|
|
| נשלח ב-23/11/2010 15:49 |
|
| |
כי כך קיבלתי מרבותי, כל דבר ודבר יש לו מקור קדמון ממנו יתברר ענינו לכאן או לכאן או לשם
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2010 15:54 |
|
| |
ארתח ידידי, את הפסקה הראשונה קניתי, והריני מוכן ומזומן לקרוא לך רבי אלופי ומיודעי, ואילו לגבי הפסקה השנייה אתה מוזמן, ובלבד שתקיים את הכתוב דברי חכמים בנחת נשמעים.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2010 16:01 |
|
| |
אשמח לשמוע מה בפיך, ואם תצליחי לשכנע אותי שפירשת את 'בדים' על פי כוונת אומרם אקרא לך מורתי אלופתי ומיודעתי (ואם שגיתי בעברית כאן תקני אותי - התיאורים האלה כמעט לא נכתבו בלשון נקבה). וקבל את האמת ממי שאמרה.
אם לדייק פירשתי 'מלאך לבוש בדים' - הסימן שאני פירשתי על פי כוונת אומרם הוא שאני אמרתי משהו על מהותו של המלאך לבוש הבדים -
את כל תוארי הכבוד אני משאירה לרמב"ם שהביאני עד הלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2010 16:03 |
|
| |
ריב, זאת הפעם אני מסכים אם ארתח שפירש את הדברים על כוונת אומרם (כך נראים לי הדברים) והוא גם זה שזכה בתואר 'רבי אלופי ומיודעי'. אשמח ללמוד גם ממך ואז תזכי בכל התארים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2010 16:21 |
|
| |
מצידי אתה יכול לחלק תארי כבוד גם לחכם חלם... 'האמת לא נעשה יותר אמת אם יסכימו עליה כל העולם ולא תחלש אם יחלקו עליה כל העולם' - אני לא מחזיקה בידי את "האמת", אבל כשאני חושבת על הדברים, האמת שלי הרבה יותר קרובה לכוונת אומרם.
אני רק לא מבינה דבר אחד, אם המקור ללבוש הבדים ביחזקאל הוא הכהן הגדול, ואם הרבה פניני לשון שולבו מאותה פרשייה זו במראות אלוהיים שלו, זה אומר משהו על מהותו של "לבוש הבדים" מי הוא אותו מלאך לבוש הבדים ?
מבחינתי, מיציתי.
תוקן על ידי - riv - 23/11/2010 16:39:52
|
| נשלח ב-25/11/2010 07:25 |
|
| |
עד עכשיו כתבתי מה שכתבתי בלי להסתכל במקור מיחזקאל....ועכשיו אין לי ספק שרבי היה שמח בפירוש שהעלתי מהמעמקים...
אלה דברי הרמב"ם במו"נ חלק שני פ"ו
"ולשון מדרש קהלת33: בשעה שאדם ישן נפשו אומרת למלאך ומלאך לכרוב. הרי שהם אמרו מפורשות למי שמבין ומשׂכיל שהכוח המדמה34 אף הוא קרוי מלאך, ושהשׂכל קרוי כרוב35. כמה יפה דבר זה למי שיודע! וכמה מאוס הוא בעיני הבורים! "
ואלה הדברים מיחזקאל
וָאֶרְאֶה וְהִנֵּה אֶל הָרָקִיעַ אֲשֶׁר עַל רֹאשׁ הַכְּרֻבִים כְּאֶבֶן סַפִּיר כְּמַרְאֵה דְּמוּת כִּסֵּא, נִרְאָה עֲלֵיהֶם. ב וַיֹּאמֶר אֶל הָאִישׁ לְבֻשׁ הַבַּדִּים וַיֹּאמֶר בֹּא אֶל בֵּינוֹת לַגַּלְגַּל אֶל תַּחַת לַכְּרוּב וּמַלֵּא חָפְנֶיךָ גַחֲלֵי אֵשׁ מִבֵּינוֹת לַכְּרֻבִים וּזְרֹק עַל הָעִיר, וַיָּבֹא לְעֵינָי..
http://kodesh.snunit.k12.il/i/tr/t1201.htm
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2010 10:08 |
|
| |
riv
1. בפסוק זה מופיעה המילה כרוב.הרי לפי הרמב"ם השכל קרוי כרוב -האם בדים לפי פרושך קשורים בשכל או בכוח המדמה?
2.האם לבוש הבדים מופיע אך ורק בפסוק זה או שהוא מופיע בהקשרים אחרים ? אם הוא מופיע בהקשרים אחרים אז לענ"ד אין בקטע הזה שציטטת הוכחה לפרושך.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2010 11:31 |
|
| |
איני נכנס לויכוח- העובדה כי ביחזקאל כרוב פרושו שור
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2010 17:42 |
|
| |
כמה נכונים דברי הרמב"ם בפתיחה למו"נ: שאת האמת אין מגידים וגם אי אפשר להגידה, אלא יש להתאמץ לחתור אליה - בסופו של דבר יכול אדם להגיע להכרת האמת רק בכוחות עצמו - והעברת האמת בשלמותה לאדם אחלר היא בלתי אפשרית. ואפילו לתלמידו שהצטיין בתשוקתו לדעת, והיה מצוייד בחוכמות הלימודיות הדרושות לרכישת המתודה של עיסוק בעיון, הוא כתב : " ונפשך החשובה תבקש ממך למצוא דברי חפץ, ולא סרתי לדחותך מזה, ולצוותיך לקחת הדברים על הסדר, כוונה ממני שיתאמת לך האמת בדרכיו, לא שיפול האמת במקרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2010 18:11 |
|
| |
תוקן על ידי אליעזרט ב- 25/11/2010 18:14:04
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2010 19:13 |
|
| |
הקטע המצורף לקוח מתוך מהדורת הרח"ד שעוועל "כתבי הרמב"ן" ( הוצאת מוסד הרב קוק ע' שכ )
"פראי פול שאלני אם כבר בא המשיח שדיברו בו הנביאים, ואמרתי שלא בא. והביא ספר אגדה שאמר בו כי ביום שחרב בית המקדש בו ביום נולד. ואמרתי אני שאיני מאמין בזה, אלא הוא ראיה לדברי. ועתה אני אפרש לכם למה אמרתי שאיני מאמין בזה. (דעו כי) אנחנו יש לנו שלשה מינין של ספרים, האחד הוא הבב"ליה, וכולנו מאמינים בו אמונה שלמה. השני הוא נקרא תלמוד, והוא פירוש למצוות התורה, כי בתורה יש תרי"ג מצות ואין בה אחת שלא נתפרשה בתלמוד ואנחנו מאמינים בו בפירוש המצוות. עוד יש לנו ספר שלישי הנקרא מדרש, רוצה לומר שרמ"וניש. כמו שאם יעמוד ההגמון ויעשה שרמו"ן (אחד), ואחד מן השומעין היה טוב בעיניו וכתבו. וזה הספר מי שיאמין בו טוב, ומי שלא יאמין בו לא יזיק. ויש לנו חכמים שכתבו שהמשיח לא ייוולד עד עת קרוב לזמן הקץ שיבוא להוציאנו מן הגלות. על כן איני מאמין בזה הספר במה שאמר שנולד מיום החורבן. ועוד אנו קורין אותו ספר הגדה, רוצה לומר ראסיונאמינט"ו, רוצה לומר שאינן אלא דברים שאדם מגיד לחבירו. אבל אני מקבל אותה הגדה כפשוטה כמו שאתם חפצים בה, מפני שהיא ראיה מפורשת שאין ישו שלכם משיח ...שהוא לא נולד באותו היום."
מישהו אולי יכול להסביר למה מתכוון הרמב"ן שהוא כותב על מדרשי האגדה ש'אינן אלא דברים שאדם מגיד לחברו' ?
תוקן על ידי - riv - 18/12/2010 19:22:46
|
|
| נשלח ב-18/12/2010 19:24 |
|
| |
ריב מה יש כאן להסביר דבר כה ברור האגדה ש'אינן אלא דברים שאדם מגיד לחברו' ?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2010 19:38 |
|
| |
ירוחם,
מה כל כך ברור ? האם אדם מגיד לחבירו פירושו סתם שיחה בין שני בני אדם ?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2010 19:40 |
|
| |
בהחלט כן אנשים לפעמים משוחחים ביניהם כמו כאן בפורום
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2010 19:44 |
|
| |
| riv כתב: |  | | מישהו אולי יכול להסביר למה מתכוון הרמב"ן שהוא כותב על מדרשי האגדה ש'אינן אלא דברים שאדם מגיד לחברו' ? |
|
שמבקרים חולה מה אומרים לו ?? אדם בצרה מה אומרים לו ??
|
|