בית פורומים עצור כאן חושבים

המשך המדריך להישרדות היהודי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/11/2010 12:17 לינק ישיר 

שנרב_נ כתב:
אתה עצמך מבין, אני מניח, שהדברים שכתבת כאן מדהימים. אתה בא ומספר לנו שיש איזו קונספירציה שגדולי ישראל כנראה שותפים לה, ושכל המקרים שבהם נמצא בגמרא שלמדו מהנסיון ומהמציאות כך או כך, הכל בעצם רק מהצד, כשבעיקר הדברים ענינה של ההלכה לא מתבצע מול העוה"ז אלא מול  תפיסת מציאות עליונה כלשהי, ואותן ההלכות הקונקרטיות של שפיר ושליא לא שייכות למציאות שאנו רואים ומודדים. אני למדתי ולומד גמרא ופוסקים הרבה שנים, ואני מניח שחברי הפורום הזה מייצגים מאות אלפי שעות של לימוד תורה אם לא יותר, ופתאום אתה בא ומספר לנו שהכל עורבא פרח.

דמגוגים מספרים סיפורים. פעם הייתי בשיעור נפש החיים אצל הרב וולבה זצ"ל, והיו שם כמה תלמידי חכמים ירושלמיים שלא היו מורגלים בכל זה. הם יצאו מהשיעור ממש בעצבים. מה עובדים עלינו ככה ? שנים אנחנו לומדים ובסוף מתברר שמעבירים דרכנו איזה שהם מסרים נסתרים מתחילת העולם ועד סופו ? הרב אמר להם מוטב מאוחר מאשר אף פעם לא.

למה שנאמין לך? למה שנקבל את דבריך? הרי באותה מידה אני יכול לספר לך שאת כל ספרי הקבלה שלך צריך לקרוא מהסוף להתחלה בדילוגים שרק אני ורבותי יודעים את אורכם (קיבלנו במסורת מהבבא סאלי), או לשכנע אותך שאני אישית בראתי אותך לפני חמש דקות עם זכרון מושתל, או שכל הסובבים אותך הם רובוטים שתוכנתו על ידי הק.ג.ב., את כל הדברים הללו לא תצליח בחיים להפריך, בודאי לא אם אוסיף סביבם תיאוריות קונספירציה חדשות כיד המלך.

מה אני המצאתי את זה ? לאר"י ולגאון שומעים רובא דכולא של כלל ישראל , למעט חברי הפורום הזה, ולך וסיפוריך לא תמצא מניין. מה לעשות ? זה חלק מחוסר הצדק העולמי.

תגיד, כששאלו את הרוגצוו'ר אם ללכת ללמוד  באוניברסיטה והוא כתב להתיר כמו שרב הלך ללמוד אצל רועי בהמה את המומים, הוא חשב כמוך שרב ידע הכל מהקבלה ורק הלך להשוות עם בהמות העולם הזה? על בסיס זה הוא אמר לרב שוואב שצריך ללמוד באוניברסיטה גרמנית? ובכלל, למה ללכת רחוק. כל לומד גמרא על כל דף, כל מי שקרא אי פעם שו"ת, כל מי שלמד רמב"ם - לענ"ד לכל אחד כזה ברור ופשוט שהסיפור שלך לא מחזיק מים.

לא הבנתי את הקשר. רב הגיע לרועי הבהמה עם ידע מוקדם, והרב שוואב הגיע לאוניברסיטה בלי ידע מוקדם. זה אמור לשנות את הפסיקה האם ללמוד מחכמי העולם ?

הרי התיאוריה שלך בעצם ממוטטת את הבסיס של פסיקת ההלכה: דימוי מילתא למילתא. שואלים את הפוסק אם מותר לפתוח קופסאות שימורים בשבת, איך יפסוק? מה התועלת בלדמות את זה לחותלות של תמרים או לחותמות, כשאולי חותלות זה בכלל משל למידת הדין וחותמות זה אריך דזעיר? איך אפשר להחליט שפתיחת קופסאות שימורים אין בה משום עושה שני בתי נירין אם המציאות השתנתה ואין קשר בין מה שהיה היום לפעם? כל הש"ס, כל הפוסקים, כל השו"תים, כולם מלאים בחשיבה שהיא ההיפך הגמור ממה שאתה אומר, ואתה רוצה שנאמין לך שכולם שותפים לקשר ענק של הסתרה ובאמת הסיבה לפסק איננה שרבא טעם כלי שני והרגיש את הטעם אלא שהוא ראה בזה ניצוצות מבחינת נוקבא דתהומא רבה. בחייאת.

אין לו לדיין אלא מה שעיניו רואות ודעתו משגת. מי שיודע בחיצוניות יפסוק בחיצוניות ומי שיודע גם פנימיות ישלב אותה, וכבר היו רבים וטובים שעשו כך. אתה תבחר על דעתו של מי תסמוך ותתפלל לסייעתא דשמיא.
אגב, מאיפה אתה אתה משלב את כל הביטויים הכאילו-קבליים האלה ? האם אתה קורא בלילה מתחת השמיכה ספרים שאמא לא מרשה ?

זה מה שחשב החפץ חיים? זה מה שחשב הנוב"י? זה מה שחשב, אפילו, הרב שך? כך פסק רש"ז אוירבך? ר"מ פיינשטיין?  אתה יודע מה - אין לי ספק שרוב גדולי התורה הליטאים  אפילו היום - אנשים כמו הרב אלישיב ור"ח קנייבסקי וכו' - היו מתפקעים מצחוק, אם לא מכעס, אם היו שומעים את הפרשנות שלך לסדר מסירת התורה.  כפי שהזכרתי אתה שומט את בסיס יכולת הפסיקה שלהם, ובעצם לועג לכל מי שהשקיע הרבה שנים מחייו במה שאנשים נורמליים קוראים לימוד תורה, ואומר לו שהוא נפל קרבן לקונספירציה כי הכל נקבע לפי הפנימיות שבה אין לו חלק.  (את זה אמרו כבר לפניך - לדוגמא ר"א אבולעפיה - והרשב"א אכן כינה אותו נבל המבלבל את העם בגימטריאותיו...).

משיחותי עם הרב אלישיב, הרב שמואל אוירבך, הרב חיים קנייבסקי, הרב שטיינמן (ועוד כמובן) אינני סובר כמוך לגבי דעתם בעניין. אדרבא, למה לא תיגש ותשאל (אחרי הכנות מתאימות...) ?

כעת אני לא משלה את עצמי ביכולת לשכנע אותך, כי סוג התיאוריות שאתה מציג הן מגן המשוח בשמן שהרי הכל סוד והכל קורה מאחרי הקלעים, גם אם יבוא משה רבינו ויגיד שאין סוד בתורתו תגיד שהוא מנסה להסתיר את האמת ולשמרה לגדולים וליחידי סגולה.  אבל אני כן מצפה ממך להיות מסוגל להבין גם את הצד השני: לי אין כמעט ספק שאתה חי בסרט מפונטז שגם אם יביאו כל הררי פופקורן שבעולם לא יספיקו לו. אני חושב שהחב"דניקים המשיחיסטים שמאמינים שהרבי מה"מ חי וגם מת בב"א מתחת לי"ט הם לגביך אבי אבות הרציונליות ושיקול הדעת הקריר. ואני ממש ממש לא מצליח להבין איך אדם  יכול להגיע לכאלה פנטזיות על כשברור לי שבשעה שנכנסת לעסקי לימוד תורה וקיום מצוות אם היו מספרים לך שבזה תאמין היית בורח לאי השדים ולא נשאר בבני ברק.

אם זה לא היה קיים, אז הייתי מזמן בורח לאי השדים. אני לא יודע איך אתה יכול להתקיים בלי זה.

כמ"ש אני מבין מעריך ומצטער על עמדתך. בסך הכל אני אוהב פופקורן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2010 12:34 לינק ישיר 

שותףסוד כתב:

מה אני המצאתי את זה ? לאר"י ולגאון שומעים רובא דכולא של כלל ישראל  = שהם 5% בכלל ישראל וזה רק בגלל הדעות השטותיות האלה, ומתוכם של החמש אחוז רק כמה קבלסטים, וכולם לא מקבלים את זה בהלכה וזה אומר הרבה מאוד,
נכון שנותנים לבעל החלומות לחלום,  

משיחותי עם הרב אלישיב, הרב שמואל אוירבך, הרב חיים קנייבסקי, הרב שטיינמן (ועוד כמובן) אינני סובר כמוך לגבי דעתם בעניין. אדרבא, למה לא תיגש ותשאל (אחרי הכנות מתאימות...) ?

למי בדיוק אתה יכול למכור את הלוקשים האלה ?? ממתי אתה מכיר את הרב אלישיב מתי שהרב שך היה צריך אותו למפלגת ע"ץ ???, אז אני אומר שהרב אלישיב לא מכיר בכלל את השטויות האלה חוץ מלצחוק ממך הוא לא יענה לך,
ר' חיים מקבל את תורתו של ר' גדליה נדל כמסיני במילא הוא גם מסכים עם כותבי הפורום כאן,

ושוב כל זמן שלא פוסקים בהלכה לפי הקבלה, במילא כולם מעידים שזה שקר וכזב כל התורות האלה, רק מה  ? משום כבודם לא אומרים את זה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2010 12:49 לינק ישיר 

maxmen כתב:
 אז אני אומר שהרב אלישיב לא מכיר בכלל את השטויות האלה חוץ מלצחוק ממך הוא לא יענה לך,

אתה קבלת אישור מהרב אלישיב להדפיס ספרי הלשם או אני ?

שיחת בית אבות טרחנית ומייגעת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2010 12:54 לינק ישיר 

שותףסוד כתב:

אוקיי היום אני הברר מי המדפיס ואני גם אספר בדיוק מה אתה עושה כאן בפורום,
שאם זה נכון שהוא מכיר אותך ?! אז תשמע ממנו !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2010 13:37 לינק ישיר 

maxmen כתב:

אוקיי היום אני הברר מי המדפיס ואני גם אספר בדיוק מה אתה עושה כאן בפורום,
שאם זה נכון שהוא מכיר אותך ?! אז תשמע ממנו !

כולנו ממתינים בציפייה. אין תוכנית יותר מותחת מזו בשום מקום.

מקסמן צא מהפומפוזיות שלך, חסוך בסימני שאלה וסימני קריאה, והצטרף לעם ישראל הפשוט והמוכר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2010 13:58 לינק ישיר 

שותף
לא קראתי ולא עיינתי בספר לשם- וטיני יכול להביע דעתי עליה אך ורק ממה שטתה כתבת- וציינת שתורתך משם נלקחה.

ובכן  שותף איני שותף לסוד שלך  ולכן אני שואל בשביל לדעת-- התורה הזו- התורה לכבוש את העיר דרך הביב- האם זה מלשם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2010 13:58 לינק ישיר 

שותףסוד כתב:
  מקסמן צא מהפומפוזיות שלך, חסוך בסימני שאלה וסימני קריאה, והצטרף לעם ישראל הפשוט והמוכר.

אתה משום מה מזכיר לי חבדנקים משיחסטים, אתה מזמין אותי להצטרף לכפירה שלך ???

אני חיי ונושום את התורה וחז"ל והראשונים ואחרונים, חיי ונושום את החרדיות וחיי בתוכם, שאני משום מה לא מכיר כאלה דעות,
מעניין למה ?
אני יודע שלא פוסקים כמהם בשום מקום להלכה למעשה, אני יודע שאלה שכן עוסקים בזה עוסקים בזה בחושך מרוב בושה בגלל חוסר רלוונטיות של התורה הזאת,(אצל הרב בבית זה נמצא בארון למעלה בבלי שימוש, שאלתי את אפרתי פעם איפה זה ? ולא ידע אפי' לומר לי איפה בדיוק, הרב עצמו כל כך ראליסט שפשוט בושה להזכיר את שמו ביחד את דעות שכאלה, אל כל פנים בוודאי לא בצורה שאתה מציג את זה כאן,)

אני לא צריך את המוסר המשיחי הטפשית הזה,
כהיום למכור את התורה הזה ?! זה חילול השם ותורותו,
מילא אם זה טוב משום להגדיל תורה, אבל זה עושה את ההפך, האם אתה לא רואה את זה ? האם אתה עיוור ח"ו ?? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2010 14:10 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
ולכן אני שואל בשביל לדעת-- התורה הזו- התורה לכבוש את העיר דרך הביב- האם זה מלשם?

נשמעת לי שאלה מעניינת, רק לא הבנתי בדיוק. לכבוש את העיר דרך הביב ? תסביר קצת ואצטרף אליך בשמחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2010 19:11 לינק ישיר 

שותף
את זה כתבת בעמוד הקודם. אולי תוכל בטובך להסביר לי את זה.

ואעפ"כ אנחנו אוכלים. משמעות הדבר תהיה שהקב"ה מגלגל עלינו כרגע אכילת מאכלות שרבותינו לא היו אוכלים אותם בזמנם. למה ? רק בעלי אף סתום יכולים לרדת לנקות את הביוב.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2010 19:24 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
שותף
את זה כתבת בעמוד הקודם. אולי תוכל בטובך להסביר לי את זה.

ואעפ"כ אנחנו אוכלים. משמעות הדבר תהיה שהקב"ה מגלגל עלינו כרגע אכילת מאכלות שרבותינו לא היו אוכלים אותם בזמנם. למה ? רק בעלי אף סתום יכולים לרדת לנקות את הביוב.  

לא דברתי לכבוש את העיר, אלא לנקות את הביבים.
אתה בודאי יודע שהקשיים והנסיונות של כל דור שונים ומשונים זה מזה. כלומר לא רק שהם שונים אלא גם משונים ובלתי נתפסים בעיני דור אחר, ורבות הדוגמאות. יש בזה תהליך ירידה. ההתמודדות שלנו עם שטחיות העולם הרדוד (והבאתי פרסומות כדוגמא) מחייבת סוג אחר של חוש ריח. אני מניח שבגילך יכולת לראות כבר כמה דורות וההבדלים ביניהם. גם בפורום הזה ניתן לראות ההבדלים, ואיני רוצה להסתבך.

וכן העניין באכילת המאכלים. חוש הריח החלש שלנו יכול להכנס למקומות מסובכים יותר ולהוציא משם מה שצריך. שמעת פעם את סיפורו המקסים של הרב גרוסמן איך הוא פתח את המניין הראשון במגדל העמק ? זו דוגמא מעולה. כבר סיכמנו שאתה חכם מספיק כדי להבין גם את מה שלא אמרתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2010 00:34 לינק ישיר 

שותף סוד לאיזה ספר כוונתך

"ליקוטי נגלות לשם שבו ואחלמה"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2010 00:35 לינק ישיר 

כולי תקווה שאתה לא מתכוון לאישור של הרב אלישיב לספר הנ"ל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2010 01:32 לינק ישיר 

שתי הערות,
1. שפיכות הדמים בעשו אינה בגלל "קור" אדרבה לפי רבים מהפרשנים בעשו שלטה מצד טבעו מידת האדמומיות והחום והיא שגרמה לו לנטות מצד טבעו לשפיכות דמים (וכן להבדיל לדוד המלך עליו השלום) , מה שאפשר לו לעשות את זה שלא במשפט (להבדיל מדוד שהיה שופך דמים לפי המחויב עפ"י דין כמובא בחז"ל בענין "עם יפה עינים" שהיה הורג מדעת של סנהדרין)  היה שראה בעולם העשיה את תכלית הכל והוא היה מנותק בעיניו משאר העולמות , ולכן כאשר עמד אדם בדרכו (לפי מראית עיניו) בדרך להשגת איזושהיא מטרה ראויה בעיניו בזה העולם, היה הורגו, כי המטרות שלו היו חשובות בעיניו מכך שהאדם שמולו הוא בעל צלם א-להים.
2. בנוגע לביבים, דומני שיש כאן טעות יסודית הדורות האחרונים לא צריכים לעסוק בניקוי ביבים, זה רק תוצר של המצב שבו "אבדה חכמת חכמיו ובינת נבניו תסתתר" וממילא גם "ואפס עצור ועזוב" , אם כבר הדורות האלו צריכים לעסוק בהרביית דעת ובאיסוף כל הדברים המשמעותיים שנעשו לאורך הדורות וברורם לכדי תמונה אחת, וכמובן גם לפעולה בעולם העשיה בהתאם לתמונה שנוצרת מכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2010 11:33 לינק ישיר 

נהמתדוב כתב:
כולי תקווה שאתה לא מתכוון לאישור של הרב אלישיב לספר הנ"ל...

לא לזה התכוונתי. אבל מה הבעיה עם הספר ההוא ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2010 11:46 לינק ישיר 

אישציפור כתב:
שתי הערות,
1. שפיכות הדמים בעשו אינה בגלל "קור" אדרבה לפי רבים מהפרשנים בעשו שלטה מצד טבעו מידת האדמומיות והחום והיא שגרמה לו לנטות מצד טבעו לשפיכות דמים (וכן להבדיל לדוד המלך עליו השלום) , מה שאפשר לו לעשות את זה שלא במשפט (להבדיל מדוד שהיה שופך דמים לפי המחויב עפ"י דין כמובא בחז"ל בענין "עם יפה עינים" שהיה הורג מדעת של סנהדרין)  היה שראה בעולם העשיה את תכלית הכל והוא היה מנותק בעיניו משאר העולמות , ולכן כאשר עמד אדם בדרכו (לפי מראית עיניו) בדרך להשגת איזושהיא מטרה ראויה בעיניו בזה העולם, היה הורגו, כי המטרות שלו היו חשובות בעיניו מכך שהאדם שמולו הוא בעל צלם א-להים.

נכון אמרת, אלא שהכוונה באדום איננו להתחממות שבשוק ("תפס עצבים") אלא לכוחות הגבורות, שהם כוחות הפעולה המרוסנים או הלא מרוסנים. גם האש איננה ההתחממות שבשוק הנ"ל אלא מיצוי מדוקדק של הדין עד סופו. לכן דווקא הריכוז וההתמקדות בנקודה אחת היא תכונתו של הרוצח (בעצם ולא במקרה). 

2. בנוגע לביבים, דומני שיש כאן טעות יסודית הדורות האחרונים לא צריכים לעסוק בניקוי ביבים, זה רק תוצר של המצב שבו "אבדה חכמת חכמיו ובינת נבניו תסתתר" וממילא גם "ואפס עצור ועזוב" , אם כבר הדורות האלו צריכים לעסוק בהרביית דעת ובאיסוף כל הדברים המשמעותיים שנעשו לאורך הדורות וברורם לכדי תמונה אחת, וכמובן גם לפעולה בעולם העשיה בהתאם לתמונה שנוצרת מכך.

אין ויכוח שצריך לנקות את סוף הקומה אשר שם נמצאות הסוגיות הקשות ביותר (הנה באשכול מקביל מתפלפלים בנושא עשרה הרוגי מלוכה שכבודו ודאי מה שורשם ועניינם השייך לכאן). הויכוח (אם בכלל) הוא האם עושים זאת מתוך "עצור ועזוב" כהגדרתך או באיסוף האוצרות או בריקודים על גגות המכוניות, כידוע ומוכר לכל העוסקים בעניין. כלומר הויכוח הוא האם לנקות את הביבים ע"י סמרטוט רצפה או לפזר עליהם ריחות נעימים, זו כרגע לא נפקא מינה לענייננו. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > המשך המדריך להישרדות היהודי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext