בית פורומים עצור כאן חושבים

אבולוציה, גיוס\מלגות אברכים, אמיתות הקבלה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/11/2010 21:14 לינק ישיר 

שותף לענ"ד רואה את הכל על סקאלה של כמה התלהבות ואש קודש יש לך בעבודת ה' ולימוד התורה שלך? ואם לא כך אז באופן דומה לזה. זה כמובן נובע מאיך שהדמיון שלו תופס את אלוקים ואת שמירת התורה.
זהו לא חסרון כמובן של שותף או בקורת עליו, כי לכולנו יש דמיון הן לגבי האל והן לגבי התורה("רוח ההלכה" לדוג'). בכל אופן שותף ידידי אני מצאתי את הפורום הזה מקדם אותי בכמה אספקטים:
1. ידיעת התורה
2. חיבור דברי תורה עם חוכמות חיצוניות
3. הבנת תפקידנו בעולם
4. הכרת עצמי פנימה
5. הבנה מה ה' רוצה ממני ומתוך כך התעוררות רצון לעשות רצונו.

וגם אם נראה לך שזה "מקרר" את האדם בעבודת ה' שלו (זה נשמע לי הגיוני), לענ"ד אם באמת הוא רוצה לעבוד את ה' זהו רק שלב ביניים של ביעור הסיגים ולאחר מכן האדם מתקדם לשלב יותר עליון ואמיתי שבו גם ההתלהבות חוזרת אליו.
אציין רק שלא כל דבר שנאמר פה הסכמתי לגביו (כמו למשל הביקורת על הקבלה וחוסר הרלוונטיות שלה שנושבת מן הפורום כאן) אך בכל אופן יש כאן הרבה דברים טובים גם לרצון ה' (כפי שהוא נראה לי).

ואסיים בדברי המהר"ל בהקדמה לבאר הגולה שלפיהם לא הכל נמדד רק בכמה התלהבות יש לך אלא בכמה אתה שלם:

"במה ששלימות האדם בידיעת ובהשגת הנמצאים, היה יותר ראשונה לדעת ולהשיג מהות עצמו
ולא יהיה סכל בהשגת עצמו.
ובאמת השגה זאת לא קלה היא, כי לא רבים יחכמו בהשגה זאת היא השגת מדריגת עצמו. ואם קלותה היא מצד עצם השגה הזאת, כי רק יפתח עינו ימצא הוא לעצמו כי לא רחוק הוא ולא בשמים להכיר ערך מציאות עצמו אשר אין דבר קרוב יותר מזה."

זוהי השלמות שותף - ידיעת והשגת הנמצאים ובמיוחד עצמך, לאחר מכן אם לב טהור יש לך הדרך לעבודת ה' תמה ושלמה אפשרית!!!
יניב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2010 21:38 לינק ישיר 

הריני מממש את זכותי כפותח האשכול להעלותו מהאוב ולנצלו למטרות שלי.

לא התכוונתי לדון פה בנושא מסוים. לא התכוונתי להצהיר שברור שאברכים צריכים להתגייס ושהקבלה היא שטויות. מה שרציתי הוא להעלות לדיון את נושא הדיונים האינסופיים.

אני לא חושב שיש טענה בעד או נגד האבולוציה או גיוס (או מלגות ל-) אברכים או אמיתות הקבלה שלא הושמעה כבר מאה פעמים בפורום, ואני כותב זאת כאחד שהצטרף לפורום רק לפני ח"י חודשים לערך. מדי מספר שבועות מישהו (בדרך כלל אורח לעתים רחוקות) מגיח וזורק הודעה כמו "צריך לתקצב חרדים כי הם שומרים על הגחלת" או "אם האבולוציה נכונה למה אין מאובני ביניים?" ואופה-היי !! במעת לעת מתארך האשכול בחמישים הודעות סרק שלא אומרות דבר שלא נאמר מיליון פעמים בעבר. אם היה זה האשכול המטומטם התורן שנפתח לצורך זה, ניחא, אבל לעתים קרובות מישהו כותב (אפילו בתום לב) את הודעת ההצתה באשכול אחר ואז אפשר לנשק את האשכול ביי-ביי. (כך היה למשל באשכול ישן נושן ממדרגה ראשונה של רג"ס "האיש שלא נוצח בויכוח מעולם" שירד ביגון שאולה)

יש מה לדבר על חרדים, אבולוציה, קבלה, ועוד נושאים כאלה ששכחתי, אבל על עצם הראיות לכאן ולכאן אני חושב שכולנו שמענו. אפשר לדון על השלכות והמשמעות ליהדות המודרנית וכו'. למשל, המסות של שותףסוד על הקבלה לא גררו את הויכוח הנצחי מי-חיבר-את-ספר-הזוהר-וגרשום-שלום-מטומטם אלא אנשים הצליחו לתקשר איתו בתדר שלו ויצאו מזה כמה דיונים מאוד מעניינים. (עד שבשלב מסוים גם זה התחיל להשתלט על אשכולות רנדומאליים וחבל שנשכח גבול הטעם הטוב.) כך אפשר גם בנושאים אחרים. זה צריך להיות מופת להתנהלות הפורום.

באשכול "מדריך לדמגוג" מיימוני כתב את מה שכתב. לא הגבתי שם כי האשכול יכול להיות מיועד לגדולות בדיון רציני על טבע הדמגוגיה, והשארתי לי מקום להתגדר באשכול הזה כמש"כ לעיל. כאן אני קורא ליישם מנגנון סינון, מחיקה וחסימה חסר רחמים לדיוני סרק והנפשות העושות. לא צריך הלכה סדורה בעניין אלא מעשים כטוב בעיניהם של המנהלים. כדברי רבותינו שבביהמ"ש העליון האמריקאי בהגדרת הפורנוגרפיה, you know it when you see it

לי לפחות ברור שדיוני הסרק האינסופיים הם שגורמים להתדרדרות המפורסמת של הפורום יותר מכל דבר אחר. זו קריאת התעוררות להצלת הפורום.

עכ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2010 21:47 לינק ישיר 

איך שזה נראה מאיפה שאני יושב - הפורום הזה חצי מת גם עם כל דיוני הסרק שבו. אם תסלק אותם - בכלל לא יישאר כלום, מלבד חצי הודעה אחת לשבוע..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2010 21:48 לינק ישיר 

מקסוול כתב:
כאן אני קורא ליישם מנגנון סינון, מחיקה וחסימה חסר רחמים לדיוני סרק והנפשות העושות. לא צריך הלכה סדורה בעניין אלא מעשים כטוב בעיניהם של המנהלים.
לי לפחות ברור שדיוני הסרק האינסופיים הם שגורמים להתדרדרות המפורסמת של הפורום יותר מכל דבר אחר. זו קריאת התעוררות להצלת הפורום.

אני הצעתי למיימוני לאפיין אשכולות אישיים, שבהם יוכל אדם להגדיר נושא מסויים שאותו הוא מעוניין לקדם בלי הפרעות צדדיות, ויקבל מההנהלה סמכות עריכה באשכול זה בלבד, כך שיוכל לבנות את הנושא בשילוב דעותיו ותגובות הפורום עליהם. כמובן שניתו יהיה לערער על פעולותיו ואף לשלול ממנו את הסמכות הזאת אם נדרש (שוב, סמכות לצורך אשכול ספציפי).
מה דעת העוילם ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2010 22:18 לינק ישיר 

להחזיר את רמת הפורום לרמת תור הזהב שלו זה בלתי אפשרי כי האנשים ההם אינם ואת זה אי אפשר לשנות.

חסימות של אנשי ההנהלה-מי שמציע את זה הוא לא רציני מפני שאפילו לכווץ דף שהורחב בטעות הם לא עושים בזמן אז שהם יחסמו את הנאמר בזמן? 

תומר פרסיקו בסיום האשכול  של שותףסוד( שהתיימר לתת תשובה לכל שאלה בעזרת הקבלה  )שאל בפליאה את שותףסוד:"אם הקבלה עונה לכל שאלה אז אולי תענה לי איך אתה לא מתבייש?" וההנהלה נתנה לאשכול הזה להתרחב על אף שהיה ברור שלאיש אין רמה מינימלית של יכולת  להבהיר את עקרונות הקבלה .

לדעתי אין מה לעשות .תמיד יהיו אשכולות מעניינים יותר ומעניינים פחות-(בעיקר פחות) וברור שהפורום הזה ילך וידרדר לרמה של בחדרי חרדים אבל חסימות ושלושה צלבים על פורומים לא ישנו את המצב אלא רק ידרדרו אותו..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2010 22:24 לינק ישיר 

מקסוול
אופיים של דיונים שהם חוזרים על עצמם. קיימים גם נושאים שהתחילו לדון בהם הרבה לפני הפורום ובמשך הדורות טענות עלו וירדו וחזרו.
ואל תאמר שהימים הראשונים היו טובים מאלה.
ככלל, יש טעות אופטית נפוצה לראות את אירועי העבר המיוחדים כמשקפים את העבר המזהיר ואת כל אירועי ההווה כמשקפים את ההווה הירוד.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 01/12/2010 22:25:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2010 22:47 לינק ישיר 

בעל

קוראים לזה נוסטלגיה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2010 23:22 לינק ישיר 

לחי רגעים

האם קראת את האשכולות שהיו כאן כשהכותבים היו מציץ ונפגע,אקדמאי ווטו וסיינפלד ?

תקרא ואז תגיד אם מדובר בנוסטלגיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2010 07:44 לינק ישיר 

צענע

קראתי חלק

הרבה נושאים כבר מוצו עד תום
ואלא החדשים לא תמיד זוכים לכך

אבל אם נתאמץ אני בטוח שנראה ברכה

כשכתבתי נוסטגיה התכוונתי לצמצם את משפטו האחרון של בעל למילה אחת
לאו דווקא מתוך הסכמה אינטלקטואלית, יותר מתוך רגש של הזדהות עם עצם התלונה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 18:56 לינק ישיר 

אולי באמת כדאי לבדוק האם יש קשר בין שלושת הנושאים ?

האם מי שמתנגד לאבולוציה הוא גם בעד המשך המצב של האברכים ובעד נכונות הקבלה ?

האם מי שבעד האבולוציה הוא גם בעד שינוי מצב האברכים וגם בעד דחיית הקבלה מחיינו ?

נדמה לי הכל בעצם נושא אחד. מה דעת החברים ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 19:00 לינק ישיר 

חברים, שימו לב שאליעזרט אינו אלעזרט, וההבדל הוא בקוצו של יו"ד, וגם כאן ידו של הכותב הוותיק בעל אלף הניקים בעניין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 19:05 לינק ישיר 

אלעזרט כתב:
אולי באמת כדאי לבדוק האם יש קשר בין שלושת הנושאים ?

האם מי שמתנגד לאבולוציה הוא גם בעד המשך המצב של האברכים ובעד נכונות הקבלה ?

האם מי שבעד האבולוציה הוא גם בעד שינוי מצב האברכים וגם בעד דחיית הקבלה מחיינו ?

נדמה לי הכל בעצם נושא אחד. מה דעת החברים ?

אני גם חושבת שיש קשר הדוק בין שלושת הנושאים. נראה לי שזה אותם השמות שמשתתפים בדיונים האלה ומבזבזים פה את הזמן. 

תוקן על ידי MTHBV ב- 05/12/2010 19:10:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 19:17 לינק ישיר 

אליעזרט כתב:
חברים, שימו לב שאליעזרט אינו אלעזרט, וההבדל הוא בקוצו של יו"ד, וגם כאן ידו של הכותב הוותיק בעל אלף הניקים בעניין.

אמנם כן, אבל אני לא יודע אם זהו כל ההבדל...

תוקן על ידי קוצו_של_י ב- 05/12/2010 19:19:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 19:20 לינק ישיר 

חברים אל תשימו לב לנסיונות לבלבל אתכם. מה דעתכם על נושא האשכול ? האם יש קשר בין שלושת הנושאים?

מהטבו היקרה הרחיבי נא את דעתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 19:25 לינק ישיר 

אני חושבת שזה די ברור שאנשים חרדים לדבר השם רוצים בהמשך לימודי האברכים וגם מתנגדים לתורת האבולוציה המגוחכת. לגבי קבלה אני לא מבינה כלום בזה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אבולוציה, גיוס\מלגות אברכים, אמיתות הקבלה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.