בית פורומים פורטל הנפש

טיפול מופלא בכל העולם הנפשי, ובפרט בטראומות...!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/11/2010 21:49 לינק ישיר 
טיפול מופלא בכל העולם הנפשי, ובפרט בטראומות...!

תהית פעם האם אפשר באמת להתחיל מחדש?

לתת לכל מה שלא אני באמת להשתחרר אחת ולתמיד..

פחדים, דאגות, כעסים, הפרעות אכילה, אובססיות, חרדות, דכאונות,
טראומות (גם קשות), דפוסי חשיבה והתנהגות לא רצויים, אמונות לא נכונות,
בעיות חברתיות, שלום בית,כאבים גופניים, בעיות רפואיות שאולי קשורות לצד הנפשי
ובעצם כמעט כל מה שתרצו..

אנו צוברים עם שנות חיינו כל מיני זכרונות, שנטמעים עמוק עמוק בתת המודע שלנו,
ומשם שולחים את רשמיהם לכל ההתנהלות של החיים,
למחשבות, לרצונות, לתפיסות, לשמחה, לשלווה, למידות שלנו.

כמעט כל תקיעות שיש בחיינו היום קשורה לאיזה מימד בתוכינו שלא שוחרר.

TAT היא שיטה מופלאה, חדשה יחסית שפשוט עוזרת לשחרר את כל החסימות הללו
השיטה פשוט מפגישה אותנו עם דרך מופלאה שה' יתברך שם בנו ע"מ להגיע לריפוי שלם באמת.
היא עובדת עמוק, יסודי, ומשחררת באופן עוצמתי להפליא את כל מה שתקוע בתוכינו

השיטה נבדקה ע"י ביה"ד של הרב מרדכי גרוס וקיבלה את אישורו והמלצתו
גם הרב משה הלברשטאם המליץ על השיטה. ויש עוד מגוון רב ורחב של רבנים שטופלו והתנסו בשיטה.

הטיפול מיועד לגברים וילדים בכל גיל

שנזכה כולנו להיות כלים לשליחות שלנו בע"ה.

אפשר להתייעץ איתי בשמחה על השיטה והתועלת שלה לבעיה הספציפית שלך

שרון צרור - 054-9980518

אני מטפל באזור פרדס חנה ויש סיכוי שאטפל גם בכרמיאל וירושלים

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 22:25 לינק ישיר 

כמה עולה פגישה ? והאם ההמלצות מהרבנים כתובות בכתב ? תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 23:09 לינק ישיר 

המחיר ל 45-50 דקות של טיפול הוא 100 ש'ח.
ההמלצה מהרב גרוס נמצאת אצל מי שלמדתי אצלו - בכתב, אני ראיתי אותה  אפשר פשוט להרים טלפון לביה"ד שלו ולשאול.
מהרב הלברשטאם לא ראיתי את ההמלצה אך אני יודע שנתן את ברכתו לשיטה.
אני מאמין שטיפול כזה באמת מסיר הרבה מסכים וחוצצים בינינו לקב"ה, זה מעמיק את הקשר, זה משחרר כל מיני מחשבות ואמונות שלנו כלפי ההנהגה של ה' אותנו (כל מיני מחשבות שכאילו ההנהגה של ה'ית לא היתה הוגנת כלפינו, כעסים או אי השלמה עם רצון ה') שחרור אמיתי, פנימי, עמוק.

כל טוב
שרון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 23:11 לינק ישיר 

אם כל הכבוד לרבנים, מה הם מבינים ביעילות של טיפול מסויים? האם גם כשהאוטו שלכם מקולקל, אתם שואלים רבנים, או שאתם מבינים שצריך ללכת לאיש מקצוע- מוסכניק. לענייננו- את יעילות השיטה הזו צריכים לבדוק אנשי מקצוע, בכלים המדעיים המקובלים. אם השיטה עובדת, אנא תתן הפניה למחקר שהתפרסם בעיתון פסיכולוגיה רציני, ומוכיח זאת. כמדומני שאין כזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 23:41 לינק ישיר 

אז ככה.. קודם כל רבנים לא בודקים רק את היעילות הקונקרטית, ביה"ד של הרב גרוס אמון לבדוק את השיטות האלטרנטיביות, אם אין שם סיגים של עבודה זרה או כל מיני עניינים אחרים שהנזק שלהם יעלה על התועלת.
הנפש שלנו עדינה מאד, אדם לא רוצה לפגום ולקלקל אלא לתקן ולהתקדם, אך אם שיטה זו או אחרת תפגע בצד כלשהוא, האדם יצא נפסד, אני חושב שזה חלק מהבדיקה של אותם רבנים.

לעניין המדעיות של השיטה.
את יעילות השיטה לא צריכים לבדוק אנשי מקצוע, בכלים המדעיים המקובלים, מפני שאין זו האינדיקציה לכך שהשיטה עובדת, האינדיקציה היא מבחן התוצאה, אם מאות אלפי מטופלים ברחבי העולם שינו את חייהם, זו אינדיקציה, זה שלמדע אין את כל הכלים לקלוט הכל, וממילא הוא מוציא כלא אפקטיבי את כל מה שהוא לא מסוגל להכיל זו דמגוגיה מניפולטיבית...
נתחיל בזה שהפסיכולוגים יוכיחו את שיטתם, לא רק בכלים מדעיים מופשטים, אלא במבחן המעשה!

אני רואה אנשים שעוברים מהפך עצום מבחינת החוויה של טראומה למשל, אז מה אומר? שמכיוון שהמדע לא מתייחס למה שלא פרוידיאני, מדויק ומתמטי אז זה לא באמת פעל??

אני מזמין אותך לבדוק את השיטה ודומות לה לפני שאת זורקת כאלה הצהרות באוויר..

אני בטוח שזה מגיע ממקום אמיתי שמחפש את הוודאות, את הדיוק, אך שוב, הכלים המדעיים הם לא אבן הבוחן בסוגיא זו, כמו שהם לא אבן הבוחן במדד כמה את אוהבת את.... או מדוע את כועסת על...

שיהיה שבוע נפלא.
שרון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 20:48 לינק ישיר 

שרון נכבד-
נראה לי שאתה צריך ללמוד קצת מה זה מדע, לפני שאתה "זורק כאלה הצהרות באוויר".
כשפסיכולוג רוצה לבדוק שיטה מסויימת הוא בודק בדיוק את השאלה שהעלת- לכמה אנשים היא עוזרת. אבל, מכיוון שישנו "אפקט פלצבו"- שיפור המצב, לא בזכות הטיפול, אלא בגלל עצם העובדה שהאדם מטופל- צריך לבדוק שהשיטה הנדונה יעילה יותר משיטת פלצבו. זאת אומרת שמחקר מדעי של TAT יהיה כזה- קבוצה מקרית של מטופלים תקבל טיפול TAT רגיל. קבוצה שזהה לה במאפיינים השונים תקבל טיפול שנראה בדיוק כמו TAT, אבל יעשה על ידי מי שמעולם לא למד את השיטה, והוא יעשה רק את התנועות החיצוניות, לפי מה שבא לו. כמובן שהמטופלים לא ידעו לאיזו קבוצה הם שייכים. קבוצה שלישית לא תקבל שום טיפול. בגלל אפקט הפלצבו, סביר להניח שאחוז המשתפרים בשתי הקבוצות הראשונות יהיה גדול מהאחוז בקבוצה השלישית (שגם בה יהיו משתפרים, כי גם הזמן עושה את שלו). הקטע  החשוב הוא בדיקת ההבדלים בין שתי הקבוצות הראשונות- אם אחוז המשתפרים בקבוצה הראשונה (אלו שקיבלו טיפול TAT) יהיה גבוה יותר מבקבוצה השניה (אלו שקיבלו טיפול פלצבו), יוכח שהטיפול אכן עוזר בזכות עצמו. אם האחוז יהיה זהה- יוכח שטיפול TAT עוזר רק בגלל אפקט הפלצבו שיש בו. נראה לי שיש סיבה לכך שהמטפלים בשיטת TAT לא מוכנים להעמיד אותה במבחן הזה...

דרך אגב- תורת פרויד ומדע אלו תרתי דסתרי, אבל לא לשם כך נתכנסו היום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 23:12 לינק ישיר 

בס"ד

שלום לך...
אני מנסה לומר שזה לא מתחיל ולא נגמר בנסויים שאת מדברת עליהם.
אני לא בטוח שTAT לא נוסתה מדעית, זה פשוט לא הסוגיא מבחינתי, כי אני רואה דברים בפועל.
זה לא פלצבו, מפני שראיתי אנשים שניסו דברים אחרים, לכאורה הרבה יותר משכנעים, הרבה יותר ידועים, ולא הצליחו להתקדם, ובTAT הצליחו. ואם זה כך, תצטרכי להסביר מדוע.. למה פה עובד האפקט הזה ושם אע"פ שהם ציפו שזה יעזור, ללא הועיל.

אז ככה, קצת חומר שליקטתי..

שיטת TAT נכללת בקורסים שנלמדים באוניברסיטאות ברחבי העולם. ביניהם:

• אוניברסיטת סאליסבורי (מארילנד).
  • אוניברסיטת בוסטון בית ספר לעבודה סוציאלית.
  • אוניברסיטת פיטסבורג.
  • אוניברסיטת אוקספורד.

שיטת TAT מוכרת כלימודי המשך מטעם ארגון ACEP (Association for Comprehensive Energy Psychology) בשביל עובדים סוציאליים, יועצים מוסמכים, אחיות ועוד.

שיטת TAT נלמדה בבתי חולים. ביניהם:

• Kaiser Permanente בלוס אנג'לס.
  • בית חולים Tampa General.

עוד דבר הוא עדויות רופאים ופסיכולוגים לשיטת TAT

"יש לי 95% הצלחה בהורדת יחידות טראומה סובייקטיביות למצוקות רגשיות/פסיכולוגיות. רגשות אלו כללו עצב, חרדה, פגיעה, כעס, מתח, אשמה וכעס".
-פיליפ ה. פרידמן, Ph.D

"אני משתמש בטאט כמעט על בסיס יומיומי בקליניקה שלי. אני משתמש בטאט לבדו או בשילובו עם שיטות טיפול אחרות למגוון רחב של בעיות קליניות ולגילאים שונים. אני מוצא שהשיטה אפקיטיבית במיוחד עם קליינטים שצריכים עזרה עם בעיות לטווח ארוך, מתבגרים שעברו טראומה וילדים קטנים. טאט מציגה גישה מכבדת לאדם כאדם שלם. טאט היא הוספה נהדרת לרפרטואר הטיפולי שלי".
-מרילין דיק, Ph.D

"השתמשתי בטאט עם הצלחה רבה במגוון רחב של טראומות. כמו: נטישה לטובת אימוץ, אגרופוביה, פחד מביצוע ספורטיבי, מערכת יחסים שהתפרקה. הטכניקה הזו הובילה לשינויים משמעותיים בהבנת תרפיה והיא מהווה התקדמות דרמטית בצורת התרפיה".
-הת'ר פיי, M.D

"טאט הוא מהיר, אפקטיבי וקל לשלב אותו עם טיפולים אחרים. אני מוצא את השיטה כיעילה במיוחד בעבודה על טראומות מהילדות. כשאני משלב את טאט עם טכניקות אחרות, בייחוד TFT, אני מקדם קליינטים הנמצאים במצבים דיסאוצטיביים הרבה יותר מהר ממה שדמיינתי כאפשרי. התלהבותי מאפקטיביות טאט עבור הקליינטים שלי הוא משני רק להתלהבותי לאפקטיביות השיטה בשביל עצמי".
-ארוקה שלר, M.A, פסיכולוגית מוסמכת

"טאט הוא טיפול אלגנטי בזה שהוא פשוט ועוצמתי מאד כאחד. הקליינטים שלי השתמשו בו בהצלחה למגוון רחב של קשיים הכוללים אלרגיות, טראומה, בעיות הנובעות ממצבים רגשיים ואמונות מגבילות. אני מחשיבה את ט.א.ט להיות כלי חיוני לריפוי גוף-נפש".
-הלן טוגי, PHD, פסיכולוגית קלינית 

"טאט יכול להועיל במהירות ובעומק. היו לי מספר סיטואציות קליניות שטאט הוכיח את עצמו כאפקטיבי עבורם לאחר שגישות טיפוליות אחרות לא הצליחו".
-רוברט ב. לוין, M.D

"הוכשרתי בTFT, EMDR וTAT. כל אלו טכניקות עוצמתיות. טאט הוא הבחירה שלי בסיטואציות טיפוליות רבות מכיוון שהוא אפקטיבי מאד עם מקרים קשים, לעיתים רחוקות בלבד הוא גורם לרגשות עזים, השיטה פשוטה מאד לביצוע וניתן ללמד אותו לקליינטים כדי שהם ילמדו לשלוט על רגשותיהם. ראיתי שינויים עצומים בכמה מהקליינטים שלי דרך השימוש בטאט. אני לא הייתי איפה שאני בלעדי השיטה".
-גארי א. פלינט, Ph.D

"טאט היא אחת משיטות הטיפול העוצמתיות החדשות המייצרות שינויים דרמטיים בטראומה, מתח, אלרגיות, פחד, ביטחון עצמי ומעודדות ריפוי עצמי".
י פולוס, Ph.D, פסיכולוג קליני

זה לא בא במקום הניסוי המדעי שעליו את מדברת, אני מנסה לא להיכנס לפינה הזו של ההוכחה, אני לא בא להוכיח כלום, לי ברור שזה עובד, למי שמשהו בחיים שלו השתנה ברור שזה עובד,  מי שמסופק ולא מעוניין להתייעץ עם מטפל, יכול לחפש מחקרים מדעיים.

לפני מס' שנים בזו לרפואה ה"אלטרנטיבית" בטענה שאינה מדעית ואינה בדוקה, היום גם קופות החולים מכניסות לשורותיהן טיפולים כאלו, ולא רק מפני שיש ביקוש...

דיברתי השבוע עם אדם שעבר אצל כמה וכמה פסיכולוגים ופסיכיאטרים, המצב שלו לא התקדם אפילו במעט, הוא הרגיש שהם לא נגעו בכלל בכיוון, הם לא הועילו לו בכלום, ולזה קוראים מדע, ולעומת זה שיטות טיפול עם הצלחות אדירות נשארות בצד, בצל. לא נכנס עכשיו לכל הסוגיא הזו, של מדוע העולם הקונבציונלי נראה מבטיח יותר.

מנסיוני האישי על ילדים (בעיקר ילדי) - ילדים בגיל 2-3 לא יכולים להיות קשורים לשום אפקט פלצבו, הם לא כ"כ מבינים מה עושים איתם... אני יכול להעיד למשל שאחרי הלידה האחרונה, הבן שלי (בן שנתיים) היה צורח במיטה אם לא היינו איתו בחדר בלילה, היינו מחכים כל לילה עד שירדם ורק אז יוצאים, היו לילות שיצאנו אחרי יותר מחצי שעה של ישיבה איתו והוא פשוט שאג בלי להפסיק.
עבדתי עליו פעמיים, בפעם הראשונה הוא נרגע, אך אחרי כמה דקות התחיל לבכות, בפעם השניה הפסיק לבכות לגמרי, פשוט הלך לישון.
היו עוד מקרים שעבדתי עם תינוקות, וזה עבד בצורה מדהימה.

שתהיה שבת שלום, ובשורות טובות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 23:19 לינק ישיר 

חברים, הנושא כבר נדון כאן בהרחבה בפורום, שוניקו הנעלם העלה את הנושא ואז עלה כאן מישהו בשם שמחה שמטפל בשיטה הזאת.
כמה מהחברים ורונית עצמה הביעו כבר דעתם המלומדת.
מה שמעניין אותי כרגע אלו 3 נקודות קריטיות:
א. האם הטיפול הזה באמת יעיל ויכול להחליף טיפול קוגנטיבי או דינמי
ב. האם הוא פותר את הבעיה אחת ולתמיד או שהיא עלולה לחזור
ג. האם בעיות חרדה שלא נובעות דוקא מטראומה, יחלפו באמצעות טיפול כזה

וכמובן, אנו רוצים לשמוע חוויות אישיות מאלה שכבר עשו את הטיפול הזה. האם אכן הוא כצעקתה?

הנה הלינק לדיון הקודם בנושא, כאן בפורום:
http://bhol-forums.co.il/topic.asp?cat_id=15&topic_id=2752680&forum_id=21023

"בְּטַח בַּה'. וַעֲשֵׂה טוֹב. שְׁכָן אֶרֶץ. וּרְעֵה אֱמוּנָה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2010 10:00 לינק ישיר 

שלום..
לגבי שאלותיך.

א. כן, זה באמת יעיל, זה עובד עמוק, שורשי. אני מאמין שעם כל הכבוד לטיפול הקוגנטיבי, יש דברים שהם לא רק שינוי תפיסה, יש דברים שמושרשים עמוק עמוק בתוכינו, ועם כל השיחות וכל התובנות שאדם יקלוט, הוא עדיין יפול לאותו בור שוב ושוב. יש מקרים בהם ביירון קייטי למשל תעזור, אך יש מקרים בהם זה הרבה יותר עמוק. חוץ מזה שאחרי כל התובנות האלו, אם משהו יקרה במציאות, הכל יכול לחזור ולהעיר את התפיסה הקודמת, מה שאומר שהטיפול לא היה טיפול שורש (תקן אותי אם אני טועה, אני לא מספיק מכיר את מהלך הטיפול)

ב. הטיפול פותר את הבעיה אחת ולתמיד, אא"כ יש בחינה מסוימת, היבט מסוים שלא טופל, למשל אדם שחווה אלימות קשה, ואחרי מספר טיפולים חש שבאמת הוא לא מסוגל להתקשר יותר אל אותם זכרונות, ואחרי חודש יאמר שמשהו מזה חזר, נבין שיש עוד איזה צד שלא סגרנו, הרי מטפל מבין שסיים את הטיפול ע"פ המודע, אם מטופל טוען שהוא מרגיש מצוין זו אינדיקציה פשוטה, אם זה חוזר אז משהו מהתת מודע עלה וסיפר לנו שיש עוד משהו שלא טיפלנו בו. אבל באמת, הטיפול פותר את הבעיה בשורש, תחשוב על זה שלקחת את התת מודע שלך, ניקית אותו מפצעים של העבר, וזהו.

ג. תראה, בעיות נפש "אמיתיות", TAT לא מתיימר לפתור, נטפל באדם עם בעיה נפשית כזו או אחרת על טראומות מהעבר, על אמונות. יש סיכוי שהכל יתפוגג אח"כ. ואם לא, הבעיה אמורה להשתפר בכל מקרה.
אני לא בטוח שיש חרדות שלא נובעות ממשהו שתקוע בנו.
טראומה זה לא דווקא התעללות אלימה למשל. לדוגמא אדם שחווה המון ביקורת בילדותו, יכול לפתח אישיות תלותית, מהוססת, הוא לא מאמין בחיים שלו בכוחות שלו, הוא קצת חושש ממה שמסביבו, מצפה כל הזמן לביקורת על כל מה שהוא עושה, האדם קרוע, אפילו אם הוא לא מבין את זה כ"כ. ע"ג מצע כזה למשל יכולה לצמוח חרדה. הרי כל האירועים של העבר יצרו בו עולם שלם של אמונות, לגבי הערך שלו, לגבי הערך של המציאות, הוא נהיה פסימיסט ולא מאמין שמגיע לו טוב, ואם מגיע הטוב, הוא מאמין שזה יעלם, ופתאום כשהחיים שלו קצת טובים, הוא מתחיל לפתח חרדה שמא הוא יפגע בעצמו, יפגע במישהו, שמא איזה מחבל בדיוק יכנס ויחסל את כולם, שמא שמא שמא, אלפי ניואנסים שונים יכולים לצמוח על אלפי אמונות שונות, שמגיעות בסופו של דבר כמעט תמיד מתמונת העבר (המודעת או הלא מודעת שלו), גם אמא שרצתה להפיל את בנה ח"ו זה טראומה לעובר, הוא חי בה, הוא הרגיש דחוי.

לגבי עדויות ומקרים, אני אשמח שמטופל יפרסם פה את נסיונו.
אני מטפל צעיר, ועדיין לא הגעתי למאות או אלפי טיפולים מהמקרים שאני טיפלתי בהם ראיתי דברים מופלאים.
הסטטיסטיקה מדברת על מעל 90% ואולי אפי' מעל 95% של ריפוי מוחלט. מורי אמר לי שהמקרים היחידים בהם לא היה ריפוי מוחלט היו של אנשים שיצאו מוקדם מדי, שלא רצו להמשיך בטיפול. הטיפול הוא בעצם איזה עבודת בירור ומחקר של המטפל על כל האמונות שחוסמות אותך, יכולות להיות עשרות אמונות, וכל עוד לא נמצא אותן, יכול להיות שצד מסוים לא יתקדם. עם זה השיטה מבטיחה תוצאות בתחום וברמה שאף אחד לא מתיימר לרפא (חוץ מדומותיה, EFT וכד') כמו ריפוי מוחלט של טראומות קשות.

אם אתה רוצה לקרוא עדויות של אנשים, כנס ל:

http://eli-ezer.com/index.php?option=com_content&view=article&id=10&Itemid=10
תלחץ על הכותרת, ותראה את המכתב המלא, אני ראיתי את חלקם בכתב יד,

כל טוב סלה.
שבת שלום.
שרון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2010 10:39 לינק ישיר 

אין תופעות לואי ? איך אדם ממשיך בלי תת מודע ? או שדואגים לשלוף רק את החלקים הבעתיים ?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2010 11:09 לינק ישיר 

כל טיפול חדש שיוצא 'לשוק' מתקבל בטבע הדברים בהיסוס. הרי גם המטפלים בעצמם טרם יודעים מה היעילות שלו בטווח הארוך וכיצד יגיב מטופל אחרי 20 שנה למשל.
והשאלה של תיירים היא מעניינת, האם ניתן לרוקן את תת המודע? ומה יהיה שם אחר כך בחלל שנוצר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2010 13:26 לינק ישיר 

עד כה במשך כ20 שנות קיומה של הTAT לא ידוע על תופעות לוואי, זו לא תרופה כימית שצריך לחשוש מפניה, אין פה שום דבר פולשני או חודרני, אנו עוסקים באנרגיות ובמילים או מחשבות.
לגבי התת-מודע, אנחנו לא מרוקנים את התת מודע ח"ו, ללא התת מודע שלנו לא נדע איך להתנהג, איך לחיות, המידע הבסיסי של החיים שלנו נמצא שם.
בטיפול אנחנו לוקחים לדוגמא טראומה, בודקים כמה באמת האדם חש אותה, חווה אותה, כועס עליה, עצוב וכו'
כל הנקיון הוא של הזכרון החזותי והחוויתי של הדברים, האינפורמציה נשארת, אך בלי התקיעות באותה נקודה בה היתה הטראומה. טראומה היא מצב בו אדם לא שיחרר את אותו מקרה לא נעים, אדם עדיין מחזיק באותו מקרה, למרות הרצון שלו לשחרר, הוא עושה ההיפך, הוא פשוט קופץ את ידו הכי חזק שאפשר, ואוחז בזה.
אדם שחווה טראומה, המוח שלו מייצר מנגנוני הגנה, ע"מ שהאדם לא יפגע שוב, זו בדיוק הבעיה, שאותם מגננות הם המעכבות, מפני שאנו לא יודעים לחוות את הדברים בצורה אמיתית, המגננות האלה עדיפות ע"פ פגיעה שנית, אך בעבודה אמיתית אדם יכול להשתחרר לגמרי, ולא להפגע. נסעתי פעם טרמפ עם מישהו שבלם פתאום ברמזור ירוק מהבהב, כמעט עפנו, והוא סיפר שפעם נכנס ברמזור כתום לצומת ונפגע ממשאית, זו בעצם טראומה שבמקום לחשוב מה לעשות בצורה נכונה, התת מודע שלו מנטרל את היכולת שלו לשלוט בדברים, בעצירה כזו הוא יכול לעשות תאונה(יכולים להכנס בו מאחורה ובכלל, מצב לחוץ כזה הוא פשוט מסוכן, הוא לא זורם, הוא תקוע) אם לעומת זה הוא יעצור ברמזור כתום באלגנטיות ורוגע הוא יהיה הרבה יותר מוגן.

בטאט אנחנו עובדים על מעין לחזור לאותה נקודה, ופשוט לקבל אותה, להפסיק להלחם בה, להסיר את כל המגננות, וממילא לא חווים אותה יותר, המידע נשאר, אך כמו משהו שקורים בספר או שסיפרו לנו.
חוץ מזה שמכניסים מסר חיובי אח"כ במקום הקודם, יש שלב שבו האדם בוחר, מה שהוא רוצה, וזה הצד החיובי "אני בוחר לזרום" למשל.
שבת שלום כל טוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2010 18:50 לינק ישיר 

"אני עובדת כבר 15 שנים בשיטת PET, והתוצאות מדברות בעד עצמן" ג'יין ווטרפלו Ph.D. פסיכולוגית מוסמכת

"בתור רופאה, אני רואה שPET היא השיטה המועדפת לטיפול במגוון מחלות ובעיות נפשיות" ג'ורג'יה קולד M.D.

"למדתי הרבה שיטות, אבל שיטת PET היא היחידה שפותרת לחלוטין בעיות של טראומה, כאבי פרקים ונזלת" סטיבן מג'יקסון Ph.D.

לפני שאתם רצים למטפל ב-PET (Placebo Effect Therapy) הקרוב לביתכם, כדאי שתדעו שאין שיטה כזו. אני המצאתי אותה, וגם את המטפלים המשבחים אותה. וזה אפילו לא היה קשה. אז איך אפשר לדעת שהשמות ששרון נתן לא מומצאים (לאו דווקא על ידו)? הרי הוא לא נתן אפילו את שם המדינה שבה המומחים הללו גרים. איך אפשר לבדוק אם הם באמת קיימים? ואולי הם קיימים, אבל הדוקטורט שלהם הוא במחול? זוהי השיטה של המטפלים האלטרנטיביים- נותנים הרבה אינפורמציה, שלכאורה תומכת בשיטתם, אבל ברגע שהמטופל רוצה לאמת אותה, אין לו דרך לעשות זאת.

אבי היה חבר בוועדה שדנה באישור מתן תואר אקדמי ברפואה אלטרנטיבית לאוניברסיטה מסויימת. חברי הוועדה דרשו תוקף מדעי. הקבוצה שהגישה את הבקשה נתנה רשימה של למעלה מ-70 מחקרים שהתפרסמו בעיתוני הרפואה החשובים ביותר, ואמרה "הנה- יש למעלה מ-70 מחקרים שבדקו את הרפואה האלטרנטיבית". חברת ועדה אחת לא התעצלה וקראה את כל המחקרים הללו. חוץ מאחד, כולם הוכיחו שאין כלום ברפואה האלטרנטיבית (מלבד פלצבו). מחקר אחד מצא שדיקור סיני משפיע במקצת בחלק מהבעיות. אותם אנשים שהגישו את הרשימה לא שיקרו, הם לא אמרו שהמחקרים הוכיחו את יעילות הרפואה האלטרנטיבית, אלא רק שהם בדקו אותה. הם פשוט קיוו שאף אחד לא יטרח לקרוא אותם בעצמו...

בוודאי שיש אפקט פלצבו בתינוקות וילדים. אני בעצמי ראיתי את האפקט פועל על כלבי. הגעתי איתו לווטרינר כי הוא לא דרך על רגל אחת. הווטרינר רצה לבדוק איפה בדיוק הבעיה, ולכן מישש לו את הרגל. ראו על הכלב שכואב לו, וכל הזמן הוא ניסה לקחת את רגלו חזרה. עד שהווטרינר הגיע לנקודה המדוייקת שבה כאב לו, והוא לקח את רגלו בחוזקה. לאחר מכן, כדי להיות בטוח, הווטרינר המשיך למשש את רגלו, גם בנקודות בהם הוא מישש מקודם, אך זה כבר לא הפריע לכלבי. גם כשהוא נגע בנקודה הכואבת, הוא הגיב בפחות עוצמה. הווטרינר אמר לי שזו תופעה מוכרת- כל עוד הווטרינר לא מוצא את הנקודה הבעייתית, כל האזור כואב לכלב. ברגע שהוא מצא אותה, היא עצמה פחות כואבת ושאר האזור בכלל לא. אז אם כלבים מושפעים מאפקט הפלצבו, למה שתינוקות וילדים לא יושפעו?

בנוסף, תינוקות וילדים מאוד מושפעים מאפקט הפלצבו של הוריהם. ניקח, למשל, את הסיפור ששרון סיפר על תינוקו: נניח שלילה אחד יש לתינוק גזים והוא צורח. הוריו נלחצים, ובלילה הבא, כשהם משכיבים אותו לישון, הם חוששים ששוב הוא יבכה. התינוק מרגיש שהוריו חרדים, ולכן גם הוא חרד ובוכה. כך קורה גם בלילות הבאים. מעגל הקסמים הזה נמשך עד שההורים "מוצאים פתרון"- נניח טיפול TAT- ומבצעים אותו על ילדם. ההורים מפסיקים לחשוש- כי בטוח הטיפול יפתור את הבעיה, התינוק מרגיש שהוריו רגועים ולכן גם הוא רגוע, וההורים בטוחים שזה בגלל הטיפול שנתנו לו.

טיפים לבחינת שיטת טיפול (גופנית או נפשית):

1. כל שיטה שמבטיחה שאין לה תופעות לוואי- משקרת. אם לשיטה אין תופעות לוואי, סימן שאין לה השפעה בכלל. לא יכול להיות שטיפול ישנה משהו בגוף או בנפש, ותמיד זה יהיה רק לטובה. אפילו על התורה נאמר "צדיקים ילכו בם ופושעים יכשלו בם", ו-"זכה, נעשית לו סם חיים, לא זכה, נעשית לו סם מיתה". נניח שטיפול מבוסס על "אנרגיות" (מה זה?)- מה יקרה אם הטיפול ישחרר גם "אנרגיות שליליות"?

2. כל שיטה שמבטיחה 90-95% הצלחה- משקרת. כל שיטה שמסבירה את הכישלונות שלה באשמת המטופלים (שעזבו מוקדם מידי, שלא באמת רצו וכדו'), עוד יותר צריך לברוח ממנה (ראו ערך "עצת נפש"). אין שום טיפול בעולם שיש לו כאלה אחוזי הצלחה. גוף האדם, ובטח שנפשו, כל כך מסובכים ואינדיווידואליים, שזה פשוט לא יכול להיות.

הרפואה הקונבנציונלית היא ענווה- מה שהיא יודעת ויכולה לעשות, היא אומרת. מה שלא, לא. אבל טבע האדם (בעיקר בעיתות מצוקה) הוא להימשך אחר דמויות כריזמטיות. מה לעשות שהודאה בכישלונות ובחוסר ידע וכריזמה לא הולכים יחד. לכן אנשים הולכים לגורואים, בָּאבּוֹת ומטפלים אלטרנטיביים שמבטיחים להם גאולה וודאית (ובדרך כלל גם קלה מאוד). וכמו שאמר לוי אשכול- הם מבטיחים, אבל לא מבטיחים לקיים. בוודאי שקופות החולים הכניסו את הרפואה האלטרנטיבית רק בגלל שזה מכניס להם כסף (והרבה). בסניף שלי יש פרסומות לטיפול בכוסות רוח, עד כמה שזה ישמע מגוחך. כמו שאמר שלום חנוך- הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2010 21:33 לינק ישיר 

אני חייב להקדים ולומר שבאמת אני לא בעניין של להוכיח ולהתנצח, כמה זה יועיל, את בטוחה באמיתת דרכך בלי לבדוק ולנסות, וכל עוד זה לא עונה לקטגוריות שלך זה מת..
בכל מקרה, לטענותייך:

1. אוניבריסטות כמו אוקספורד או פיטסבורג הם מוסדות שודאי שיש אפשרות להגיע ולבדוק את קיום המגמה הזו שם, אם את כה חוששת מהנפצת שמות ואכן רוצה לבדוק, הרי לך מטלה ראשונה בשעורי הבית שלך.

כל הפידבקים הנחמדים לשיטה שאת כה דובקת בה, העולם הקונבציונלי הכה מדויק ומבורר, והמחיקה המוחלטת לעולם האלטרנטיבי מבטאים כיוון מחשבה, משם באת, בינתיים לשם את הולכת, מבחינתך "אלטרנטיבי" הוא אילוזיוני, מעורטל, פסיכולוגי, לעומת עולם הרפואה הקונבנציונלי, מלא הענווה והביטול.
מה לרפואה המערבית ולענווה??! אותו עולם רפואי שלא מקשיב לכלום מבחוץ, שמשתיק סימפטומים של גוף מיילל עם כמויות היסטריות של כימיקלים חיצוניים לנו, שמיילד אישה בדרך לא טבעית, שלא מקשיב לזעקה של גוף למנוחה, למזון טבעי, והופך אותנו למכונות בעלי איברים מקולקלים, שלא רואה הרמוניה בחיים הגופניים והנפשיים שלנו, הראש כואב? קח איזה משהו שיערפל את הכאב, אל תנסה להבין מה גרם לזה, אל תקח אחריות על החיים שלך, בוא אלינו ונספק לך פתרון מיידי לכל כאב, הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם עלינו נאמר?? הרי מוכרים לאנשים טונות של כדורים בשנה, אנשים סובלים מכל כך הרבה בעיות כבד וכליות בגלל כימיקלים שגופם נאלץ לפרק, בגלל חינוך לקוי שאף אחד לא ניסה לתקן. שוק התרופות העולמי הוא השוק הכי רווחי והכי מכניס אחרי שוק הנשק, לפני שוק הסמים! אז מה נאמר שיושבים שם אנשים תמימים ודואגים לרווחת המין האנושי, או שיש אנשים שהבינו את הפוטנציאל הענק של תרבות השתקת הסימפטומים שלנו, והם קונים מחקרים, ומוכרים, משנים את המציאות, ממש כמו ב1984של אורוול, את יודעת כמה כסף רץ שם? הרי תמיד "מניות טבע נמצאות במגמת עליה".

הקבלות של הרפואה הקונבנציונלית הן לא כ"כ ברורות, ברור לי שהם עושים בין היתר גם דברים נפלאים (למשל בתחום הכירורגי, בכל מיני מקרים מתקדמים מדי בשביל טיפול מתון ויסודי, לעיתים לידות ועוד) למשל זה:
בשנת 1983 נסגרו כל בתי החולים בארץ למשך שישה חודשים בשל שביתת הרופאים הגדולה האחרונה בעולם המערבי. בשנת 1983 הכריזו הרופאים דאז על שביתת חורמה וסגרו את כל בתי החולים בארץ למשך כחצי שנה.בסיום שנת 1983 התברר כי סטטיסטית מתו פחות אנשים משנה קודמת ומשנים קודמות יחסית לגודל בית החולים ולהיקף החולים שאושפזו.  (מתוך The marker cafe(

אני יודע שלא על זה הוא הדיון, אך אם את באה בשם העולם הזה, אז המצב שם לא חלק ונקי כמו שאת מתארת, קראת פעם שלטון? זה מדע! מאות אלפי אנשים נרפאו ברפואה טבעית אמיתית (אני לא מדבר על  תוספי מזון, דיקור, ולא כל מיני המצאות כאלה או אחרות, אע"פ שחלקן עוזר בחלק מהמקרים) אנשים נרפאים מדברים שהקונבציונלים לא מתיימרים אפילו לפתור כמו לחץ דם, כמו סכרת (בלי להיות תלוי בכדורים או אינסולין כל החיים, ולשתק את הלבלב)

הדוגמא עם הכלב לא עניינית, מה הקשר לפלצבו, אפשר להסביר את זה ב100 דרכים שונות, מה הקשר לפלצבו, אני יכול להגיד שאחרי שלחצו לכלב על החלק הכואב יותר, השאר יחסית לא מורגש, הרי כל ההגדרה של פלצבו זה שזה עובד בצורה מודעת, פסיכולוגית.
אם הורה מנסה 10 דברים שונים, ובנסיון ה11 שלו, זה עובד, מה ההבדל בין הציפיות שלו כעת לאלו של 10 המקרים האחרים, אם כבר, אולי הוא כבר מיואש..
את חושבת שאני לא הייתי בשוק שזה עבד על ילדי? כולנו סקפטיים פחות או יותר, לי היה מאד קשה עם השיטה, נראה לי מהיר מדי, חד מדי, לא מדעי מדי.. לא ציפיתי שזה יעבוד, פשוט ניסיתי מה שלמדתי.. וכשנכנסתי לחדר פעם ראשונה ושניה, וליטפתי אותו, לא ציפיתי שירגע? ציפיתי.. הרי הטענה הזו גופא אינה מדעית, לעיתים אנו מצפים וזה בדיוק ההיפך ולעיתים לא מצפים וגם זה ההיפך.

הכלל הזה שלכל שיטה אמורות להיות תופעות לוואי, היא פרי מחשבתך, אין זו אקסיומה כמו שאת מנסה להציג אותה, איפה כתוב הכלל הזה? לגבי הרפואה המערבית הוא אכן תקף, מפני שאם כל העבודה הוא להשקיט סימפטום (לספק אינסולין לללבלב חלש, לעצור  כאב גב, מיגרנה, לווסת לחץ דם, דופק, לדחוף פנימה את האלרגיות) אז ברור שיהיו תופעות לוואי, חוץ מזה שמשתמשים בחומרים שוודאי שלא טבעיים לגופינו. הרי אם בגוף יש רעלים שמנסים לצאת, אם הגוף מאותת ואני חוסם את האיתות, זה יתפרץ בצד אחד.
משל לאדם שנוהג וכשנדלקת נורית האזהרה של השמן, שובר אותה. אחרי 20 דקות ילך לו המנוע.

המורה שלי שאמר שהמקרים שלא הצליחו היו מפני שעזבו מוקדם מדי, דיבר על אותם 10% שעליהם זה לא פעל, הטענה היתה שאפי' על מי שזה לא פועל יש הסבר מדוע זה כך, ולא בריחה, הרי הרוב המוחלט נעזרים בזה.

גוף האדם ונפשו הם מאד מסובכים ואינדיבידואליים, זה נכון ודאי, אך:
1. יש עקרונות בסיסיים זהים, אדם שיאכל גריז, יפגע, אדם שלא יעשה פעילות גופנית, יפגע, אדם שלא יישן יפגע וכו'.
2. העבודה בטיפול היא הקשבה למה שהמטופל מעלה, אין זה שטאנץ, הכלי הוא כלי, אבל ודאי שהשימוש בו יהיה שונה ממקרה למקרה.

הטיפול יכול להיות עבודה קצת מסובכת, של לברר כל הזמן, איזה אמונה תוקעת אותך, מה אתה מפסיד אם אתה משחרר את האחיזה מהבעיה שלך, זה לא לתת פרוזאק וללכת, זו עבודה של בירור אחרי בירור, לכן זה יכול להיות מורכב.  שום דבר אחר שאני יודע עליו לא פועל בצורה כל כך עמוקה ושורשית.

זהו בערך, אני לא כ"כ בעניין של הויכוח הזה, מי שרוצה שיקבל, מי שלא, שיזכה להיות מבסוט ושמח, ואם ירגיש שהוא תקוע, חושש וכו' הוא יכול לבוא לטיפול בשמחה.

שנזכה להיות מהתמימים(גם אני צריך, תאמיני לי, עובדים גם על זה) שמצליחים לזהות בפשטות מה יכול להיות נכון, ומה לא, מה שייך ומה לא בכיוון בכלל.
חודש נפלא ושבוע טוב.

שרון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 13:06 לינק ישיר 

שרון יקר, תבין:
כל טיפול שנשמע חדש, מטבע הדברים נתקל בסקפטיות מוחלטת. אנשים מחפשים הוכחות חותכות שמדובר במשהו אמיתי ולא בעוד שרלטנות של ניצול תמימים.
כך למשל, אנו שואלים ובצדק: אם זו כזו שיטת קסמים, איך זה שב-20 שנות קיומה [לדבריך], זה לא הפך לשיטת הטיפול היחידה או לפחות המובילה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 20:28 לינק ישיר 

אני מבין יקירי. מבין לגמרי...
לכן אמרתי שאין לי עניין בויכוחים וכאלה פה, באתי להציג משהו, אני אשמח לענות על השאלות שאני מסוגל לענות עליהן, ללכת ל"מעבדות" להוכיח את זה מדעית זה כבר לא העניין שלי, בינתיים לפחות.
גם אני הייתי סקפטי, עדיין קצת, אבל ממקרה למקרה זה פשוט מתפוגג, גם לי יש חוש ביקורת, אולי חזק מדי, רק אחרי כמה עשרות טיפולים על עצמי, התחלתי למצוא את הכיוון, (יותר קשה כמובן על עצמי) והתחלתי להרגיש שחרור בכיוונים מסוימים, וודאי שזה בגלל ביקורת, לכן אני מבין אותה, אני רק מנסה לומר שיש דברים שאפשר להפסיד בגלל החכמה הזו, הרי זה כל הקונץ של החכם מר' נחמן, שבסוף נפל..

מדוע ב20 שנות קיומה היא לא הפכה המובילה? זו שאלה טובה שגם אני שואל את עצמי מדי פעם.
אז ככה...
1. היא תופסת תאוצה אט אט, באמריקה מליונים כבר טופלו בה, פה זה לוקח קצת יותר זמן, EFT שמאד דומה לה, אך פחות חזקה (כך לפחות לפי מי שלמדתי אצלו, שגם מטפל בEFT, אך אומר שTAT הרבה יותר עוצמתית) התפרסמה רבות בשנים האחרונות, חיפוש קצר בוגל יניב תוצאות די מכובדות לEFT.
2. הרבה יותר מסתבר והגיוני להאמין לשיטה לוגית, לא עם איזה ערפל מיסטי, אני מודע לזה, גם אני כזה, ולכן שידברו על טיפול בשיחה, או טיפול קוגנטיבי, זה וודאי ימשוך הרבה יותר אנשים מאשר איזה טיפול אנרגטי שכזה, רק מפה לאוזן יפרסם את השיטה באמת, וזה לוקח זמן.
3. בגלל הסיבה שהזכרתי מקודם, יחסי קונבנציונליות - טבעיות, מישהו מנכס לעצמו מונופול על הבריאות, הגופנית, הנפשית וכו', וממילא כל מה שלא בסקאלה שלו יוצא החוצה.

אני מוכן לעשות עסק, מתנדב אחד, שמוכן לבא אלי לטיפול(פרדס חנה), כאינדיקטור של הקבוצה, זה יכול לקחת זמן כמובן, טיפול על בעיה נע בסקאלה של 50 דקות עד 50 מפגשים תלוי בעומקה, עוצמתה, כמה ביקורת וכמה מגננות האדם בנה. האדם לא ישלם על הטיפול, אא"כ בסוף התהליך ירגיש שאכן הוא הרוויח משהו, שהצלחנו לרפא את הבעיה שבגללה הוא בא.

כל טוב.
שרון

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > טיפול מופלא בכל העולם הנפשי, ובפרט בטראומות...!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext