לא קשור כ"כ לפורום מיאמי. אבל בגלל שזה כ"כ מדהים ומרגש הייתי חייב לשתף ביצוע של איזה מקהלת ילדים לשיר של ישי ריבו הלב שלי. בהנחיה של רועי ידיד. הילד השלישי משמאל ממש ריגש אותי. קאבר לשיר הלב שלי ישי ריבו
נא להתפלל עבור שמעון שמחה בן פנינה יהודית לרפואה שלמה בתוך שאר חולי ישראל.
נשלח ב-15/5/2019 04:06
נבירה בפורום הישן הזכירה לי נשכחות:
בשנת תשס''ז ירחמיאל ביגון יצא לסבב הופעות בכל העולם לרגל 30 שנה למקהלה. גולת הכותרת היתה אמורה להיות הופעה באיצטדיון טדי יחד עם מרדכי בן דוד. אלא שאז נכנסו לתמונה כל מיני עסקנים קיצוניים שהצליחו לגייס את גדולי הרבנים נגד המופע המתוכנן, וכל זה שבוע בלבד לפני מועד ההופעה! הפרט הכי הזוי זה שהמופע היה אמור להתקיים בהפדה מלאה, וכל הטענה לאיסור היתה שזה חוקות הגויים... מרדכי בן דוד שפחד מחרם הודיע על ביטול השתתפותו (איזה לא נעים מול הקולגה הותיק ירחמיאל, אבל מבין אותו). ירחמיל לעומת זאת שהשקיע הון רב במופע ובהבאת הילדים לארץ - לא היה מוכן לוותר. בסוף ההופעה התקיימה ואת מבד החליף חיים ישראל.
הייתי אז בן 10 ואני זוכר שדודה שלי הלכה להופעה הזאת... וכל הכותרות בעיתונים דיברו על הנושא... וכמו תמיד האשימו את החבדניקים...
איזה מזל שעברנו את התקופה החשוכה הזאת שהמוזיקה החסידית היתה בשבי אצל כמה עסקנים קטנים! (ישי לפידות טען למנחם טוקר בחסידישקייט אונליין שהסיבה היא שהיום יש תקצוב ממשלתי לאירועי תרבות למגזר החרדי, וממילא אין לעסקנים דרכים לאיים. הקרדיט לאריה דרעי)
ואני מבין למה ירחמיאל לא ממהר להופיע בארץ... זו בהחלט חתיכת טראומה. ועוד הטילים בצוק איתן...
יום נעים ובשורות טובות!
נשלח ב-15/5/2019 04:07
לא זכרתי את המקרה עד שקראתי, וזה עורר את זכרוני
נשלח ב-16/5/2019 01:25
אפרים1 כתב:
נבירה בפורום הישן הזכירה לי נשכחות:
בשנת תשס''ז ירחמיאל ביגון יצא לסבב הופעות בכל העולם לרגל 30 שנה למקהלה. גולת הכותרת היתה אמורה להיות הופעה באיצטדיון טדי יחד עם מרדכי בן דוד. אלא שאז נכנסו לתמונה כל מיני עסקנים קיצוניים שהצליחו לגייס את גדולי הרבנים נגד המופע המתוכנן, וכל זה שבוע בלבד לפני מועד ההופעה! הפרט הכי הזוי זה שהמופע היה אמור להתקיים בהפדה מלאה, וכל הטענה לאיסור היתה שזה חוקות הגויים... מרדכי בן דוד שפחד מחרם הודיע על ביטול השתתפותו (איזה לא נעים מול הקולגה הותיק ירחמיאל, אבל מבין אותו). ירחמיל לעומת זאת שהשקיע הון רב במופע ובהבאת הילדים לארץ - לא היה מוכן לוותר. בסוף ההופעה התקיימה ואת מבד החליף חיים ישראל.
הייתי אז בן 10 ואני זוכר שדודה שלי הלכה להופעה הזאת... וכל הכותרות בעיתונים דיברו על הנושא... וכמו תמיד האשימו את החבדניקים...
איזה מזל שעברנו את התקופה החשוכה הזאת שהמוזיקה החסידית היתה בשבי אצל כמה עסקנים קטנים! (ישי לפידות טען למנחם טוקר בחסידישקייט אונליין שהסיבה היא שהיום יש תקצוב ממשלתי לאירועי תרבות למגזר החרדי, וממילא אין לעסקנים דרכים לאיים. הקרדיט לאריה דרעי)
ואני מבין למה ירחמיאל לא ממהר להופיע בארץ... זו בהחלט חתיכת טראומה. ועוד הטילים בצוק איתן...
יום נעים ובשורות טובות!
וואו לא ידעתי את זה. אבל את התקופה של המלחמה בהופעות אני זוכר בהחלט. חושב שהיו כמה שגרמו לשינוי בעניין וזה מבורך. בלי קשר מה שגרם לשינוי זה גם הדור והטכנולוגיה וממילא הפתיחות של החרדים שבחלקה היא לאו דווקא שלילית יש בזה גם דברים טובים אני מדבר יותר על היציבות ובריאות הנפש לא חלילה על דברים אסורים וממילא העסקנים מבינים שזה לא משהו שיש להם בכלל לפתוח פה. צריך לתת לאנשים מענה במקום שיחפשו את זה במקומות אחרים. ואם כבר פתחנו את זה אז אני חושב שעדיין חסר הרבה מאוד אירועי מוזיקה ותרבות בציבור החרדי וצריך לספק יותר. תודה על מה שכתבת.