|
|
| נשלח ב-10/11/2010 09:27 |
|
| |
מאפר באו ולאפר שבו
התשובה הפשוטה היא: מאפר באו ולאפר שבו. גם שלדי בני אדם, גם שלדי בעלי חיים. צריך לזכור כי לא רק השלדים היו ממלאים יותר מנפח כדור הארץ אלא גם הנפח של תרבית חיידקים שהיית נותן לה להתרבות במשך שלשה ימים ללא הפסקה. ועם זאת, עדיין יש לא מעט שלדים: אדמת הלס בנגב היא לא יותר מאשר שלדי מיקרואורגניזמים קדומים, ששקעו לתחתית ים תטיס הקדום. "הצוקים הלבנים של דובר" בחופה המזרחי של אנגליה הם בעצם ערימה בגובה מאה מטר (!) של שלדי קוקוליתופורידים. יש עוד הרבה בתחתית האוקינוסים.
באשר לאוכלוסית העולם: כפי שנאמר: מלחמות, רעב ומחלות גרמו לא רק לכך שהילודה תהיה מאד איטית, אלא גם להכחדה של אוכלוסיות שלמות: מגיפת הדבר באירפה האי דוגמה קלאסית, אך גם המגיפה שחיסלה את האינדיאנים באמריקה (רוב האינדיאנים לא מתו כתוצאה מהרג מכוון, אלא אפילו לפני שאי פעם ראו את פניו של כובש ספרדי, המחלות שאותו כובש הביאו דאגו לחיסול רוב האוכלוסיה). גם אם היו אוכלוסיות ששגשגו, כנגדן היו אוכלוסיות שנכחדו. לא צריך לזלזל באלמנט הרעב. לא צריך למות מרעב כדי שהאוכלוסיה תקטן: תת תזונה מורידה את הפריון של האשה (הפסקת וסת), ומשפיעה באופן קריטי על שרידת תינוקות, גורמת לירידה בתוחלת החיים וחושפת את האוכלוסיה למחלות.
לגבי טענת הילודה ושרידת הילדים בתורה: התורה לא מדווחת על כל ילד שנולד, שלא מעט פעמים רש"י מציין כי נולדו עוד ילדים וכד' למרות שדבר זה לא נראה בפשט. סביר להניח שניתן לומר את אותו הדבר על תמותת תינוקות. כן מצויינות בתנ"ך תקופות רעב ארוכות, מגיפות, מלחמות וכו'. וגם אם כן הייתה שרידות גבוהה במשפחת האבות הרי שהם היו החריגים, לא הנורמה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 10:00 |
|
| |
גופות של בעלי חיים נרקבים ונעלמים . בהבה מקרים זה מה שיוצר מאובנים , חומר שעוטף את השרידים מתקשח בצורה כזו שכשאר השרידים מתנדפים נשאר חלל בדמות מה שהיה שם . זה מה שנמצא בפומפיי למשל, אנשים שם נקברו במפולת הר געש והחומר של הר הגעש התקשח סביבם, עם הזמן נוצרו חללים בדמות גופם . אחרי 2000 שנה ניתן היה לשחזר את תנוחתם המדויקת בזמן מותם , על ידי מילוי חללים אלה בגבס ואז לאחר התקשחות הגבס , פירוק השכבה שעטפה את החלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 11:37 |
|
| |
[quote]25 תגובות עד כה, והתאכזבתי עד מאוד!
אני ממש לא חדש כאן, וחשבתי את הפורום לחכם יותר
עלי לציין שתגובה אחת זעזעה אותי, והיא התגובה של ארתח-זוטא, הזלזול שלך בזולת נובע מהיהירות האינסופית שלך[נמחקו ביטויים לא הולמים - מ. משנה]. (מה גם שלא ידוע אם היה לך מה לענות לטענותי אבל זה גם לא מענין אותי)
לעצם נושא האשכול.
עלי לציין שלקח לי הרבה זמן לנסח אותו כל מילה, וגם זמן רב לביסוס דברי, השתדלתי לא להשאיר מקום לשאלות
ומשום מה יתכן והניסוח שלי לא היה מספיק ברור, או לא הדגשתי די, את ההוכחה המרכזית
לא טענתי שלא מצאנו את טריליון מליארדי השלדים, כי לא ראינו אינו ראיה, זהו כלל ידוע גם בתלמוד
טענתי היתה, שאילו העולם על יצוריו, קיים 700 מליון שנה, סכום עצום זה יוצר לנו סך עצום ובלתי נתפס של שלדים, עד כי הוא יכול להכיל את כל כדור הארץ על נפחו. בכל שנה ושנה היו מליוני חיות (אמנם כיום יש מליארדים, אבל לא כל הזמן היו ובהכפלה המספר מגיע ל20 אפסים.
אני רואה שהקהל כאן אינו קולט את המספרים. הנפח שמגיע משלדים אלו גם אחרי שהפכו לעפר גדול מנפחו של כדור הארץ, איך זה מסתדר?
/quote]
איש חשוב ויקר הביקורת שלי לא היתה עליך, אלא על חברי הפורום. ייתכן שאתה הנך מלומד גדול, אלא שאת דבריך ניסחת בצורה שאינה עומדת בפני ביקורות פשוטות, למשל המשפט הזה שכתבת כאן שאין מקום לכל השלדים, מוטעה מיסודו, אפילו היו שלדים כפי שאתה חושב, הרי היצורים ניזונים מפרי האדמה שניזון משרידי היצורים הקדומים וחוזר חלילה. קל וחומר כשהחשבון שלך נלעג ומגוחך. כתבת בצורה מוזרה ומתנשאת "פטפוטיו של דרוין", ראיתי בחיי כבר כמה ביקורות מרשימות על האבולוציה, אבל ביקורת שטחית ולא רצינית אינה אמורה להיות מנוסחת בצורה מתנשאת. הביקורת שלי היתה על חברי הפורום, שאני מניח שאם היה כאן מאמר ארוך ומנומק ורציני, לא היה לאף אחד כח להתחיל להתעסק אתו. אבל כשמישהו בא ומקשקש, כמו שאתה עשית, כולם עטים על המשימה וצועקים יחדיו סביבו כדי להוכיח לו כמה שהוא טועה, במקום שמישהו יתנדב לצרף לו לינק לויקיפדיה, ולמחוק את האשכול לאחר שמעבירים את ההודעה לאשכול העוסק בנושא. כבר מזמן התעסוקה כאן היא כתישה אורחים מזדמנים בנושאים שונים, במקום דיונים פוריים בעלי תוכן .
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 11:38 |
|
| |
משום מה פונקצי' של הציטוטין לא מסתדרת, אזכיר שדברי נסובין על הודעה של החכם "איש חשוב"
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 15:28 |
|
| |
ארתח זוטא
תודה על הביקורת הבונה. אני מתייחס לדבריך על "חברי הפורום". ואחלק אותם לפסקאות.
א. אין שום מקום להעליב אישית שום אדם או לזלזל בו.
ב. מבין התגובות השונות שהיו כאן, ייראה לי שהיו תגובות עניניות ולא רק נסיונות להתבדח או לזלזל בשאלה שהיא משמעותית בוודאי למי שהעלה אותה ולמעשה גם לאחרים. לי למשל.
צא וראה את דברי שנרב, ועוד כמה שנראים לי חדשים (הובס? ברוכים הבאים לכולם).
ג. גם אם בעל האשכול הרשה לעצמו ביטויים מזלזלים כמו הדוגמא שהבאת, מן הראוי להעיר על כך בנחת ולא בעלבון.
ד. ייראה לי שלכלול את כל "חברי הפורום" באותה קבוצה של הלועגים במקום המשיבים זה אי דיוק. ודוגמאות ראה בסעיף ב'.
ה. אם מצאת שיש התייחסויות מזלזלות או לועגות באשכולות אחרים למישהו שאולי הוא בגדר "אינו יודע לשאול" או שמה שכתב לא נראה לכותבים, אתה מוזמן לפנות אלי לתיבה האישית כדי שאעיר ואתקן. זה חשוב מאד, ולצערי איני מספיק לעיין בכל האשכולות כדי לבחון מה קורה ובוודאי שלא לקרוא ולענות.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 05:45 |
|
| |
מיימוני האם תצפה לקבל לתיבה האישית מידי פעם תלונה של חבר פורום "פלוני ביזה את דארוין וקרא לו פטפטן"?
אני לא מוצא כל קשר בין כתיבה נגד דארוין, לבין צורת ההתיחסות של ארתח זוטא אל אדם שעדיין חי שומע וקורא מה כותבים עליו, ארתח זוטא אפילו לא פנה אלי, אלא עקף אותי ודיבר אל חברי הפורום, למה הם עונים ל-
הנה הציטוט, ידבר בשביל עצמו יותר מכל:
כל המלומדים החשובים יוצאים מגדרם להיטפל למי שבקושי מבין מה הוא מדבר, לא סגי בזה שאחד יאמר דברו, אלא צריכין שכאו"א ממי שיכול לומר משהו בנושא, יבא גם הוא ויאמר את אותם הדברים, שהכותב אינו מבין מחייו.
לא נמצאה מילה גסה בשפתו, לא ניתן לערוך את הודעתו ע"י מנהל משנה, כי הוא ברר את מילותיו. אבל המילים המהוקצעות האלו רומסות יותר,
אבל די לדוש בנושא. לא בשביל זה נפתח האשכול, אני רוצה לענות כאן לכמה תגובות
hobbes כתב "באשר לאוכלוסית העולם: כפי שנאמר: מלחמות, רעב ומחלות גרמו לא רק לכך שהילודה תהיה מאד איטית, אלא גם להכחדה של אוכלוסיות שלמות:
התייחסתי לכך, אבל שאלתי היתה יותר, האם זה סביר שמליון שנה היינו על סף הכחדה, (האם יש סיכוי לחיה נכחדת כמו דב פנדה לשרוד במצב הכחדה מליון שנה)
אוכלוסית העולם רק גודלת כל הזמן באלפי השנים האחרונות
באלפיים שנה אחרונות, גדלה אוכלוסית העולם פי 27 (מ250 מליון בתחילת הספירה ל6.8 מליארד) היה רעב היו מלחמות, אפילו אחת כזאת שכילתה 50 מליון אנשים בבת אחת. זהו קצב גידול של 2.4 ילדים. אם נלך אחורה בקצב הזה. נמצא שהאדם הראשון היה לפני 4000-5000 שנה.
מואדיב כתב:
אנסה את כוחי אך הפעם, בדוגמא הלקוחה מדבריך שלך:
נניח כי אכן, לכל גבר נולדים שלושה ילדים.
נחשב את קצב הריבוי של צאצאי אהרון הכהן - לפי החישוב שלך:
בדור הראשון - יהיו שלושה כהנים.
בדור השני - תשעה
בדור השלישי - 27
וכן הלאה, בחזקות של שלוש. כלומר, בדור העשירי, 59,049 כהנים, בדור העשרים - 3,486,784,401 - כשלושה וחצי מיליארד כהנים - עוד בתקופת בית ראשון.
-מואדיב טעות בידך,
לא כך מחשבים קצב ילודה, רק כך:
לשני בני זוג נולדו 3 ילדים, כעת הם הכפילו את עצמם בשליש, שכן מ2 הם הפכו להיות 3. תכפיל את שלושת הבנים בשליש קיבלת 4 נכדים בלבד.
טעותך נבעה מכך שהשאת את שלושת הבנים לשלושה נשים מבחוץ, שאינם צאצאיו של הסבא. בעוד היית אמור לחתן אח ואחות ומהם נולדים עוד 3 ילדים, כמו קין שנשא את אחותו. (מקוה שאף אחד לא יעלה את השאלה הפאתטית עם מי ינשא הבן השלישי)
בל נשכח שחצי מהאוכלוסיה הינם נשים, ואישה שנולדה לאב כהן, אינה מעבירה את הכהונה, כך שהחשבון מידלדל יותר
אבל אם כבר חישבתי לפי קצב ילודה של 3 ילדים, ולאחר 20 דורות הגעתי ל1520 כהנים (ועוד התחלתי את החישוב מ8 נכדיו של אהרן הכהן, המפורשים בבמדבר ג יז)
נורת אזהרה כתב:
כאשר מחשבים את כל הנתונים (ויש מי שעשה זאת), מגלים כי בסך הכל איכלסו את כדור הארץ כמאה מיליארד אנשים. אחד עם 11 אפסים, רחוק מאוד מ-43 האפסים שהבטחת לנו.
תבדוק שוב, הבטחתי 20 אפסים וכתבתי במפורש את החשבון על כל מיני החיות וכולל בני האדם
אם בני אדם לבד לפי חישובך מאה מליארד. תכפיל את זה בכמה אלפי חיות, עם כל אלפי שלבי הביניים. בני אדם אף פעם לא היו לבד על כדור הארץ.
ובכלל בני אדם חיו לשיטת האבולוציה מליון שנה, ויתר החיות 700 מליון שנה. יש לך כוח לחשב כמה אפסים בערך?
נראה לי שהתוצאה תפתיע אותך.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 11/11/2010 05:52:38
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 07:51 |
|
| |
איש חשוב ונכבד אני מתנצל עמוקות בפניך, פשוט רגיל כאן שמישהו מנסה להתריס מבלי שהוא מבין מה הוא אומר ופותח אשכול צעקני, המכניס אנדרלין ותעסוקה לזקני הפורום. זה מה שהפריע לי, ויהי רצון כאילו אמרתי "נניח שהוא מקשקש, מה אתם מתלהבים מההזדמנות שנוצרה לכם". מ"מ לא ענית שום דבר לטענה העיקרית - נניח שהיו מליארדי אנשים ושלדים, הרי השלדים והגופות של לפני מאה שנה הם יוצרים את הגופות ןהשלדים של הדורות הבאים, ולכן לא נעלם כלום אלא יש מחזוריות. וכבר אמרו לך זאת קודם.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 08:11 |
|
| |
| ארתח_זוטא כתב: |  | מ"מ לא ענית שום דבר לטענה העיקרית - נניח שהיו מליארדי אנשים ושלדים, הרי השלדים והגופות של לפני מאה שנה הם יוצרים את הגופות ןהשלדים של הדורות הבאים, ולכן לא נעלם כלום אלא יש מחזוריות. וכבר אמרו לך זאת קודם. |
|
כיהודה ועוד לקרא. האם התווספה או נעלמה מן העולם טיפת מים אחת מבריאתו עד היום ? אנחנו שותים היום בדיוק מה ששתו לפני 5000 שנה, אחרי כל הסיבובים בשמיים ובארץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 08:50 |
|
| |
על חוק שימור החומר אני מניח ששמענו כולנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 08:51 |
|
| |
האדם לא חי על סף הכחדה במשך מליון שנה. נדמה את זה למצב הארנבות בעולם: האם אוכלוסית הארנבות בעולם על סף הכחדה? לא. האם היא גדלה אקספוננציאלית? לא. היא אוכלוסיה יציבה, עם פרקי זמן של גידול מהיר (בעיקר כשהמזון זמין בשפע) ופרקי זמן של התכווצות האוכלוסיה (בעיקר בשל רעב וטריפה).
כאמור: אוכלוסיה בשיווי משקל. כך המצב עבור רוב בעלי החיים והצמחים בעולם. המצב השתנה עם השתכללות החקלאות והרפואה. כבר לא היינו במצב יציב אלא במצב של גידול מעריכי: הגורמים המגבילים הוסרו וכעת האוכלוסיה יכולה לגדול עד שגורמים מגבילים חדשים יתחילו להשפיע. הגידול הוא כאמור, מעריכי.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 09:28 |
|
| |
איש חשוב
אני ממליץ לך ללכת ללמוד את המושג סידרה הנדסית. אם זוג אחד מוליד בממוצע 3 ילדים הרי שבכל דור האוכלוסיה מוכפלת פי 1.5 ובכל 3 דורות היא מוכפלת פי 3.37 . אם תרצה תוכל לקחת את חשבון הדורות של מואדיב ולהכפיל ב-3 (בפחות מ-3 למען הדיוק) , כלומר ב-60 דורות היה מספר הכהנים שהוא כתב על 20 דורות . השאלה האם נישאים לנשים מבחוץ או מבפנים היא לא רלוונטית לעניין זה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 09:35 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
...
-מואדיב טעות בידך,
לא כך מחשבים קצב ילודה, רק כך:
לשני בני זוג נולדו 3 ילדים, כעת הם הכפילו את עצמם בשליש, שכן מ2 הם הפכו להיות 3. תכפיל את שלושת הבנים בשליש קיבלת 4 נכדים בלבד.
טעותך נבעה מכך שהשאת את שלושת הבנים לשלושה נשים מבחוץ, שאינם צאצאיו של הסבא. בעוד היית אמור לחתן אח ואחות ומהם נולדים עוד 3 ילדים, כמו קין שנשא את אחותו. (מקוה שאף אחד לא יעלה את השאלה הפאתטית עם מי ינשא הבן השלישי)
בל נשכח שחצי מהאוכלוסיה הינם נשים, ואישה שנולדה לאב כהן, אינה מעבירה את הכהונה, כך שהחשבון מידלדל יותר
אבל אם כבר חישבתי לפי קצב ילודה של 3 ילדים, ולאחר 20 דורות הגעתי ל1520 כהנים (ועוד התחלתי את החישוב מ8 נכדיו של אהרן הכהן, המפורשים בבמדבר ג יז)
...
|
|
אמנם אני חשבתי וחישבתי שיש משפחות נוספות, אך גם נתתי לך הנחות בכך ש"העלמתי" את הדורות הקודמים.
הבה ניקח את הדברים שלך, כמות שהם, ונבצע חישוב קטן.
נניח כי כדבריך, לכל זוג נולדים 3 ילדים. עוד נניח כי כדבריך, עולם חסד יבנה.
נניח בצד את שמונת נכדיו של אהרון (דור שלישי לכהונה) - שכן הם בודאי נשאו נשים מבחוץ, וניקח את משפחת אהרון התיאורטית, זו שייצרתי הרגע לצורך החישוב.
לאהרון הכהן ולאשתו, נולדו שלושה ילדים.
שנים מהם התחתנו זה עם זה, השלישי נאלץ להתחתן בחוץ.
דור 0 - אהרון ואשתו.
דור 1 - שלושה ילדים
דור 2 - שנים מהילדים נישאו זל"ז ויש להם שלושה ילדים, הילד השלישי נישא החוצה, לכן נחשב עבורו כאן ילד וחצי בלבד.
כלומר - בדור 2 אנו סופרים 4.5 ילדים.
דור 3 - ארבעה נישאים כשני זוגות, ולהם יש יחדיו שישה ילדים. למחצית אנו מוסיפים את חלקו היחסי - רבע. כלומר, בדור 3 אנו סופרים 6.25 ילדים.
וכן הלאה, בכל דור מספר הילדים הנולד הוא 150% ממספר ההורים. כלומר, בכל דור, מספר הצאצאים הוא לפי הנוסחה הבאה:
KIDS=2*1.5^n
מהכניסה לארץ כנען ועד חורבן בית ראשון חלפו 850 שנה. אם נניח כי דור הוא 25 שנים, הרי שמדובר ב-34 דורות.
לפי הנוסחה האמורה - שהיא החישוב שלך, בזמן החורבן היו 1.9 מיליון ילדים כהנים. הוריהם של אלו וסביהם ממין זכר, שהיו בגילאים הרלבנטיים לעבודה הכהונה - היו מיליון.
כלומר - כמעט 42,000 כהנים בגיל העבודה, בכל משמרת מעשרים וארבע משמרות הכהונה.
וזה, כמובן, אם רק נקבל את הנחתך - שהיא מוגזמת בהמעטתה - כי לכהנים יש רק שלושה ילדים, וכי הכהנים מתחתנים רק בינם לבין עצמם, ואין נשים ישראליות שאינן בנות כהן, הנישאות לכהונה.
כעת עשה את אותו החישוב לגבי בני לוי שאינם כהנים, ותמצא כי לא היה די מקום לכולם. כעת עשה את אותו החישוב לגבי בני ישראל בכלל, ותתמה איך נשאה אותם הארץ כשהחלו לאכול מעבור הארץ.
המסקנה ברורה, וצר לי על כי אינך רואה את שלנגד עיניך: אי אפשר לבצע חישובים כאלו בצורה סטרילית. הרי לו הייתי מבצע אותם כפי שאתה אומר, היו כיום יותר כהנים מאשר אוכלוסיית העולם כולו (לאחר מאה דורות בלבד, תוצאת הנוסחה עומדת על המספר הדמיוני 451,734,641,705,795,000 ).
הסיבה שאין כל כך הרבה כהנים היא, כמובן, שאין ריבוי סטרילי בעולם. יש מגיפות, יש מחלות, אומות שלמות נכחדו מעל פני האדמה, וכפי שכתב אבן ח'לדון על מגיפת הדבר השחור: "וכאילו קול הבורא עצמו ציווה על העולם להיעלם".
תוקן על ידי מואדיב ב- 11/11/2010 09:41:14
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 10:43 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | תבדוק שוב, הבטחתי 20 אפסים וכתבתי במפורש את החשבון על כל מיני החיות וכולל בני האדם
אם בני אדם לבד לפי חישובך מאה מליארד. תכפיל את זה בכמה אלפי חיות, עם כל אלפי שלבי הביניים. בני אדם אף פעם לא היו לבד על כדור הארץ.
ובכלל בני אדם חיו לשיטת האבולוציה מליון שנה, ויתר החיות 700 מליון שנה. יש לך כוח לחשב כמה אפסים בערך?
נראה לי שהתוצאה תפתיע אותך.
|
|
ראשית, כתבת גם כתבת כי מספר האנשים שאיכלסו מאז ומעולם את כדור הארץ היה אמור להיות לפי חישובך 10 בחזקת 43, בהודעתך כאן, בה כתבת: " לפי תורת האבולוציה, בני האדם התפתחו מקופים לפני כמיליון שנה. אילו גדלה האוכלוסייה רק בשיעור של 0.01% לשנה, היו חיים היום בעולם 10 בחזקת 43 בני אדם (1 ואחריו 43 אפסים)". שנית, באמת לא משנה מה אמרת. מה שחשוב זה העובדות, והעובדות מספרות לנו שהאוכלוסייה לא גדלה בצורה מעריכית אלא היא נשארת יציבה. רק אצל האדם חלו שינויים שאפשרו לו כמה תקופות של גידול עצום ביכולות המחיה שלו וממילא בגודל האוכלוסייה, ורק במאתיים השנים האחרונות הגידול הוא מעריכי. אלו הן עובדות, ושום הכפלה מפוברקת של מספר ילדים בכך וכך מיליוני שנים לא ישנו אותן. גם אצל בעלי החיים אין גידול מעריכי, ולכן לא ברורה לי הצעתך להכניס את בעלי החיים ו"שלבי הביניים" לחשבון. לגבי כל מין מבעלי החיים המצב דומה: ברוב הזמן יש יציבות בגודל האוכלוסייה. ושוב, אלו אינן ספקולציות מתמטיות, אלא עובדות נצפות. אנו יודעים מדוע לאדם היו תקופות יוצאות דופן של גידול ניכר באוכלוסייתו (וכן לכמה מיני בעלי חיים שתלויים באדם כמו בקר, צאן, תרנגולים וסוסים), ויודעים גם כי המצב המצוי הוא של יציבות. ממילא, אין כל ראיה כי החי בעולם החל להתרבות לפני כ-5,000 שנים (טענה ששוברה בצידה, משום שגידול מעריכי גדול גם על מספר כזה, כפי שכתבו לך כאן אחרים, לשווא), וקושייתך הנוספת בדבר מספר הגוויות אפילו עם אוכלוסייה יציבה תורצה כבר (בדבריי ובדברי אחרים) באיזכור שרשרת המזון, אך משום מה אתה מתעלם מזה. חבל שאתה לא מתייחס לגוף הדברים ונתפס לטפל בנוגע לכמה אפסים אמרת וכמה אפסים אמרתי שאמרת. בסך הכל נראה לי שקיבלת תשובה לשאלתך: היא יצאה מתוך נקודת הנחה כי הגידול באוכלוסיית עולם החי הוא מעריכי, וכי ניתן לחבר את כל מסות בעלי החיים כדי לקבל מסה כללית, וביארו לך כאן באר היטב שההנחות הללו הן טעויות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 16:50 |
|
| |
נורת אזהרה למה אתה עורך ומשמיט חלק מהמילים שלי, הרי הבאתי את ה43 אפסים כציטוט מאיזשהו אתר, ולעומת זאת כתבתי במפורש, שלפי החישובים שי יש 20 אפסים. לגבי גידול מעריכי, משהו כאן לא מובן לי, אני הבאתי חישוב לפיו מנח ועד היום 4100 שנה, אילו היה קצב הגידול 3 ילדים, היינו מגיעים למספר 300 מליון בתחילת הספירה, (חישוב ממוצע 40 שנה לדור) בשונה מחיות ובהמות הטורפות ונטרפות והאוכלוסיה שומרת על אותו מספר, בני אדם גודלים בקצב של 3 ילדים, הבאתי ראיה מקצב הגידול הידוע בתנ"ך של צאצאי יעקב אבינו, אתה בא ואומר, לא, בני האדם קיימים מליון שנה על כדור הארץ והם גדלו בקצב הקטן פי כמה, זה מטורף לומר שחצי מכל אוכלוסיה מתה, האם ידוע לך על מגיפה מתמדת ההורגת חצי מאוכלוסית בני האדם בכל שנה, כי ב2000 שנה האחרונות. בהם לפחות מספר הגידול ידוע לנו, לא היו מגפות כאלו והגידול היה מ300 מליון ל6 מליארד, כדי לא להגיע למספרים אסטרונומיים בתוך מליון שנה בקצב הגידול הזה של 2000 שנה אחרונות. אתה צריך "להרוג" חצי מהאוכלוסיה, על סמך מה פתאום לשנות את הקצב, האם ידוע לך על מגיפות מסוימות שהסתיימו עד לפני 2000 שנה? לסיכום ההשוואה בין בהמות לבני אדם בקצב הגידול אינו נכון. בני אדם ככל הידוע לנו באלפי שנים האחרונות גדלו כל הזמן בקצב מסוים. הם לא חלק משרשת המזון, ומגיפות בסדר גודל קטסטרופלי לא ידוע לנו שהיה בהסטוריית 3000 שנה אחרונות
 |
|
|
|
|
|