|
|
| נשלח ב-16/11/2010 11:30 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | הכיוון הכללי הוא שלשותף אין בררה אלא להתפלל ולצפות לישועה מלמעלה מפני שכאשר שנרב הוריד אותו לקרקע המציאות הוא הבין שאין לו מושג איך מיתרגמת תורתו בקרקע.(הודעה לא צינית)
|
|
אכן אמת הדבר. אני אינני יודע לשלב את שני העולמות. זקוקים כאן לעשרות תלמידי חכמים אמיתיים שיכנסו לתורת הסוד, יבינו אותה ויקשרו אותה עם תורת הנגלה. רק לזה אני מייחל.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2010 11:40 |
|
| |
שותף אולי צגיע מכך למסקנה שהנחות היסוד שלך מוטעות?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2010 11:49 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | שותף
אולי צגיע מכך למסקנה שהנחות היסוד שלך מוטעות? |
|
אולי תסביר לי את הלוגיקה. אם אי אפשר כרגע לקיים משימה כלשהיא, או שזה דורש מאמץ גדול מאד, זו סיבה להחליף את המשימה ? מה זה, סל קניות שמכניסים לתוכו רק את מה שיש כרגע בשוק בזול ?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2010 11:53 |
|
| |
בוודאי מי אמר שהמשימה בכלל נכונה? אולי היא מוטעית מיסודה? אם תוכיח שעקרונית היא נכונה, נוכל לדון על הפרטים החסרים. בינתיים אין לנו הוכחה עקרונית ואנו נאלצים לסמוך על הפרטים ולכן קושיה מפרט שמה קושיה. לענ"ד הקושיה מבן שמונה היא קושיה אלימתא.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2010 11:56 |
|
| |
"אכן נקודה עקרונית מאד. אני תמיד נדהם מחדש לראות את התלהטות היצרים אשר מתחילה בעקבות העיסוק בנושא ישראל והעמים, גם מאנשים שלא ינידו עפעף כאשר יחרפו ויגדפו את היקר להם מכל (ואין כוונתי אליך כי לא מכיר אותך כלל בנושאים אחרים). אנשים תוקעים בשופרות ויוצאים בחרב וחנית וכו' וכו' כאילו שפגעו בציפור נפשם העמוקה ביותר. אז כנראה זה לא כאילו, וגר אסור לבזות נוכרי בפניו עד עשרה דורות. מה אעשה, אני אדיש לנושא הזה. אין שום הבדל מבחינתי בסוגיא של ישראל לעמים לסוגיא של כהן ולוי (וכן איש ואשה וכן אשכנזי וספרדי וכו' וכו'). אני אומר את אשר הבנתי, ולא נבהל מפטפוטי פוליטיקלי קורקט שנכפו עלינו איני יודע מאין. תורה היא וללמוד אני צריך, ולימדונו לא תגורו מפני איש. כל הפומפוזיות וגלגולי העיניים (הצבועים לדעתי) בנושא המסויים הזה דווקא משעשעים אותי. (ולפני שיתחילו בקשקושים, גם ממשפחתי נהרגו בשואה וכו' וכו')."
האם על כהן או לוי פסקו שאם נאנסה ביתם בת ה3 צריך להרוג אותה ולא את הפדופיל שאנס אותה? האם דין כזה קיים כהבחנה בין גבר לאישה?
אל תתמם כי אתה יודע היטב שיש שתי גישות ביהדות לגבי הגויים והקבלה אוחזת בדעה המסוכנת שגרמה להרג יהודים .כלומר אתה לא קולט שיש כאן עניין של פיקוח נפש. והאדישות שלך לנושא היא מפני שיש לך בעיה של חוסר הבחנה(כהן-ישראל גבר-אישה=גויים -יהודים)וגם חוסר הבנה לגבי תוצאותיה ההרסניות של הגישה הזאת.(בעצמך הודית שלגבי מה שקשור לקרקע אתה לא בקי מי יודע מה.)
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2010 12:01 |
|
| |
השקר הגדול היא שכהן ולוי היה אל כורחך של אלוקים ומשה, מלחתחילה לא היה צריך להיות בכלל,
וגם לעתיד זה יבוטל ויחזרו לבכורים,
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2010 12:02 |
|
| |
[quoteאל תתמם כי אתה יודע היטב שיש שתי גישות ביהדות לגבי הגויים והקבלה אוחזת בדעה המסוכנת שגרמה להרג יהודים .כלומר אתה לא קולט שיש כאן עניין של פיקוח נפש.
והאדישות שלך לנושא היא מפני שיש לך בעיה של חוסר הבחנה(כהן-ישראל גבר-אישה=גויים -יהודים)וגם חוסר הבנה לגבי תוצאותיה ההרסניות של הגישה הזאת.(בעצמך הודית שלגבי מה שקשור לקרקע אתה לא בקי מי יודע מה.)[/quote]
אכן טעיתי כשעניתי לך בפעם הראשונה, למרות שפעם אחת הערת לעניין לשם שינוי.
ידיי קשורות בקשר אליך, ואין אני יכול לומר את אשר אני חושב.
זה לא משחק הוגן, זה סתם החיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2010 12:06 |
|
| |
| שותףסוד כתב: |  | אכן טעיתי כשעניתי לך בפעם הראשונה, למרות שפעם אחת הערת לעניין לשם שינוי.
ידיי קשורות בקשר אליך, ואין אני יכול לומר את אשר אני חושב.
זה לא משחק הוגן, זה סתם החיים. |
|
[שותף,
לזה קוראים בעברית פשוטה "פאסיב-אגרסיב", וזו צורת התנהגות דוחה.]
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2010 12:12 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | בוודאי
מי אמר שהמשימה בכלל נכונה? אולי היא מוטעית מיסודה?
אם תוכיח שעקרונית היא נכונה, נוכל לדון על הפרטים החסרים. בינתיים אין לנו הוכחה עקרונית ואנו נאלצים לסמוך על הפרטים ולכן קושיה מפרט שמה קושיה.
לענ"ד הקושיה מבן שמונה היא קושיה אלימתא. |
|
השאלה האם המשימה נכונה היתה קיימת לפני כל הדיון עם אישציפור.
הוא ואני מניחים שהיא נכונה, ודברנו בינינו אודות דרכי יישומה, איך ומתי.
לגבי הספקנים לא הוכחתי מפרט זה או אחר. שנרב הלך איתי לשיטתי והראה את הקשיים שבמשימה. אכן צדק, והקשיים גדולים. שוב, קושי לבצע איננה ראיה לסתור.
הנסיון שלך לגרוף כותרות לגבי התייחסותי לפסק החזון איש איננו תורם להוכחת המשימה או דחייתה, הוא רק מנסה לזרות איומים נסתרים על מאמיניה (מה יכול להיות שייצא לכם ככה וככה ?). אני חושב שכדאי לך לערב בשלב הזה את ירוחם, המומחה שלנו לענייני גדולים וקטנים.
שוב שיהיה ברור, ודאי שהפוסקים היום (רובם ככולם) אינם משלבים את הבנת הסוד בדבריהם. ישנם אמנם יוצאי דופן, אבל לא נתחיל בשמות כי זה רק יגלוש לשטויות. האם זה המצב המושלם ? לדעתי לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2010 12:17 |
|
| |
אמשלום
להוסיף על דברייך אומר שתגובתו פשוט פתאטית.
הרי לפני שהוא שלח אלינו את שלושת מדריכי ההישרדות שלו בכל פעם שטענתי כלפיו טענה עניינית הוא ענה לי בטענת אד הומינם שוביניסטית כל שהיא (כגון שאליעזרט צריך לשלוח נזיפה אחת כלפי) וכך פטר את עצמו מתשובה עניינית.
עכשו הוא כבר הבין סוף סוף שששנרב עלה על הטריק שלו של אד הומינם ולכן הפעם על טענתי העניינית הוא ענה מה שענה.
תוקן על ידי צענערענע ב- 16/11/2010 12:25:58
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2010 12:18 |
|
| |
אסשלום הביני, הבחור עקבי בצורה מעוררת התפעלות- הוא לא זז ימין ושמאל מהספרים שלמד והתחנכ עליהם. זו לא דעתו הפרטית זה דעת הספרים ורבותיו., מה שאני לא מבין מה הוא עושה כאן? כאן שצריכים לעצור- מהדהירה והאמונה העיורת, בספרים ורבנים. ולחשוב לבד, לשם שינוי.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2010 12:20 |
|
| |
לא רק המקובלים סוברים שגופו של היהודי שונה מגופו של גוי, גם הפוסקים סוברים כן.
אבל הנה בחידושי ח"ס לע"ז (ד' ל"א) העיר בדבר חדש דכיון דעכו"ם משום דאכלי שקצים ורמשים חביל גופיי' א"כ כיון שכל לימודי הרופאים בניתוח וטבעי האנשים הם בגופות של עכו"ם אין להם בקיאות בטבעי גופות ישראלים ואף דלענין פ"נ ויו"כ גם מספק יש להקל אבל לענין נדה צריך עיון ע"ש ". (שו"ת מהרש"ם חלק ב סימן קפב אמנם יתכן לתרץ שמעלתם אפי' גדולה משל ישראל, רק א"א ללמוד מטבע גופם לטבע של ישראל.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2010 12:24 |
|
| |
חכלילי אני מבין שלא תלך להתרפא אצל רופא שלמד בחוץ לארץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2010 12:26 |
|
| |
אם מדגדגים את הגוי- הוא לא צוחק? אם דוקרים אותו- לא יורד דם? מענין מה חשבו על זה- ר' עקיבא ור' מאיר שכאמור היו בני גרים
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2010 12:27 |
|
| |
ירוחם כמובן צ"ע מה האם ניתן לנתח גר או מומר כדי ללמוד ממנו רפואת יהודי. היה בזמנו אשכול על השן ה 31.
|
|
|
|
|