בית פורומים עצור כאן חושבים

מצוות והלכות שעברו ובטלו מן העולם'.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/12/2010 14:45 לינק ישיר 

אליעזרט כתב:
מטהבו,

אני פילולוג במקצועי ורכשתי לי מעט כלים להשוות בין כתבי יד ובין סגנונות - לדעתי הגיע הזמן שתחליפי את הניק - עוד מעט קט אני עולה עליך.

אני לא הבנתי מה אני עושה לא בסדר. למה אני צריכה להחליף את הניק ? ומה זה הדיבורים הגסים האלה שאני עולה עליך ? אין לך שום כבוד לבת יהודיה ? יש כאן מישהו שאפשר להתלונן בפניו על תגובה פוגעת ומעליבה כזו ? ירוחם אולי תעזור לי ? רדף ? מקסמן ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 14:49 לינק ישיר 

אליעזרט כתב:

ועתה נחכה לארתח שייתן את מראה המקום המדויק, ויסביר את האפיון שהוא נתן לפירוש הרמב"ם שהוא 'מקורי וחביב'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 15:01 לינק ישיר 

MTHBV כתב:
מקסמן ?

לא צריך להיפגע,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 17:08 לינק ישיר 

riv כתב:

כל מה שהרמב"ם מתכוון אליו הוא שאדם שנכנס לסיטואציה כזו של סחרור המוביל לקישוי, יכנס לבית מדרש ויכניס מחשבותיו לדברי תורה שיסיטו אותו מאותם המחשבות.

[ריב,

לכך בדיוק כיוונתי דברי על הפרק החמישי בעירובין.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 17:52 לינק ישיר 

חברים,

הפלגנו הרבה וכבר הגענו לדון בזהותו של אותו כותב וותיק ומוכשר שמכנה עצמו MTHBV . כמדומה שהגיע הזמן לחזור לנושא העיקרי של האשכול. והפעם:

תרומות ומעשרות בימינו

מה טיבם של המצוות הנזכרות בימינו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 18:40 לינק ישיר 

אליעזרט כתב:
חברים,

הפלגנו הרבה וכבר הגענו לדון בזהותו של אותו כותב וותיק ומוכשר שמכנה עצמו MTHBV .  

אני לא מבינה אתה בא לצחוק עלי ? אני מתכוונת בלי נדר להתלונן אצל מיימוני כשיגיע לאיזור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 18:43 לינק ישיר 

ועתה נחכה לארתח שייתן את מראה המקום המדויק, ויסביר את האפיון שהוא נתן לפירוש הרמב"ם שהוא 'מקורי וחביב'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 18:51 לינק ישיר 

אליעזרט כתב:

גם אני כבר מחכה לארתח. נראה לי שהוא יעזור לי כנגד כמה אנשים מאד לא נעימים פה בפורום שאין להם כבוד לבנות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 18:56 לינק ישיר 

מטהבו/ניק א/ניק ב/ ניק ג/ ניק ד/ניק ה............... ניק יא:

ארתח יודע רק להתקיף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 18:59 לינק ישיר 

אליעזרט כתב:
מטהבו/ניק א/ניק ב/ ניק ג/ ניק ד/ניק ה............... ניק יא:

ארתח יודע רק להתקיף.

לא נכון. ארתח צדיק כמו מקסמן. ואתה מקפיץ כל היום אשכולות ישנים מרוב שעמום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 19:28 לינק ישיר 

riv כתב:

אליעזר,

סך הכל ניסיתי לדון את דברי ארתח לכף זכות, וכתבתי במפורש שעד כמה שידוע לי לדברים שכתב אין מקור, מלבד מה שכתב בהלכות איסורי ביאה -

וכל מה שהרמב"ם מתכוון אליו הוא שאדם שנכנס לסיטואציה כזו של סחרור המוביל לקישוי, יכנס לבית מדרש ויכניס מחשבותיו לדברי תורה שיסיטו אותו מאותם המחשבות

מצטער על ההמתנה הארוכה שגרמתי, פשוט לא הייתי כאן, הא לכם לשונו הזהב של הרב קאפח:

"כבר ידעת שאסור לנו ליהנות בערוה על אי זה צד שיהיה ואפילו בראיית העין, והוא שיכוין ליהנות כמו שבארנו בהלכות איסורי ביאה, ושם ביארנו שאין מותר בתורתנו להרהר במשגל כלל, וגם לעורר הקושי כלל, ושהאדם כשיתקשה מבלתי כונה ראוי לו שישיב רעיוניו למחשבה אחרת, וישתכל בדבר אחר עד שיסור הקושי, אמרו החכמים ז"ל במוסריהם המשלימים החסרים, בני אם פגע בך מנוול זה משכהו לבית המדרש, אם ברזל הוא נמוח, ואם אבן הוא מתפוצץ, שנאמר הלא כה דברי כאש נאם ה' וכפטיש יפוצץ סלע, הוא אומר לבנו דרך מוסר כשתתקשה ותכאב, לך לבית המדרש ותקרא וחלוק ושאל וישאלוך יסור ממך הכאב ההוא בלי ספק, ותמה מאמרו מנוול, כי זה באמת נוול גדול הוא" (מורה הנבוכים ג' מט').

מדוע פירוש חביב? כי מבאר יפה את המשך המשפט "אם ברזל הוא נימוח ואם אבן הוא מתפוצץ"...

אמשלום, מן הסתם כוונתה לפרק רביעי של קדושין, אם כן כמדומני שזו הערה לא לענין. בערובין פרק חמישי לא מצאתי משהו קשור, אולי רק על דרך פלפול גדול.

האם מטהב זה קיצור של מטרד בת מי זהב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 21:27 לינק ישיר 

הריני מכריז בזאת על הפסקת אש חד צדדית.

ארתח, ועתה הערה עניינית ובאמת בלא כוונת קינטור: למה אתה אומר שאתה מעתיק את הדברים ממהדורת קאפח כשאתה מעתיק ממהדורה אחרת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 21:44 לינק ישיר 

[ארתח,

התכוונתי להקבלת התורה לאיילת אהבים וכו' וע"ש.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 21:50 לינק ישיר 

אליעזר, אל נא באפך, העתקתי מפרויקט השות, וברפרוף בביוגרפיה היה משמע שמדובר בתרגום קאפח, כעת לאור הערתך החשובה ביותר עיינתי וראיתי שהם לא מציינים מאיזה תרגום העתיקו, מצטער.

אמשלום, תודה על הבהרת כוונתך, כמדומני שעדיין ההערה לא לענין, מה המאמר הנ"ל מלמד אותך? למה לא הצבעת למשל על שיר השירים הנלמד מן הסתם בצורה מסויימת בבתי המדרש, גם זה סותר את התפיסה הרמבמים על בתי מדרש? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2010 07:34 לינק ישיר 

התכוונתי להקבלת התורה לאיילת אהבים וכו' וע"ש

אמשלום,

תמהני עליך - למה לא באת בטענות על התפיסה הדמיונית של הרמב"ם את התורה/בית מדרש/ ה' -כשחברים ציטטו כאן פעמים רבות את הלכה ג מהלכות תשובה ברמב"ם:
"וכיצד היא האהבה הראוייה - הוא שיאהב את ה' אהבה גדולה יתרה עזה מאוד, עד שתהה נפשו קשורה באהבת ה' ונמצא שוגה בה תמיד כאילו הוא חולה אהבה, שאין דעתו פנויה מאותה אשה והוא שוגה בה תמיד, בין בשבתו, בין בקומו....כמו שציוונו בכל לבבך ובכל נפשך והוא ששלמה אומר דרך משל כי חולת אהבה אני וכל שיר השירים משל הוא לעניין זה"

באיגרת לחכמי לוניל חוזר הרמב"ם על אותו המשל שהעיסוק בתורה עצמה, המבטאת את עבודת ה' היא "איילת אהבתו" ואילו כל המדעים ( = החתירה שלו להכרה פילוסופית) הם "נשיו הנוכריות" -

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מצוות והלכות שעברו ובטלו מן העולם'.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 18 19 20 21 22 לדף הבא סך הכל 22 דפים.

bholext