|
|
| נשלח ב-5/12/2010 10:54 |
|
| |
פי,
בהלכות איסורי ביאה פרק כא הלכה יט לא נאמר אלא זה:
... אלא אם יבא לו הרהור יסיע לבו מדברי הבאי לדברי תורה
אבל דברי ארתח אחרים. נחכה לבעל השמועה בכבודו ובעצמו שייתן לנו מראה מקום מדויק, ויסביר לנו מה התכוון בדבריו בסיפא שפירוש הרמב"ם הוא 'מקורי וחביב'.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 11:01 |
|
| |
זה פשוט כביעתא בכותחא שהרמבם לא תלה במקום בית המדרש את סגולת דברי תורה אלא במה שעושים שם וגם פשוט לי [בשם הרמב"ם כמובן.....] שעל מנת להסיע עצמך מהלך מחשבה אחד לאחר . אתה אמור לעיין ולהתבונן ולאו דווקא ליפול לאווירה ואכסטזה של רעש וקול תורה וביחידות זה ילך יותר טוב
|
| נשלח ב-5/12/2010 11:10 |
|
| |
אליעזר
למה מראה המקום שציינתי אליו לא קשור לעניין
הרי אני פירשתי על סמך אותו המקור את מה שהרמב"ם כותב בהמשך בפרק כא
יט וכן אסור לאדם שיקשה עצמו לדעת, או יביא עצמו לידי הרהור; אלא אם יבוא לו הרהור--יסיע ליבו מדברי הבאי והשחתה, ויפנה לדברי תורה שהיא "איילת אהבים, ויעלת חן" (משלי ה,יט).
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 11:16 |
|
| |
| ארתח_זוטא כתב: |  | מקס שבוע טוב
קידושין דף ל תנא דבי ר' ישמעאל: בני, אם פגע בך מנוול זה משכהו לבית המדרש (מנוול- הכוונה יצר הרע)
מאז בית המדרש מלאה מנוולים, צריכים בעיקר להזהר שמה
הרמב"ם מפרש, אם אירע לך קישוי אבר, היכנס לבית המדרש עד שירגע הענין. פירוש מקורי וחביב.
|
|
אני ביקשתי מראה מקום לכך שהרמב"ם מפרש כך את מאמר חז"ל הנזכר למעלה, ועד כה לא הובא לכך מראה מקום של ממש.
תוקן על ידי אליעזרט ב- 05/12/2010 11:18:31
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 11:32 |
|
| |
אליעזר,
סך הכל ניסיתי לדון את דברי ארתח לכף זכות, וכתבתי במפורש שעד כמה שידוע לי לדברים שכתב אין מקור, מלבד מה שכתב בהלכות איסורי ביאה -
וכל מה שהרמב"ם מתכוון אליו הוא שאדם שנכנס לסיטואציה כזו של סחרור המוביל לקישוי, יכנס לבית מדרש ויכניס מחשבותיו לדברי תורה שיסיטו אותו מאותם המחשבות
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 11:38 |
|
| |
תודה ריב,
ועתה נחכה לארתח שייתן את מראה המקום המדויק, ויסביר את האפיון שהוא נתן לפירוש הרמב"ם שהוא 'מקורי וחביב'.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 11:53 |
|
| |
אליעזר חמסי עליך אתה מביא את מאמר הגמרא שאני הבאתי תחת שמו של ארחת? עד כמה אתה יכול להקל בי? אתמול בערב כתבת באשכול כי יותר לא תביא מקור ממקום מפוקפק
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 11:58 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | אליעזר
חמסי עליך אתה מביא את מאמר הגמרא שאני הבאתי תחת שמו של ארחת? עד כמה אתה יכול להקל בי? אתמול בערב כתבת באשכול כי יותר לא תביא מקור ממקום מפוקפק |
|
ירוחם אני צריכה את עזרתך.
אתה הבנת את התשובה של רדף בקשר לזכרון שהולך אחורה אל המעשה ? תסביר גם לי בבקשה. ואם לא הבנת אז אולי תשאל אותו כי הוא חושב שאני ילדה טיפשה ולא מסביר לי יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 11:58 |
|
| |
ירוחם,
כך הם פני הדברים למיטב הבנתי. אתה אכן הבאת את מאמר חז"ל זה לצורך עניין מסוים - כדי לרמוז שלעתים יש מנוולים גם בבית המדרש. אבל ארתח צירף לכך פירוש כביכול בשם הרמב"ם אך ורק כדי לכתוב בסיפא שפירוש זה 'מקורי וחביב'. אבל דא עקא, שלפי שעה ביקשו כמה וכמה חכמים למצוא את הדברים - יגעו ולא מצאו. חוששני שארתח המציא דברים ושמם בפיו של הרמב"ם.
תוקן על ידי אליעזרט ב- 05/12/2010 12:00:08
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 12:16 |
|
| |
mth אמת- גם אני לא הבנתי ואם תחפשי תראי וגם לי הוא לא ענה? הוא ענה כי כבר ענה על כך. בעייני זו לא תשובה אבל זו הייתה תשובתו.
יש לי כמה כללים בחיים ואחד מהם- כשמישהו צריך לכתוב תושבה הארוכה ממקסימום של 3-4 שורות. הדברים לא נכונים, ואלו גיבובי מילים.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 12:33 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | mth
אמת- גם אני לא הבנתי ואם תחפשי תראי וגם לי הוא לא ענה? הוא ענה כי כבר ענה על כך. בעייני זו לא תשובה אבל זו הייתה תשובתו.
יש לי כמה כללים בחיים ואחד מהם- כשמישהו צריך לכתוב תושבה הארוכה ממקסימום של 3-4 שורות. הדברים לא נכונים, ואלו גיבובי מילים. |
|
אז למה אני קיבלתי את הרושם שרק אני מטומטמת ולא מבינה מה מדברים פה ? אתם לא מבררים כל דבר עד הסוף לגמרי ומשאירים דברים פורחים באויר סתם ככה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 12:42 |
|
| |
"יש לי כמה כללים בחיים ואחד מהם- כשמישהו צריך לכתוב תושבה הארוכה ממקסימום של 3-4 שורות. הדברים לא נכונים, ואלו גיבובי מילים."
עם הכלל הזה תגיע רחוק...
|
| נשלח ב-5/12/2010 14:28 |
|
| |
| רדףהשיג כתב: |  | "יש לי כמה כללים בחיים ואחד מהם- כשמישהו צריך לכתוב תושבה הארוכה ממקסימום של 3-4 שורות. הדברים לא נכונים, ואלו גיבובי מילים."
עם הכלל הזה תגיע רחוק... _________________
|
|
דווקא אני מסכימה עם ירוחם. המורה תמיד אמרה קצר זה לעניין והאורך מהשטן.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 14:30 |
|
| |
מטהבו,
אני פילולוג במקצועי ורכשתי לי מעט כלים להשוות בין כתבי יד ובין סגנונות - לדעתי הגיע הזמן שתחליפי את הניק - עוד מעט קט אני עולה עליך.
|
|
|
|
|