|
|
| נשלח ב-27/11/2010 23:32 |
|
| |
נו, והרי על זה אני שואל את שתי שאלותיי. א. כלום ניתנה תורה למלאכי השרת. ב. האם שומרי מצוות בימינו מקפידים על כך?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2010 23:36 |
|
| |
לא ישתין אדם בעמידה ויאחז את האמה- בישיבה אם כן מותר להחזיק את האמה ואז אין חשש?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2010 23:37 |
|
| |
ירוחם, פשוט בישיבה אין צורך להחזיק כי אין כל כך חשש להתלכלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2010 23:40 |
|
| |
הרי כרגע יונתן העביר את האיסור לא בגלל הליכלוך אלא בגל הש"ז-
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2010 23:42 |
|
| |
שוב, אסור להחזיק בגלל קישוי והרהור. אבל כל זה שייך בעמידה. כי בישיבה אין הרגל להחזיק, והדברים פשוטים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2010 21:02 |
|
| |
והפעם חידה הקשורה לכותרת האשכול.
שמעתי מאחורי הפרגוד שרבים מגולשי עצכ"ח הם עשירים מופלגים והם שותפים בבנק הפועלים ובבנק לאומי - האם נכון הוא הדבר?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2010 22:38 |
|
| |
טוב, אולי החידה לא כה קלה כפי שחשבתי, ואפרט יותר. כמעט כל אדם בוגר בישראל אמור להיות 'עשיר' בכך שהוא שותף ברווחי הבנקים - זה מזכיר לכם משהו?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2010 23:11 |
|
| |
אליעזר אתה מאשים כאן יהודים יראי שמים שהם נהנים מכספי הבנקים. אשר כאמור עושים את כספם גם בהשקעות במפעלים המחללים שבת חו"ש, וכיוב' מרין בישין בנק הפעלים למשל מושקע בכביש 6 ונהנת מתשלומי הנהגים הנוסעים בה בשבת ובמועדי ישראל, ודי ביזיון וקצף
חוץ מזה מה זה צריך להזכיר לי. שהמדינה מוכרת את חלקה בבלל? אולי בגלל ש"ס מי יודע?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2010 23:13 |
|
| |
ירוחם,
אני כמובן מתכוון להיתר עיסקא המפורסם.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2010 23:19 |
|
| |
התר עיסקא איזה התר עיסקא יש לכויילניק שהוא לוקח הלואה בבנק לקניית ארון ספרים? איה התר עיסקא יש למורה שהוא במינוס בבנק ומשלם ריבית. הבנקים בסדר גמור הלכתית בנושא, הם מקפידים על כך. אבל השכיר החרדי- אלו עיסקאות הוא עושה בהתר הזה? נכון נכון יש רבנים מתאימים מהמגזר שמצאו פירצה גם לתשלומי הריבית והנשך שהכויללניק משלם.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2010 23:22 |
|
| |
והרי הדברים מתאימים יפה לכותרת האשכול. איסור הריבית פשוט עבר וחלף מהעולם, אלא כדי שלא לעקור דברי תורה מפורשים חותמים על חוזים, וכביכול אנו 'שותפים' עם הבנקים.
כל זמן שאנו חיים בכרכים עירוניים גדולים במאה העשרים - אי אפשר בשום פנים ואופן לקיים חלק ניכר מן המצוות. ואם מישהו מתעקש על כך שיברח למדבר כדרך שעשו הפנטים הקיצוניים בדורות שלפני חורבן בית שני.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2010 23:28 |
|
| |
אכן כדבריך- לאחר שהסברת לי את זה לאט לאט- מיד הבנתי. איך אמרו הגששים- ישראבלוף, הלכה לי איך שבא לי. ומה שנשאר בעצם זה השטריימל או המגבעת והאוטובוסים עם הפרדה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2010 23:40 |
|
| |
הרבנים החזונישניקים באמת לא מתירים משיכת יתר או הלואות שלא לצורך עיסקא אמיתית
שמעתי שהרב ברטלר כשהוא היה קונה דירה לאחד החתנים הוא היה משלם הכל במזומן שטרות
|
| נשלח ב-30/11/2010 23:49 |
|
| |
נכון שלא ברור שזה באמת איסור ריבית כי הכסף לא הולך לאדם מסוים.. אבל האם אחר 120 מנהלי הבנק יוכלו להיישיר עיניהם ולומר "ידינו לא שפכו את הדם"? מסופקני..
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 00:12 |
|
| |
יונתן
הרווחים של הבנק ( גם מהריבית ) מתחלקים בין השותפים במה שנקרא דבידנד זה נכון שהבנק הוא בעלות בע"מ שזה אומר שהבעלים אינם ערבים אישית להפסדי הבנק, האחריות שלהם מוגבלת, והנושים רשאים לגבות מנכסי הבנק בלבד
אבל למרות זאת ע"פ הלכה הכסף והרווחים של הבנק שייכים לבעלים
ממילא יש כאן איסור ריבית דאורייתא כל זמן שההלואה היא לא לצורך עיסקא שאז מועיל ההיתר עיסקא
|
|