בית פורומים עצור כאן חושבים

אגדה- כפשוטו או כמדרשו [אליעזרט או ירוחם]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/11/2010 12:36 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
ויפה כותב רז"ו על אתר: 

ודוגמא לזה ממש במדרש קהלת (א, לה) פסוק מעוות לא יכול לתקון

ושם יש סיפור על שני חברים שאחד שב בתשובה והגיע לגן עדן והאחר לא שב וקיבל את עונשו. מחבר פדר"א נטל את הסיפור ההוא ועיבד אותו וניסחו על פי דרכו אלא שמצא לעצמו שמות של חכמים מפורסמים לתלות בהם את הסיפור.

ועל זה הם מחלקים לעצמם דוקטורטים. הלא כל תינוק יפרש הפוך. הסיפור המקורי הוא מפדר"א ומדרש קהלת צמצם את שמות החכמים. לפחות זה לא משובש ומגמתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 12:40 לינק ישיר 

שותף,
על מה מחלקים דוקטורטים נתווכח בפעם אחרת. האמן לי הנושא חשוב ומרתק מאין כמותו.

אבל בינתיים מה ש'משובש ומגמתי' זה הסיפור בפדר"א: בן עזאי התנא לומד לקח ממעשיו של ריש לקיש שחי דורות אחריו!

שמא יש לך תירוץ על פי הקבלה לשיבוש גס זה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 13:52 לינק ישיר 

אליעזרט כתב:
שותף,
על מה מחלקים דוקטורטים נתווכח בפעם אחרת. האמן לי הנושא חשוב ומרתק מאין כמותו.
אבל בינתיים מה ש'משובש ומגמתי' זה הסיפור בפדר"א: בן עזאי התנא לומד לקח ממעשיו של ריש לקיש שחי דורות אחריו!
שמא יש לך תירוץ על פי הקבלה לשיבוש גס זה?

דוקטור
ודאי לא נעלם מעיניך הבדולח ששמעון בן עזאי היה מיורדי המרכבה (ארבעה שנכנסו לפרדס). האם יתכן שראה כבר גם את המשך ההשתלשלות עד ריש לקיש ?

ולשיטתך, מחבר הספר לא שם לב לשיבוש גס זה ? וכי היה בדרגה יותר נמוכה מאשר דוקטור דזמננו ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 13:56 לינק ישיר 

שותף,

אינני עוסק בהשוואות. מכל מקום כך כתוב בפדר"א, ובכל כתבי היד: 'בן עזאי אומר... בוא וראה מר' שמעון לקיש'. ולפי זה מחבר פדר"א לא ידע, או ידע ושכח לרגע, את סדר הדורות של חכמים.

אגב, על העניין הזה עמד לראשונה צונץ הגדול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 16:04 לינק ישיר 

איזו תשובה ושאלה קלאסית- מה אתה מתאר לך שהרבנים החכמים הגדויילים וכ' לא יודעים???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 17:02 לינק ישיר 

ירוחם,

לעתים גדלותו של אדם נמדדת בעומק כוח ההדיפה של ה'גיחזי' העומד לצדו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 17:48 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
איזו תשובה ושאלה קלאסית- מה אתה מתאר לך שהרבנים החכמים הגדויילים וכ' לא יודעים???

יש בעולם עסק כזה שנקרא ענווה וידיעת ערכו של אדם. יש כזה, תאמין לי. מספיק לפתוח סימן אחד בקצות החושן. תנסה פעם בזמנך הפנוי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 17:50 לינק ישיר 

שותף,

אם לא שמת לב מיימוני ברקע אז אנא התנהג במתינות. ואם אין לך את מידת הענווה של מיימוני כולה לפחות סגל לעצמך מקצת משהו ממנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 17:58 לינק ישיר 

אליעזרט כתב:

אם לא שמת לב מיימוני ברקע אז אנא התנהג במתינות. ואם אין לך את מידת הענווה של מיימוני כולה לפחות סגל לעצמך מקצת משהו ממנה.

ממה נפשך, אם יריחם הוא מגדולי הדור הרי הוא התיר להשפיל אותם. ואם הוא מקטני הדור הרי ודאי שזה גורלו. אדם שופע בוז תהומי לכל דבר שבקדושה כזה עוד לא פגשתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 18:05 לינק ישיר 

שותף,

חס וחלילה, ירוחם הוא יהודי יקר אוהב את הבריות ואוהב את התורה. אבל אין הוא אוהב את הצבועים שעושים מעשי זמרי ומבקשים שכר כפנחס. ומה לעשות שלעתים יש בין הצבועים גם מי שזכו לעמדות בכירות?

נא להשתדל להקפיד מהיום והלאה בכבודם של חכמים ותלמידיהם ולא לחלק ציונים. (הרי אין אתה אוהב שעושים את זה לך, לא כן?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 18:44 לינק ישיר 

אליעזרט כתב:

נא להשתדל להקפיד מהיום והלאה בכבודם של חכמים ותלמידיהם ולא לחלק ציונים. (הרי אין אתה אוהב שעושים את זה לך, לא כן?)

אינני מכיר אותו אלא רק ע"פ התבטאויותיו ברבים וביחיד (תיבה אישית). ע"פ כ"ז דמותו איננה מאפשרת לי לכבדו, אין הוא חכם ולא תלמיד חכם אלא רק שנה ופירש קשה מכולם. לא יתכן שאדם יעמוד ויבזה את כל היקר לנו (חוץ מהתנ"ך הכל בדו מליבם עפ"ל) ויתבע כבוד של תלמידי חכמים.

אם אתה חושב שדעותי שהובעו כאן מחייבות אותך למחות בי או לבזותיני (ע"פ אמות המידה שנוהגות אצלך) עשה זאת לפי מצפונך. אני לא מאמץ את דעותיך, אתה אינך צריך לאמץ את דעותי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 19:19 לינק ישיר 

שותף
מעולם לא ביקשתי כבוד של תלמידי חכמים- מאף אחד- לא בעולמי הוירטואלי ולא בעולמי הריאלי- אם מכבדים אותי אז רק כדבריך בגלל דברי או כתבי.
לבקש לבדוק  את מקור דבריהם של אנשים- לדעתי אין לה ולא כלום  עם ביזוי, כל אדם שכותב או כתב ספר או מאמר- זכותו של כל אחד אולי גם חובתו- לדעת ולברר מאיפה ומה המקור לספרים הללו?

בענין התיבה האישית- אתה מצפה שתכתוב לי דברי נאצה באישי ולא אגיב? להזכירך כי איני נוצרי- ואיני נותן למכה אותי את הלחי .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 19:25 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
שותף
מעולם לא ביקשתי כבוד של תלמידי חכמים- מאף אחד- לא בעולמי הוירטואלי ולא בעולמי הריאלי- אם מכבדים אותי אז רק כדבריך בגלל דברי או כתבי.
לבקש לבדוק  את מקור דבריהם של אנשים- לדעתי אין לה ולא כלום  עם ביזוי, כל אדם שכותב או כתב ספר או מאמר- זכותו של כל אחד אולי גם חובתו- לדעת ולברר מאיפה ומה המקור לספרים הללו?

משפטים כמו הכל בדו מליבם הם קביעה מוחלטת (ורעה מאד) ולא בקשת מקורות.

בענין התיבה האישית- אתה מצפה שתכתוב לי דברי נאצה באישי ולא אגיב? להזכירך כי איני נוצרי- ואיני נותן למכה אותי את הלחי .

אני דברתי על הפורום באופן כללי ואתה דברת עלי ועל תורתי. יחי ההבדל הקטן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 19:30 לינק ישיר 

שותף.   אני דברתי על הפורום באופן כללי ואתה דברת עלי ועל תורתי. יחי ההבדל הקטן.

שותף אני אולי רשע בעייניך אבל אההבל-?   מה פתאום אתה כותב לי באישי על דרגתם הנמוכה של כותביה?  למה לא כתבת זאת לכתובת המתבקשת . בחייך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 19:36 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
שותף.   אני דברתי על הפורום באופן כללי ואתה דברת עלי ועל תורתי. יחי ההבדל הקטן.

שותף אני אולי רשע בעייניך אבל אההבל-?   מה פתאום אתה כותב לי באישי על דרגתם הנמוכה של כותביה?  למה לא כתבת זאת לכתובת המתבקשת . בחייך.

היות וראיתי שאתה חזק בפרשת השבוע רציתי לשמח אותך בחידוש, והנה בומבה לפרצוף !

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אגדה- כפשוטו או כמדרשו [אליעזרט או ירוחם]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 לדף הבא סך הכל 18 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.