בית פורומים עצור כאן חושבים

השתדלות לא אמיתית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/11/2010 17:01 לינק ישיר 

maxmen כתב:

יש חז"ל (לא זוכר כרגע) בעניין אייך אפשר ליצר ממזרים בזמן שאלוקים לא רוצה ממזרים,
רצוני לומר שאלוקים לא מונע מהשתדלות ולכן הכל בידי האדם  לטוב ולרע ואלוקים לא מתערב לטוב ולרע

שתי הדוגמאות אינן נכונות.
דור הפלגה סבר למרוד ולצאת משליטה, אבל הקב"ה מנע זאת מהם כי אין כח בהשתדלות לעשות הכל.
הולדת ממזרים היא זמנית בלבד. אם הוא ממזר ידוע לא יבוא בקהל. אם הוא ממזר שאינו ידוע הקב"ה מסלקו מהעולם (גמ' יבמות).
יש גבול להשתוללות האדם, הקב"ה מוליך את העולם בדרך לקראת תכליתו בלי שום הפרעה. האדם רק יכול להחליט אם רוצה ללכת על שתיים באותה הדרך או להיגרר על ארבע. עיין בביאור הלכה בעניין קריאת יונה במנחה דיום הכיפורים שבאר שבה ללמדנו שאין לברוח מהתכלית, אפשר רק לעשותה בדרך קצרה או ארוכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 17:02 לינק ישיר 

מקסמן כתב:
יש חז"ל (לא זוכר כרגע) בעניין אייך אפשר ליצר ממזרים בזמן שאלוקים לא רוצה ממזרים,
ע"ז נד:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 17:03 לינק ישיר 

שותף
אז כל העולם הוא משחק מכור מראש?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 17:09 לינק ישיר 

שבח: תודה ומת עליך

תלמוד בבלי מסכת עבודה זרה דף נד עמוד ב

גמ'. ת"ר, שאלו פלוסופין את הזקנים ברומי: אם אלהיכם אין רצונו בעבודת כוכבים, מפני מה אינו מבטלה? אמרו להם: אילו לדבר שאין העולם צורך לו היו עובדין הרי הוא מבטלה, הרי הן עובדין לחמה וללבנה ולכוכבים ולמזלות, יאבד עולם מפני השוטים? אלא עולם כמנהגו נוהג, ושוטים שקלקלו עתידין ליתן את הדין. דבר אחר: הרי שגזל סאה של חטים [והלך] וזרעה בקרקע, דין הוא שלא תצמח, אלא עולם כמנהגו נוהג והולך, ושוטים שקלקלו עתידין ליתן את הדין. דבר אחר: הרי שבא על אשת חבירו, דין הוא שלא תתעבר, אלא עולם כמנהגו נוהג והולך, ושוטים שקלקלו עתידין ליתן את הדין. והיינו דאמר ריש לקיש, אמר הקב"ה: לא דיין לרשעים שעושין סלע שלי פומבי, אלא שמטריחין אותי ומחתימין אותי בעל כרחי.

רש"י מסכת עבודה זרה דף נד עמוד ב

שעושים סלע שלי פומבי - רושם שלי שאני רושם בו ובלע"ז קויי"ן עושין הפקר לכל שכל הרוצה לחתום בו יחתום בו כלומר שבאין על הערוה על כרחי ומולידין.
אלא שמטריחין אותי - שאני יוצר הוולד על כרחי ומולידין שהרי גזרה לפני שינהוג העולם כמנהגו

תוקן על ידי maxmen ב- 09/11/2010 17:58:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 17:21 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
שותף
אז כל העולם הוא משחק מכור מראש?

מכור מראש זה בכדורגל, כשרוצים לרמות את הטוטו.

לעולם יש תכלית ולשם הוא הולך.
כל הפרטים מצטרפים לתכלית, כי אין אחד מהם שעושה את תפקיד חבירו, וכולם צריכים ונצרכים זה לזה (בלי להזכיר סוגיית החטאים ועונשם, שהם בריות מדומיינות).
בחירת הפרט היא ללכת קדימה בשמחה או להיגרר אחורה בקיטורים.
בחירה זו ניתנה לו כדי שיקשר עצמו עם התכלית, ויראה עצמו ראוי לקבל ההנאה שבהשגתה.
סוגיית נהמא דכיסופא היא שורש לכל ההבנות בקשר למהלכי העולם והאדם.

עכשיו תחליט אתה איך לקרוא לזה. אם התאכזבת כי חשבת לקבוע גם את התוצאה הסופית קרא לזה משחק מכור. אם הופתעת לטובה שיש לך שותפות על הדרך לכל הפחות קרא לזה משחק מקסים. אם לא הבנת קרא לזה משחק משעמם ותעבור לשחמט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 17:27 לינק ישיר 

שותף היקר

אם הדעות המנחמות האלה נאמרו שנה אחרי שיצאנו לגלות מילא,
אבל הדעות המנחמות האלה הובילו אותנו אלפיים שנות גלות לריק כי 90% מהיהודים התבוללו ומאלה שלא ?! 90% לא מכירים את אלוקיהם ותורתם,

הנה מה שכתבתי באשכול אחר האם אלוקים אשם בטיפשותו של האנושות ??? (השואה, תאונות דרכים, מחלות, ועוד)

תלמוד בבלי מסכת שבת דף פט עמוד ב
לעתיד לבא יאמר לו הקדוש ברוך הוא לאברהם: בניך חטאו לי. אמר לפניו: רבונו של עולם - ימחו על קדושת שמך. אמר: אימר ליה ליעקב דהוה ליה צער גידול בנים, אפשר דבעי רחמי עלייהו. אמר ליה: בניך חטאו. - אמר לפניו: רבונו של עולם, ימחו על קדושת שמך. - אמר: לא בסבי טעמא, ולא בדרדקי עצה. אמר לו ליצחק: בניך חטאו לי. - אמר לפניו: רבונו של עולם, בני ולא בניך? בשעה שהקדימו לפניך נעשה לנשמע, קראת להם  בני בכורי, עכשיו בני ולא בניך ? ועוד, כמה חטאו ? כמה שנותיו של אדם - שבעים שנה. דל עשרין דלא ענשת עלייהו - פשו להו חמשין. דל עשרין וחמשה דלילותא - פשו להו עשרין וחמשה. דל תרתי סרי ופלגא, דצלויי ומיכל ודבית הכסא - פשו להו תרתי סרי ופלגא. אם אתה סובל את כולם - מוטב, ואם לאו - פלגא עלי ופלגא עליך. ואם תמצא לומר כולם עלי - הא קריבית נפשי קמך. פתחו ואמרו: (כי) אתה אבינו. אמר להם יצחק: עד שאתם מקלסין לי - קלסו להקדוש ברוך הוא, ומחוי להו יצחק הקדוש ברוך הוא בעינייהו. מיד נשאו עיניהם למרום ואומרים +ישעיהו סג+ אתה ה' אבינו גואלנו מעולם שמך,

הגמ' הנ"ל קשה להבנה, הרי ברור לנו שכל זה מליצה ולא נבואה,
ולמה לא נבואה, 1,) כי ר' ישמאל לא היה נביא 2,) מה פירוש אלוקים יאמר לעתיד ואברהם יענה כך וכך ? הרי גילנו לאברהם מה הוא יענה לפני שאלוקים שאל אותו בכלל, וכן ליצחק ויעקב, הייתכן ?
ולכן ברור לנו שזה מליצה,
ומה חז"ל רצו לומר לנו עם המליצה הזה ??

ובכן צטטי כבר כמה פעמים את הספורנו והרמב"ם במורה בעניין הסתר פנים, והנה שוב
המורה: חלק א פרק כג והסתרתי פני מהם והיה לאכל. כי כשנעדרה ההשגחה הופקר, ונשאר מטרה לכל מה שאפשר שיבא ויקרה, ויהיה טובו ורעתו כפי המקרה, "ומה קשה זה היעוד", ובעבורו כנה באמרו אלך אשובה אל מקומי: 
הספורנו:
ורוב האומה הישראלית זולתי יחידי סגולה הם בלי ספק תחת הנהגת הטבע והגרמים השמימיים הנכבדים מאותם בני אדם כשאר מיני בעלי חיים אשר לא תפול השגחה אלהית באישיהם אבל במיניהם בלבד כי בהם תשלם כונת הממציא יתברך.

הרמב"ם והספורנו ועוד גאונים וראשונים ידעו מה שכל חכם יודע שיש הסתר פנים הכל ביד המקרה, "טובו ורעתו כפי המקרה" במילא אין השגחה פרטית במובן צדיק וטוב לו ורשע ורע לו, כלומר גרלינו בידינו,

אז נוווו, מה יהיה על עמך ישראל, כלומר על עובדי הש
ם מתוך יראה ??? לא יישאר מהם כלום אם הם ידעו שזה פירושו של הסתר פנים, הרי כל עבודתם את אלוקים זה בגלל יראה או בגלל שכר טוב, ברגע שהם ידעו שגרלינו בידינו ואין ממש עונש ישיר ואין שכר ישיר, אז לא יישאר מעם ישראל זכר ח"ו

התשובה להם זה הדרש, כלומר להמשיך את הנבואות לדורות הבאים ואז יפחדו ולא יחטאו,
אבל יש לזה כמה חסרונות גדולים
1,) כי יכול להיות שהם אף פעם לא ירגישו זכאים ואז יהרגו כצאן לטבח בפני שונאיהם, כלומר לא יתקוממו נגד שונאיהם,     
2,) ובוודאי לא יעיזו לחזור לארץ ישראל כי הם לא זכאים, אז מתי תתגשם הנבואות הטובות לעתיד ?
3,) השיטה הזאת לא יכול להמשך הרבה דורות כי יתחילו להבין מה קורה כאן ואז יקרה מה שזעק ר' חייא
"אל תוסף על דבריו פן יוכיח בך ונכזבת (משלי ל' ו') תני ר' חייא שלא תעשה את הגדר יותר מן העיקר שלא יפול ויקצץ את הנטיעות, ר' חייא מנבא לנו את השואה הרוחנית שהיה בזמן ההשכלה לפני מאתיים שנה, שמעל 90% מהעם קיצצו בנטיעות,
וכן כל זה באמת קרה לעם ישראל במשך אלפיים שנה, שואה רוחנית ושואה גופנית,

השאלה היא איך חכמינו לקחו כזה אחריות גדולה כלפי מיליוני יהודים במשך אלפיים שנה רוחנית וגופנית,

הם יכולים לטעון שזה בידינו, כלומר אם אנחנו היינו צדיקים היינו מרגישים זכאים ואז לא היינו נותנים לאויבינו ושונאינו לטבוח בנו בלי שנשיב בכפליים, וגם היינו כבר מזמן מתארגנים לעלות לישראל, והכל היה יכול לבוא בשלום,

אבל בכל זאת זה אחריות גדולה מאוד, ועובדה שזה לא עבד, קיבלנו שואה גופנית בכל דור ודור 
וגם שואה רוחנית ובמיוחד בזמן ההשכלה כנ"ל,

על זה עונים חכמינו במליצתם הנ"ל
לעתיד לבא יאמר לו הקדוש ברוך הוא לאברהם: בניך חטאו לי. אמר לפניו: רבונו של עולם - ימחו על קדושת שמך.
אמר ליה: (ליעקב) בניך חטאו. - אמר לפניו: רבונו של עולם, ימחו על קדושת שמך,
זה עומק דבריהם: מה אתה מקס החכמולוג טוען לנו, שיש סיכוי שיהרגו כצאן לטבח ?
תשובתינו שעדיף שכך, שימחו על קדושת השם, הרי בלי הדרשות והמשך הנבואות הם לא יחזיקו מעמד דור או שנים, כי לא יהיה להם יראת השם כי הם עובדים את השם מתוך יראה ובשביל שכר,
ולטענתך מקס שיש סיכוי של שואה רוחנית ?? הרי במילא בשב ואל תעשה זה גם יקרה כנ"ל,

ולמה מליצתם של חכמינו היא דווקא על האבות ? 
כי לדעת חכמינו זכות האבות על בניהם, כלומר האב יכול לטעון כלפי בנו כך: תשמע בני, זה שאני ויתרתי אל חיי והקדשתי את חיי בשביל להוליד אותך ולקיים ולגדל אותך, הכל בתנאי שתהיה אדם טוב ולא אדם רע,
ולכן חכמינו במליצתם אומרים שכביכול תשאל את האבות עצמם מה היה כוונתם בזה שהלידו את העם, 
תשובתם תהיה שכוונתם הייתה שנהיה אנשים טובים,
במילא כביכול לחכמינו הייתה את הסכמתם של אברהם ויעקב לקחת את הסיכון הגדול,
ולמקס לא היה תשובה רצינית לחכמים,

עד שבא יצחק אבינו, ודווקא יצחק אבינו במדת הדין שלו ???? היתכן ??
אמר לו ליצחק: בניך חטאו לי. - אמר לפניו: רבונו של עולם, בני ולא בניך? בשעה שהקדימו לפניך נעשה לנשמע, קראת להם בני בכורי, עכשיו בני ולא בניך ? ועוד, כמה חטאו ? וכו' וכו' 

יצחק זה דין וצדק: קודם הם בניך ולא רק בני איך אני יכול להסכים לקחת סיכון כזה גדול
כלומר חכמינו אומרים שאי אפשר לקחת כזה אחריות כי אין זכות אבות מוחלטת על הבנים כי הם גם שייכים לאלוקים, וקשר לאלוקים לשאול אותו אין לנו כהיום, אז איך נקח על עצמינו סיכון גדול כל כך ועוד על חשבון בניו של אלוקים ?
וחכמינו חושבים שאם נשאל את אלוקים הוא בוודאי לא יסכים ולכן הוא מסכים עם יצחק ולא טוב לו עם תשובתם של אברהם ויעקב במליצה,

נווו מה עכשיו ? 
ולכן חכמינו שולחים את מליצתם דווקא לעתיד לבוא (לעתיד לבא יאמר לו הקדוש ברוך הוא לאברהם:וכו' וכו')
ולמה ? שהחכמים בעתיד יראו מה התוצאה של ההחלטה שלהם האם טוב להמשיך איתם או לא,
(ולכן זה היה המחלוקת מאז הראשונים בין חכמי אשכנז לבין חכמי ספרד, בין הרציונלים לבין הקבליסטים)

ובכל זאת השיטה הזאת כמעט גרם ויגרום לסוף של עם ישראל, רוחנית וגופנית, וחייבים להפסיק עם זה מיד, 
1,) כי זה פוגע בחוסן של העם בישראל כלומר בחוסן של חיילינו מול אויבינו ושונאינו,
2,) כי זה היה טוב אולי רק כגדרים של חכמים לצורך העם בגלות, אבל מי היתיר לעשות כך שאנו כבר בארץ ? 
הרי הנבואה של ר' חייא התגשם ותתגשם בהמשך, תני ר' חייא שלא תעשה את הגדר יותר מן העיקר שלא יפול ויקצץ את הנטיעות,
במילא אנו חייבים לדרוש מהעם אך ורק התורה נטו שזה כל יהודי יכול לחיות עם זה, ולהפסיק לדרוש מהעם על גדרי חז"ל כעיקר, רק כהידור ולא כחובה כעיקר תורה, במילא לא נרגיש את עצמינו כחטאים
ולא היפגע חוסן העם מול אויבינו ושונאינו,

ואם נשאל מה יהיה עם חטאו בני ?? תנו ליצחק ואלוקים לסדר ביניהם את הענינים והעיקר שזה לא יפגע בחוסן של העם בישראל כלומר שנרגיש זכאים וצודקים בצדקת דרכינו, והבינו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 18:00 לינק ישיר 

maxmen כתב:
ובכן צטטי כבר כמה פעמים את הספורנו והרמב"ם במורה בעניין הסתר פנים, והנה שוב
המורה: חלק א פרק כג והסתרתי פני מהם והיה לאכל. כי כשנעדרה ההשגחה הופקר, ונשאר מטרה לכל מה שאפשר שיבא ויקרה, ויהיה טובו ורעתו כפי המקרה, "ומה קשה זה היעוד", ובעבורו כנה באמרו אלך אשובה אל מקומי: 
הספורנו:
ורוב האומה הישראלית זולתי יחידי סגולה הם בלי ספק תחת הנהגת הטבע והגרמים השמימיים הנכבדים מאותם בני אדם כשאר מיני בעלי חיים אשר לא תפול השגחה אלהית באישיהם אבל במיניהם בלבד כי בהם תשלם כונת הממציא יתברך.

הרמב"ם והספורנו ועוד גאונים וראשונים ידעו מה שכל חכם יודע שיש הסתר פנים הכל ביד המקרה, "טובו ורעתו כפי המקרה" במילא אין השגחה פרטית במובן צדיק וטוב לו ורשע ורע לו, כלומר גרלינו בידינו,

אז נוווו, מה יהיה על עמך ישראל, כלומר על עובדי הש
ם מתוך יראה ??? לא יישאר מהם כלום אם הם ידעו שזה פירושו של הסתר פנים, הרי כל עבודתם את אלוקים זה בגלל יראה או בגלל שכר טוב, ברגע שהם ידעו שגרלינו בידינו ואין ממש עונש ישיר ואין שכר ישיר, אז לא יישאר מעם ישראל זכר ח"ו

רבונו של עולם !

מה למדת פשט במורה ובספורנו- שזה המצב הקבוע של הבריאה ?!
הלוא מפורש הם אומרים שזה תלוי בידי האדם האם יהיה בקשר עם בוראו ויושגח בהשגחה פרטית או שלא יהיה בקשר ויושגח בהשגחה כללית. בכל מקרה יש השגחה, רק השאלה היא אם תלויה רק בו או בשאר גורמים.
אז איך אתה ממשיך ומסיק מסקנות מכאן שגורלנו בידינו ושאר סיסמאות, המבוססות על זה שאין השגחה כלל ?

מקסמן, תעשה לי ולך טובה ותסביר מהר מה אתה אומר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 18:11 לינק ישיר 

כל זמן שיש הסתר פנים ולא חוזר הנבואה, אין השגחה פרטית נקודה
ולא יעזור כל הדמיונות, שבענו מספיק, וזה עומק דבריהם בחז"ל הנ"ל שצטטי לעיל,
אנחנו הדור העתיד להם יחליטו האם נמשיך עם ההפחדות או לא,

אפשר להמשיך להפסיד את בניו של אלוקים, עשינו זאת כלפי עשרת השבטים בגלות הראשונה,
ועשינו זאת אחרי שיצאנו לגלות השניה, וראה לאן היגענו, גשמית ורוחנית,
האלוקים הגדול תובע את החכמים לדין ולא את ההמון,
כל החכמים שמוכרים לוקשים לתלמידיהם עתידים לתן את הדין על כך,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 18:40 לינק ישיר 

maxmen כתב:
כל זמן שיש הסתר פנים ולא חוזר הנבואה, אין השגחה פרטית נקודה
ולא יעזור כל הדמיונות, שבענו מספיק, וזה עומק דבריהם בחז"ל הנ"ל שצטטי לעיל,
אנחנו הדור העתיד להם יחליטו האם נמשיך עם ההפחדות או לא,

אבל הבנת שאין לך שום ראיה, וזה דכאון פרטי שלך !

אתה באמת חושב שמישהו ישמע לזעקותיך ?!

תתאושש מקסמן! יש השגחה פרטית על כל אחד ואחד מישראל, כי הקב"ה הבטיח ליעקב שלא ידח ממנו נידח.

כתוב בתהילים אשר יומרוך למזימה, ומסבירים שלפעמים האדם מרים את הקב"ה ואת השגחתו (מה לו ולנו ?) וכ"ז למזימה.

אם אתה באמת מדבר בתמימות דע לך שאתה טועה ובגדול. ואם פניך למזימה....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 18:53 לינק ישיר 

שותף:

אם השמדת עשרת השבטים הם דיכאון שלי ? אז תודה הלואי שהיה כך,
ואם השמדת עם ישראל זה הדיכאון שלי ? כנ"ל

הוא לא הבטיח כלום רק הסתר פנים,

אגב: הבטחתי שחכמים יתנו את הדין,
יותר מדויק, כבר נתנו את הדין, כי מה נשאר מצאצאיהם ?? או התבוללו בין הגויים כמו כולם. או חילונים הם כמו כולם,

אם אתה חושב שמשחקי מילים וציטטות לא מציאתיות (כפשוטו) יוציא אתך מדינו של גהינם ?! שכח מזה !
כמו שלא נשאר מכל זרע חכמים שגרמו לאורך הגלות הנורא, כך יקרה לכל חכם שימשיך לגרום להמשך הגלות,

תוקן על ידי maxmen ב- 09/11/2010 18:55:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 19:03 לינק ישיר 

אני רק יכול לומר לעצמי - אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו.

לא יודע אילו נסיבות חיים וחינוך גרמו לך להגיע למסקנות העגומות האלו. חבל שאנחנו לא קרובים יותר כדי להתמודד עם העניין יותר בפרטות. כרגע אני יכול רק להסתפק בתפילה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 19:15 לינק ישיר 

ארמוז לך ברמז שיעזור לך להתפלל-אם תבדוק מבחינה היסטורית מתי  בדיוק היו הימים הנוראים ביתר לעם ישראל, תגלה להפתעתך.  דברים מאד לא נעימים בהקשר לאמונת החכמים שלך. או תורותך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 19:42 לינק ישיר 

שותףסוד כתב:
אני רק יכול לומר לעצמי - אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו.

לא יודע אילו נסיבות חיים וחינוך גרמו לך להגיע למסקנות העגומות האלו. חבל שאנחנו לא קרובים יותר כדי להתמודד עם העניין יותר בפרטות. כרגע אני יכול רק להסתפק בתפילה. 

צדיק תשאיר את הפסיכולוגיות בצד,

אני פשוט מדבר כפי שלמדתי, ותאמין לי לא מספרים חיצוניים רק תורה חרדית נטו, (אבל למדתי באמת, והבן)
החיים האישים שלי ?! אני מברך לכולם, אשה יפה וטובה, בנות יפפיות וטובות, בריאות והרבה גשמיות,
בקיצור התקיים בי החלום של כל אדם בעולם,
הילדות שלי ? הכי חרדי שיש והכי גשמי ורוחני שיש ! הורים ? מתנת האלוקים ! מחנכים ? הכי חכמים שיש !

אני מודה ומות על אלוקים, ואני מת שלכל האנושות יהיה מה שיש לי, 
ולכן אני כותב כאן, ואומר לכולם, קחו את עצמכם לידיים, כל הצרות באים בגלל העצלות וחוסר הביטחון העצמי וחוסר ביטחון באלוקים, שזה אומר אלוקים ברא כל טוב רק צריך לקחת, בלי עצלות, ובלי התבכינות אם לא הצלחנו, 
אלוקים ברא את העולם באופן שרק בשמחה יכולים להצליח, היאוש היא לטפשים, אף פעם לא לסובב את הראש אחורה, רק קדימה, לחנך את הילדים לרציונליות לחנך אותם לאהוב את האלוקים כי רק הוא ברא ונתן לנו את עולמו, ולא רק זה ?! נתן לנו לבנות את העתיד נתן לנו את החשוב מכל את התבונה,
ואם נשתמש אם התבונה נגיע רחוק בגשמיות וברוחניות, לנו ולצאצאינו עד סוף כל הדורות, אמן ואמן,,,,,

עכשיו אני פונה לכופרים בל"ז,
אתם שאתם רציונליים, אתם עתידים לתן את הדין, כי אתם מבינים שכל חטא מביא רע לאנושות, וכל מצווה מביא טוב לאנושות, (נכון שלא רואים את זה בפרטי אבל בתבונתיינו אנו מבינים שאם כולם יעשו טוב יהיה טוב לכולם)
אתם יודעים שעצלות היא המחלה הקשה מכולם,
אתם יודעים שהכל בידינו,
אתם יודעים שדווקא הלימוד הביא את האנושות למצב הגשמי והרוחני עד הלום, (גשמי = המדע, רוחני = ערכים ומוסר)
ולכן אם אתם ורצונכם לזכות לנצחיות ולחיי עולם הבא (= צאצאינו וצאצאי צאצאינו) ?!
אז פשוט תתעוררו ותתחילו לעשות למענכם ולמען צאצאיכם ולמען כלל האנושות,
ואז אלוקים יאהוב אותכם, כי זה רצונו, שלמות האדם = שלמות האנושות,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2010 18:52 לינק ישיר 

כל מה שדברתי על המפלגות זה על המפלגות של היום, ולא על מה שהקימו הגדולים בעבר הרחוק.
(מי שרוצה לחיות עם הראש באדמה, זו זכותו, אין זו קושיא לומר וכי גדול פלוני לא יודע שזה מה שהולך במפלגה שלו כו' כן הוא לא יודע או שאינו יכול לעשות שום דבר בענין, כן כן כן, שלא נדבר על זה, שאם לא היה פילוג בין שס' לבין השאר, לא היה כל כך הרבה שנאת חינם בין אשכנזים לבין ספרדים, כך שכל התועלת שיוצאת משם היא אפסית לעומת הפרוד שהם גורמים, חבל שאין גדול אחד, שמוותר על האמת שלו, בשביל השלום והאחדות, החלונים צוחקים על עלינו בגלל זה, וזה מרחיק אותם כי הם אומרים אפילו אתם לא מסתדרים ביחד, אם כן מה אתם רוצים מאיתנו..)

יש להפריד בין השתדלות אישית לבין השתדלות כללית, כל מה שנאמר בשם הספורנו ובשם הרמב"ם ועוד ועוד כנ"ל, זה מדבר כל אחד כלפי ההנהגה שלו עם ה' ית' (למרות שלפי תורת הרמח"ל בקלח פתחי חכמה, ובמיוחד לפי תורת החסידות ההשקפה היא אחרת, כי בזמן הרמב"ם כידוע שלא התגלה ספר הזוהר, לגבי הספורנו איני יודע, ואשמח אם משהו יעדכן אותי בזה)

אבל הכלי יקר דיבר מצד ההנהגה הכללית של עם ישראל כיחידה אחת, שאם אנחנו כיחידה אחת נתפעל מהשתדלות זהו החורבן (זה חלק מהמסר במגילת אסתר, ובכל הצרות שקראו לעם ישראל ביחד, ולא לכל יהודי בפרט, למרות שגם זה לא פשוט) כי כשמדובר על צרה כללית של עם ישראל, אין לסמוך על השתדלות כי זה הפך האמונה.

יש בזה אריכות אבל אני מקווה שהעיקרון מובן. אף פעם בכל התנ"ך כולו ובכל המדרשים כולם, לא ראינו צרה כללית של עם ישראל שהפתרון אליה היה טבעי, ופשוט- אין דבר כזה בעולםםםםםםם.

אם כן מה סברת החולקים?? - לעניות דעתי סברתם נעוצה באין לדיין אלא מה שעיניו רואות, אם הם היו מכירים את משנתו של מוהר"ן מברסלב הם היו חוזרים בהם לגמרי, אבל לצערנו הרב, הם לא זכו להבין או יותר נכון להכיר באמת את משנתו ולכן הם סומכים על ההשתדלות הטבעית, בבחינה של אין לדיין אלא מה שעיניו רואות, כי מי שבקי והולך לפי הקבלה, הוא לא רואה ממטר את כל ההשתדלות של הבחירות על אף שזה מותר. אבל לצערנו הרב, הגדולים כיום אינם רואים את חכמת האמת כפי שמהרח"ו כותב עליה, וכפי שהם בעצמה יודעים וכותבים בספרם, כי באמת מצד ההלכה זו מחלוקת, אבל חבל שאין הם יודעים שהענין הזה אינו נקבע לפי תחום ההלכה.
ועל זה כבר נכתב המאמר יחידי הדורות שכבר הפנתי אליו במאמר אמונת חכמים מציאות או דמיון ע"ש.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > השתדלות לא אמיתית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.