יצא לי לסעוד בליל שבת יחד עם קבוצה מחברי 'הקיבוץ הדתי', לא זוכר את שם הקיבוצים אליהם הם משתייכים, אבל מדובר ביהודים מאוד 'ליברליים'
הם לא שרים את כל הזמירות, רק את 'מנוחה ושמחה' ובמנגינה הנוסטלגית של פרחי מיאמי!
ממש התלהבתי לשמוע עד היכן הגיעה התפוצה של השירים
נשלח ב-26/6/2019 18:59
תמרור25 כתב:
איפה אתן?
זה לא שאני רוצה לדבר עם עצמי. פשוט פתאום שמעתי משהו ושמתי לב למה שאני רוצה לשתף אתכם עכשיו:
שמעתי את השיר 'ענבי הגפן' של הבוגרים אחרי תקופה ממש ארוכה שלא הספקתי לשמוע ולהנות.
ושמתי לב למשהו מדהים: המנגינה שלו דומה בדיוק אבל בדיוק! ל... נחשו מה :)
סליחה!
היתי עמוסה עמוסה.
המנגינה מתחילה בדיוק כמו השיר 'נפשי' של מוטי שטינמץ וישי ריבו...
אבל בדיוק!
מענין אותי שתשמעו ותאמרו לי מה נראה לכם.
לי זה ממש נשמע קופי, עד שהתבלבלתי לרגע ולא הבנתי מה קשור נפשי אם הדלקתי את ענבי...
נשלח ב-26/6/2019 19:02
Alexgator1 כתב:
ברוך דיין האמת: הרבנית מרים בארון ע״ה, אשת הרב הגאון אריה ליב בארון זצ״ל ואמו של שושנה ביגן נפטר. הלויה היה היום בירושלים. הרב בארון למד אצל הרב אלחנן וואסורמאן בבראנוביטץ והיה ראש ישיבה בישיבה גדולה במאנטריאל קנדה.
אוי! ברוך דין אמת!
עצוב
נשלח ב-27/6/2019 15:58
תמרור25 כתב:
איפה אתן?
זה לא שאני רוצה לדבר עם עצמי. פשוט פתאום שמעתי משהו ושמתי לב למה שאני רוצה לשתף אתכם עכשיו:
שמעתי את השיר 'ענבי הגפן' של הבוגרים אחרי תקופה ממש ארוכה שלא הספקתי לשמוע ולהנות.
ושמתי לב למשהו מדהים: המנגינה שלו דומה בדיוק אבל בדיוק! ל... נחשו מה :)
סליחה!
היתי עמוסה עמוסה.
אבל בדיוק!
לי זה ממש נשמע קופי, עד שהתבלבלתי לרגע ולא הבנתי מה קשור נפשי אם הדלקתי את ענבי...
אני צריך קצת יותר השראה בשביל לקשר בין השירים...
אבל אם כבר שירים דומים: באלבום הכפול של מב''ד, יש שיר שנקרא 'הנה קל ישועתי' ההקדמה שלו פשוט קופי קטע מ'שירו לו'. או יותר נכון הפוך, כי שירו לו יצא 4 שנים אחרי...
סליחה!
היתי עמוסה עמוסה.
אבל בדיוק!
מדויק יותר לומר ש'נפשי' מתחיל כמו 'ענבי הגפן'. 'ענבי הגפן' יצא בתשע"ה ונפשי יצא בתשע"ח.
נפשי הוא לא מהשירים האהובים עלי, ולכן אני לא יכולה להביע דעה על הדמיון בין השירים.
נשלח ב-3/7/2019 16:32
אפרים1 כתב:
אין לי את החוברת בהישג יד, אז אולי יש למישהו מושג מי המעבד של השיר 'ברך עלינו' מתוך האלבום יבוא?
איצי בולד.
נשלח ב-12/7/2019 05:46
שיר חדש של דוד פרלמן בערוץ שלו. ממש הולך ומשתבח. בנתיים הכוכבים הרציניים שיצאו ממיאמי חוץ משוואקי שלא ברור לי כמה זמן היה באמת במקהלה ממה שאני יודע לפחות בראש ובראשונה ללא ספק מרדכי שפירו שפשוט מפציץ עם אלבומים ולהיטים מוצלחים עם חותמת משלו אנרגטי ועושה פשוט טוב על הלב לראות ולשמוע אותו. כוכב. והקליפ האחרון שלו מדהים ממש. אח"כ ארי גולדוואג שגם הביא שירים יפים מאוד. ואח"כ דוד פרלמן שהוא בתחילת הדרך אבל בהחלט רואים שזה הולך ונהיה יותר ויותר מבושל.