בית פורומים עצור כאן חושבים

אגדה- כפשוטו או כמדרשו [אליעזרט או ירוחם]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/11/2010 19:28 לינק ישיר 

אברהם
צוטטתי יחד עם דברי צענע- שטענה כי אי אפשר לפרש מדרש כרצון - השבתי -שאלו לא תרי"ג מצוות שאני חייב לפרשם כרצון חכמים.

להבדיל מאחרים לא פסלתי שיטה אחרת- מי שרוצה לפרש את סיפורי ר'ברב"ח כפי שרבר|ח פירש, שיבושם לו, אני חושב  שהמסר הסיפורי .של המדרש הוא אוניבסלי ומתאים לכל זמן, ולכל אדם. ולא מכניס אותו למיטת סדום של זמן היסטורי.
הרמב"ם כתב אחרת- אז מה?הרבה כתבו אחרת מהרמב"ם.   אלו לא הלכות שאני צריך לקבל את דעתו. אלו מדרשים שיש לדרוש  בחרות רוח- ולא בכפיה מחשבתית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 19:36 לינק ישיר 

"הרמב"ם כתב אחרת- אז מה?הרבה כתבו אחרת מהרמב"ם.   אלו לא הלכות שאני צריך לקבל את דעתו. אלו מדרשים שיש לדרוש  בחרות רוח- ולא בכפיה מחשבתית."

איזה יופי, כשירוחם חושב שדברי הרמב"ם בפרק חלק משרתים את עמדותיו הוא ממהר לצטט ממנו שם, וכשדברי הרמב"ם הם היפך דעותיו, אז בשבילו הוא עוד אחד שכותב אחרת ממנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 19:40 לינק ישיר 

בדיוק כך -היטבת להבין   הרמב"ם צודק בדרך כלל. אבל לא תמיד!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 19:48 לינק ישיר 

הבעיה היא שאתה לא הטבת להבין, אם אתה מביא את רמב"ם כבר סמכא במראה מקום ספיציפי, במקרה זה דבריו על 'שלושת הכתות'כראיה לדבריך, כשהם משרתים את עמדותיך, אתה לא יכול לבטל את דבריו באותו המראה המקום הספיצייפי הזה, כשהדברים סותרים את עמדותיך - 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 19:59 לינק ישיר 

לא ביטלתי את דבריו- הוספתי לפירושו נופך עצמאי שלדעתי משלים אותו- אבל אפילו אם לפי דעתך הוא סותר אותו. אז מה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 20:13 לינק ישיר 

לא ביטלתי את דבריו- הוספתי לפירושו נופך עצמאי שלדעתי משלים אותו- אבל אפילו אם לפי דעתך הוא סותר אותו. אז מה?

לא ביטלת אותו ? כעת אני מבינה שאתה בכלל לא מבין מה הוא כותב שם - שם הוא מלגלג על אלה שסוברים כמותך, אז איך בדיוק הגעת לזה שאתה משלים אותו ? ומה פירוש לפי דעתי, כל בר דעת שאין לו בעיה רצינית בהבנת הנקרא מבין שאתה סותר אותו - ואז מה ? אתה עוד לא הבנת את האבסורד בזה שאתה לא יכול להסכים לדברים בהם הוא מביע רעיון כולל בנושא ספיציפי, ובאותה הנשימה גם לא להסכים איתו ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 20:19 לינק ישיר 

נדמה לי שבמומך את פוסלת בענין ההבנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 20:23 לינק ישיר 

הציבור הקדוש ישפוט מי מאיתנו הטיב להבין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 23:12 לינק ישיר 

תוקן על ידי אליעזרט ב- 11/11/2010 23:22:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 23:20 לינק ישיר 

וויכוח די מוזר.

ספרות הדרוש מתפרסת על פני מאות שנים ועל פני אלפי מיילים. תקופות ומאורעות שונות עיצבוה, ומגמות שונות היא טומנת בחובה.

קחו לדוגמא את ספרי הבן איש חי (בהלכה באגדה במוסר ובסיפורת), איש אחד חיברם למטרות שונות ושכבות אוכלוסיה שונות, בסגנונות שונות.
לכל בעל-אגדה ולכל תקופה היה אופי מדרשי משלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 23:22 לינק ישיר 

דינוזאורוס כתב:
דרום חוקר:
אגדה בדרך כלל היא כפשוטה, אלא אם האבסורד שלה גלוי כמו אגדות רבה בר בר חנה, אז הכותב התכוון להצפין משהו.

דינו:
ואני אומר, גם אגדות רבב"ח הם לא סתם צופן, שמישהו חיפש להגיד משהו והמציא סביבו סיפור, אלא שאלו באמת אגדות שהיו יורדי הים מספרים, רבב"ח היה מן הנחותי והיה מטייל הרבה בעולם עם נוסעים וספנים, והביא גם סיפורים מעניינים שראה בארצות ערב. הוא חזר על אגדות פנטסטיות שסופרו אצל הנוסעים דאז, מסיבות שלו - הניתנות להסברים שונים או לרמזים שונים, אבל לא סתם צופן מלאכותי.

דינו, זאת הפעם אני מסכים אתך. סיפורי רבב"ח הם בסך הכול צ'יזבאטים. ומה נעשה עם אלפי ההסברים שחכמי הדורות השונים נתנו לסיפורים אלה. כלום נפרש גם אותם על דרך רמז?

תוקן על ידי אליעזרט ב- 11/11/2010 23:25:29

תוקן על ידי אליעזרט ב- 11/11/2010 23:26:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 23:28 לינק ישיר 

ייתכן שמכל אלפי ההסברים ישנו אחד שהוא נכון, והיה זה שכרינו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 23:30 לינק ישיר 

דינוזאורוס כתב:
ייתכן שמכל אלפי ההסברים ישנו אחד שהוא נכון, והיה זה שכרינו!

כד ניים ושכיב מר אמרה להאי מילתא!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 23:35 לינק ישיר 

יכול להיות שהם צ'יזבטים ויכול להיות שלא, וזאת הרי  טענתי כי זה לא משנה- מה שמשנה - מה אתה יכול ללמוד מזה?

אם הסיפור מעורר בך את המחשבות- ומפעיל את חושי הטעם והריח של מוחך.-  השגת את מטרתו- והתרומה שיש לך ממנו היא לעין ערוך מואילה וטובה מאשר הסברו הבנאלי של רב או מרצה זה או אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 23:41 לינק ישיר 

ירוחם,
אני לומד מזה שחכמי הבבלי לא נמנעו מלשלב בבבלי גם צ'יזבאטים של מלחים שטופי זימה.

ואל יהא לימוד זה קל בעיניך! האם מכיר אתה תופס ישיבה בן ימינו שהיה מכניס סיפורים מעין אלה לחיבורו? וכאן חזרנו לעניין שעוסק בו האשכול הסמוך.

תוקן על ידי אליעזרט ב- 11/11/2010 23:44:14

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אגדה- כפשוטו או כמדרשו [אליעזרט או ירוחם]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 16 17 18 לדף הבא סך הכל 18 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.