בית פורומים עצור כאן חושבים

הרמב"ם ניצח את איינשטיין ושיפנוזה, כך קובע ד"ר מאיר בוזגלו,

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/11/2010 20:23 לינק ישיר 

"ואם על אפריקה נגזרה בצורת תמידית, בגלל הפרה של האיזון האקולוגי ושם כבר לא ירד גשם- אז זאת אומרת שאין השגחה כללית ?"

הרמב"ם, מן הסתם לא היה מבין את השאלה שלך ["איזון אקולוגי? מה זה בכלל?"], אבל אנסה לענות במקומו, מתוך איך שאני מבין אותו:

הוא, ובני דורו, ראו את המאורעות החוזרים על עצמם - יום/לילה, קיץ/חורף, מחזור החיים וכו' - כחוליות בשרשרת שאיננה ניתנת לניתוק - כלומר, כמחזורים בלתי ניתנים לשינוי לעולם.

לכן, האופציה שאת העלית - ושהיום אנו יודעים שהיא אופציה אפשרית בהחלט - הייתה נראית לו כהפרה של חוקי הטבע - לנס ממש.

אולי הוא היה אומר שמצב כזה, כמו שאת העלית, אפשרי רק בהשגחה פרטית [כעונש ליושבי אפריקה?],  ואולי הוא היה אומר שמצב כזה איננו אפשרי כלל. [אני נוטה לאפשרות השנייה].

המצב שאת מדברת עליו, היה נראה לו שקול לאפשרות של פגיעה של מטאור בכדור הארץ - שהיום אנו יודעים שדברים כאלה אכן קורים - וקרו בעבר. אבל עבור הרמב"ם, אפשרות כזו היא בגדר הפרה של חוקי הטבע. כך, אגב, הוא מפרש את המושג "גהנום" אצל חז"ל [ואני לא יודע עד כמה ברצינות] - כמעין פגיעה של מטאור בכדור הארץ.

"לא ענית לי אם לדעתך ה' צריך למנוע את נפילת הלבנה בכדי שהסיטואציה תיכנס בגדר השגחה ?"

אילו כל פעם שמישהו היה עובר במקום מסויים הייתה נוחתת עליו לבנה או אם כל פעם בחצות היום הייתה נופלת במקום זה לבנה וכדומה - הרי שהרמב"ם היה, כנראה, מחשיב זאת לחוק טבע - כלומר, לפועל יוצא של ההשגחה הכללית.

רדף

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 20:29 לינק ישיר 

את הרמב"ם אתה לא יודע, אתה סתם מעלה סברות כרס שאינן נוגעות לשאלתי, שאלתי אותך שאלה פשוטה, לדעתך, אם נגזרה בצורת תמידית על אפריקה אז זאת אומרת שהשגחה הכללית חלפה מן העולם ? כלומר שאין השגחה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 20:34 לינק ישיר 

לדעתי על ההשגחה או לדעתי על דעת הרמב"ם בענין?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 20:39 לינק ישיר 

אני שאלתי  האם לדעתך ה' צריך למנוע את נפילת הלבנה בכדי שהסיטואציה תיכנס בגדר השגחה ?"

מה שאלתי ומה אתה משיב לי ?

"אילו כל פעם שמישהו היה עובר במקום מסויים הייתה נוחתת עליו לבנה או אם כל פעם בחצות היום הייתה נופלת במקום זה לבנה וכדומה - הרי שהרמב"ם היה, כנראה, מחשיב זאת לחוק טבע - כלומר, לפועל יוצא של ההשגחה הכללית"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 20:41 לינק ישיר 

לדעתך, רק לדעתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 20:42 לינק ישיר 

riv כתב:
אני שאלתי  האם לדעתך ה' צריך למנוע את נפילת הלבנה בכדי שהסיטואציה תיכנס בגדר השגחה ?"

מה שאלתי ומה אתה משיב לי ?

"אילו כל פעם שמישהו היה עובר במקום מסויים הייתה נוחתת עליו לבנה או אם כל פעם בחצות היום הייתה נופלת במקום זה לבנה וכדומה - הרי שהרמב"ם היה, כנראה, מחשיב זאת לחוק טבע - כלומר, לפועל יוצא של ההשגחה הכללית"

השבתי על מה ששאלת. שאלת באילו תנאים הסיטואציה של נפילת לבנה על ראש של מישהו תיחשב לפועל יוצא של השגחה כללית על פי הרמב"ם - ואני תיארתי לך את התנאים הללו - ע"פ הקריטריון שהרמב"ם עצמו נתן: מחזוריות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 20:46 לינק ישיר 

riv כתב:

לדעתך, רק לדעתך.

רגע - שאני אבין, לדעתך, עד כה, דיברנו על ההשגחה או על דעת הרמב"ם בנוגע להשגחה?

כי לי היה ברור שאנו מדברים על דעת הרמב"ם ועליה בלבד - שהיא לגמרי לא כדעתי.  וחשבתי שהשקפתי התיאולוגית כלל לא רלוונטית לדיון.

אבל, מכיוון ששאלת: אני נוטה לחשוב שאם יש השגחה, היא מתפרשת על פני כל פרט ופרט ביקום - החל מעצם קיומו של הייקום וכלה במסלול תעופתו של פוטון המשתחרר מתוך להבת הנר. 

רדף

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 20:55 לינק ישיר 

דברנו בדעת הרמב"ם ואתה כתבת מה אתה מבין ממנו לדעתך הלוא כן? 

כך כתבת :

" מאורעות שאינם נמצאים תחת השגחה כלל. כגון:
אם יירד או לא יירד מחר גשם, אם תיפול למישהו לבנה על הראש כשהוא הולך ברחוב, אם עכבר מסויים ייטרף על ידי חתול, וכן הלאה --
בניגוד לחוקים כלליים שכן נמצאים תחת השגחה. כגון:
שגשמים יורדים בחורף, שחתולים טורפים עכברים וכן הלאה ]

כעת אני שואלת על מה שלדעתך אינם נמצאים תחת השגחה - האם ה' צריך למנוע את נפילת הלבנה כדי שהסיטואציה תיכנס תחת גדר של השגחה ?

ועוד שאלה על מה שכן נמצאים תחת השגחה, הגשמים שאמורים לרדת באפריקה - האם בעקבות הבצורת התמידית שנגזרה עליה - בטלה ומבוטלת ההשגחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 21:02 לינק ישיר 

riv כתב:

דברנו בדעת הרמב"ם ואתה כתבת מה אתה מבין ממנו לדעתך הלוא כן? 

כך כתבת :

" מאורעות שאינם נמצאים תחת השגחה כלל. כגון:
אם יירד או לא יירד מחר גשם, אם תיפול למישהו לבנה על הראש כשהוא הולך ברחוב, אם עכבר מסויים ייטרף על ידי חתול, וכן הלאה --
בניגוד לחוקים כלליים שכן נמצאים תחת השגחה. כגון:
שגשמים יורדים בחורף, שחתולים טורפים עכברים וכן הלאה ]

כעת אני שואלת על מה שלדעתך אינם נמצאים תחת השגחה - האם ה' צריך למנוע את נפילת הלבנה כדי שהסיטואציה תיכנס תחת גדר של השגחה ?

ועוד שאלה על מה שכן נמצאים תחת השגחה, הגשמים שאמורים לרדת באפריקה - האם בעקבות הבצורת התמידית שנגזרה עליה - בטלה ומבוטלת ההשגחה

לדעתי - אין דבר שאיננו בהשגחה אלוקית.

ואילו הרמב"ם, אם הוא היה מתוודע אל מה שאנו יודעים היום - זה היה גורם לו לחשוב מחדש על כל ההשקפה שלו - ולא רק על פרט זה או אחר בתורתו [כגון: איזה סוג השגחה חל על מה].... ואינני יודע איזו דעה הוא היה מגבש בסוף תהליך הרוויזיה.

לגבי נפילת האבן לדעתו של הרמב"ם עניתי פעמיים ושלוש. ראי לעיל. 

לדעתי - כל נפילת אבן היא בהשגחה אלוקית. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 21:05 לינק ישיר 

"דברנו בדעת הרמב"ם ואתה כתבת מה אתה מבין ממנו לדעתך הלוא כן? "

כשאני כותב אודות דעת הרמב"ם לגבי ההשגחה - כמובן שמה שאני אגיד בדעתו של הרמב"ם יהיה זה כפי שדעתו-של-הרמב"ם-לגבי-ההשגחה היא לדעתי.

אבל אין לבלבל את דעתי לגבי דעתו של הרמב"ם בנוגע להשגחה לדעתי לגבי ההשגחה עצמה.

תוקן על ידי רדףהשיג ב- 18/11/2010 21:09:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 21:09 לינק ישיר 

התייאשתי - לא סתם כתבתי לך כשציינתי לפרק ח' משמונה פרקים "במקום להסתבך ולהתנצח"

מרב בירבורים אתה לא מבין מה שאתה כותב...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 21:16 לינק ישיר 

נו טוב - אם עברנו לפסים אישיים - אז אני פורש. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 21:20 לינק ישיר 

שום פסים אישיים - אתה לא השבתי על שאלותי אלא הולך סחור סחור ומתנצח, זאת האמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 21:23 לינק ישיר 

טוב - בואי נראה איך חברי הפורום רואים את הדיון הזה "מהצד". [מישהו עוקב אחר הדיון הזה בכלל?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 21:31 לינק ישיר 

רדף: ועוד איך

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הרמב"ם ניצח את איינשטיין ושיפנוזה, כך קובע ד"ר מאיר בוזגלו,
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.