|
|
| נשלח ב-1/12/2010 00:46 |
|
| |
חבריה:
אתם פשוט מגזימים,
רוב רובם של הרבנים אוסרים חובה בבנקים, וכל האברכים יודעים מזה, ומפחדים מזה כמו מחילול שבת,
אין שום סיבה לקנטר סתם על יראי שמים,
אנשים מוותרים על חיים טובים, ומוכנים למסור את נפשם הם להקים משפחות על דרך התורה והמצוות,
חי היקר: נדמה לי שאתה מזמין בכוח ביקורת על החזונישניקים, מה זה אמור להביע בכל שני תגובות חזונישניקים,
זה כל כלל ישראל ?? וחוץ מהם אין ?
אתה בוודאי מכיר את ההלכה שאסור לשבח הרבה מדי,
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 03:16 |
|
| |
חי. הרב ברטלר היה חתן של גביר? כלומר יכל לשלם במזומן . אנחנו לא יכולים לשלם במזומן חוץ מזה שיש לומר שעל מנת לקחת חתן תלמיד חכם יש היתר למות בריבית ( כל הבעיה בעיסקאות שאנו עושים עם הבנק היא שעיקר תקנת מהר״מ היתה לצרכי מסחר ולא על מנת לשלם לחם וחלב) ואפשר להמשיך היתר זה על מנת לקיים את אשתך כאשת תלמיד חכם ואת עצמך כבעל של אשת חבר וכו׳ וכו׳. וסתם שאלה לקינוח חזונישניק הוא בן דוד של מזרחניק או סתם ניק
|
| נשלח ב-1/12/2010 08:34 |
|
| |
מקס
מה לעשות, כשמדברים על סילופים בתורה אני מרגיש אנוס להראות שלא כולם מסלפים, במקרה זה חזונישניקים ? כל הגישה של החזו"א היתה להחזיר את ההלכה למקום הנכון ( ועכשיו יתחילו להביא דוגמאות ל"סילופים" של החזו"א, אני מוכן )
פי האתון
הוא גיס חורג
אתה צודק לגבי הרב ברטלר, אבל הוא מחמיר לא לסמוך על היתר עיסקא גם בשביל קניית דירה כיון שיש חשש לחוסר תקיפות בבית משפט כמו שכבר היה סיפור ע"ז וההיתר עיסקא ניצל בעור שיניו
|
| נשלח ב-1/12/2010 08:46 |
|
| |
שמעתי פעם שנשאל רב, האם ניתן לסמוך על היתר עסקא, אם בית המשפט אינו מקבל אותו. ענה, שהתוקף של היתר עסקא הוא כמו כל שטר שתקף מצד ההלכה. אם הבנק טוען שאין לו תוקף הרי הוא גזלן, ואם בית המשפט פוסק לטובת הבנק הרי זה דין מוטעה, אבל מבחינה הלכתית אין בזה פגם.
הייתי שם, ושכחתי כעת את שמו של הרב - אחד מהרמי"ם בישיבת הכותל
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 09:03 |
|
| |
השכן
זוהי טענה ידועה אך לא מדויקת הבעיה כאן היא שאם הבנק מראש לא מתכוון להיתר עיסקה אז הוא בעצם מלווה בריבית ( כך מבואר בכמה פוסקים [ למשל בשל"ה ] שבריבית הולכים אחרי הכוונה ולא אחרי הנוסח ) איסור גזל יהיה רק במקרה שהלווה יטען להפסד וישבע ע"ז בבי"ד ובכ"ז הבנק יגבה ממנו כ"ז שהבנק גובה ריבית לפי ההסכם אז הוא עובר איסור ריבית ולא איסור גזל וכשם שאסור לבנק לגבות כך אסור ללוה לשלם
|
| נשלח ב-1/12/2010 11:02 |
|
| |
חברים,
אלה מן המצוות התלויות בארץ בטלו ועברו מן העולם - אלא שאנו מעמידים פנים שהמצוות הללו רלוונטיות הן?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 11:07 |
|
| |
אליעזר
הגמרא אומרת--הכל יודעים למה כלה נכנסת לחופה וכל המנבל פיו כו'.- כלומר כולם יודעים אבל לא מדברים על כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 11:08 |
|
| |
ירוחם,
אולי לא כולם מבינים - אולי תפרט יותר?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 11:15 |
|
| |
ירוחם,
זה עתה ראיתי שעל העניין הזה פתחת אשכול בעבר. אבל בלא ספק שהוא ראוי לדיון נוסף ודווקא כאן - האם אתה נזכר?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 11:41 |
|
| |
אליעזר האמן לי יש כאן אנשים מאד מאד חכמים- הם מבינים היטב ואפילו יותר טוב ממני,אבל ליבם לא מגלה לאצבעותיהם שעל המקלת,
הם יודעים שהכל חרטא ברטא, כל אחד עושה בהלכה כרצונו. ומה שמתחשק לו. ויש לו סימוכין, מהקבלה. מנהג אבותיו. מנהג רבותיו. תרוצים ומתרוצים שונים -למה מתפללים ערבית בבוקר ומנחה בלילה.ולמה לא ולמה לא ולמה לא ולמה כן ולמה כן, שערי תרוצים לא ננעלו,חז"ל פירשו לא תתגודדו אז פירשו. אנחנו נפרש זאת הפוך , נקפיד מאד לא להתפלל תפילת שוא על גשם. ח"ו ברכה לבטלה אולי זו לא סכנה? ונקפיד לערער על סמכותה של הרבנות. כי בנפשנו הדבר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 15:40 |
|
| |
סתם שאלת תם על הדרך, לאור הדיון המעמיק באחד האשכולות כאן על התואר ושנות הלימוד ומשמעותם לענין חיווי דעה. כמה מן המלהגים כאן על עניני היתר עיסקא וריבית, למדו את הנושא בצורה רצינית, דהיינו מה בדיוק כתוב בפוסקים ובתלמוד על עיסקא איך השתלשלו הדברים, מה הוא בדיוק (אבל בדיוק) היתר עיסקא וכיצד הוא מתנהל ומה מורים הפוסקים בנושא???? וכן לענין תרומות ומעשרות, עוד לפני שיתחיל, האם נוהג מן התורה בימינו? מה בדיוק קרה לדינים אלו? וכן על זה הדרך.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 15:42 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | אליעזר
האמן לי יש כאן אנשים מאד מאד חכמים- הם מבינים היטב ואפילו יותר טוב ממני,אבל ליבם לא מגלה לאצבעותיהם שעל המקלת,
הם יודעים שהכל חרטא ברטא, כל אחד עושה בהלכה כרצונו. ומה שמתחשק לו. ויש לו סימוכין, מהקבלה. מנהג אבותיו. מנהג רבותיו. תרוצים ומתרוצים שונים -למה מתפללים ערבית בבוקר ומנחה בלילה.ולמה לא ולמה לא ולמה לא ולמה כן ולמה כן, שערי תרוצים לא ננעלו,חז"ל פירשו לא תתגודדו אז פירשו. אנחנו נפרש זאת הפוך , נקפיד מאד לא להתפלל תפילת שוא על גשם. ח"ו ברכה לבטלה אולי זו לא סכנה? ונקפיד לערער על סמכותה של הרבנות. כי בנפשנו הדבר. |
|
לולי הביאוני דבריך לצחוק רם ועז משבר הרים ומפרק סלעים, הייתי כותב תגובה..
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 16:07 |
|
| |
אני מאד שמח שהצלחתי להצחיק אותך כי אתה ורעיונתך כלל וכלל לא מצחיקים אותי.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 16:12 |
|
| |
ארתח,
ולעניין שאלת התם שלך מלמעלה. פתח פיך ויאירו דבריך.
|
|
|
|
|