|
|
| נשלח ב-19/11/2010 11:53 |
|
| |
יבום אינו דוגמה טובה כי התורה מאפשרת חליצה
הנה 3 דוגמאות פעילות
1. גמ' בשבת (אולי באזור דף סו) -" והדווה בנידתה" זקנים הראשונים אסרו שתתקשט ור"ע אמר א"כ נמצאת מגנה על בעלה ודרש הפס' אחרת.
2. רא"ש בשלהי נידה (בקצור ההלכות לבנות ישראל) כתב שיחוד נידה היה צריל להיות אסור וראו שאין הדבר יכול להתקיים ולכן אין יחוד זה אסור
3. יבמות בפ' האשה - ע"א נאמן בעדות אישה וביאור הריטב"א והסבירו החזו"א שמהתורה בדשב"ע בעינן שניים, אלא שחכמים הבינו ששני עדים זו לשון לבירור גמור וכשדייקא ומינסיבא יש בירור גמור גם בע"א, ומדגיש חזו"א שלפני שחכמים קבעו זאת - לא היה הדין כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2010 11:57 |
|
| |
תלמיד החליצה - אם לא הספקת ללמוד- זה במקרה שיבם לא רוצה ליבם- אבל הרבה מיקרים היו שהיבם כן רצה לקיים את המצווה ככתוב בתורה עם המשתמע והמצווה למצוות יבום.
|
|
| נשלח ב-19/11/2010 12:01 |
|
| |
אליעזר אנו מדברים על הלכות שנעקרו כלומר בציבור החרדי והדתי אתה מכיר חתונה שיווניות עד כמה שאני מכיר עדיין הגבר משלם על הדייטים לא באופן שיוויוני וזו זכותו כמובן...
|
| נשלח ב-19/11/2010 12:14 |
|
| |
בחורה סיפרה לחברתה יש לי חילוקי דעות עם חתני- אני רוצה חתונה עם תזמורת חסידית באולם עם שולחנות מקושטות בפרחים אדומים וצהובים. שואל התברה- והוא? -הוא- לא רוצה להתחתן.
|
|
| נשלח ב-19/11/2010 12:18 |
|
| |
כמו אותו רווק מושבע שחיפש להינשא רק ל אישה נשואה אשת איש עם ניסיון ועם שלום בית שיהיה בטוח שהנישואין שלו יעלו בהצלחה ולא יעלו על שרטו ן
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2010 12:23 |
|
| |
ירוחם- תלמיד טועה איננו טועה.
ביטול ייבום איננו עקירה, אלא משחק לגיטימיבמרחב הקיים במסגרת החוקה [גם אם הוא רוצה לייבם וחכמים מכריחים אותו לחלוץ זה לא ביטול עשה. זה לא כמו למשל, אדם שרוצה לישון בסוכה וכופין אותו שלא לישון].
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2010 12:23 |
|
| |
יש לדייק בסיפור זה בבתולה הוא לא רצה- כי אין לה נסיון -מה אני יודע איך תתנהג?. בגרושה הוא לא רצה- היא כבר הוכיחה שאי אפשר לחיות איתה באלמנההוא לא רצה- אולי היא קטלנית אני רוצה רק אשה אמיתית כפי שכתוב בתורה- לזאת יקראה אשה- כי מאיש לוקחה- זאת אשת איש
|
|
| נשלח ב-19/11/2010 12:42 |
|
| |
ירוחם וחברים,
כדי שנבין היכן אנו עומדים, מה יקרה אם בימינו רב כלשהו ירצה להכניס שינוי קל באחד התפילות, נניח שירצה לבטל את ה'יקום פורקן' על "רבנן די בבבל", כלום לא ייצאו בעלי ההשקפה מחוריהם ויבעירו את כל העיר? אבל גופי תורה הם מוכנים לבטל!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2010 12:48 |
|
| |
| אפגעהיטן כתב: |  | כמו אותו רווק מושבע שחיפש להינשא רק ל אישה נשואה אשת איש עם ניסיון ועם שלום בית שיהיה בטוח שהנישואין שלו יעלו בהצלחה ולא יעלו על שרטו ן |
|
עם שם כזה 'אפגעהיטן' אתה כותב הלצות שכאלה? לא אפגעהיטן אתה אלא 'פארפארן'...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2010 13:04 |
|
| |
אליעזר על זה הרי אני בוכה כאן =מרגע כניסתי לפורום.
התשובה שהם יכולים לענות- העובר על מצוות התורה עונשו בדרך כלל מלקות - אבל העובר על דברי חכמים חייב מיתה..
אברהם אני לא מסכים איתך.התרוץ הוא דחוק עם בכלל אפשר לקרא לזה תרוץ- זה ביטול מצות עשה מהתורה-! עשיר מופלג שהרב לא ירשה לו להקריב קרבן חטאת שמנה- רק קרבן עני- ביטלו את מצוותו ואת קרבנו. ביטול תקיעת שופר בר"ה החל בשבת- הוא ביטול מצוות עשה מהתורה, ביטול מצוות לולב- כנ"ל- הוא ביטול מצוות עשה מהתורה! אצל חז"ל ביטולי מצוות התורה היה מגמתי- כאילו היו אומרים- שש אנוכי על ביטול מצוותיך כמוצא שלל רב.
|
|
| נשלח ב-19/11/2010 13:10 |
|
| |
אוי וועיי ירוחם, חז"ל ביטלו הרבה הרבה מצוות מן התורה, כפי שעשו גם קודמיהם, אבל כל מטרתם היתה לחיזוק שמירת וקיום התורה. אין ספק שכל מה שגורם לשמירת התורה הוא רצוי, גם במחיר מצוה אחת, שהרי הרוב הוא העיקר. מה זה שייך לכל הרעיונות הכפרניים שאתם מעלים כאן, כמו ביטול "רבנן די בבבל", מה זה משנה?? ישמרו את התורה יותר טוב אם נגיד "רבנן די באמריקע"? כולם יודעים שאומרים כאן נוסח קדום וזה לא מפריע לאף אחד, גם כששרים את התקוה המלים לא בדיוק רלבנטיות למציאות של ימינו, אבל אומרים את הנוסח הקיים. וידוע המעשה באותו ד"ל שהלך לשירותים בסוף תפילת יום העצמאות, וכשהגיע ראה שאוחזים כבר באמצע "ירושלים של זהב", מיד מלמל בזריזות מתחילת השיר עד היכן שעומדין הקהל והצטרף אתם בנעימה, ונשתברו כל הלבבות שהיו בבית הכנסת.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2010 13:14 |
|
| |
ארתח,
אני איני שייך לחוגים הלאומיים אבל כל פעם שאני שומע מישהו מלגלג עליהם כדרך שאתה עושה אני מתקומם.
האם יהיה לך נוח שתשמע מישהו מלגלג למשל על המנהג לקבל את השבת ב'בואי בשלום' על ידי פנייה לצד מערב?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2010 13:16 |
|
| |
שים לב למה שאתה עושה:
חכם וחוקר פלוני 'סכל'. מנהיג פלוני 'נעבעך' ומחבר גימטריאות. הדל"ים משוקצים בעיניך
עם מי אתה נשאר?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2010 13:21 |
|
| |
ארתח העולם הוא לא רק שלך והאחרים לא כל כך טפשים.
|
| נשלח ב-19/11/2010 13:26 |
|
| |
ארתח אוי וועיי ירוחם, חז"ל ביטלו הרבה הרבה מצוות מן התורה, כפי שעשו גם קודמיהם, אבל כל מטרתם היתה לחיזוק שמירת וקיום התורה
כל הרביים הרפורמים אומרים אותן מילים- כל מטרתנו בביטול המצוות הוא שמירה על כלל ישראל ולשמור על מסגרתו. במילים אפשר לתרץ כל דבר- כפי שהמבחן לרבנות פעם היה אדם שידע לטהר את השרץ בק"ן טעמים, היו מי שאוסר את הכשר בק"ן טעמים.
|
|
|