בית פורומים עצור כאן חושבים

נעלמו לי 160 מליארד דינוזאורים, עזרה בבקשה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/11/2010 19:37 לינק ישיר 

אז מה
לא אמרתי שהאלוקים משנה את רצון האדם רק בדרך נס
כתבתי שאם הוא לא מעונין במעשה מסויים שאדם עושה, הוא אמנם לא יטה את לבו ובחירתו, (כמו שהיה אצל פרעה, מעשה יוצא דופן שדנו בו הרבה מפרשים על התורה, כיצד היטה הקב"ה את בחירתו) אלא יוכל לגרום לכך שהמעשה שלו לא יצלח, שהוא יפסיד את האוטובוס למשל ויתייאש, דיברנו כאן על בחירה

והמאיץ, או שיצליח או שיגרום לחורבן, אל תשכח שמדובר בדבר ענק שקוטרו כמה קילומטרים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2010 00:00 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
והמאיץ, או שיצליח או שיגרום לחורבן, אל תשכח שמדובר בדבר ענק שקוטרו כמה קילומטרים

אז מה ? אני מקווה שאתה לא מאלה שיש להם דמיון מפותח,
איזה חרבן יכול המאיץ לגרום ??

שמעתי שבחורה התאבדה ביום שהפעילו את המאיץ,

הכבדת לב פרעה היית בעצם פנית משה לבקש רשות לצאת, כלומר פרעה אמר לעצמו אם אלוקים מבקש את רשותי ?!
כנראה שבלי רשותי הם לא יצאו,
ולמה אלוקים באמת ביקש רשות ?! 1, כי רצה להכביד את ליבו בעצם הבקשת רשות 2, כי הם היו עבדים שלו ובלי רשות אי אפשר לשחרר עבד   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2010 00:46 לינק ישיר 

איש חשוב,

אני מרשה לעצמי לכתוב לך הערה שיש בה משום תקיפה לא הוגנת, לא כדי להוכיח לך או לעצמי משהו אלא כנסיון לתת לך נקודה למחשבה.

לי נדמה שאתה נכשל בבעיה נפוצה מאד. כבר שמעתי לא פעם חרדים שעושים השוואה בין הרמה האנושית והאינטלקטואלית של אברכים רציניים מול אוהדי בית"ר לאחר הפסד, וכנגדם אינטלקטואלים חילוניים שהשוו את עצמם מול מתפללי בית כנסת בשכונתם שמדברים בתפילה על מניות. כל צד מנסה "להרויח נקודות" על ידי השואת ה"טובים" שלו עם התת רמה של השני.

נראה לי כי - עם כל הכבוד לך - לא יצא לך בחיים להתקל באנשים רציניים שחושבים אחרת ממך בנושאים שעליהם מדובר כאן. על השאלות שהעלית ענו לך מיד בהתחלה (אני לדוגמה התיחסתי אליהן בעמוד השני או השלישי של האשכול הזה) ובכל זאת אתה ממשיך לכתוב בבטחון עצמי מבהיל. 

אין לי בעיה עם זה שאתה סבור שרעיונות האבולוציה לא נכונים (המלה "אבולוציה" מתארת סדרה שלמה של מכניזמים במגוון עצום של סיטואציות ביולוגיות, ואני לא אתפלא אם חלק מהם לא נכונים או דורשים תיקון), אלא  עם ההנחה הלא מוסתרת  שלך שמדובר כאן בשטות מוחלטת ומחרישת אזניים שדוברי שקרים חלקלקים שכנעו בה את כל העולם  ורק אתה והרב בן מנת נשארתם השפויים היחידים שלא אכלו מתבואת השגעון.  

אם אנסה לתת לך דוגמה, תחשוב על, נגיד,  יאיר לפיד שיבוא  וינסה לשכנע אותך שכל מהלכי היהדות החרדית הם  קונספירציה שנועדה להזרים כסף לעסקים אפלים שמנהל הרב חיים קנייבסקי יחד עם האברכים בכולל תפרח וחסידי תולדות אהרן. כמובן שהדרך ה"רשמית" להפריך האשמה כזו היא לבדוק חשבונות בנקים ולשלוח בלשים וכו', אבל מי שבעניינים יודע, מהיכרות עם טיפוסי האנשים המעורבים בעניין, שזה פשוט לא שייך, זה לא לעניין.

הוא הדין  בסיפור שלך: לדעתי אילו  היתה לך איזה שהיא  היכרות עם מה זה מדע, מה אנשים עושים, מהם מנגנוני הביקורת וכו' - אני לא אומר שהיית משתחווה אפים ארצה ואומר דארוין אמת ותורתו אמת, אני לא אומר שלא היית יכול למתוח ביקורת כאן ולגלות בעיות אמיתיות שם - אבל מהקטע של כולם פשוט קשקשנים ובן מנת מנצח אותם בנוק אאוט היית יורד. בזה אין לי ספק.

אבל מה אפשר לומר כשאתה מתפאר בכך שמעולם לא נדרשת לבעיה שמצריכה ידע במתמטיקה? איך אפשר להתווכח עם הוטנטוטי חשוף שת  שמסביר מנקודת המבט שלו את מסלולי הלווינים בחלל? (או עם עיתונאי קירגיזי שמפרשן את החרדים?) מנקודת המבט שלי, הבעיה שלך היא בעית ידע אבל יותר מזה היא בעית הסתגרות חברתית.

שוב אני מדגיש שאתה יכול בצדק גמור לפטור את מה שכתבתי  עד כאן כהתקפה אישית עליך שלא נוגעת בטענות שהעלית. אתה צודק בהחלט, אבל אולי יש סיכוי שבמרוצת הזמן תחליט שיש משהו במה שנאמר כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2010 08:29 לינק ישיר 

איש חשוב
כאחד שעובד בחברה שאינה רק דתית, אני לא בטוח גם במוסריות המופלאה של החרדים מול החילונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2010 11:50 לינק ישיר 

בעל:
 החרדים הם הכי הרבה משתדלים (מכל חברה אחרת בעולם) ועל זה אין וויכוח,
הבעיה היא רק החרדה המוגזמת שמביא לעניות ואל כורחך לצרות אחרות, העולם הנאור משקיעה הרבה לעזור להפוך חברות מסוכנות מאוד בכדי לעשות מהם אנשים טובים,
אבל אצל היהודים זה אפוך יש כאן חברה נפלאה מהכי טובים בעולם, ובמקום לעזור להם ? שונאים אותם ורודפים אותם,
הילדים זרוקים בקרבנים, לא פלא שמנהלים מנסים לגנוב, (ואיזה גניבות ? במקום שש מאות שקל למשפחה, גנבו עוד שש מאות שקל למשפחה על שם אחר שלא רוצה את הכסף במילא) דיור ואפשרות לקנות דיור אין, וסתם רדיפות לשם רדיפות,
או סתם הרגשה מטופשת שהם כביכול מתגאים בעצמם,

תוקן על ידי maxmen ב- 26/11/2010 11:57:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2010 23:05 לינק ישיר 

מקסמן
קצת הגזמת
א. אתה כותב "החרדים גונבים כי..." לא משנה הסיבה אפילו, מה אתה מכליל? מדובר ב5 אנשים שהחליטו לגנוב, הם לא עשו משאל עם אצל הציבור החרדי. וכל הרבנים שהתבטאו עד היום הנושא, התבטאו נגד, ואף לא רצו לקבל את הרב מינצברג לביתם.
ב. חמשת הגנבים של המתמידים, לא ממש עשו זאת כי הגיעו לפת לחם, הם גנבו 400.000 מידי חודש במשך כמה שנים, לא ידוע לאן הלך הכסף, אבל הם לא עשו את זה כיהילדים שלהם יושבים בקרוונים, מידיעה אומר לך, ילדי המתמידים יושבים בבנינים בנויים יפה.ישלהם הרבה בנינים למוסדות שלהם  והכסף יעוור עיני הכל

לגבי המאיץ, אתה שואל איזה חורבן הוא יכול לגרום,
המדענים המפעילים אותו אומרים בפה מלא שהם חוששים מהתוצאות, אם הם שיודעים מדברים כך, מה תאמר אתה שלא ביקרת שם?
כתבת שבני ישראל היו עבדים של פרעה, ולא היו יכולים לצאת ללא רשותו,
אך אל תשכח שבני ישראל מעולם לא נמכרו לפרעה? אם מישהו יחטוף אותך ויחליט שאתה עבדו, האם תחכה לרשות שלו כדי להשתחרר?
ובאשר להכבדת ליבו של פרעה, זה למעלה מדרך הטבע, להבין כיצד אדם רואה שבאים עליו עשרת מכות באותות ומופתים, והוא מקבל איום שבנו בכורו ימות גם הוא במכת בכורות, אדם שכזה עדיין מקשה את ליבו, אז כל זה לדעתך קרה, כי משה רבינו ביקש ממנו רשות בתחילה? ברור שהקב"ה הכביד את ליבו, ולא הספיק הרעיון שהבאת (שאכן יש לו מקור)

בעל בעמיו
תפתח את חדשות ווינט, תראה כמה מעשי שוד ורצח מתבצעים מידי יום ע"י חילונים, וכמה ע"י חרדים, משהו כמו פי אלף, לפי חלקם באוכלוסיה.
האם החרדים חוששים יותר מהחוק?או שמא הם יותר מוסריים, ולכן הם לא רצחים או שודדים?

שנרב
ואוו. כמה מלל שפכת,
בכל כך הרבה מלל, יכולת כבר לסתור את טיעונו של הרב בן מנת, ובכך לענות ברצינות על הנושא,
או שמא ניסית ולא הצלחת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2010 23:26 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
מקסמן
קצת הגזמת
א. אתה כותב "החרדים גונבים כי..." לא משנה הסיבה אפילו, מה אתה מכליל? מדובר ב5 אנשים שהחליטו לגנוב, הם לא עשו משאל עם אצל הציבור החרדי. וכל הרבנים שהתבטאו עד היום הנושא, התבטאו נגד, ואף לא רצו לקבל את הרב מינצברג לביתם.

כל הכוללים עושים מה שהם עשו, כולל כוללים של הגדוילים שלא רצו לקבל אותו, בעיני הם לא גדוילים רק צבועיים, אגב ר' חיים כן קיבל אותו,

ב. חמשת הגנבים של המתמידים, לא ממש עשו זאת כי הגיעו לפת לחם, הם גנבו 400.000 מידי חודש במשך כמה שנים, לא ידוע לאן הלך הכסף, אבל הם לא עשו את זה כיהילדים שלהם יושבים בקרוונים, מידיעה אומר לך, ילדי המתמידים יושבים בבנינים בנויים יפה.ישלהם הרבה בנינים למוסדות שלהם  והכסף יעוור עיני הכל

יש להם שלוש מאות אבריכי כולל שלומדים כל היום שזה בעצם שש מאות משכורות,
אין שום קשר בין הכסף של דתות למסודות, זה אך ורק לאברכי כולל,

לגבי המאיץ, אתה שואל איזה חורבן הוא יכול לגרום,
המדענים המפעילים אותו אומרים בפה מלא שהם חוששים מהתוצאות, אם הם שיודעים מדברים כך, מה תאמר אתה שלא ביקרת שם?

חוששים מחורבן ??? ממי שמעת את השטות הזאת ??

כתבת שבני ישראל היו עבדים של פרעה, ולא היו יכולים לצאת ללא רשותו,
אך אל תשכח שבני ישראל מעולם לא נמכרו לפרעה? אם מישהו יחטוף אותך ויחליט שאתה עבדו, האם תחכה לרשות שלו כדי להשתחרר?

הם לא חטפו שום אדם לעבדות היהודים מכרו את עצמם, עובדה ששבט לוי לא היו עבדים, כי פשוט לא מכרו את עצמם,

ובאשר להכבדת ליבו של פרעה, זה למעלה מדרך הטבע, להבין כיצד אדם רואה שבאים עליו עשרת מכות באותות ומופתים, והוא מקבל איום שבנו בכורו ימות גם הוא במכת בכורות, אדם שכזה עדיין מקשה את ליבו, אז כל זה לדעתך קרה, כי משה רבינו ביקש ממנו רשות בתחילה? ברור שהקב"ה הכביד את ליבו, ולא הספיק הרעיון שהבאת (שאכן יש לו מקור)

אני לא מבין אותך ?! עוד מיליוני יהודים לא האמינו למופתיים של משה עד כדי כך שהם נהרגו במכת חושך, הרי יצאו ממצריים אחד מחמש או אחד מחמישים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2010 02:07 לינק ישיר 

"כל" הכוללים? ייתכן וישנם עוד כוללים שיש בהם אברכים פיקטיביים
אבל כמה קל להשמיץ בלי להביא אף נתונים והוכחות

לגבי המאיץ, מנסים לשחזר בו את המפץ הגדול (אם היה) מייצרים בו אנטי חומר, וכמה פעמים פורסם על מסוכנותו

כתבת שבני ישראל מכרו
את עצמם לעבדים לפרעה,
אולי יש לך הוכחה להזיה הזאת?
כתוב שבתחילה שיעבדו אותם בפה רך, אבל מעולם בני ישראל לא נמכרו לעבדי עולם,
ובני לוי לא רצו מתחילה לעבוד ולכן אחרי זה כששיעבדו את כולם, לא שיעבדו את בני לוי
ובמכת חושך מתו הערב רב, לא כי הם לא האמינו, מה יש להאמין, היה מכת דם היה צפרדע, הכל היו ניסים גלויים לעין, מה יש להאמין? הם מתו כי הם היו רשעים כמו דתן ואבירם ולא היו ראויים להיגאל,
אבל הם לא הוזהרו כמו פרעה, "אם לא תוציא את בני ישראל, בנך בכורך ימות!" לשמוע אזהרה מפורשת כזאת, ולהישאר בשלך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2010 02:40 לינק ישיר 

תהיה לי בריא ותעשה חיים טובים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2010 09:41 לינק ישיר 

יש איזה מומחה למשהו ששכחתי מהו מגרמניה , שמסתובב בעולם ומתריע על הסכנה שבמאיץ החלקיקים CERN , התקשורת כדרכה משתפת פעולה , כמו שהיא עושה כשהיא מפרסמת את השערות המדענים על אנשי העתיד החוזרים בזמן לחבל במערכות ב-CERN , מה שמסביר את התקלות המרובות שם. כל זה מוסיף להילה של המדע , תחום העיסוק של פריקים מוזרים כמו הוקינג , שמוחם פועל בצורה מוזרה , אבל בידיהם המפתח להרס היקום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2010 10:35 לינק ישיר 

אולי בכדי שלא נדבר כטפשים כדאי לשמוע את הנציג הישראלי בפרויקט המאיץ בז'נבה,

"בחיפוש אחר מקור המסה - החלקיק האלוהי" זה שם ההרצאה של  פרופ' עילם גרוס, מכון ויצמן למדע שנתן כבר ב
24/01/2010

http://multimedia.huji.ac.il/video/outreach/0910/madua/10.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2010 16:42 לינק ישיר 

על מאיץ החלקיקים:

http://www.thedailyshow.com/watch/thu-april-30-2009/large-hadron-collider

וכאן מטפלים ברב בן מנת (וגם בדורון אורבך):

http://www.youtube.com/watch?v=Dj08ueDy8VY&playnext=1&list=PL10316D33F024506B&index=4

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2010 20:41 לינק ישיר 

איש חשוב,

האזנתי לרב מנת.

תורף טענתו קשור לשאלה של יצירת החיים. הוא עושה חשבון סטטיסטי לגבי המורכבות של תא חי, ושואל מה הסיכוי שתא כזה (או משהו מקביל ברמת המורכבות שתאפשר קיום חיים) יווצר במקרה מתוך אינטרקציות של חומר דומם עם חומר אחר. מסקנתו היא שרמת המורכבות היא כה גבוהה עד שהסיכוי ליצירה כזו, גם אם ניקח בחשבון את כל האינטרקציות בין כל החלקיקים מאז המפץ הגדול ועד ימינו - הוא מספר כה זעיר כך שהשכל הישר לא מאפשר להאמין שיצירת החיים היתה במקרה.

כמובן שיש הרבה אריכות בנסיון להסביר את המורכבות המופלאה של החיים ואת רמת הסיכוי הזערורית ליצירה ספונטנית שלהם אבל בגדול זה המהלך. יש לו עוד כמה הערות צדדיות על אנשים והפסיכולוגיה שלהם שלמיטב הבנתי אינן קשורות לביקורת על תורת האבולוציה או על השערת מוצא החיים.

האם אתה מסכים איתי שזהו סיכום הוגן של הטענה שהציג הרב מנת בסרט שהפנית אליו?

תוקן על ידי שנרב_נ ב- 28/11/2010 20:43:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2010 21:23 לינק ישיר 

מקסוול
מי עומד מאחרי האתר השני שהפנית אליו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2010 02:37 לינק ישיר 

אכן שנרב
על אף שלא הדגשת די כמה אבסורדי מצב בו ייוצר מאליו חלבון

מקסוול
האדם שעונה לרב בן מנת בסרטו, יותר עולב בו מאשר עונה
הדוגמא העלובה ביותר היא השוואתו את הסיפור של היווצרות החלבונים
לאדם שחטף פעם ברק בחייו 8 פעם
יש להשוותו לאדם שמספר שחטף 50 טריליון פעם ברק בזרת הרגלו השמאלית
עצם זה שבכל פניה לרב מנת הוא עולב בו בצורה ילדותית, מוכיח שלא היה לו די בטענות הנגד שלו

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 29/11/2010 02:38:56

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > נעלמו לי 160 מליארד דינוזאורים, עזרה בבקשה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 12 13 14 ... 38 39 40 לדף הבא סך הכל 40 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.