בית פורומים עצור כאן חושבים

מדריך לדמגוג המתחיל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/11/2010 12:30 לינק ישיר 

ידעיה, אין לי בעיה שתרד לפסים אישיים, וגם שתכחיש זאת בעת ובעונה אחת. פשוט אין לערבב את הדיון עלי עם הדיון הכללי בדרכי הסברה והחלפת דעות. הנושא כאן לא היה אני או מה הידע שלי, - לא משהו שאני הולך לדון אתך עליו - אלא כללי ביותר, ולכן פשוט חסר טעם להסיט את הנושא ולדבר עלי, כשדבריך מגובים בהרבה הכרזות בלבד. משהו שכל אחד יכול לעשות לכל אחד מבלי להתאמץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2010 12:34 לינק ישיר 

אברהם

נראה שאתה מצטרף אל דינוזאורוס בנסיון להפוך את זה לעניין אישי. ובכן אחזור על כך שאין שום דבר אישי לא בטענה שצריך ידע מסויים כדי להביע דעה בנושא מסויים ולא בטענה שניכר שלפלוני אין את הידע המסויים. אם מישהו יאמר לי שאיני יודע להטיס מטוס , לא אראה בכך עניין אישי , אלא עובדה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2010 12:40 לינק ישיר 

ידעיה יקר

אולי אינך מבדיל בין "נגיעה אישית" לבין "פסים אישיים", נגיעה אישית היא רצון לרדוף או לפגוע במישהו, אף אחד לא האשים אותך בכגון דא. "פסים אישיים" היא ירידה לגופו של אדם, שפיטת יכולותיו האינטלקטואליות או האינטלגנציה שלו, וכדו'. הדיון אמור להיות בדרך כלל לגופו של טיעון, למשל אם למישהו יש טעות המראה על חוסר ידע – אפשר לציין לו במה הוא טועה. ולא רק להכריז שכל מה שהוא אומר זה טעות ואכ"מ.

והערה שניה, כאמור, הנושא כאן לא היה אני או טיעונים שלי, ולכן זה חסר טעם להעביר את הדיון שהתחיל בהומור, לשפיטה של מישהו מסויים. אם כי רצונך זה הוא כבודך, הפוך בי והפוך בי. רק גבה את דבריך בנימוקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2010 12:46 לינק ישיר 

דינוזאורוס

אכן התייחסתי אליך במספר מלים על מנת לתת דוגמא ואיני מצטער על כך. גם אתה כשכתבת היו במוחך אנשים מאד ספציפיים שאת דבריהם רצית להכחיש ושבהם רצית לזלזל . לא כל גרעפס וירטואלי הופך ל"דיון כללי בדרכי הסברה והחלפת דעות"

אבל לבד ממספר המלים שהקדשתי לך באופן ספציפי , אמרתי כמה דברים. אתה יכול לראות בטענתי שיש ידע שדורש שנים של לימוד מסודר , הכרזה בלבד . אתה יכול כך להתייחס לכל עובדה שאינה נוחה לך . זה לא יהפוך להיות פחות עובדה בשל כך . וממילא הזלזול שלך בצורך בלימוד ובידע הזה לא יהפכו למוצדקים יותר.

בהינתן העובדה הזו , הרי שצריך לשרטט את הגבולות לגבי אלו דברים ניתן לדון בהם ברמה הפילוסופית ללא ידע מפורט .

כתבתי דברים ענייניים לגבי זה , אבל נוח לך להסיט את זה לעלבון אישי על כך שאני חושב שאין לך ידע בכימיה אורגנית . גם לי אין הרבה ידע בכימיה אורגנית ולא איעלב אם יאמרו לי זאת. פשוט לא אנסה להביע דעה כשאני יודע שאין לי את הידע הנדרש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2010 12:58 לינק ישיר 

I should also say here that I have no professional qualifications of any kind for writing about Darwinism. I am not a biologist: merely a former professional philosopher, who happens to have both 40 odd years' acquaintance with Darwinian literature, and a strong distaste for ridiculous slanders on our species. These are evidently not ideal qualifications for criticizing Darwinian views of man. But on the other hand, Darwinism is not yet so arcane a branch of science that criticism of it by an outsider can be automatically assumed to be incompetent.

(David Stove, Darwinian Fairytales)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2010 13:06 לינק ישיר 

ההודעה הקודמת ע"פ תרגום גוגל, לאנאלפבתים, כמוני:

אני צריך גם לומר כאן כי אין לי שום כישורים מקצועיים מכל סוג שהוא כותב על תורת דארווין. אני לא ביולוג: רק פילוסוף מקצועי לשעבר, שבמקרה יש היכרות הן 40 שנה "מוזר עם הספרות דארווין, לבין סלידה חזקה השמצות מגוחכת על המין שלנו. אלה כנראה לא כישורים אידיאלי ביקורת ייחודיות דארוויניסטית של האיש. אבל מצד שני, הדרוויניזם הוא עדיין לא כל כך מסתוריות ענף של המדע, כי הביקורת של אותו מבחוץ ניתן להניח באופן אוטומטי כדי להיות כשיר.

(תנור דוד, האגדות דארווין)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2010 13:09 לינק ישיר 

LOL

תנור דוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2010 13:15 לינק ישיר 

[אברהם,

לאיזה שפה זה תורגם כאן?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2010 13:17 לינק ישיר 

בתרגום שלי:

כאן עלי גם לציין שאין לי כישורים מקצועיים משום סוג לכתוב אודות הדרוויניזם. אינני ביולוג: רק פילוסוף מקצועי בעברי, שבמקרה יש לו הן הכרות של 40 שנה עם ספרות דארווינית והן סלידה מעלילות מגוחכות על הזן שלנו. אלו, כמובן, אינם כישורים אידיאליים לשם ביקורת על השקפותיו של דארווין על האדם. אך מאידך גיסא, הדרוויניזם איננו עדיין ענף כה מסתורי של המדע שביקורת עליו הנמתחת על ידי גורם חיצוני תיחשב אוטומאטית כבלתי קבילה.

(דוד סטוב, מעשיות דארוויניות)  

אגב, טוב שהספר הזה לא תורגם לעברית – אחרת המחב"תים היו עושים ממנו מטעמים..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2010 13:21 לינק ישיר 

ידעיהבדרשי כתב:
 גם אתה כשכתבת היו במוחך אנשים מאד ספציפיים שאת דבריהם רצית להכחיש ושבהם רצית לזלזל .

......

פשוט לא אנסה להביע דעה כשאני יודע שאין לי את הידע הנדרש. [/quote]

.

זה בבחינת "רגלא בחבריה ידע"?
לא תביע דעה כשאין לך את הידע (אתה דוקא מביע דעה די נחרצת בד"כ), אבל מה יש בליבם ומוחותיהם של אנשים אתה יודע וגם מביע דעה בנושא..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2010 13:24 לינק ישיר 

[אמשלום: http://translate.google.com/?tab=mT  , תרגום חופשי תוכנתי לא יכול להציע, כנראה, תרגום טוב יותר].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2010 13:26 לינק ישיר 

[רדף,
שאלות טירון:
 מיהו סטוב הלז ( כי הוא נשמע טוב), ומיהם המחבתים?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2010 13:37 לינק ישיר 

סטוב - פילוסוף אוסטראלי.  http://web.maths.unsw.edu.au/~jim/davidstove.html

הוא באמת טוב. אם המחב"תים יקראו אותו - הם ילמדו כמה טיעונים חדשים נגד הדארוויניזם, אבל על הדרך ילמדו גם כמה דברים חדשים אודות הדארוויניזם עצמו. לו יהי זה שכרו של סטוב..

המחב"תים - זה דינו למשל. אולי גם אתה.

רדף

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2010 13:49 לינק ישיר 

כאן יש מאמר שלו בעברית.

ואגב ראשי התבות של מחב"ת-מחזיר בתשובה.

http://www.haayal.co.il/story?id=2514&base=&NewOnly=2&LastView=2030-12-31

(הדעות שלו על פמיניזם  נשמעות מיושנות.

ולגבי דעתך על ההסתמכות של המחבתים עליו - בגלל העובדה שאינו מפורסם תמיד יוכלו לטעון נגד המחבתים שהוא לא פילוסוף שניתן להסתמך על דעותיו.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2010 13:53 לינק ישיר 

רדף
LOL

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מדריך לדמגוג המתחיל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.