בית פורומים עצור כאן חושבים

אבולוציה, גיוס\מלגות אברכים, אמיתות הקבלה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/11/2010 13:21 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
אני מניח שלא כל כותבי הפורום, קוראיו וגולשיו רואים את ערך ה"התחזקות" עין בעין עם שותף סוד. מה ששותף שואל, מבליע בתוכו הנחה שלכולם כאן יש מכנה משותף, ושאלתו היא האם יש "התחזקות" ביחס אליו. יתרה מזו, אם רבה רפורמית או עו"ד מזרחיסט יצהירו כאן שהם "התחזקו", הרי שותף יסיק מייד שהפורום מקלקל את באיו - חיזוק לרפורמה? חיזוק למפדלניקעס? הרי זו התדרדרות!

מכאן שותף יקר, הנחת עבודה מומלצת: לא כל דבר בחיים, ובוודאי לא הפורום הזה, ניתן למדוד בהקשר של התחזקות-בתורת-ה'-בדרך-שאני-חושב-שהיא הנכונה. יש עוד דברים בעולם - למשל: החלפת דעות בין בני אדם שבאים ממקומות שונים ומחזיקים בהשקפות שונות.

העולם אינו מסיון ולא כל בן שיח הוא מטרה להמרה.

(ובקטנה גם - )

לא ברור לי הענין, אני איני בדעה רפורמית, אבל אשמח לשמוע שרפורמי התחזק באהבת ה' וכיוצא בזה, אני לא בדעה מפד"לניקית, אבל אשמח אם יהודי קיבל חשק ללמוד תורה או לעשות כל דבר חיובי, גם אם דעתו שונה משלי. לכן יש מקום לשאלת השותף, האם הדיונים כאן מביאים גם חיזוק לדברים חיוביים בעיני המייסדים והאחראים שהם חרדים.
ואמנם טען מקסמן שביטול שקרים קדושים או שאינם קדושים מביא הרבה תועלת, ונ"ל נכון מאד שמביא תועלת. אבל לפ"ז יש באמת להודות שהתוכלת שבפורום היא בביטול שקרים קדושים, ולא שום תהליך אחר.. דהיינו: בדברים החיוביים שסוברים חכמי הפורום, מעולם לא שכנעו בני אדם, המאמינים כאן מעולם לא שכנעו מישהו באמונתם, המבטלים מחקרים שונים מעולם לא שכנעו מישהו לבטל עמם מחקרים המכחישים את המסורת, אלא רק להיפך.
היה כדאי באמת שיהיו תהליכים מכל הסוגים, ולא רק להתמקד בתועלת של ביטול שקרים, כשלפעמים יחד עם השקרים מבטלים עוד הרבה דברים בלי גבול ומדה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 13:30 לינק ישיר 

לשכן
לגבי בג"דים מאחר ששותף הזכיר הרבה פעמים את שדה התעופה אני מנחשת שכוונתו במין משחק מילים,לבגידה של בן גוריון ביהדות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 13:38 לינק ישיר 

אליעזרט כתב:
תודה רבה מקס, דבריך נפלאים ואמיתיים עד כדי כאב!

אליעזר:

ראה דוגמא מוחשית,
הבת הקטנה שלי מספרת לנו בשבת את הסיפור של עשרת השבטים שהם מעבר לסמבטיון, ויש להם מלכות וכו'
במוצ"ש אני מתקשר למורה ואני שואל אותה מה זה צריך להיות ?? רצתי לרב וסיפרתי לו,
ומיד אומר למורה להפסיק עם שטויות, הגדות כן אבל לא כביכול עובדות מציאותיות,
והמורה לא מוותרת, ומביא לנו את עיתון המשפחה של החג האחרון ושם מסופר על איזה מישהו שחיפש ומצא כביכול חלקי תשובות,
אמרתי לה קחי שיק פתוח, כמה שיעלה לך ולההוא, אני מוכן להשקיע, רק עד שלא תמצאו אדם או את הנהר הזה, את לא מספרת לילדות שטיות כאלה,
עדיין השיק אצלה, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 13:40 לינק ישיר 

מקס,

יש להניח שילדיך לומדים במסגרות חרדיות. למה שלא תשלח אותם לממלכתי דתי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 13:41 לינק ישיר 

כדאי לך, שם הראש שלהם לא יהיה בסמבטיון שבטים אגדות חז"ל וכדו', הם יתעסקו בדברים יותר מציאותיים, יש בנים בכתה, מעניין, ועוד..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 13:45 לינק ישיר 

כי אני חרדי, והילדות לומדות בחרדי, אני לא הבגוד בחברה שלי, אני התקן אותה, וכך צריך להיות, והנה יש הצלחות,
אגב: מתוך נסיוני, ומתוך עשיה בציבור שלנו, הרבה הרבה דברים השתנו, ויפה השתיקה, 

תוקן על ידי maxmen ב- 11/11/2010 13:49:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 13:45 לינק ישיר 

איפה בדיוק נמצא הסמבטיון בדמשק? בעידן הטכנולוגי של ימינו שאלפי לוויינים עוקבים אחר כל תזוזה בכל מקום בעולם, כיצד לא נמצא נהר הסמבטיון? להיכן הוא נעלם?

שאלה זו שאל מרן הגאון רבי חיים קנייבסקי שליט"א בילדותו את מרן ה"חזון איש" זצ"ל. החזון איש השיב לו: "אם הקב"ה רוצה שנהר הסמבטיון יסתתר ולא יתגלה, אז כל הבדיקות, הכי משוכללות שיהיו, לא יעזרו".

רבי דב בער ליפשיץ זצ"ל מסביר את נוסח התפילה "ולא נתתו ד' אלוקינו לגויי הארצות וגם במנוחתו לא ישכנו ערלים", שהקב"ה לא רצה שהגויים ישבתו בשבת, כי "גוי ששבת חייב מיתה", ואילו הגויים היו יודעים היכן נמצא הסמבטיון היו מתפעלים ממנו, היו מתחילים לשמור שבת, ולכן הקב"ה מסתיר את נהר הסמבטיון.

מרן הגראי"ל שטיינמן שליט"א כותב בספרו 'איילת השחר' על התורה ש"במשך הדורות הסתר פנים הולך וגדל. ויתכן שגם מה שלא מוצאים היום היכן נהר הסמבטיון, אף על פי שהיום יכולים להגיע לכל העולם, גם זה בכלל ההסתר פנים". בתקווה שהסתר- הפנים יסתיים וכולנו נראה בעינינו את עשרת השבטים, צועדים בסך היישר מנהר הסמבטיון לעבר ירושלים ובית המקדש. והלוואי ונזכה במהרה!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 13:48 לינק ישיר 

http://www.shabes.net/bsd/index.php?option=com_content&view=article&id=1008:sambation&catid=77:categorykdusha&Itemid=92 

(המקור להודעה הקודמת ששכחתי לשים בה מרכאות) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 13:51 לינק ישיר 

צענע,

הלנו את או לצרינו? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 13:52 לינק ישיר 

לארתחזוטא

כידוע יש היום בממלכתי דתי כיתות נפרדות וגם בתי ספר נפרדים.

אבל בשוויץ אולי אין מסגרות כאלה.
(אם המסגרת חרדית הרי שחובתה של המורה ללמד לפי ההשקפה של הרב גנוט שהבאתי במקור ולכן השאלה של התערבות מקסמן היא בעייתית ביותר)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 13:53 לינק ישיר 

לשמחתי אין לי צרינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 14:02 לינק ישיר 

ארתח_זוטא כתב:
כדאי לך, שם הראש שלהם לא יהיה בסמבטיון שבטים אגדות חז"ל וכדו', הם יתעסקו בדברים יותר מציאותיים, יש בנים בכתה, מעניין, ועוד..

כולנו חייבים לדאוג שזה לא יהיה, וזה בדיוק חובתיינו לעשות את העיקר עיקר ולא את הגדר לעיקר,
כמו זעקת ר' חייא "אל תוסף על דבריו פן יוכיח בך ונכזבת, תני ר' חייא שלא תעשה את הגדר יותר מן העיקר שלא יפול ויקצץ הנטיעות"  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 14:28 לינק ישיר 

השכן ואמשלום-

אדם שמאמין במשהו ולא מנסה להעביר את זה לאחרים אז אחד משניים:
הוא לא באמת מאמין בזה.
הוא רשע מרושע שלא רוצה שגם האחרים יהנו.
לפ"ז כל העולם הטוב והישר הוא זירת שכנועים.
אגב, אני לא יודע אם יריחם מאשר שימוש בנצרות לעניינים זולים כאלה (שאל אותו). 

מקס-

אני רץ מהר להביא את הרוגטקה....  (אולי שחזור מלחמת דוד בגלית הטא חלק מביאת המשיח ?!)

אליעזר-

צענע כמעט ברחה לך מהמסדר...  לא נורא, נזיפה קטנה והיא תתיישר מיד.
אגב, יש לכם עזרת נשים במרפסת החבובות ?

בקיצור, חברה, הרבה מהומה על לא מאומה.

פותח האשכול טען שיש כאן דיונים אינסופיים בכמה נושאים, וזה משעמם רצח.
שאלתי האם בשאר הנושאים יש דברים שנסגרו.

תקנתי את עצמי שהמטרה הכללית אכן הולכת ונסגרת, וכל הדיונים הפרטיים הם צורות שונות להגיע למטרה העיקרית והיא התפרקות והתפקרות מכל הערכים שהחברים קבלו מהבית. כל אחד יוכל למצוא את התירוץ החביב עליו באחד האשכולות ולצאת לאויר הצח שבחוץ בהרגשה יותר טובה. אכן, פורום חביב.

ראיתי שואלים פה ושם לאן נעלמו כל מיני כוכבים שהיו כאן לאורך השנים. יכול להיות שהם הגיעו לסיפוק רצונם ושוב אינם צריכים פורום כזה בתור תירוץ ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 14:35 לינק ישיר 

"צענע כמעט ברחה לך מהמסדר... לא נורא, נזיפה קטנה והיא תתיישר מיד. אגב, יש לכם עזרת נשים במרפסת החבובות ? "

שובינזם גם הוא חלק מהגזענות הקבלית?

האם לא  הבנת שהערותיך הסקסיסטיות והגזעניות רק מסייעות להרחיק יותר אנשים מהקבלה?

כמו שכתב לך מישהו:באת לברך ונמצאת מקלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 14:44 לינק ישיר 

[quote
האם לא  הבנת שהערותיך הסקסיסטיות והגזעניות רק מסייעות להרחיק יותר אנשים מהקבלה?
כמו שכתב לך מישהו:באת לברך ונמצאת מקלל.
[/quote]

גם אם הייתי מדקלם מילה אחר מילה את דעותיך, הקבלה כבר מזמן לא פה. הרתיעה העמוקה שלכם מהנושא כבר הועלתה על שולחן הניתוחים כמה פעמים, ועניינה ברור לדעתי כבר לעיניי כל.
הרי עניתי לך מה נשאר עוד לחפש פה (את קוראת גם את התשובות לשאלות שאת שואלת או שאת מאוכזבת שענו כי לקחו לך את האפשרות לומר שמתחמקים מהן ?)

אגב, לא הבנתי מה סקסיסטי פה- הקריאה לסדר שאליעזר נזף בך או הזכרת העזרת נשים שבמרפסת החבובות ?
את הגזענות אני מניח שגם את לא הבנת, אז אני לא שואל עליה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אבולוציה, גיוס\מלגות אברכים, אמיתות הקבלה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.