|
|
| נשלח ב-14/11/2010 16:47 |
|
| |
| אליעזרט כתב: |  | הנביאה, מילא אם נופלים טילים על ריכוזים של אוכלוסיה חילונית מחללי שבת בפרהסיה, מילא. אבל אם נופלים טילים על ריכוזים של אוכלוסיה חרדית, כלום אין זו מלחמת מצווה? כלום אין זו חובה שהחילונים והמזרוחניקים הריקנים יצאו להילחם כדי שאנו נוכל להמשיך את הלימודים בישיבות ואת עריכת ה'טישים' בשבתות? |
|
הנה הגדרה למלחמת מצוה!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2010 16:52 |
|
| |
מהי המצווה, להגן או לערוך טיש?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2010 16:56 |
|
| |
בעל,
טוב שהזכרת לי. אם למשל האח של הרבי שלי, או הגיס של ראש הישיבה שלי, ימח שמם וזכרם, באים לערוך טיש או למסור שיעור בשכונה, מצווה להלחם בהם. ומצווה הבאה לידך אל תחמיצנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2010 16:58 |
|
| |
הנביאה גם המיעוט הערבי משפיע לרעה- בפועל על אורח החיים הכללי- ככלל כל ציבור גדול או קטן החיי על חשבון הכלל מכביד על הכלל. וכמה שהוא גדול יותר הוא משפיע יותר לרעה. את מתגאה בשינוי הדמוגרפי הגדל- הרי זה כבר מתפוצץ בפרצוף של הציבור שאת מצדדת בדרכה. ומה יהיה שכוחה הפוליטי של המפלגות הדתיות. הרעב יהיה ללחם. גם היום זה קיים, צאי לרחובותיה של ב"ב וראי את הרעבים. בזה את מתגאה? אגב מי נוקט סנקציות? האם מישהו שלא רוצה לסחוב את האחר על גבו- נוקט סנקציות?
בענין ההגדרה מה זו מלחמת מצווה- כל העוסקים בפסיקה פסקו- .כל מלחמה שהיא להצלת עם ישראל או גבולותיה היא מלחמת מצווה. את לא צריכה בשביל זה אותי, או את אלעזר בתור אשה היודעת לפתוח ספר- תדעי- לא צריך להיות בשביל זה להיות נביאה. מספיק לדעת לקרא עברית.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2010 17:05 |
|
| |
ירוחם, חוששתני שכתיבתי הנייטרלית אינה כזאת יותר, באם ניכר ממנה במה אני מצדדת.
וההגדרה אותה ביקשתי, היא זו התנכ"ית, אולם אמת במקלדתך, אבדוק בעצמי, אשכיל ואדע.
איש מכם לא התייחס לאמונה כי "תורה מגנא ומצלא", אולי פה נצפה סוג של תפיסה שעברה ובטלה מן העולם...?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2010 19:02 |
|
| |
הנביאה
כל אדם יכול להאמין במה שליבו חפץ- אפילו ב-"תורה מגנא ומצלא, לפי מה שאני חקרתי ובדקתי האמונה באמירה הזו לא התקימה ולא הוכיחה את עצמה אף פעם, נדמה לי מתוך ידיעות אישיות שהדבר בדיוק ההפך, אבל כאמור כולם יכולים להאמין במה שליבם חפץ. אבל בשום פנים ואופן האמונה של מישהו לא יכול להיות על חשבונו של האחר שאינו מאמין באמונה זו או אחרת -ולא רוצה לממנה מכיסו ומאונו.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2010 22:45 |
|
| |
ירוחם והנביאה,
שאלה: האם התורה של ה'מחבלים' או של ה'שונאים' מגינה אחת על המפלגה היריבה?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2010 11:41 |
|
| |
אליעז ברצון הייתי ממנה את רבני צוהר לפרנסי הציבור. לא לרבניו (אתה לא נימקת אז גם אני פטור. ובכלל, זה נושא לאשכול נפרד) (אגב, לא הבהרת ימח שמם של מי, האח והגיס או ראש הישיבה) הלעג לאברכים המוסרים נפשם של אחרים קצת מוגזם. לחיות חיי כלב (כלכלית, וצאו וראו בק. ספר למשל, כמה חיי כלב נפוצים שם) – יש בזה אפקט של מסירות נפש. ירוח תורה מגנא אינו חייב להיות הצלה אוטומאטית (ובכלל יכול להיות רק תיאור זכות של ת"ח ולא אמירה היסטורית), וחושבני שגם בימי התלמוד ידעו מעשרת הרוגי מלכות
|
| נשלח ב-15/11/2010 12:00 |
|
| |
תלמיד,
אני עצמי הייתי אברך כולל שנים לא מועטות, (ועד היום אני עדיין מעין אברך כולל). אבל ברגע שהייתה לי האפשרות התגייסתי לצה"ל לשירות מקוצר המכונה שלב ב, וגם עשיתי שנים לא מעטות מילואים בכל מיני חורים נידחים.
ולעניין עשרה הרוגי מלכות. כידוע, וכבר כתבו על כך חכמי ישראל מלפני פרוץ ההשכלה, סיפור זה אינו נכון היסטורית לפי שהוא כולל חכמים של תקופות שונות, ויש שם כל מיני פרטים בלתי אפשריים. ואם יש למישהו הכוח הריני מזמין אותו לבדוק אם נושא זה לא נדון כאן בעצכ"ח ואם אכן כך ניתן לפתוח אשכול על נושא זה
מי מרים את הכפפה?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2010 12:04 |
|
| |
אליעז
לא ענית, ולענייננו בכלל לא משנה אם חכמים אלו מתו במקובץ או לא
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2010 12:06 |
|
| |
תלמיד,
ייתכן שלא הבנתי אותך. אז אנא ספר לנו בקצרה את סיפור הרוגי המלכות ובאר לנו היטב מה יש ללמוד ממנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2010 12:43 |
|
| |
שמי שידע שהיו הרוגי מלכות לא יכל לההיתמם שתורה תמיד מגנא
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2010 12:45 |
|
| |
תלמיד, איני מבין אותך. בבקשה כתוב בצורה ברורה את הטיעונים שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2010 12:49 |
|
| |
אליע ירוח כתב כל אדם יכול להאמין במה שליבו חפץ- אפילו ב-"תורה מגנא ומצלא, לפי מה שאני חקרתי ובדקתי האמונה באמירה הזו לא התקימה ולא הוכיחה את עצמה אף פעם, נדמה לי מתוך ידיעות אישיות שהדבר בדיוק ההפך, אבל כאמור כולם יכולים להאמין במה שליבם חפץ. כתבתי שמי שהכיר שהיו הרוגי מלכות (הגמ') לא האמין שתורה מגנא אוטומאטית אף שכתב (הגמ') המשפט ש"תורה מגנא". יותר מזה איני יכול להפיק מיכולת ההסבר שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2010 14:08 |
|
| |
לעצם טיעון המסירות נפש חיי האברכים אינם דוגמא למסירות נפש כלב בן כלב אינו מוסר נפש לחיי כלב זה מה שהוא מכיר ולהבדיל אברך בן אברך אינו מוסר נפש בלי לזלזל לגמרי במה שהוא כן עושה לא ניתן להפריז
|
|
|
|
|