בית פורומים עצור כאן חושבים

מצוות והלכות שעברו ובטלו מן העולם'.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/11/2010 14:58 לינק ישיר 

אליעזרט כתב:

בוודאי מבין אתה שאינני כה טיפש לבקר את מצוות התורה שהתקיימו לפני שנים כה רבות ובשעתן הן היו מתקדמות יחסית לסביבה (כך גם בדין עיר מקלט, שעל פי דין תורה אם 'יחם לבבו' של גואל הדם הוא רשאי להרוג את הרוצח בשגגה). כל מה שאני מבקש להראות הוא שהתופעה הזו של מצוות שפג טעמן קיימת. ואם כן הריני שואל כלום אין תחומי חיים נוספים שבהם עלינו לזנוח את חוקי התורה ולהתקדם. שילוב נשים בחברה, למשל: קבלת עדות מן האשה, להתיר לאשה לכהן כדיין בבית דין, שוויון בין הגבר לאשה בגירושים (ארתח, אל תבהל אם נרצה נוכל לנבור בפוסקים עד שנמצא פתרון לכך שבעלים רשעים לא יוכלו לעגן את נשותיהם, ואם נהיה נדיבים יותר נוכל למצוא גם פתרון לכך שהאשה תוכל לגרש את בעלה!).  

אם רוצים להתאים את ההלכה לרוח הזמן, יש מקום לשנות בכל הלכה והלכה, יש דרכים יותר מודרניות ומתאימות לזכור את יציאת מצרים וכו'. אבל יש בהלכה אידיאל של שמרנות, משנים רק מה שמוכרחים. עבדים ויפת תואר וכו' אינן חובה ולא הלכה, אלא אם וכאשר יקרו המאורעות הנ"ל. ברור שעדיף שלא יקרו. אבל פסול אשה לדון ולהעיד נקבע על ידי חז"ל בצורה חיובית, שגם אם תרצינה לדון ולהעיד אסור הדבר. ונגד קביעה האוסרת של ההלכה, אין מה לעשות אלא אם כן יש הכרח, ואין שום הכרח לשנות. יש הבדל בין לעשות אשה לשפחת מין, שזו פגיעה ולא ניתן זאת גם אם מישהו ירצה לממש את הזכות של יפת תואר, ובין למנוע ממנה להעיד עדות, אשה חרדית שבאמת מאמינה באידיאל של קדושת ההלכה לא נפגעת ולא לוקחת את זה ללב, והיא מרגישה טוב מאד עם עצמה. לא זו הבעיה של האשה המאמיניה. זה מפריע רק לנשים אקטיביסטיות מסיבות שונות.

ולעניין המכנסיים, כאן נפלת בפח שאתה טמנת לעצמך. הרי אמרת למעלה שהמנהג הוא זה שקובע, ועניין המקוננות והמחללים בלוויה בוטל, אף שהיא משנה מפורשת, כי המנהג פסק. אם כן בחברה המערבית פסק המנהג שאין לה לאשה ללבוש מכנסיים – אם כן הבה ונתיר זאת.   ולעניין חוסר הצניעות שבדבר, לא כדאי לך להיטפל לעניין זה. כלום אשה חרדית שחובשת פאת קאסטם             שעולה כ-5000 ₪ ויפה יותר מן השער הטבעי שלה כלום זה צנוע?

חוסר צניעות אינו היטפלות, זו הסיבה שאוסרים מכנסים, כי מכנסים מבליטות את צורת הרגליים של האשה באופן זנותי ביותר, מה לעשות זו העובדה. ביקשת הסבר קיבלת אותו בצורה בוטה. פאת קאסטם גם אם תעלה מליון דולר תהיה בסך הכל כמו שער אמיתי, אינך מבדיל בין ראיית שער יפה ככל שיהיה, ובין ראיית ירכיים? (תסלח לי, אני פשוט רוצה שתבין). 

לולא דמסתפינא הייתי אומר שמאז שקם היטלר להשמידנו בטלה מצוות מחיית עמלק (ג'נוסייד בלעז). ויש כוח בידי חכמים לעקור דבר מפורש בתורה.
הפיכת הנושא הזה לעניין טכני, על דרך 'בא סנחריב ובלבל את כל האומות', אבל הדבר אינו חל על היחיד אינה מכבדת אותנו ('גנוסייד' כבר אמרנו?)

זה לא ענין טכני, זו האמת, שמחיית עמלק היתה על צורת קיבוץ ששמו היה עמלק והתנהל בצורה מסויימת הראויה להשמדה לפי המושגים של התרבות באותם ימים. ולא על דנ"א מסויים. למה כשקם המן לא התבטלה מצוה זו? מדוע צריכים לראות את היטלר כדי להבין שלרצוח אנשים סתם כך זה לא מנומס? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2010 15:08 לינק ישיר 

תלמיד
כתבת-תורה מגנא אינו חייב להיות הצלה אוטומאטית (ובכלל יכול להיות רק תיאור זכות של ת"ח ולא אמירה היסטורית),

אינו חייב להיות אוטומט- אבל באיזה שהוא שלב הוא חייב להיות- אחרת מה?
אבל מה שמדאיג שאמירה הזו-  נניח שלא פועלת- אבל היא פועלת הפוך- צריכים רק לעיין בצורה שטחית בהיסטוריה של עם ישראל, מי ניצל ומי נהרג, את מי היא הצילה בדיוק ומתי, אתה צודק הדבר יכול להיות עוד אמירה.
אבל הבעיה היא שאנשים לוקחים אמירה זו דוגמת הנביאה ברצינות גמורה, וסומכרים עליה- והסף רע מאד.
משל למה הדבר דומה שיתנו לאזרחים מסכות אב"ך לא טובות. או לחיילים רובים מעץ- והמקבל חושב שהרובה הזה יגן עליו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2010 16:33 לינק ישיר 

תלמיד
בהמשך לדבי- בשכל הסמך עסקים בעשת הרגי מלכת- עברתי על הפיוט  ראה חלק מהפיוט על תורה מצילה

כְּרת ראשׁו תְּחִלָּה הִרְבָּה מֶנּוּ לִבְען
וְנָם לו הָרְגֵנִי תְחִלָּה וְאַל אֶרְאֶה בְּמִיתַת מְשָׁרֵת לְדָר בְּמָעון
לְהַפִּיל גּורָלות צִוָּה צִפְעון
וְנָפַל הַגּורָל עַל רַבָּן שִׁמְעון

לִשְׁפּךְ דָּמו מִהֵר כְּשׁור פָּר
וּכְשֶׁנֶּחְתַּךְ ראשׁו נְטָלו רַבִּי יִשְׁמָעֵאל וְצָרַח עָלָיו בְּקול מַר כַּשּׁופָר
אִי הַלָּשׁון הַמְּמַהֶרֶת לְהורות בְּאִמְרֵי שְׁפָר
בַּעֲונות אֵיךְ עַתָּה לוחֶכֶת אֶת הֶעָפָר
חָטָאנוּ צוּרֵנוּ סְלַח לָנוּ יוצְרֵנוּ
עָנְתָה בַּת קול מִשָּׁמַיִם
אִם אֶשְׁמַע קול אַחֵר אֶהֱפךְ אֶת הָעולָם לְמַיִם
לְתהוּ וָבהוּ אָשִׁית הֲדומַיִם
גְּזֵרָה הִיא מִלְּפָנַי קַבְּלוּהָ מְשַׁעְשְׁעֵי דַת יומָיִם
חָטָאנוּ צוּרֵנוּ סְלַח לָנוּ יוצְרֵנוּ

אתה יודע מה תלמיד- מה אני הייתי אומר לריבונו של עולם- אם זה המצב  מצידי הפוך את העולם למים- 

אבל האמת- הסיפור הזה לא היה ולא נברא! -הוכחתי את זה באשכול- אבל זו הדרך שחונכתי עליה- והיא פסולה בעייני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2010 21:23 לינק ישיר 

ארתח_זוטא כתב:
חוסר צניעות אינו היטפלות, זו הסיבה שאוסרים מכנסים, כי מכנסים מבליטות את צורת הרגליים של האשה באופן זנותי ביותר, מה לעשות זו העובדה. ביקשת הסבר קיבלת אותו בצורה בוטה. פאת קאסטם גם אם תעלה מליון דולר תהיה בסך הכל כמו שער אמיתי, אינך מבדיל בין ראיית שער יפה ככל שיהיה, ובין ראיית ירכיים? (תסלח לי, אני פשוט רוצה שתבין).  

תודה על ההסברים המפורטים בפעם הבאה צרף בבקשה תמונות (רצוי צבעוניות) כדי שבאמת אבין.

יוצא לי מדי פעם להשתתף בחתונות מעורבות של החוגים הדל"ים, ומכיוון שיש במשפחתנו אגפים חרדיים ואגפים דליי"ם היצר האנתרופולוגי שלי מתעורר לחיים והריני מתבונן סביבי כתייר שחוקר ילידים בג'ונגלים האפריקאיים, והריני מתבונן בשבט החרדי ומשווה אותו לשבט הדל"י ולעתים גם לשבט החילוני.

בדרך כלל ניתן לראות את המין היפה החרדי במלוא הפירכוס והגינדור - אבל בהחלט על פי גדרי ההלכה (על פי ההוראות המפורטות היוצאות מבית דינו של הגר"ש ווזנר) אבל המין היפה החילוני והדל"י אינו מנקר עיניים ומתלבש בדרך כלל בלבוש מכובד והולם. 

ובדרך כלל הריני חוזר הביתה אחרי אירועים אלה וכולי מבוייש. וכבר הזכרתי את דבריו של אמן איטלקי מפורסם שאמר: מהי החברה שלי? החברה שבה אני מתבייש!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2010 21:32 לינק ישיר 

ארחת  - כי מכנסים מבליטות את צורת הרגליים של האשה באופן זנותי ביותר,

ובהמשך לדבר אליעזר- הגמרא חושבת דוקא שהחלוצה מבליטה יותר את מיניותה של האשה, ואת יופיה. ואני ממלא אחרי דבריו
אני גם משתתף בחתונות בחסידות סאטמר- משפחה מה לעשות-. מכנסיים להבליט את המיניות באמת אין- אבל החלק העליון של הבגדים- נתפרים מאד מאד בקמצנות- זה ממש היה צר עליהן.
לגילוי נאות החתונות היו בניו יורק. ולא בארץ שכאן שמעתי זה משהו אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2010 21:40 לינק ישיר 

אליעזר, מה ענין שמיטה אצל חביתה?
השאלה היתה מדוע אוסרים מכנסיים, והתשובה הייתה שזה בגד פריצות.
זה שהבנות דודות שלך וחברותיהן, פחות צנועות מהדלי"ות שבענף של משפחתך, עצוב מאד, ויהי רצון שיחזרו כולם בתשובה וילבשו ז' בורקות ועליהן ז' רעלות.
[אני בכלל חושב שבדור שלנו אשה צריכה להיראות יפה, וחובה שתלבש פאה, רצוי קסטם, עם כל כך הרבה פיתויים ופריצות, הבעל צריך שתהיה לו אשה יפה, אחרת נמצא אותו בחוץ, והאשה צריכה להרגיש טוב עם עצמה, בלי בריאות הנפש אין בסיס לקיום מצוות. ואני בטוח שלובשות הרעלות ושאר חולירות אין להם שום בריאות נפש ושום נשיות שהיא בסיס לחיים משותפים]
אגב, אני מקוה שאתה יודע שבאופן כללי הציבור המשתייך לממ"ד מקפיד בצניעות הרבה פחות מנשים חרדיות בסך הכל, שזה אומר מחשופים, חשיפת רוב הרגליים ללא גרביים, רבות בכלל מגלות ראשן (תמונות בדרך). וכמובן צופים בטלויזיה בקדושה ובטהרה, אתה לא צריך להתבייש בשחורותך, יש לה גם הרבה מעלות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2010 21:45 לינק ישיר 

ארתח_זוטא כתב:
, אתה לא צריך להתבייש בשחורותך, יש לה גם הרבה מעלות.

נכון. לכל דבר מעלות וחסרונות. ואתה צודק ל'שחורות' שלי מעלות רבות. אבל ארתח יקירי, אי אפשר ללכת עם זה למכולת. כלומר, אי אפשר לה ל'שחורות' לקיים מדינה מודרנית. והבאתי לכך דוגמאות רבות למעלה. אם לא נפתח את עצמנו כלפי החיים המודרניים יהיה סופנו כאותם כתות שברחו למדבר יהודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2010 21:52 לינק ישיר 

ארחת
מתי בפעם האחרונה היית בחתונה חרד"ל ית או אפילו דלי"ת מובהקת, נדמה לי הצניעות שם גדולה יותר.

בעניין הגרביים- בנות האולפנה של הד"ל הולכות עם החצאית עד הקרקע, אבל סיפר לי מישהו שבתו לומדת בבית יעקב- ששם מתנגדים בחומרה רבה לחצאיות באורך כזה- רק עד לאחר הברך, אז לא צניעות יש כאן פוליטיקה יש כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2010 22:08 לינק ישיר 

pi_haton כתב:
... לכשעצמי איני יודע אם חוסר תקפות של האשה לעדות נובע ממעמדה הנמוך בהלכה אלא מהגדרת הנשים כדעתן קלה וכמו הגדרת העבד שלפני שחרורו פסול לעדות כי אינו לוקח את מראה עיניו ברצינות הראויה .ההגדרה דעתן קלה אינה רק שנוחה להתפתות חס ושלום אלא שאינה מתוודעת לעומקו של עניין מראה או מקרה שנפגשת עמו ונדרשת להעיד עליו ,העבד גם לא כשיר למסירת עדות למרות שיום לאחר שחרורו יכשר לעדות כי הנהגתו הנפשית שונה בעיני חזל וגם בעינינו אחד לעומקו ההגדרה היא מכלילה אבל המציאות כרגע מעידה על מצב דומה

ויפתח השם,

אם אין לך בנות - יש לך אוליי אחיות
אם אין לך אחיות - יש לך אוליי בנות דודות
אם אין לך בנות דודות - ילוד אשה אתה

אמור לי בבקשה, היכן אתה חי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2010 04:24 לינק ישיר 

רק עכשיו אני שם לבי שתגובתי נכנסה בחלקה אני כותב מאייפוד ואיני מסתדר כל כך עם התגובות . מספר המגיבות בעצכ"ח אומר דרשני. ישנה תפיסה רווחת ומקובלת בעולם המערבי שלגבר אין יכולת לרקוד על שני חתונות בבת אחת ואילו רעייתו משתעממת משתי חתונות בלבד . גם הגברים שאוהבים לבשל עדיין לא משתלטים על כל תחומי הבית כמו שהאשה שלטה בהן נכון ששינוי הדפוסים בעולם המערבי יכול להועיל בנידון ( כמו שהוא יכול להוציא אותנו קרחים משני הצדדים ודי לחכימא) אבל עדיין בזמן חז״ל ועד לדור האחרון ממש מאד היתה מובנת הפרשנות לעבודת פרך שבמדרש שנתן על הגברים עבודת נשים ולנשים מלאכת גברים. מכל הטרחנות הנ״ל אני רוצה לטעון שנשים דעתן קלה אין הכוונה רק לסיפור ברוריה ולניגוני ״קולך״ האם רש״י שנא נשים וגו׳ אלא לביטוי שהרמב״ן למשל ועוד מצאו בעניין דעת וכמו שמתפרשת הגמרא בעניין חש״ו שאינם בני דעת ועל כן אינם כשרים לעדות. לסיכום ומחמת מגבלותי הנושא של עדות אשה ודווקא מתוך היכרות עם נשים לעניות דעתי לא אמור להשתנות כל כך מהר לעומת שררה ועוד שאיני יודע למה מתעכב השינוי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2010 04:39 לינק ישיר 

על פי המאירי בסוף קידושין אשמח לנחמך שלדידי זה לא שבנות הדור זכרים אלא שבני הדור נהיו נקיבות וגם את רוב גברברי דודינו יש לפסול מלהעיד אבל אין כח ביד נהגי דודינו לשנות עניינים בכגון דא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2010 07:13 לינק ישיר 

[פי האתון,

לא הצלחתי להבין את דבריך. למה אתה מתכוון כשאתה טוען שאישה "אינה מתוודעת לעומקו של עניין מראה או מקרה שנפגשת עמו ונדרשת להעיד עליו"?
האם פגשת פעם אישה? אני שואלת, כי אני כן פגשתי כמה ואיני חושבת שיש אמת כלשהי בטענה הזו.
לו היית טוען שנשים "רואות את העולם אחרת מגברים" (טענה שאיני מסכימה איתה) ולכן במערכת משפטית שמנוהלת ע"י גברים, עדותן של נשים אינה רלוונטית כיוון שהיא ניתנת ב"שפה" שונה וכו', הייתי עונה לך כי עמדה זו לפחות "מחלקת" את המגבלות שווה בשווה בין הצדדים ולא מפילה את האחריות רק על נשים, שהרי מערכת משפטית שמתיימרת לדאוג לסדרי החברה כולה אינה יכולה להרשות לעצמה להיות אטומת אוזניים ללשונם של חצי מחבריה. אבל אתה אינך טוען כך ולכן אשמח אם תסביר - למה התכוונת?

אגב, כתבת - "העבד גם לא כשיר למסירת עדות למרות שיום לאחר שחרורו יכשר לעדות כי הנהגתו הנפשית שונה בעיני חזל וגם בעינינו". ההשוואה בין עבדים ונשים מעניינת, במיוחד כיוון שאתה מדבר על ימינו ולא על ימי קדם. שים לב - גם אם נעזוב את סיבות העומק הפסיכולוגיות והפילוסופיות (בהנחה שיש כאלה) לעובדה שאין מקבלים עדות נשים ועבדים, ברור לגמרי ש"עבד" הוא סטטוס זמני שניתן בהחלט לשנות אותו. "אישה" לעומת זאת, זה מעמד די קבוע ולא לגמרי הפיך...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2010 07:28 לינק ישיר 

ירוח

לא הבנתי מה אתה רוצה מהפיוט ומהמים.

הפיוט בסה"כ מראה שה' מדקדק עם צדיקים כחוט השערה ("בעוונות לוחכת"), ומראה שה' חפץ בהקרבה מוחלטת ("אם אשמע קול אחר אהפוך את העולם למים"). אתה אינך מוכן לכך, עקרונית, ולכן מצידך שילכו כולם לעזאזל ויהיה העולם כולו מים. זה ההבדל בין רצון ה' לרצונך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2010 10:25 לינק ישיר 

תלמיד
הפיוט בסה"כ מראה שה' מדקדק עם צדיקים כחוט השערה

במחילה אבל הפיוט משום מה לא מראה את החוט השערה הזו, ואפילו עם משקפת של שען חרש אתה לא מוצא אצל עשרת הרוגי מלכות שערות של חטא.
מה עוד שהפיוט הזה הוא דמיוני ולא יכול להיות נכון, אלא החינוך הזה שהפיטן וכל המחנכים מנסים לשכנע אותנו שקודם כל אנחנו אשמים, זה לא מקובל עלי. זה לא בדיוק רצון ה' כדבריך- זה רצונם של של כמה פיטנים ומחנכים מסןימים שדעתם לא מקובלת עלי.
אזכיר לך בפ' וארא אומר משה מדבר עם ה' קשות למה הרע לעם הזה? התורה לא מלמדת הרכנת ראש במקום של חוסר צדק משוע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2010 16:33 לינק ישיר 

לאמשלום ואליעזר שוב שלום . מה שאני מניח בקיצור מפני בעיית מקלדת - הוא משהו דומה אבל שונה ממה שאמשלום מנסחת . יש לדעתי דוגמה נוספת למשמעות שונה בדיני עדות מהדין שאין כשר עד להעיד על דברים שראה בפסלותו כמו קטן והגדיל עבד ונשתחרר קרוב ונתרחק ועוד אף שכיום הוא כשיר בעיני חכמים לראות להסיק ממראה עיניו ולהעיד אולם אנו מניחים שמה שראה בקטנותו למשל אופן קליטת המקרה לא מספיק כשיר לעדות. לדעתי היו בין חכמי ישראל שובינסטיים רבים אבל היו גם כאלו שלא. הם לא האמינו בשיוויון אלא הכירו בכך שלכל מין מעלותיו וחסרונותיו זה כואב שלא רק שנשים לא השתתפו ביצירה החזלית אלא אף לחכמים אלו לא היה את הכח לדרוש את דעתם באופן מעשי כך שאל לך להיות מופתעת מכך שנשים לא מעידות כי הבעלים סגרו את ענייניהם בינם לבין חבריהם. זה עצוב אבל זה מה שקרה בפועל. הגברים עד היום במימסד זה משלמים את האחריות בכך שאין האשה נוטלת על עצמה את עול הנישואין והגירושין אף שכולם מכירים ביכולת השווה של שניהם בפרנסה וכיוב . אף אירגון פמינסטי לא מכיר בדרישת הבעל למזונות מאשתו זה לא עצוב? הסיום היה בציניות אבל מעלה נקודה מעניינת ( אמש סתם לעיונך עייני בב״ח והקרבן נתנאל הל׳ קידוש ומגילה ותראי נימוק שונה מעט לאי האפשרות שאשה תוציא ידי חובה גבר ) אנא קראו מחדש שלש הערותי ברצף כי אין לי יותר כח להאריך בנידון זה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מצוות והלכות שעברו ובטלו מן העולם'.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 ... 20 21 22 לדף הבא סך הכל 22 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.