בית פורומים עצור כאן חושבים

סמיכות הכריסמס וחג החנוכה מקרית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/11/2010 21:13 לינק ישיר 

שותףסוד כתב:
גמרא ע"ז (ח':)-
קלנדא (חג של עכו"ם) ח' ימים אחר תקופה (תקופת טבת), סטרנורא (חג אחר שלהם) ח' ימים לפני תקופה (וצ"ב למה הזכירו את החג השני לפני הראשון). ת"ר לפי שראה אדם הראשון יום שמתמעט והולך אמר אוי לי שמא בשביל שסרחתי עולם חשוך בעדי וחוזר לתוהו ובוהו וכו' עמד וישב ח' ימים בתענית ובתפילה. כיוון שראה תקופת טבת וראה יום שמאריך והולך אמר מנהגו של עולם הוא. הלך ועשה שמונה ימים טובים, לשנה אחרת עשאן לאלה ולאלה ימים טובים.

למדנו מכאן שיש נקודת צמצום היום והגדלת הלילה (10 שעות יום בלבד בתקופת טבת) שחוזרת בכל שנה ומתעוררת בה השאלה שוב האם העולם יחזור למנהגו או שצמצום היום יגיע עד הסוף. בנקודה חגגו אומות העולם את עניינהם ואנחנו חגגנו את ענייננו, כאשר כ"ז סובב סביב האש כמקור האור כמובן. ותן לחכם ויחכם עוד. 

ורציתי לשמוע דעת החכמים:

א. מה הסיבה שכבתה אין זקוק לה (להלכה) ? מה הבעיה לחזור ולהדליק תוך חצי השעה שזו ממילא כל המצווה ?
ב. מה עניין התרמודאים האלה שמסתובבים שם למכור עצים ובשבילם כל הטירחא הזאת ?
ג. מה העניין בחנוכה שהוא אחרון הנסים ושאינו ניתן להיכתב דווקא ?

ע"פ דברי האר"י ניתן להסביר בכ"ז פשט נפלא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2010 12:59 לינק ישיר 

סיפור החג
לפני כאלפיים שנים חי זוג צעיר ומאוהב בעיר נצרת. הזוג לא היה נשוי כשלפתע גילתה האשה הצעירה מרים שהיא הרה. בשל הליחשושים והדיבורים נאלצו מרים וארוסה יוסף לעזוב את העיר ובנדודיהם הגיעו לבית לחם אך גם כאן לא תמו תלאותיהם, הלילה ירד ולא נמצא אפילו חדר אחד פנוי להתאכסן בו.

הגוילם אתה טוען שבגלל האוזן של מריה אוכלים אוזן המן ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2010 13:47 לינק ישיר 

נדמה לי שמעולם לא קראתם את סיפור הולדתו .

יוסף היה בעלה של מרים- והוא היה נגר אין כל סימוכין כי הם לא היו נשואים ואו נסו על נפשם בגין הריונה.

לידתו של ישו באורוה בבית לחם- כךגם גרו בזמנם באזורנו במערה ששימשה גם את הצאן וגם את היושבים, היה כמובן חיץ. אבל כשלא היה מקום לא ורחים הלינו אותם עם הצאן.

בסיפור הזה השתמשתי פעם וכבר סיפרתי את זה כאן - לטובת החדשים
 בגרמניב1933 יצאה חוק שליהודים אסור להתאכסן במלונות- ליל חורפי קר ומושלג הגיע יהודי לפרנקפוט- וחיפש מקום לינה. בלית ברירה נכנס למלון והזמין חדר- כמובן הסתיר את היותו יהודי- ברם בעל המלון חשד בו, עלה לחדרו, ושאל בנימוס- ברצוני לשאול מספר שאלות- בבקשה השיב היהודי- תגיד לי בבקשה מי היה ישו-
 -בנו של אלוהים השיב היהודי. -ואיפה הוא נולד? בבית לחם. 
סליחה על ההפרעה- חשדתי שאה יהודי- וליהודים אסורה הכניסה.
 אמר לו היהודי גם אי רוצה לשאול. תגיד לי אדוני המנהל- איפה נולד ישו בבית לחם" -באוורוה השיב,
אולי בטובך אתה יכול להסביר לי, למה בנו של אלוהים היה צריך להולד באורוה?
איני יודע, הכומר לא הסביר לנו.
אז אני אסביר לך אמר היהודי- באותה תקופה היה אסור ליהודים להתאכסן בבתי מלון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2010 14:02 לינק ישיר 

לפי המסופר ב"בשורות", קרה שם משהו יותר מביך ממה שאפגעהיטן מספר:

כשיוסף הגיע לליל הכלולות - הוא גילה שאשתו הטרייה בהריון - ולא ממנו. הוא לא רצה לבייש אותה - אז הוא קנה את הסיפור של המלאך שעיבר אותה..

ואילו לגבי בית לחם -- לפי מה שכתוב ב"בשורות", הם נסעו לשם כדי להשתתף במרשם אוכלוסין של המימשל הרומאי. אבל לא ידוע על מרשם כזה שנערך בארץ ישראל באותם שנים, כך שמשערים שהסיפור הומצא כדי שישו יוכל להגשים את הפסוק "וְאַתָּה בֵּית לֶחֶם אֶפְרָתָה צָעִיר לִהְיוֹת בְּאַלְפֵי יְהוּדָה מִמְּךָ לִי יֵצֵא לִהְיוֹת מוֹשֵׁל בְּיִשְׂרָאֵל וּמוֹצָאֹתָיו מִקֶּדֶם מִימֵי עוֹלָם" שמוזכר על אתר -  וגם משום שבית לחם מקושרת לדוד המלך - שישו טען שהוא מצאצאיו..

תוקן על ידי רדףהשיג ב- 23/11/2010 14:03:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2010 14:02 לינק ישיר 

ואל תשאלו אותי איך זה אמור להסתדר עם זה שישו אמור להיות בן האלוהים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2010 14:10 לינק ישיר 

איזו שאלה זאת- אדם הראשון אבינו הראשון אביו מולידו היה אלוקים- אז אנחנו בני אלוקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2010 14:15 לינק ישיר 

אם זה היה כל כך פשוט -- לא היה תירוץ להקים בשביל זה דת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2010 14:18 לינק ישיר 

אפגעהיטן,

מניין שאבת את ההשראה לניק שלך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2010 14:58 לינק ישיר 

ישו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2010 15:09 לינק ישיר 

תוקן על ידי אברום_בורג ב- 23/11/2010 15:12:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2010 15:25 לינק ישיר 

אפגעהיטן,

איך פארשטיי: דו וילסט זאגן אז ישו איז געווען א אפגעהיטענער בחור?

תוקן על ידי אליעזרט ב- 23/11/2010 15:26:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2010 19:03 לינק ישיר 

רודף
האמת שראיתי את תגובתך האחרונה אמרתי -הבחור לא מבין חידודים.  אבל נזכרתי שאתה כן מבין ומספר,

אם הוא מבין -אז למה הוא כתב מה שכתב? הרי הוא פילוסוף, מה היתה הפילוסופיה של דבריו? אז ראה מה למדתי מדבריך.

הנוצרים הרי בעצם לא אומרים את מה שכתבתי . הם טוענים כי רק ישו הוא בנו של אלוהים- ואני טוען שכולנו בני אלוקים.

ואת הרעיון הזה צריך באמת להפוך לדת חדשה- האדם יתיחס קודם כל אל עצמו שהוא בנו של  אלוקים. ואם אדם יתיחס אל עצמו כאל כזה.  ולא כאחד מהביטויים המקובלים שחכמי המוסר ובעיקר הקבלה החסידית מצפים מהאדם שיתיחס לעצמו- בביטויים כמו. -אני כלום- אני חרפת האדם -וכל מינ  סופרלטיבים מכוערים ומגעילים שאדם יקרא ויתיחס אל עצמו, גם כאן בפורום היו כמה ניקים בשמות מאין אלו.
כשאדם מתיחס אל עצמו כאל כזה- יתיחס מן הסתם כך אל הסובבים אותו, לעומת זאת אם אדם יתיחס אל עצמו בכבוד שהוא בן אלקים המעמד יחייב אותו להתנהג אחרת,  כראוי למעמדו הגבוה האצילות מחייבת. וכך גם יתיחס לאחרים כי גם האחרים הם בני אלוקים, אלו הם היסודות של הדת החדשה שדיברת עליו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2010 19:07 לינק ישיר 

רבי אחד היה תמיד אומר לחסידיו: כל יהודי הוא ספר תורה.
יום אחד בא אחד החסידים הפשוטים ואומר: רבי, ברצוני להשתדך עמכם, והרי אמרת שכל יהודי הוא ספר תורה.
ענה לו הרבי: אני אשתדך עם ספרי תורה כמוני ואתה תשתדך עם ספרי תורה כמוך

מי יוצא יותר עלוב בסיפור זה? הרבי או החסיד התמים?
.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2010 19:25 לינק ישיר 

אליעזרט כתב:
רבי אחד היה תמיד אומר לחסידיו: כל יהודי הוא ספר תורה.
יום אחד בא אחד החסידים הפשוטים ואומר: רבי, ברצוני להשתדך עמכם, והרי אמרת שכל יהודי הוא ספר תורה.
ענה לו הרבי: אני אשתדך עם ספרי תורה כמוני ואתה תשתדך עם ספרי תורה כמוך

מי יוצא יותר עלוב בסיפור זה? הרבי או החסיד התמים?
.

חה חה - זה טוב.

יש אמרת זן [או חכמה מזרחית כלשהי אחרת] שהולכת בערך ככה: כל דבר - טבעו הוא הברהמן[=אלוהות] -- גם יהלומים וגם לכלוך. אנשים מעדיפים יהלומים על פני לכלוך -- וגם זה מטבעו של הברהמן.

רדף

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2010 19:42 לינק ישיר 

אליעזר
הרבי אמר משל ובבת אחת הוציא ממנו את העוקץ.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > סמיכות הכריסמס וחג החנוכה מקרית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.