|
|
| נשלח ב-16/11/2010 22:34 |
|
| |
אליעזר בשבילך
|
| נשלח ב-16/11/2010 22:41 |
|
| |
חברים,
אימתם של מנהלי משנה עליי, ועוד מעט קט יבוא מי מהם וידרוש בצדק להחזיר את הדיון למסלולו המקורי. אנא חברים, האם הדברים שמצאתי כתוב נראה לכם? שמא מישהו רוצה להמשיך את הדיון בדבר טיבו של הבבלי?
האמת היא ששקלתי להציע לאשכול הנוכחי כותרת מעין זו: 'התלמוד הבבלי כאשכול עצכח"י טיפוסי, וראו עתה כמה ניסוח זה מוצדק. אבל לא רציתי לסטות ממה שמצאתי כתוב.
ירוחם,
השאלה הבאה מופנית אליך:
האם ייתכן שלתוך הבבלי חדרו דברי הלצה בדרך צחות על פי דרכו של דרויאנוב של הימים ההם. ולעתים חכמי התלמוד לא חשו בכך והמשיכו בפלפולם, כאילו נאמרו הדברים מסיני?
תוקן על ידי אליעזרט ב- 16/11/2010 22:46:15
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2010 22:43 |
|
| |
אליעזר תירגע תירגע- וכי למה נקרא שמו בבל- מכיון ששם בלל. ערבב- אז זה יכול להיות מבולבל.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2010 22:52 |
|
| |
בשלוש סידעס אמר הרבי- ימח שמם של בעלי הדקדוק- לזכר הם אומרים- זה ולנקבה זאת- בתורה הקדושה כתוב בזאת יבא אהרון אל הקודש- סלקא דעתך אמינא- שאם נקבה בא אהרון אל הקודש?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2010 22:53 |
|
| |
סוס נראה שמקלדתך מנפיקה תוארים לבד אולי תספק את הפיתוח הזה לבנו של מיכי הוא כתב משהו על תוכנה שתזהה מהשאלה והתשובה מיהו הרב העונה אבל ניבולי פה כנראה שבנו אינו מחפש ולעצם השאלה השואלות הניחו שאלוקים מקבל רק גברים ולכן שאלו אם מספיק שהניסוח יהא כזה
|
| נשלח ב-16/11/2010 23:05 |
|
| |
חברים, ותורת הבבלי מה תהא עליה. מי רוצה להחזיר את הדיון למסלולו?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2010 23:14 |
|
| |
לפי הידוע..שאלוקים ברא את הנשים יפות כדי שבעליהן יאהבו אותן, ותמימות כדי שהן תאהבנה את בעליהן... לא ברור מי צריך לברך מה..
(להסיר לעז. ההלצה הזו פמניסטית בדיוק באותה מידה שהיא שובניסטית)
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2010 23:23 |
|
| |
אליעזר בענין שאלתך האם ייתכן שלתוך הבבלי חדרו דברי הלצה בדרך צחות על פי דרכו של דרויאנוב של הימים ההם. ולעתים חכמי התלמוד לא חשו בכך והמשיכו בפלפולם, כאילו נאמרו הדברים מסיני?
התשובה היא כן בפורום הזה היה אשכול שעסק בבדיחות של הגמרא- ובה התחיבתי להביא כל יום בדיחה אחרת מהגמרא- עשיתי זאת נדמה לי שבועיים- אבל לא רציתי להיות הסולו- אף אחד לא הצטרף- הפסקתי ולא מכיון שהבדיחות נגמרו לי.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2010 23:25 |
|
| |
ירוחם,
האם אתה זוכר את שם האשכול. אני ממהר ורץ לקרוא בו.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2010 23:30 |
|
| |
אני לא זוכר- אבל אולי מישהו ? פעם היה לנו לינקזעצער- איפה איפה הם הימים ההם?
מתקרב השלאף שטונדה שלי- אעשה שאלת חלום- אולי המלאך הממונה על החלומות יבא לעזרתנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2010 23:35 |
|
| |
אליעזרט.
מן הסתם קראת את החומר כאן [עמוד 281] - (לא הצלחתי ללנקק בשלמות).
תוקן על ידי ניקבליראש ב- 16/11/2010 23:39:17
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2010 23:40 |
|
| |
ניק עם ראש.
כל הכבוד!
אני מסיר בפניך את הכובע!
ברוך תהיה!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2010 23:56 |
|
| |
אליעזר, אני בינתיים היחיד שהתייחס לדבריך, וטענתי שיש הבדל בין התלמוד לבין הגמרא+רש"י+מהרש"א המעורבבים, כי התלמוד בסופו של דבר נערך בידי אדם אחד. ולגבי שאלתך אם יש בתלמוד הלצות (כדעת רנ"ק), המאירי סובר כמותך, שכתב על מאמר חכמים "כל מה שבעל הבית אומר לך עשה חוץ מצא", "הוספת הבל של ליצנים היא".
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2010 23:59 |
|
| |
תודה לך ארתח. אכן אתה היחיד עד כה שהתייחסת לגוף הדברים. נמשיך מחר.
לילה טוב
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2010 00:01 |
|
| |
לסוס:
"¿"
1) ניהיית ספרדי?
2) איך הצלחת להוציא סימן כזה מהמקלדת?
"בדיחתך, "רדף השיג", אכן טובה"
זו לא בדיחה - בהתחלה חשבתי שמדובר בעלילה - אבל יודעי דבר יידעו אותי שזה באמת היה כך.
"שהיה מתייחס גם למילים שמבחינה דיקדוקית מצריכות לשון נקבה, בלשון זכר (סדר את המיטה הזה)..."
זו תופעה ידועה. בקונטרסים של ברסלב תמצא המון דברים כאלו. נראה לי שיש אפילו נימוק קבלי כלשהו לזה [שהליליות לא תבואנה לטרוף אותך בלילה או משהו כזה].
אפילו ישראלים דוברי עברית - שעה שנעשים לננ"חים מאמצים לעצמם את העילגות המלומדת הזאת, יחד עם ה"תמימות" המלומדת, וה"פשטות" המלומדת [שאצל ר' ישראל אודסר כל התכונות הללו חמודות - עד מהפנטות ממש - אבל אצלם הן פשוט מגוחכות - כי הן מלומדות כל כך].
"40 יום קודם יצירת הוולד, נקבע מיהו החתן ומיהו הכלה" כתוב באיזה קונטרס.
ציטוטים מר' ישראל אודסר:
"כל העולם לא יודעים. מרגישים איזה מה זה זה אבל מה זה מה שזה זה יחדש כל העולם" נראה לי אפשר להכניס את זה לוויקיציטוט
אה, וכמובן שכחתי את השיעור המופלא שלו במתימטיקה: "נ" זה אות אחת "נח" זה שתי אותיות "נחמ" זה שלוש אותיות "נחמן זה ארבע אותיות" ומהספר שלו: "בזכות ר' נחמן נוכל להבין את כל הגמרא הזה"
ועוד על יכולותיו המופלאות בתור מוזיקאי: "זה ניגען של ראויש השונה, אני לקחתי את זה על ננח"
לירוחם:
"בשלוש סידעס אמר הרבי- ימח שמם של בעלי הדקדוק- לזכר הם אומרים- זה ולנקבה זאת- בתורה הקדושה כתוב בזאת יבא אהרון אל הקודש- סלקא דעתך אמינא- שאם נקבה בא אהרון אל הקודש?"
צ"ל "בנקבה" ולא "עם נקבה" ואכמ"ל, ודוק, וז"ק, וצ"ע...
רדף
|
|
|