בית פורומים עצור כאן חושבים

אבולוציה, גיוס\מלגות אברכים, אמיתות הקבלה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/11/2010 12:21 לינק ישיר 

השכן כתב:
. יש עוד דברים בעולם - למשל: החלפת דעות בין בני אדם שבאים ממקומות שונים ומחזיקים בהשקפות שונות.
העולם אינו מסיון ולא כל בן שיח הוא מטרה להמרה.

החלפת דעות יכולה להועיל בשלושה אופנים:
א. להעביר את הזמן.
ב. להתחזק בעמדתך.
ג. לשנות את עמדתך.

היות ואפשרות ראשונה איננה מעניינת אותי כרגע, אני בודק את שתי האחרות.
אמרתי שנראה לי שיש רבים שהתחזקו בעמדתם או שינו את עמדתם בכיוון יציאה משמירת תורה ומצוות.
שאלתי האם מישהו מכיר אחד (שוב שלא יטעו, בקשתי אחד קטנטן) שהתחזק או שינה עמדתו בכיוון כניסה לשמירת תורה ומצוות. האם אסור לשאול שאלה פשוטה כזו ? האם נראה לכם שאתם יודעים מראש את התשובה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 12:22 לינק ישיר 

שותף
ולשיטתך
יציאה מדמיונות אינה כלום?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 12:27 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
שותף
ולשיטתך
יציאה מדמיונות אינה כלום?

ברור שההגדרה שלך מסבירה את התהליך שלך, ואתה כנראה אחד מיני רבים שהפורום עזר לו בכיוון היציאה.
אז אתה לא האיש הקטנטן ההוא שאני מחפש ? מישהו אחר ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 12:30 לינק ישיר 

שותףסוד כתב:
. שאלתי האם מישהו מכיר אחד (שוב שלא יטעו, בקשתי אחד קטנטן) שהתחזק או שינה עמדתו בכיוון כניסה לשמירת תורה ומצוות. האם אסור לשאול שאלה פשוטה כזו ? האם נראה לכם שאתם יודעים מראש את התשובה ?

כן יודע לא רק אחד רק עשרות שהתחזקו כאן,
ואני אישית התחזקתי באהבת האלוקים, בזה שלא נתן לשקר לשלוט כאן בפורום,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 12:36 לינק ישיר 

השכן כתב:
אני מניח שלא כל כותבי הפורום, קוראיו וגולשיו רואים את ערך ה"התחזקות" עין בעין עם שותף סוד. מה ששותף שואל, מבליע בתוכו הנחה שלכולם כאן יש מכנה משותף, ושאלתו היא האם יש "התחזקות" ביחס אליו. יתרה מזו, אם רבה רפורמית או עו"ד מזרחיסט יצהירו כאן שהם "התחזקו", הרי שותף יסיק מייד שהפורום מקלקל את באיו - חיזוק לרפורמה? חיזוק למפדלניקעס? הרי זו התדרדרות!

מכאן שותף יקר, הנחת עבודה מומלצת: לא כל דבר בחיים, ובוודאי לא הפורום הזה, ניתן למדוד בהקשר של התחזקות-בתורת-ה'-בדרך-שאני-חושב-שהיא הנכונה. יש עוד דברים בעולם - למשל: החלפת דעות בין בני אדם שבאים ממקומות שונים ומחזיקים בהשקפות שונות.

העולם אינו מסיון ולא כל בן שיח הוא מטרה להמרה.

(ובקטנה גם - )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 12:36 לינק ישיר 

[quote
כן יודע לא רק אחד רק עשרות שהתחזקו כאן,
ואני אישית התחזקתי באהבת האלוקים, בזה שלא נתן לשקר לשלוט כאן בפורום,
[/quote]

אדרבא יעלה אחד מאותם העשרות ויאמר איך ולמה.

פעם הגיע למשגיח בחור עם ספר ואמר שחבר שלח אותו להחזיר את זה לספריה משום שלא נעים לבוא בעצמו (אחרי כ"כ הרבה זמן וכו'). אמר לו המשגיח מה הבעיה, היה יכול לבוא בעצמו ולומר שחבר שלו שלח אותו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 12:43 לינק ישיר 

אמשלום ושותף
הלא מו"נ מוקדש בחלקו הגדול לעקירת טעויות. הווה אומר שעצם עקירת הטעות מהווה התחזקות !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 12:45 לינק ישיר 

לשותףסוד

כשאני אמרתי שקרה לך משהו לא טוב התכוונתי לכך שבמקום לתרום מתורת הקבלה אתה מחפש חסרונות בפורום ובאנשים.

ושוב נשאלת השאלה (שלא פלא שהתחמקת ממנה) מדוע לא תקיים מצוות לימוד תורה במקום השהות כאן שלפי טענתך מדרדרת אנשים לספקות .

תוקן על ידי צענערענע ב- 11/11/2010 12:47:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 12:46 לינק ישיר 

צענע
באשכול סמוך הזכרתי את ירידת הצדיק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 12:50 לינק ישיר 

לבעלבעמיו

האם "אל תאמין בעצמך" אינו מכוון גם (או בעיקר)לצדיקים?...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 12:52 לינק ישיר 

הנה אני כאן, שאל ואני יענה לך,

אני לומדתי כל חיי ככל חרדי קלסי, וגם השקפה וכו',
והיות שחזקה שמי שלומד תורה באמת, חייב להתחיל לשאול שאלות, והיות שיש רק יחידים שאפשר בכלל לשאול,
כאן מצאתי אלפי אשכולות ישנים וחדשים שענו או הקשו יותר מי שעלה בדעתי בלימודי העצמיים,
ראיתי שיש כאן והיו כאן יהודים חכמים תלמידי חכמים, שאין נושא שאי אפשר לדון ולשואל, הכל יש כאן,

אני אומר יותר מזה, כולם כאן מושפעים לטובה אחד מהשני, אולי לא נעים להודות בזה, אבל מרגישים את זה וזה מאוד גלוי לעין,
אם בנושאים חברתיים ואם בנושא אמונה ואם בנושא "לעשות הישר בעיני השם"
הנתינה היא כאן מי המידות הגדולות שיש כאן,
כל אחד רוצה לתת ולקבל,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 12:56 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
ושוב נשאלת השאלה (שלא פלא שהתחמקת ממנה) מדוע לא תקיים מצוות לימוד תורה במקום השהות כאן שלפי טענתך מדרדרת אנשים לספקות . 

לא ראיתי את השאלה, אבל שמח לראותה.
אמרתי כמה פעמים שאת אחיי אנוכי מבקש. אחת מהחובות החברתיות שלי היא לנסות לעזור ולחפש את הניצוצות האבודים ואת שברי הכלים, אשר התפזרו לכל עבר במפץ הגדול שקרה לכלל ישראל ע"י חבורת הבג"דים המרושעת. אני עושה זאת בחיי המעשיים (הן בלימוד הנגלה והן בלימוד הנסתר) ועושה זאת בחיי הוירוטאלים (הקצרים מאד). אני לא הופך להיות שליח בטיבט, אני יכול לעשות זאת (ואת זה אני בדיוק בודק כאן) דרך הפלטפורמה המאד מעניינת הזאת. אם אגיע למסקנה שהמקום יבש לחלוטין, וגם אי אפשר לפעול מעבר לו, אחפש דרכים אחרות. אמונתי איננה תיאורטית בלבד, היא מאד מאד מעשית.  

תוקן על ידי שותףסוד ב- 11/11/2010 13:50:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 13:01 לינק ישיר 

maxmen כתב:
הנה אני כאן, שאל ואני יענה לך,

אני לומדתי כל חיי ככל חרדי קלסי, וגם השקפה וכו',
והיות שחזקה שמי שלומד תורה באמת, חייב להתחיל לשאול שאלות, והיות שיש רק יחידים שאפשר בכלל לשאול,
כאן מצאתי אלפי אשכולות ישנים וחדשים שענו או הקשו יותר מי שעלה בדעתי בלימודי העצמיים,
ראיתי שיש כאן והיו כאן יהודים חכמים תלמידי חכמים, שאין נושא שאי אפשר לדון ולשואל, הכל יש כאן,

אני אומר יותר מזה, כולם כאן מושפעים לטובה אחד מהשני, אולי לא נעים להודות בזה, אבל מרגישים את זה וזה מאוד גלוי לעין,
אם בנושאים חברתיים ואם בנושא אמונה ואם בנושא "לעשות הישר בעיני השם"
הנתינה היא כאן מי המידות הגדולות שיש כאן,
כל אחד רוצה לתת ולקבל,

תודה רבה מקס, דבריך נפלאים ואמיתיים עד כדי כאב!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 13:02 לינק ישיר 

ואני שותף יקר יוצא בקנאת השם, להלחם נגדך בחרב ובחנית, למען אלוקים ותורתו,
למען "וימלא הארץ דעה את השם"
(זה תגובה לדברך לצענע היקרה)

תוקן על ידי maxmen ב- 11/11/2010 13:08:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 13:02 לינק ישיר 

מה זה בג"דים?

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אבולוציה, גיוס\מלגות אברכים, אמיתות הקבלה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.