מהיכן אנו יודעים שהתורה אמת ולא בלוף של משה רבינו? להלן תשובת הרמב"ם:
רמב"ם הל' יסודי התורה פ"ח ה"א
"משה רבינו לא האמינו בו ישראל מפני האותות שעשה. שהמאמין ע"פ האותות יש בליבו דופי שאפשר שיעשה האות בלט וכישוף... ובמה האמינו בו במעמד הר סיני שעינינו ראו ולא זר ואזנינו שמעו ולא אחר האש והקולות והלפידים והוא ניגש אל הערפל והקול מדבר אליו ואנו שומעים משה משה לך אמור להם כך וכך."
היוצא מהרמב"ם שאני היום צריך לסמוך על אותם אנשים שהיו במתן תורה.
אני לא חושב שמי שסומך עליהם הוא טיפש. אבל אני חושב שאי אפשר לתבוע ממני לסמוך עליהם.
אני לא מכיר את האנשים האלו, אין לי מושג כמה הם נורמלים. וגם אם הם נורמלים הרי הם לא זיהו את אלוקים בחמשת החושים (אינו גוף ואין לו דמות הגוף). אלא באיזה חוש שישי או משהו כזה. ואולי גם מה שהם "ראו" ו"שמעו" זה סוג של כישוף? ואולי בתת מודע הם בחרו להאמין בשקר בשביל למצוא משמעות לחייהם? ואולי? ואולי? ואולי?...
אני חוזר שוב, אני לא חושב שמי שמאמין להם הוא משוגע. אלא זה עניין רגשי יש כאלה שמאמינים ויש כאלה שלא. (כמו שיש לי חבר שאני סומך עליו ויש אנשים שלא סומכים עליו)
ואם תטענו את טענת החינוך בהקדמה:
"האמת הברור במין האנושי, הוא מה שהסכימה עליו דעת רוב בני האדם שבעולם. וכבר הסכימה דעת כולם להאמין עדות אנשים. וברבות המעידים על הדבר אז יתאמת הענין יותר בעיני שומעיו... על כן כשרצה האלוקים לתת תורה לעמו ישראל נתנה להם לעיני שש מאות אלף אנשים גדולים להיות כולם עדים נאמנים".
אמר לכם: אני מכיר את העולם לא תוכלו לעבוד עלי. דתות רבות ואמנות מטופשות מסתובבות בעולם ומיליוני אנשים חסרי דעת בטוחים בדתם ובאמונתם.
אז לא, לא משחק עלי הכמות של האנשים שהיו במעמד הר סיני.
אני רוצה להאמין בתורה. גדלתי בעולם החרדי ואני רואה בתורה הרבה יופי. אך מה אעשה שאני מתקשה להאמין? האם אפשר לתבוע ממני להאמין?
נשלח ב-9/11/2010 23:51
צודק לחלוטין.
ודרך אגב, אין לך מסורת שהיה מעמד הר סיני, יש לך מסורת עד אמצע-ראשית תקופת בית שני שישנו ספר-תורה בעמינו שמסופר בו על מעמד הר סיני. וכן ישנו ספר נחמיה המסופר בו על אותו מעמד.
נשלח ב-9/11/2010 23:56
בוודאי יש מסורת עד אדם הראשון,
המשפחות העמים וכדומה,
למי שאין הוא באמת בבעיה,
נשלח ב-9/11/2010 23:56
נראה לי שהשאלה מנוסחת בצורה מוזרה. אם פלוני איננו מאמין ש-p [פה "p" מציין טענה כלשהי - לא משנה איזו], האם הוא יתחיל להאמין ש-p אם ייוודע לו, איכשהו, שהוא חייב להאמין ש-p? מה שייך חיוב או תביעה או דרישה או משהו כזה לעניין?
נשלח ב-9/11/2010 23:58
רדף
תקרא את הרמב"ם ביסודי התורה, תתפלא לשמוע שישנה ביהדות מצווה "להאמין" כמה שזה נשמע מוזר לאוזן לוגית.
נשלח ב-10/11/2010 00:00
לנושא האשכול:
לא ממש משנה אם אתה מאמין או לא, אתה יהודי ושכזה תדאג שלך ולמשפחתך ולאומה שלך יהיה טוב,
אתה מחוייב מוסרית וערכית לעם שלך,
ואם לא אתה לא שווה את הדיו שאני כותב בא,
נשלח ב-10/11/2010 00:01
מקס
אתה מתכוון שהוא מחויב סוציולוגית.
מה פתאום מוסרית.
וכ"ש מה פתאום ערכית.
נשלח ב-10/11/2010 00:04
יוחנןפאולס כתב:
מקס
אתה מתכוון שהוא מחויב סוציולוגית.
מה פתאום מוסרית.
וכ"ש מה פתאום ערכית.
כי בזכותינו הוא כאן
נשלח ב-10/11/2010 00:08
אולי בשוויץ או בניו-זילנד היה לו יותר טוב.
וחוץ מזה, עזוב את חובותיו.
תתייחס לטיעוניו. הוא הרי חיכה למוצא פיך.
נשלח ב-10/11/2010 00:23
מבקש:
מה פירוש מאמין ? אימון ! זה הכל, יש לך אימון בחכמים ? כנראה שכן ! אז אם חכמים ממשיכים להאמין = אימון ??
אז תמשיך גם אתה להאמין = אימון,
לעצם שאלתך: אפי' אם עמדו בסיני ומשה רבינו שיקר, ובכל זאת כל העם האמין (= אימון) בו ולא משנה כרגע למה, אז תמשיך לתת אימון למשה רבינו,
בעניין המסורת: כתבתי לעיל, אין מצב להכחיש את מסורת היהודית, מסיבה הפשוטה, בגלל שהם עוד קיימים, כל זמן שיש יהודי אחד בעולם ?! היא אפשר להכחיש את היהודים,
אומרים יהודי ?! אומרים מסורת של 5771 שנה,
מסורת יותר שווה ממיליון מדעיים ומכחישים,
נשלח ב-10/11/2010 00:32
למה צריך שיהודי יחיה כדי להעביר מסורת, הלא כולה כתובה. הרי המסורת שלך בנויה מכל ההגדות והספרות שהלכו והתווספו במשך הדורות, הרי שאתה מסתמך על הכתוב.
וא"כ הוא שואל למה שלא יאמין למסורת הכתובה המוסופטמית או המצרית או האגוריתית, וכי מפני שמעבירי המסורת האנושיים שלהם בטלה בטלה גם מסורתם? או מפני שהוא נולד לתוך מסורת מסוימת הוא חייב לקבלה כאמיתה ברורה?
נשלח ב-10/11/2010 00:35
מבקש
אפשר לתבוע מאדם להאמין אבל אי אפשר לגרום לו להאמין
התורה דורשת ממך לבחון את האמיתיות שלה " כי שאל נא לימים ראשונים..." "שאל אביך ויגדך זקנך ויאמרו לך"
אתה חייב לעצמך לעסוק בחקר אמיתות התורה אבל יש כאן לכאורה תנאי אחד ולכן גם תביעה אחת בוא בלי נגיעות ובלי רצון להוכיח משהו למישהו לצורך הבדיקה : צא מנקודת הנחה שהתורה היא אמת ועכשיו תתחיל לחפש את הבעיות ולאחר שמצאת את הבעיות לך וחפש את הפתרונות
ואחרי כ"ז שב עם עצמך קח את הזמן התיעץ עם חכמים ותחליט
הרבה הצלחה
נשלח ב-10/11/2010 00:36
יוחנן:
לא לבלבל מאמין = אימון, למה שיהיה לו אימון במישהו אחר שלא מכיר ולא יודע ??
לגבי הכתובה: זה עוד ראיה אבל לא צריך את זה זה היה גם בלי כתובה,
1, ברית מילה 2, משפחת כהן לוי ישראל 3 חגים
תוקן על ידי maxmen ב- 10/11/2010 00:41:25
נשלח ב-10/11/2010 00:41
מישהו תובע ממך להאמין? מישהו מחייב אותך לשמור שבת או לצום ביום כיפור או להאמין ?
הרי נתונה לך הבחירה להיות כופר ולא לקיים את המצוות.
השאלה היא אחרת:האם זה מוסרי להעניש אדם על היותו לא מאמין (וכתוצאה מכך לא מקיים את המצוות) כאשר יש הסתר פנים של אלפי שנה.
נשלח ב-10/11/2010 00:49
צענערענע כתב:
השאלה היא אחרת:האם זה מוסרי להעניש אדם על היותו לא מאמין (וכתוצאה מכך לא מקיים את המצוות) כאשר יש הסתר פנים של אלפי שנה.
צענע:
ראית מישהו מעניש בסביבה ?? לא !!
רק העניין שהוא מעניש לעצמו = כרת
הוא מעניש את הוריו
הוא מעניש את משפחתו
הוא מעניש את החברה שנולד בו
הוא מעניש את עמו,
וזה השאלה האם מותר לו לא להאמין (=אימון)
האם אם אני כאזרח בשוייץ לא מהאמין (=אימון) בממשלה\בשילטון, מותר לי לבגוד בהם ?? הרי אני התחייב כלא לכל חיי !!
תוקן על ידי maxmen ב- 10/11/2010 00:51:35
נשלח ב-10/11/2010 00:59
"ראית מישהו מעניש בסביבה ?? לא !! "
"האם אם אני כאזרח בשוייץ לא מהאמין (=אימון) בממשלה\בשילטון, מותר לי לבגוד בהם ?? הרי אני התחייב כלאלכל חיי !! "