בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

החזן משה שטרן בקריאה נרגשת לחזנים הצעירים אתמול בקונצרט בתחכמוני

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/11/2010 13:01 לינק ישיר 
החזן משה שטרן בקריאה נרגשת לחזנים הצעירים אתמול בקונצרט בתחכמוני

השתדלתי לכתוב כלשונו של החזן משה שטרן אבל מפאת הקושי בכתיבה בקונצרט אולי יהיו שינוים בהתנסחות אבל לא בכוונה.  ןזהו לשונו : קודם כל ברצוני לברך את משתתפי הקונצרט.  אולי לא ימצא חן בעיניכם מה שאני רוצה להגיד  אני ציפיתי לפחות עד כה מחזנים שקראתם להם דור ההמשך של החזנות. לפחות מישהו מהם שיבצע משהו אורגינל משלו או לפחות משהו לא מוכר שהולחן על ידי חזנים אחרים. (אני מוכרח לציין שהחזנים ששרו פה הערב הם בעלי קולות טובים וביצוע מעולה)    לכן אני מבקש ממכם החזנים הצעירים שתנסו יותר לעבוד על משהו אורגינלי משלכם, שהרי אם אני רוצה לשמוע את וטיהר אני יקשיב לביצועו של זבולון קוורטין שבוודאי ביצע יותר טוב. ובאם תעבדו על משהו משלכם התוצאות יהיו הרבה יותר טובות.  אני רוצה גם לפרגן למלווה הצעיר באורגן שעושה עבודה טובה מאוד , ואני בטוח שאנו החזנים נהנו ממנו ובטח הוא ישתף איתנו פעולה גם כן בעתיד אנחנו צריכים באמת צעירים וכשרונים לדור ההמשך.    

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 13:07 לינק ישיר 

בוקר טוב! ואם הוא לא היה אומר את זה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 14:53 לינק ישיר 
הערתו של החזן משה שטרן

יש משקל רב לדבריו של החזן משה שטרן וכמה שהוא צודק!!!!
השאלה היא אם זה ישפיע?
התשובה היא לא ולא, כי בעבר החזנים היו ח ז נ י ם  ז.א. הם היו שצי''ם וממילא בתפילתם השתדלו
לתת ולעבד יצירה משל עצמם, אולם כיום כאשר החזנות היא רק מתבטאת בקונצרטים, ממילא חבל על
 העבודה, לומדים קטעים ו''מרביצים'' טון גבוה ובזה נמדדת ההצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 15:09 לינק ישיר 

מי עוד בדורנו חוץ ממשה שטרן יכול להלחין ולבצע משהו ראוי לשמו ?
לא מזלזל ח"ו באף אחד !!! הלחנה ?? עיבוד ?? הצחקתם אותי...
אולי עכשיו, עם השינויים בבית ספר לחזנות, יש רקע וסיכוי לחז(ו)ן אחרית הימים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 17:05 לינק ישיר 

מצטרף לטנור,מה הוא היה  חייב  להגיד? בראוו ומחיאות כפיים סוערות!!! כולם יודעים שמר שטרן הוא החזן שהלחין המון יצירות,ולדעתי זו הסיבה שהוא אמר זאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 18:07 לינק ישיר 

געציל
לדעתי תעשה בחוכמה אם תחשוב שתי דקות לפני שאתה כותב את דברי ההבל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 23:07 לינק ישיר 

התכוונתי שהיו צריכים לעשות את זה מזמן, ולתת לחזנים לבטאות את עצמם, בהלחנת קטעים מישלהם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2010 08:45 לינק ישיר 

רק שלא נראה כעת אינפלציה של יצירות עצמאיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2010 08:59 לינק ישיר 

צודק שטרן שמעתי שקירשנבום הלחין יצירה חדשה אולי משהו יביא לנו אותה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2010 12:55 לינק ישיר 

היצירה של א. קרשנבוים נכתבה ועובדה על ידו לחזן ומקהלה!. אין ביכולתי להביא הקלטה כיון שהחזן מעולם לא ביצע אותה !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2010 13:14 לינק ישיר 

נו נו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2010 13:27 לינק ישיר 

מתי נשמע את יצירתו של אברימי? ועל איזה קטע זה? האמת שקירשינבאום על אף שאין לו קול גדול ובשרי אבל יד לו חזנות בנשמה ולכן כיף להאזין לו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2010 14:57 לינק ישיר 

לדעתי הכוונה של חזן שטרן הי' - שהחזנים אין להם סטייל מיוחד, למשל חזן אוישר גם לא הלחין, אבל הוא עשה "אוישר" ולא רוזנבלאט

אבל גם לזה צריכים ללמוד הרבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2010 16:04 לינק ישיר 

"אוישר" כן הלחין! אבל לא הרבה!

שמיעת קטעי חזנות בביצוע חזני העבר = חוויה מיוחדת במינה!!! (כי על טעם וריח אין מה להתווכח!!!)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2010 16:34 לינק ישיר 

טנור

כוונתי ליצירות רחם נא או הנני מרוזנבלאט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2010 11:57 לינק ישיר 

מצטרף לדברי ידידי מביןאמת, ונציין חזנים נוספים שלא היו יוצרים למשל מרדכי הרשמן הוא לא היה יוצר וכל היצירות שהוא שר הולחנו בעבורו על ידי חזנים אחרים, אך עכ"ז הוא הצליח ליצור לעצמו סגנון ביצוע עצמאי, ניקח למשל את היצירה ברכת ההלל שהוא שר - פרי יצירתו של דוד משה שטיינברג הרי שהמאזין לה ימצא שדרך הביצוע שונה בתכלית מהביצוע של דוד משה שטיינברג עצמו.
חזן נוסף שלא היה יוצר הוא גרשון סירוטה שגם שר רפרטואר של מלחינים אחרים דוגמת רוזובסקי קשטן (וינטראוב) ועוד, ולמרות זאת היה לו סגנון משל עצמו. כהנה וכהנה חזנים רבים מדור "תור הזהב" של החזנות שלא היו יוצרים ועכ"ז פיתחו לעצמם סגנון.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > החזן משה שטרן בקריאה נרגשת לחזנים הצעירים אתמול בקונצרט בתחכמוני
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext