בית פורומים עצור כאן חושבים

נעלמו לי 160 מליארד דינוזאורים, עזרה בבקשה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/7/2011 23:56 לינק ישיר 

תגיד דינוזאורוס, אתה רציני? אם מישהו מפקפק במעמד הר סיני או בסבירות של פרשנויות חז"ל איך בדיוק יעזור אם תטיל ספק ב"מדעי העבר". אם נניח שאין ראיות תקפות לביקורת המקרא, איך בדיוק זה מחזק את הטענה שלך?  זה מעלה בטיפה אחת את הסבירות לכך שהתורה ניתנה מפי הגבורה? אם ספר חובר על ידי אדם אחד ולא על ידי 4 זה ערובה לכך שמה שכתוב שם מדוייק במאתיים אחוז (כאשר המאה הנוספים הם כל הפרשנויות שהתווספו מאז חז"ל עד יחזקאל קאופמן)?  

אתה סתם מוצא לך משהו להתווכח איתו כדי לייצר קצף של דיון. גם אילו היית צודק בכל טענותיך זה לא היה הופך את עמדתך ליותר סבירה. נניח שאין אפשרות לדעת את העבר באופן מדעי וכי איך אפשר לדעת שהעולם נברא ב-6 ימים או שהוא נברא בכלל? במסורת? איך מסורת יכולה להעיד על האופן שבו נברא העולם או על קיום הא-ל. אתה דומה למי שאומר שאינו מאמין למראה עיניו אלא למיקרוסוקפ, ברגע שמשהו נראה במיקרוסקופ הוא מאמין לזה. מה ראה האיש הראשון שהתחיל את המסורת שהיה יכול לשכנע אותו שהעולם נברא ב-6 ימים? ובמה היו הכלים שבידו טובים מהכלים שבידי "מדעי העבר"? ואם אני התוודעתי אל מדעי העבר על ידי מסורת, זה כבר בסדר?

והאם אתה רציני כשאתה עורך את החילוק ה"אובייקטיבי" שלך בין היהדות והנצרות? אני מבטיח לך נאמנה שעם המוטיבציה המתאימה אתה מסוגל לכתוב הגנות מילוליות של הנצרות שלא תיפולנה במאומה ממה שאתה עושה לגבי היהדות.

אני לא רוצה לבטל את האמונה של אי מי, אבל שכמציגים את זה כאיזה עמדה שכלית שיש לה עדיפות "אובייקטיבית" על עמדות אחרות כמו נצרות או כפירה צריך להעמיד דברים על דיוקם. מבחינה "אובייקטיבית" מצב הראיות הוא על הפנים. אם אתה רוצה לבנות קייס משכנע, הוא צריך להתחיל מזה שלמרות שאין ראיות יש מקום לאמונה, אבל במקרה הזה תצטרך להכיר בכך שיש עמדות אחרות שהן סבירות לא פחות מזו שלך.

[בשולי הדברים, צריך מדי פעם למחות על טשטוש האמת, למרות שאי אפשר לעשות את זה כל הזמן. אולי לגבי ביקורת המקרא וארכיאולוגיה מתאים התיאור שלך על מדעי העבר שיש מעט מאד אינפורמציה ומנסים להתאים לאינפורמציה הזעומה את התיאוריה הכי סבירה. לא כך הדבר לגבי השחזור הפילוגנטי והאבולוציה, שם המידע הקיים הוא אינסופי ומה שנחקר הוא כטיפה מן היום כנגד מה שעוד לא נחקר. השחזור הזה אינו מדעי העבר אלא מדעי ההווה והעתיד שהרי המבנה והתפקוד של האורגניזם בהווה מכיל את המידע של העץ הפילוגנטי ועל פיו ניתן לפענח דברים סתומים רבים עם יישומים מעשיים כגון בפיתוח תרופות. דוגמא מרתקת שנחשפתי אליו לאחרונה הוא תחום הפילוגנומיקה שניתן לקרוא עליו כאן http://genome.cshlp.org/content/8/3/163.full . על ידי ידיעת העץ הפילוגנטי של מספר מינים שמשותף להם חלבון מסויים, ניתן לפענח את הקשר בין התפקוד של החלבון לרצף חומצות האמינו שלו, שזו אחת הבעיות הכי חשובות בביואינפורמטיקה.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2011 00:04 לינק ישיר 

דינוזאורוס כתב:
דומני שהדו שיח סוטה לחינם.
כאן אתה שוב מגלה משהו, עיקר הבעיה היא בסיפור ההיסטורי של התורה, ושוב אני שואל: איזה חלק ממנו. שמעתי על המבול, מה עוד? עזוב את ההשלכות ואת הדת החדשה, ספר לנו את הבעיה הגדולה.
-לגבי מדעי העבר, שלא תבין לא נכון, ייתכן שהם הגיוניים, הבעיה שהם מתעלמים מדברים שבאו במסורת מדור לדור. כאשר מסורת זו בהחלט מהימנה, והנסיון להציגה כקונספירציה שנוצרה מאוחר הוא נסיון שגוי. היכן שדברי מדעי העבר לא מתנגשים עם מסורות אנושיות, לא אכפת לי לשמוע את הדברים, אבל עדיין מדובר רק בספקולציות ובסדר מלאכותי. ולא במשהו שניתן להוכחה.
זה כמו שאני אומר לך: עשית הרבה חשבונות ופלפולים בנוגע למי יכל לכתוב את המכתב הזה, העלית טענות מופלאות בגאונותם, אבל דיברתי הרגע בטלפון עם אבי, והוא אומר שהוא כתב את המכתב. אמנם טענת שלא מסתבר שחסיד ויזניץ יכתוב מכתב תמיכה ברבי מבובוב, אבל אבי עצבני כרגע על ויזניץ ולכן הוא כתב. העובדה יותר חזקה מההגיון.
ואתה תענה לי: אתה רואה, החשבונות שלי היו יפים מאד בעיניך, רק כשזה מתנגש עם אבא שלך אתה מבטל אותם.
ותשובתי תהיה הנכון: כשלא יודעים מנסים לעשות את המקסימום, אבל כשיודעים, לא צריך את כל הספקולציות.
הויכוח על המסורת הוא חשוב מאד, אבל מדעי העבר ברובם לא רלבנטיים לויכוח, כי הם מיוסדים על ספקולציות גרידא, המקבלות את המסורות של כל העמים מלבד עם אחד.

טוב, חבל להיכנס כאן לפרטים. כבר כתבתי לך שאין לי בעיה רק עם הסיפור ההיסטורי של התורה, אלא עם כל ההקשר: זה לא נראה לי שונה בהרבה מלהאמין בנצרות. אני צריך למנות כרוכל את כל הבעיות שיש לי עם הנצרות? לא קראתי אפילו את כל הסיפורים שלה, וזה בכלל לא מעניין אותי. גם לא אקרא את כל כתביהם של חכמי הנצרות. למען השם, מדובר באנשים שהאמינו שאמו של קונסטנטינוס מצאה פיסות עץ מהצלב ובאופן מופלא ידעה לאתר כל מקום בו ישו נאנח תחת משא הצלב. אחפש לעצמי עוגנים קצת יותר יציבים להיתלות בהם.
אתה לא רואה שום דמיון בין המקרים? אולי גם פה אפריד בין סיפורי ההבלים לבין הסיפורים הסבירים והמועילים? לא, פשוט לא בא לי.

לגבי המסורת: לא מאמין. הפלסטינים הצליחו ליצור לעצמם מסורת תוך שישים שנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2011 00:12 לינק ישיר 

אברך1980 כתב:
בס"ד
אם אתה כנה בדברך שלח לי שאלתך ואני אנסה לענות לך
רק תנאי אחד ,דבר קצר כי אין לי כח למים שאין להם סוף
פתי המאמין שנוצה התפתחה מאצבע..
עיין ! אין עליו סיכוי לדרוין..
מוח ! רק מי שאין לו מאמין באבולוציה
בתלמוד אתה מזכיר לי אדם שדן במטיריות גבוהות ללא ידע בסיסי

אתה מוזמן לעיין בהיסטוריית ההודעות שלי ולהקפיץ את אחד הנושאים כרצונך.

אבל אני חושב שאתה כבר פוסע בדרך שגויה. הקושיות שיש ממדעי הטבע על סיפורי התורה לא תלויות כלל בחלופה שמעמיד המדע המודרני. נניח שאתה יכול לחלוק על תורת האבולוציה, זה עדיין לא יסביר, למשל, את הראיות שיש לכך שהעולם קיים יותר מששת אלפי שנים.

לא הבנתי את השורה האחרונה בדבריך.

תוקן על ידי נורת_אזהרה ב- 03/07/2011 00:21:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2011 00:37 לינק ישיר 

קולמוגרוב שלום למר ולתורתו

כמדומה שלא עיין בשרשי הויכוח דפה, כאן לא דובר על ראיות למסורת היהודית. אלא על בעיות שמתעוררות למאמין. ועל כך דיברתי עם נורת, וביקשתי לשמוע את בעיותיו.

טענותיך הם שגם אם לא היו בעיות, אין סבה להאמין. זה נושא אחר, איני חושב כמוך. אבל נראה לי שכל בר דעת מבין שיש הבדל עקרוני בין עם שטוען שחי במשך 40 שנה באופן בלתי טבעי כולל התגלות אלהית, ובין טענות הנצרות ששלש נשים ראו את ישוע קם מקברו.

השחזור הפילוגנטי כולל רעיונות על קשרים בין הדנ"א של המינים, בתור זיהוי של המערכת הקיימת. ואפילו אם נניח שניתן לקבוע כללים על טיבם של הקשרים (כפי שאתה טוען כאן, אף שאני קראתי טיעונים אחרים, המכחישים את השיטתיות שבקשרים אלו). ואין זה משליך על האבולוציה, שעוסקת בשאלה איך נוצרו זה מזה או אם נוצרו זה מזה בתהליך אקראי של מוטציות. נראה לי שגם לגבי היווצרות המינים אפשר לומר שיש מעט מאד אינפורמציה, או בעצם אין שום אינפורמציה, אין שום מידע על מוטציות שיכולות לעשות אבולוציה באמת. וזה עיקר הנושא. לא הקשר המופשט בין הקודים של המינים. שההיסק ממנו על אקראיות הוא בבחינת פילוסופיה ולא בבחינת מדע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2011 00:41 לינק ישיר 

נורת
אני לא הסברתי כאן מדוע לדעתי המסורת יותר אמינה מהמסורת של הפלסטינים, רק הסברתי מדוע אם נניח שכך הוא, יש להתייחס למדעי העבר באופן שונה כשהם מתנגשים במסורת.
אינך יכול לערבב את כל הטיעונים יחדיו, עסקת בנושא הדברים שבתורה שאינם מסתדרים עם מה שידוע לנו, ומנית מתוכם את המבול, ואני מבין שאתה מונה גם את גיל העולם. מה עוד?

[סתם כך, המסורת של הפלסטינית לא כוללת שום המצאה היסטורית או שינוי של ההיסטוריה, השקר הכי גדול שם הוא אופן הריגתו אם בכלל של מוחמד אדורה ועוד פרטים זניחים כאלו, נכון שבהכללות אבו מאזן טוען שהוא גר כאן 9000 שנה, אבל במציאות הוא לא ממציא שום יציאת מצרים ושום דבר מיוחד, רק טוען שהיו כאן כל הזמן בדואים ושהפלשתינאים קשורים אליהם איכשהוא (אולי באמת?) ושגירשו אותם ב1948 (נכון) ושהם מאד רוצים את כל הארץ לעצמם (גם נכון) ושהיהודים רשעים גדולים (יש גם כאלו)]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2011 00:45 לינק ישיר 

וכעת עברתי לעמוד הקודם, בנוגע להודעתך האחרונה שם. כבר נשמרתי מטיעון זה שלך, והעליתי בכוונה את האזהרות שאנשי מדע מזהירים בנוגע לקרינה וכדו', משום שהמציאות היא שיש לך אימון בממסד של המדע, אתה לא יכול לבדוק אפילו אחד ממליון ממה שאתה קורא, אבל אתה מאמין שהממסד המדעי יודע מה שהוא מדבר. ולכן זה לא שאינך יכול לחשוב אחרת אפילו אם תרצה. אלא שאתה מאמין בשיטה ובממסד.
כל האנשים מדברים כעובדה על 'מצבת מישע', המציאות היא שראו אותה אנשים ספורים בלבד לפני שהושמדה, ואלו העתיקו אותה, למען האמת כפי הידוע לנו ראו אותה כומר ומסיונר אחד, ועוד ארכיאולוג אחד, וכל השאר היסטוריה. גם הקביעה שלך ש'אחאב בודאי לא שלט בכיפה' על מה נסמכת? על אמון שלך במה שקראת בויקיפדיה או באיזה ספר היסטוריה, אתה לא באמת 'לא מסוגל לחשוב אחרת'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2011 02:45 לינק ישיר 

דינוזאורוס

שורשי הויכוח הם אחד. מבחינה עניינית אתה אמור להיות במגננה. אבל מכיוון שבתחום ההגנה אין הרבה מה לומר לזכות עמדתך חוץ מזה שצריך לסמוך בעיניים עצומות על המסורת - שזה טיעון שכשהוא עומד לבדו ניתן לקעקע אותו בקלות - אתה יוצא למתקפה. ואז נוצר ויכוח שלעולם לא מסתיים והוא לא נוגע אף פעם בנקודה הרלוונטית. אתה מרחיק את תשומת הלב מחולשת עמדתך על ידי תקיפת האבולוציה ותקיפת ביקורת המקרא ותקיפת כל מה שזז (וזה תמיד בשם חוקרים "אובייקטיביים" להפליא. הרי בערך לכל טענה, הזויה ככל שתהא, משטיחות כדור הארץ עד הכחשת השואה, אפשר למצוא מישהו שכתב על כך ברהיטות ואז ניתן לאסוף משם ציטוטים ולהציג זאת כ"הפרכה" של החכמה המקובלת). אני מנסה להחזיר את הויכוח למקומו הנכון.

אני בר דעת ואני לא רואה שום הבדל רלוונטי בין תוקף הטיעון הנוצרי לתוקף הטיעון היהודי. באותו מחיר היית יכול להגיד שכל בר דעת מבין את ההבדל בין דת שטוענת שמייסדה הוא בן האלוהים לבין דת שמבוססת על י"ג המידות שהתורה נדרשת בהן (הרי שם נמצא ההבדל בין היהדות והנצרות שכן שתיהן מסכימות לגבי 40 השנים) או בין דת שתוך תקופה קצרה הפכה לדת עולמית לבין דת שהיתה ונשארה דת של עם נרדף ושולי. אילו היית נוצרי המדבר אל נוצרים היית טוען "האם יש בר דעת שיעלה על דעתו שאלהים שברא את כל בני האדם יתן דת לאיזה קבוצה קטנה ושולית ואת כולכם ישלח לעזאזל?" .  בין כל 2 דתות יש רשימה ארוכה של הבדלים ואפשר תמיד לקחת אחד מהם ולומר "כל בר דעת מבין" שדוקא הבדל X הוא הדבר הקובע. מדובר בתרגילים מילוליים ששום בר דעת לא ישחית זמן להתעסק איתם אפילו.

אני לא מנסה להתווכח בענייני אמונה, זה עניין חסר טעם מכל וכל, אבל ברמה הלוגית צריך מדי פעם להעיר כאשר רואים עיוותים בוטים מדי. אם גם בקרב אנשים אינטלגנטיים לא תינתן קדימות להגיון ולשכל הישר וכל אחד שכותב קצת ברהיטות יוכל לחזור שוב ושוב על עיוותיו באין מפריע, אנא אנו באים?

[לגבי השחזור הפילוגנטי על משמרתי אעמודה כפי שתחזינה מישרים עיני כל מי שיעיין בלינק שהבאתי (עד כמה שהבנתי, לפי הפניות ממקורות אחרים שבאמצעותם הגעתי לשם, מדובר במאמר יסוד בתחום הביואינפורמטיקה. הוא מציין אגב למאמרים שעוסקים ביישומים מעשיים אחרים של השחזור הפילוגנטי). יש כמות אינסופית של אינפורמציה שנוגעת בדיוק לנושא של מי התפלג ממי ואיך ומתי. והמידע הזה הוא מידע  שעל בסיסו ניתן לפענח חלקים מהגנום ולהבין כיצד הוא פועל ואף ליישם זאת בפיתוח תרופות, כי על ידי שחזור העץ הפילוגנטי אפשר לדעת איזה חלק מהגנום אחראי למה. גם אם נניח שאתה צודק שלא מבינים לפרטיו את המנגנון שלפיו מין אחד מתפתח ממין שני, עדיין אפשר לדעת שזה קרה ושהקוף והעכבר והאדם יש להם אב קדמון משותף. ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2011 03:18 לינק ישיר 

דינוזאורוס כתב:

נורת

פתאום חשבתי על דבריך, ואמרתי לעצמי כך: מה תעשה, אם אבא ואומר לך, שהפסקתי להאמין לדבריהם של אנשי מדע, ולא מעניינים אותי אזהרותיהם, על קרינה ממיקרוגל, או על מליון דברים אחרים. שים לב, כל הענין הזה של המדע, כולל מאות דברים מגוחכים בעליל, כל הענף המדעי שנקרא פסיכואנליזה שמגדל פרופסורים אקדמיות שלמות וספרות עצומה הוא סוג של  טמטום הגובל במחלת נפש וסטיה, מלאני קליין מספרת שילד איחר אצלה לפגישה בשתי דקות, וביקש להמשיך את הפגישה עוד שתי דקות מחמת זאת, והיא פירשה את הדברים (תנחש...) כרמז לזוג שדיים. אם נמשיך ונעבור על עוד ענפים ב'מדע' מן הזן של מדעי החברה והרוח, וגם על ספקולציות רבות שיש בענפי מדעי העבר וכו', הרי אין ביכלתי להאמין במדע הזה אליו גדלתי בעולם המערבי. מה שאני יכול הוא ליצור 'מדע' חדש יש מאין, שלא חלמו עליו אבי בליזובסקי ניוטון ואריסטו, ול'מדע' הזה אין שום סבה שאאמין, כי העובדה שכל התרבות שלנו מאמינה במדע, היא במדע אחר לגמרי, בכל שטות שפרופסור מטורף מאוניב' ת"א יאמר. אחרי שקראנו את המחקרים של פרופ' זנד שיחי' ושל פרופ' טואף, מה יש עוד לומר על הענין של המדע.. ובל נשכח את אלן סאקאל וכו', בקיצור אני חוזר בשאלה מכל הענין של המדע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2011 04:53 לינק ישיר 

בנתוני מעבדה לאבנים ואדמה שנילקחו מאיזורים ביפן שלא נפגעו על ידי פצצת אטום מול איזורים שכן נפגעו מפצצת אטום התגלה הפרש של מליוני שנים בגיל האדמה .

הממצאים מראים שאם נניח ולא ידענו שהמקום הופגז על ידי פצצת אטום היינו חושבים שהאיזור הזה הוא מבוגר יותר משאר כדור הארץ במליוני שנים ...

כך שעצם הווצרות כוכב כבר בעצם הווצרותו בתנאים הידועים כרגע בעולם המדע לטמפרטורה של החומר בזמן הפיכתו מפלאזמה לחומר מוצק כבר בעצם משבשת את שנת הווצרותו במליארדי שנים...

וזה בלי לקחת בחשבון את ההשפעה של המבול על גיל פני השטח של כדור הארץ הקליפה עצמה...

בחפירות שאיזורי אדמת סחף לדוגמא , נימצא שרשרת זהב בעומק של כ500 מטר . בבדיקת גיל השרשת שנעשת בתנאים דיי מודרנים המיוחסים לשיטות של לפני 1500 שנה בערך התגלה בעצם גיל השרשרת כ מליון שנה !
הכיצד ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2011 09:00 לינק ישיר 

adamdror כתב:
בנתוני מעבדה לאבנים ואדמה שנילקחו מאיזורים ביפן שלא נפגעו על ידי פצצת אטום מול איזורים שכן נפגעו מפצצת אטום התגלה הפרש של מליוני שנים בגיל האדמה .

הממצאים מראים שאם נניח ולא ידענו שהמקום הופגז על ידי פצצת אטום היינו חושבים שהאיזור הזה הוא מבוגר יותר משאר כדור הארץ במליוני שנים ...
...
בחפירות שאיזורי אדמת סחף לדוגמא , נימצא שרשרת זהב בעומק של כ500 מטר . בבדיקת גיל השרשת שנעשת בתנאים דיי מודרנים המיוחסים לשיטות של לפני 1500 שנה בערך התגלה בעצם גיל השרשרת כ מליון שנה !
הכיצד ?

תוכל בבקשה להביא את המקורות לנ"ל?

(ורק באופן כללי: תמיד יש אפשרויות ל"זיהום" ממצאים ושיבושים משיבושים שונים, כך שבסופו של דבר גם בתיארוך יש משמעות לסטטיסטיקה, ולא מדובר בקביעות אבסולוטיות, כמו בממצאים מדעיים רבים שנדחים משום שהם מראים על תוצאות לא סבירות. מציאה של שרשרת שמתוארכת לגיל של מליון שנה היא סביר להניח תוצר של זיהום ממצאים. לא בכוונה חלילה, אלא פשוט כי דברים כאלו קורים גם באופן טבעי לחלוטין. ובכל מקרה כאמור, תיארוכים עובדים טוב באופן כללי, לא באופן מוחלט. לעניין פצצת האטום, צריך גם לומר שפצצת אטום משאירה עוד סימנים מלבד 'גיל האדמה'. במקרים של אירועים נקודתיים שגורמים להסטה של התיארוך אפשר גם למצוא סימנים המרמזים על הסיבה של הסטייה).

תוקן על ידי hobbes ב- 03/07/2011 09:09:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2011 12:42 לינק ישיר 

דינוזאורוס כתב:
נורת
אני לא הסברתי כאן מדוע לדעתי המסורת יותר אמינה מהמסורת של הפלסטינים, רק הסברתי מדוע אם נניח שכך הוא, יש להתייחס למדעי העבר באופן שונה כשהם מתנגשים במסורת.
אינך יכול לערבב את כל הטיעונים יחדיו, עסקת בנושא הדברים שבתורה שאינם מסתדרים עם מה שידוע לנו, ומנית מתוכם את המבול, ואני מבין שאתה מונה גם את גיל העולם. מה עוד?

[סתם כך, המסורת של הפלסטינית לא כוללת שום המצאה היסטורית או שינוי של ההיסטוריה, השקר הכי גדול שם הוא אופן הריגתו אם בכלל של מוחמד אדורה ועוד פרטים זניחים כאלו, נכון שבהכללות אבו מאזן טוען שהוא גר כאן 9000 שנה, אבל במציאות הוא לא ממציא שום יציאת מצרים ושום דבר מיוחד, רק טוען שהיו כאן כל הזמן בדואים ושהפלשתינאים קשורים אליהם איכשהוא (אולי באמת?) ושגירשו אותם ב1948 (נכון) ושהם מאד רוצים את כל הארץ לעצמם (גם נכון) ושהיהודים רשעים גדולים (יש גם כאלו)]

אני לא מערבב בין טיעונים. מדבריך היה משמע שיש איזה שיוויון בין שתי הדעות המנוגדות: מצד אחד ממצאי המדע, מצד שני המסורת. בסך הכל הבהרתי לך מדוע אני מבכר את ממצאי המדע על פני המסורת.

התעמולה הפלסטינית הרשמית (ראה כאן) גורסת שמעולם לא עמד בית מקדש יהודי על הר הבית. כל הממצאים שמראים בבירור נוכחות יהודית הם המצאה של החוקרים הכויפרים שכל רצונם הוא לקעקע את הלאומיות הפלסטינית. ובכלל, זה מדע העבר, איך אפשר לסמוך עליו?
אז גם להם יש את הסיפורים של אבא שלהם מול גירסת המציאות, וגם הם מתביישים (או לא רוצים) לומר לאבא שלהם שיפסיק לעשות בושות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2011 12:49 לינק ישיר 

דינוזאורוס כתב:
וכעת עברתי לעמוד הקודם, בנוגע להודעתך האחרונה שם. כבר נשמרתי מטיעון זה שלך, והעליתי בכוונה את האזהרות שאנשי מדע מזהירים בנוגע לקרינה וכדו', משום שהמציאות היא שיש לך אימון בממסד של המדע, אתה לא יכול לבדוק אפילו אחד ממליון ממה שאתה קורא, אבל אתה מאמין שהממסד המדעי יודע מה שהוא מדבר. ולכן זה לא שאינך יכול לחשוב אחרת אפילו אם תרצה. אלא שאתה מאמין בשיטה ובממסד.
כל האנשים מדברים כעובדה על 'מצבת מישע', המציאות היא שראו אותה אנשים ספורים בלבד לפני שהושמדה, ואלו העתיקו אותה, למען האמת כפי הידוע לנו ראו אותה כומר ומסיונר אחד, ועוד ארכיאולוג אחד, וכל השאר היסטוריה. גם הקביעה שלך ש'אחאב בודאי לא שלט בכיפה' על מה נסמכת? על אמון שלך במה שקראת בויקיפדיה או באיזה ספר היסטוריה, אתה לא באמת 'לא מסוגל לחשוב אחרת'.

אני מאמין באופן כללי למדע (למרות שברור לי כמעט בוודאות שיש דברים שהוא טוען - והם יופרכו בעתיד) משום שממדגם מייצג של דברים שבדקתי, היה נראה לי שהוא יודע על מה הוא מדבר.
אני מתייחס באופן חשדני לטענות הדת, משום שממדגם מייצג של דברים שבדקתי ראיתי כי לדובריה לא הפריע שהם לא יודעים על מה הם מדברים.

(חוץ מזה שמלכתחילה המדע טוען דברים הגיוניים והדת טוענת דברים קצת פחות הגיוניים, כך שהיה ניתן לדרוש מהדת להציג דווקא הוכחות חותכות יותר. אבל נעזוב את זה, הלוואי והיינו במצב שזו הייתה הבעיה שלנו.)

(אל תתפוס אותי על הביטוי "מדגם מייצג". לא עשיתי מחקר סטטיסטי.)

תוקן על ידי נורת_אזהרה ב- 03/07/2011 12:51:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2011 13:58 לינק ישיר 

קולמוגרוב

אני רואה שבמשך היום החולף הצלחת ליצור אבחנה על מה אני מדבר ועל מה לא, וכן להוסיף נימוק פסיכולוגי. אבל טעות בידך, אני עוסק רבות בשאלה של מדוע להאמין ובמה להאמין. אלא שעם נורת אזהרה דנתי פעמים רבות, וכולן סבבו סביב טיעונו שיש דברים בתורה שלא מסתדרים עם הידוע לנו, ועל זה ניסיתי להוציא ממנו מסקנות.

כעת גם הוא מצטרף אליך וטוען שאינו מערבב טיעונים וכו' דהיינו שהוא משקלל נתונים להכרעה סופית. אין לי בעיה עם זה. רק שעדיין לא שמעתי את רשימת הבעיות המלאה או החלקית של התורה.

ונחזור לדברי קולמוגרוב, הטוען שבחרתי הבדל אקראי בין היהדות לנצרות, שהרי על ה40 שנה כולם מסכימים... אני לא מטיל ספק בהיותך בר דעת, ובכל אופן דבריך כאן הם פשוט שטות מוחלטת. העובדה שעל ה40 שנה מסכימים, אינה גורעת כמובן ממה שאמרתי. לא מדובר בהבדל אקראי, אלא בהבדל עקרוני. והטענה המרכזית של היהדות, המובאת בספר דברים: (כי שאל נא לימים ראשנים אשר היו לפניך למן היום אשר ברא אלהים אדם על הארץ ולמקצה השמים ועד קצה השמים הנהיה כדבר הגדול הזה או הנשמע כמהו:  השמע עם קול אלהים מדבר מתוך האש כאשר שמעת אתה ויחי:  או הנסה אלהים לבוא לקחת לו גוי מקרב גוי במסת באתת ובמופתים ובמלחמה וביד חזקה ובזרוע נטויה ובמוראים גדלים ככל אשר עשה לכם ה' אלהיכם במצרים לעיניך) היהדות היא הדת היחידה בעולם שטוענת כי החובה לשמוע לרעיונותיה לא נעוצה בכך שהם יפים וטובים ורלבנטיים וכו' אלא משום שהם ניתנו על ידי האל בעצמו לעם שלם בתקופה של ארבעים שנה שבה כמעט ולא פגשו את חוקי הטבע. ולא הכוונה רק בוריאציה שלנו, אלא בשום וריאציה דומה או מזכירה משהו כזה. זה הבדל עקרוני ששום קשקוש על גזרות שוות לא יטיל עליו צל, שום דבר ביהדות לא מיוסד על גזרה שוה או על היקש, וגם זאת יודע כל בר דעת. והנושא של איזו דת התפשטה, איזו דת יפה, איזו צבעונית, ואיזו סובלנית, אינו אלא ענין של טעם. הנושא היחידי החשוב היא איזו דת מתיימרת כלפי חוץ לכל הפחות להיות מבוססת על ידיעת רצונו של האלהים. ואין שום דת שמתיימרת להתבסס על משהו שיותר משלשה אנשים ידעו אותו או ראו אותו. מלבד היהדות.

-לגבי משמרתך הפילוגנטית. לא התווכחתי כלל עם מסקנתך מהשיטתיות של עץ החיים, שזה מלמד על אב קדמון (אע"פ שאני לא בטוח בזה כלל, איני יכול להתווכח עם דבריך כשאפילו לא לחצתי עדיין על הלינק שנתת. אבל מה שידוע לי היא א' שאין שיטתיות או עכ"פ יש ממנה הרבה מאד חריגות תמיד, ב' ששיטתיות לא מוכיחה דוקא על אב קדמון יותר מאשר על סתם שיטתיות בשימוש באותו מנגנון לכל המינים החיים, ובשימוש יחסי בחלקים מהמנגנון לפי מדת המורכבות של המין), רק טענתי שזה לא מלמד שום דבר על אבולוציה, ועל איך הפך מין א' למין ב', אם קרה הדבר מעצמו מתי איך ולמה. היחס הגנטי בין המינים הוא מציאות, ההתרחשות בעבר היא ספקולציה.

(לגבי ציטוטים, לעולם איני מצטט שום מקור כסמכות, אפילו לא את איינשטיין.. אלא אך ורק בצירוף הטיעון שהעלה. אוכל לומר שפלוני בדק ומצא כי כך וכך, אבל לא שפלוני קבע. 'איינשטיין האמין באלהים' לא אומר כלום, 'איינשטין הוכיח שאלהים קיים מכח משחק קוביות' אומר משהו.).

ונשוב לדברי נורת אזהרה, בנוגע לתעמולה הפלסטינית על קיום ביהמ"ק, לא ידענא מה הוצרך לזה, הרי כבר היו חוקרים גרמנים שטענו כך בצורה הרבה יותר מכובדת. כשדיברתי על מסורת לא התכוונתי לכל משהו שמישהו יגיד, אלא לדברים שנאמרו מפי עם שהיה במקום בזמן המאורעות, או לפחות שהוא טוען כך. (פירוש המלה 'מסורת' הוא דבר שנמסר, למשל אני טוען שאני קיבלתי ממישהו בדרום אמריקה קופסה ובה גללי פיל קדושים, ומסרתי אותו לבן שלי. או אני ראיתי משהו וסיפרתי לבן שלי. משא"כ כשאני עומד כאן ומספר: לפני מליון שנה האלה אתני משכה בשערו של האל אורנוס, אין כאן שום מסורת. זה בדיוק כמו שאספר על כפה אדומה). ביכלתך לדון אם הספרות המקראית היא מסורת, אבל לא להשוותה לדיון פלסטיני בענינים שלא היו אמורים לדעת. עליה אין לדון בתחום המונח 'מסורת'. משא"כ ההשוואה למסורת הפלסטינית על אירועי המאה האחרונה היא טובה מאד, ומלמדת שעם כל הטמטום של הפלסטינים, כל הפיגור הרשעות והבערות והדמיון המזרחי שלהם, (הרבה יותר משאפשר לייחס לאבותינו), הם מספרים את אותה היסטוריה, ורק שמים דגש על אפיזודות שאף אחד בכל מקרה לא יכול לבדוק. (ראה באתר שם בקטגוריה 'עלילות', אלו עלילות יכולים האנשים הכי מטומטמים ושקרנים בעולם להמציא? ישראל רצחה את ערפאת, מוחמד אדורה, ישראל מתעללת באסירים. לא שום דבר שמשנה את ההיסטוריה).

אגב, בלינק שנתת לא מוזכר שום דבר על כך שבית המקדש לא היה קיים, לאורך כל הטקסט לא מוזכר דבר כזה, ואין זו אלא כותרת סנסציונית של מחברי המאמר. מוזכר 'בית המקדש המדומה לא יתקיים' והכוונה לרצון לבנות בית מקדש שלישי.

ואם נחזור לענינינו, חזרת שוב על הטיעון שאתה מאמין באופן כללי למדע כי ממדגם מייצג שבדקת היה נראה לך שהוא יודע על מה הוא מדבר. דבריך הם טאוטולוגיה אמיתית. כל מקום בו אתה יכול לבדוק את המדע – אינו יכול להיות מדגם מייצג, שהרי בתחום הניתן לבדיקה אי אפשר לא לדעת על מה מדברים, אי אפשר לשווק תרופות שהורגות (לפעמים אפשר וזה גם קורה אבל אי אפשר להתמיד בכך), אי אפשר לשלוח טילים שלא מתרוממים (לשם כך יש ניסוי וטעיה). אבל בתחום עליו אנו מדברים, מדעי העבר, אפשר ואפשר להגיד מה שרוצים, ובלבד שיישמע הגיוני ויהיה בסגנון מדעי, יותר מזה אין שום דרישות, שכן אין דרך לבדוק מה נכון ומה לא נכון.

העובדה שאתה מתחבר לסגנון בו נאמרים הדברים, היא סוג של סדר מלאכותי. שכן המדע עצמו מיוסד על הרעיון לפיו אומרים את הדברים ההגיוניים והמתאימים לחשיבתינו, אבל אין זה ערובה לגילוי המציאות. אני לא מכיר אותך כלל, ואם אני אגיד מה שהגיוני בעיני עליך מתוך כמה הודעות שלך שקראתי, זה אולי יהיה ההגיוני ביותר, אבל לא אומר בכלל שזו האמת. הסגנון שלך יכול להיות מאד מתאים למישהו, באמת, בהגיון ובכל הקריטריונים, אבל המציאות יכולה להיות שאינך אותו מישהו. וכך הלאה.

אתה כותב אבחנה כללית כי 'טענות הדת' סובלות מכך ש'לא מפריע להם שהם לא יודעים על מה הם מדברים'. וזו גם כן טענה שקרית. גם אם נראה לך שיש טעויות, ואפילו רבות, אין זה משום שלא הפריע לאף אחד שהוא לא יודע מה הוא מדבר, אלא באופן כללי משום שמי שאמר את הדברים חשב שהם נכונים. לא ציינת מי זו הדת שאתה מדבר עליה, איזה שכבה ורובד? למי לא הפריע שאינו יודע על מה הוא מדבר? גם את זה צריך לבדוק ברצינות, ולשם כך ביקשתי ממך את רשימת הבעיות, או לכל הפחות מדגם מייצג ממנה. כדי שבסופו של דבר מישהו כאן ידע על מה אתה מדבר. מלבד על הרבי מליובביטש והרב פנחסי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2011 15:28 לינק ישיר 

אתמול היה כאן אברך 1980 שפיזר הבטחות  שיפתרו את בעיות האמונה.רק שישאלו אותו ומיד יש תשובה מי שהוא יודע איפה הוא נעלם ומה עם הבטחתו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2011 16:18 לינק ישיר 

דינו,

כתבת, היהדות היא הדת היחידה בעולם שטוענת כי החובה לשמוע לרעיונותיה לא נעוצה בכך שהם יפים וטובים ורלבנטיים וכו' אלא משום שהם ניתנו על ידי האל בעצמו לעם שלם בתקופה של ארבעים שנה שבה כמעט ולא פגשו את חוקי הטבע. ולא הכוונה רק בוריאציה שלנו, אלא בשום וריאציה דומה או מזכירה משהו כזה.

מעניין, כי האנשים אשר לפי המקרא חיו באותה עת, לא היו משוכנעים בכך כלל וכלל. עובדה, הם לא הפסיקו להתלונן. הם חשבו שהמן אינו לחם שמים אלא לחם קלוקל. הם בכלל לא האמינו למשה שהוא מדבר עם ה'. למה אתה מאמץ את דעת כותב המקרא ולא את דעת האנשים שלדבריו הוא חיו באותה תקופה?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > נעלמו לי 160 מליארד דינוזאורים, עזרה בבקשה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 31 32 33 ... 38 39 40 לדף הבא סך הכל 40 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.