה בשבילם,
אין שום בעיה לאלוקים לבראו את העולם באופן שלא יהיה לו שליטה, כמו הבחירה של האדם שאין לו שליטה,
כך אומרים חז"ל,תלמוד בבלי מסכת עבודה זרה דף נד עמוד ב גמ'. ת"ר, שאלו פלוסופין את הזקנים ברומי: אם אלהיכם אין רצונו בעבודת כוכבים, מפני מה אינו מבטלה? אמרו להם: אילו לדבר שאין העולם צורך לו היו עובדין הרי הוא מבטלה, הרי הן עובדין לחמה וללבנה ולכוכבים ולמזלות, יאבד עולם מפני השוטים? אלא עולם כמנהגו נוהג, ושוטים שקלקלו עתידין ליתן את הדין. דבר אחר: הרי שגזל סאה של חטים [והלך] וזרעה בקרקע, דין הוא שלא תצמח, אלא עולם כמנהגו נוהג והולך, ושוטים שקלקלו עתידין ליתן את הדין. דבר אחר: הרי שבא על אשת חבירו, דין הוא שלא תתעבר, אלא עולם כמנהגו נוהג והולך, ושוטים שקלקלו עתידין ליתן את הדין. והיינו דאמר ריש לקיש, אמר הקב"ה: לא דיין לרשעים שעושין סלע שלי פומבי, אלא שמטריחין אותי ומחתימין אותי בעל כרחי.
רש"י מסכת עבודה זרה דף נד עמוד ב שעושים סלע שלי פומבי - רושם שלי שאני רושם בו ובלע"ז קויי"ן עושין הפקר לכל שכל הרוצה לחתום בו יחתום בו כלומר שבאין על הערוה על כרחי ומולידין.
אלא שמטריחין אותי - שאני יוצר הוולד על כרחי ומולידין שהרי גזרה לפני שינהוג העולם כמנהגו
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2010 16:13 |
|
| |
דיברנו על היווצרות החלבונים, האדם עוד לא היה אז, כדי להפריע לאלהים עם ה"בחירות" שלו - של האדם וגם אחרי שנוצר האדם, אם ירצה אלהים יוכל לתקן את כל העיוותים שהאדם יוצר,
ומצאנו כמה פעמים שהאדם גרם לחורבן גדול בעולם, כמו המבול או בסדום או בהפצת מחלות על כדור הארץ, מצד אחד אלהים נתן בחירה לאדם, ומצד שני הוא חפץ בקיום העלם מהי קרה אם יחליט נשיא מטורף של מעצמה גרעינית לחסל את כדור הארץ על יושביו כמלאי פצצות האטום שלו? היה סמוך ובטוח שאם אלהים לא יחפוץ בכך, הוא יעצור את התהליך
אגב: במאיץ בחלקיקים מתגלים כל הזמן בעיות שונות ומשונות עד שכמה מדענים דגולים המטפלים בו כבר אמרו, שייתכן ו"כוח עליון מסוים" מונע את בנייתו של מאיץ החלקיקים כי בעתיד הוא עשוי לגרום לאסון גדול שאי אפשר היום לדעת ולחשב אותו, ייתכן והם שוגים, אבל ברור שאילו אלהים ברא את כל היקום ואת האדם, הוא הניח לעצמו חופש לגזול את הבחירה מידי פעם מאת האדם, לא חסרים סיפורים מדהימים, (כדאי לך לעבור על4 כרכי הספרים "ונפלאותיו לבני אדם" מעשים בני ימינו עם שמות במערכת, עם סיפורים מדהימים ומסמרי שיער)
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2010 16:28 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | (כדאי לך לעבור על4 כרכי הספרים "ונפלאותיו לבני אדם" מעשים בני ימינו עם שמות במערכת, עם סיפורים מדהימים ומסמרי שיער)
|
|
יש שם כמה סיפורים אישים שלי גם (שאני שלחתי להם,) אז מה ? אבל הכל בדרך הטבע ולא בהוקוס פוקוס,
המאיץ יצליח בגדול, כי זה רצונו של האלוקים להחכים ולהחכים כך בנה את האדם וכך ברא את העולם שהחכמה יבוא באופן אוביליציוני דווקא,(כלומר כל דור מחכים יותר מדור קודמו) ומי אנחנו שנתווכח איתו באיך לנהל את עולמו,
|
|