בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

דיון על הדיסקים החדשים - התעוררות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/3/2011 14:51 לינק ישיר 

בדקתי עכשיו,ובהרבה שירים עושים הרמוניות:בנימין ועקיבא ומשה יעקב בראון. למעט את השירים:יבא-ששם משה יעקב לא עושה והאברמוביצים כן,ברך עלינו-עזריאל טיטלבום עושה שם ויעקב משה לא וכמובן האברמוביצים.גלה-רק אברמוביץ.ובסה״כ שלושתם עושים הרמוניות בשירים הבאים:איום ונורא,מעם ה׳,מהרה,זמן שמחתינו.סליחה על הבלבול אבל אני מקווה שזה מובן...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2011 11:54 לינק ישיר 

אנשים, ירחמיאל מתעלל בנו. מתעלל!
למה לשחרר לנו רק שיר אחד מתוך הופעת 97' ? למה?
ההשערה שלי היא שהוא מתכוון למרוח את חלקיקי ההופעה הזאת על פני כמה אלבומי אוסף כאלו כדי לקדם מכירות.
נו, בסדר! אנחנו מוכנים לקנות את ההופעה ההיא מפוזרת על פני כמה DVDים. אבל תוציא אותם! מתי ייצא "שיר השמחה" (שבוצע בהופעה ההיא)? לקראת חגיגות המאה למיאמי?!

טוב, ואחרי הקיטורים, להלן התרשמותי מהDVD של Light up the Nights :

הקטע עם מב"ד לא שווה הרבה... לא רואים כמעט כלום. (זה לא היה כ"כ מזמן - ב88' בסך הכל! יש לי הסרטות מ90', וזה נראה הרבה יותר טוב וברור מהדבר הזה.)

במחרוזת קרליבך נחשף סולו של רוברט לווי!! רק מההתרגשות על הקטע הזה כמעט החזרתי לאחור את כל מחרוזת קרליבך. (בסוף התעשתתי והחזרתי רק את הסולו. כשאני קונה מיאמי אני לא מתכוונת לשמוע קטעי חזנות.)

לכה דודי עם להקת מיאמי - לא הרגשתי שחזרנו לאחור בזמן יותר מדי... אחרי הכל, יאיר פרש רק עכשיו. בכל אופן, היה חמוד לראות את זה.

ושיא הDVD - כמובן, Light up the Night !! שעל זה התלוננתי בתחילת ההודעה הזאת. איי, זה היה חזק, באמת חזק!
את דניאל גובר ראיתי כאן לראשונה. הופעת במה מ-עו-לה, פשוט כך. אמנם בביצועים קוליים הוא טוב יותר כשהוא שר רגוע באולפן, אבל עדיין מרשים מאוד, במחלקת הקולות הנמוכים. (מחלקה אהודה עליי דווקא. היום הוא בטח בס, מקסימום בריטון. ולמה אני מעדיפה בס על פני טנור? כי מהבסים אף אחד לא מצפה להיקרע כלפי מעלה כי באמת אין בזה טעם - כל בריטון ממוצע יכול להגיע לתוצאות האלה בלי הרבה מאמץ. אבל טנור בד"כ ינסה לשיר חצי אוקטבה מעל המקסימום שלו, ועל התוצאות עדיף לא לחשוב...)
---
שיבדלח"א דניאל, גם את זייבל פרלמן ראינו כאן לראשונה. כל כך מתוק ומקסים הוא היה. איזה עצוב.
---
את מי ראינו קטן-קטן? ג'ונתן סטרן! ואריק כמובן...
---
ושני חברי החבר'ה לעתיד - מרדכי אשכנזי (שכיום כבר יצא מהחבר'ה כדי לפצוח בקריירה עצמאית) וחיים שכחתי-איך-קוראים-לו עומדים שם בצד ולא יודעים שהם הולכים להתפרסם...
---
כנ"ל מנחם קליין! :-) (או שהוא כן ידע...?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2011 01:44 לינק ישיר 

אידי, מזל טוב על קנית הדיסק - אז את טוענת שכדאי לקנו אותו אם כרגע יש לי רק את הדוגמית?
איך את יודעת מי הסולנים אם יש כאלו שרואים פעם ראשונה - כתוב את השמות על העטיפה?
ואולי עכשיו תוכלי לענות לי על מה ששאלתי מזמן פה באשכול השאלות: מי זה הסולן ששר הראשון ב:light up the night?
(זאת אומרת הראשון מהדוגמא של הדיסק...) ודרך אגב, רואים גם את זיבל ע"ה בדוגמא לדיסק, או רק בדיסק השלם עצמו?

תוקן על ידי CHEDVA ב- 03/04/2011 01:48:01

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/4/2011 14:57 לינק ישיר 

אין לי מושג מה יש בדוגמית - בזמנו לא הצלחתי לראות אותה...
איך אני יודעת מי הסולנים? זיהיתי את הקולות שלהם מהאלבום לשמיעה, אבל באמת יש שם אחד שלא זיהיתי עדיין. צריך לעבוד על העניין...
ו-תארי לי איך נראה הסולן שלך, כי כאמור אני לא יודעת מי שר ראשון בדוגמית... אבל הגיוני שזה יהיה דניאל (גובר), כי הוא היה הסולן העיקרי והכמעט יחיד שם.
וכמובן שאני לא יכולה שלא להמליץ... למרות שמה שאותי עניין שם זה אך ורק השיר הבודד הזה של light up . אבל השיר הבודד הזה שווה לדעתי את כל הדיסק. (גם המיאמי באנד היה נחמד, לא אומרת שלא... אבל זה לא חידש הרבה מבחינת הנפשות הפועלות. עוול נעשה לדניאל גובר שהוא נשכח מלב עד עכשיו... יש לו פוטנציאל של אחד מגדולי הסולנים! אולי אחרי שירחמיאל ישחרר עוד כמה קטעים מ97' הוא ייכנס לזיכרון הקולקטיבי...) (נראה לכם שיש סיכוי שירחמיאל באמת ישחרר עוד קטעים מאז...?!)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2011 01:19 לינק ישיר 

אני איתך לגבי הסולו של רוברט לוואי ב-אנא בכוח! מקסים, פשוט מקסים!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/3/2013 22:06 לינק ישיר 
רגע לפני ספירת העומר - ביקורת על האלבום

המתרגם תבוא עליו ברכה...
מתוך האתר הזה: http://jewishmusicreport.com/2010/12/01/miami-solo-album-review/

Overall: There is a great selection of slow and meaningful songs on the album. The soloists all have good control over their strong voices. What's unique about the album is that the soloists are boys and the choir that joins some of the songs are made up of men. Usually it's the other way around. It's refreshing to hear it this way.

Yerachmiel Begun has been waiting 5 years to put this album out and while the songs may not be new and exciting, the album itself has new arrangements for each song of a higher quality then that can be said of most of the previous arrangements for these songs. It was worth the wait and this album is a nice addition to the Miami collection.

1. Lo Yovo

A little whiny, but it's evident that the whine in his voice is from him trying to be as emotional as he can be when singing. The song is a little too long though for being so repetitive with its lyrics. Then again, the whine makes sense if he's trying to copy Avraham Fried's version of the song. However, Fried manages to cry and whine without taking away from his songs.

2. Al Tirah

Personally, I've always loved a different tune of Al Tirah (Kol Noar did a good job on on that one), yet this one is also very good. The singer's voice is very soft and sweet. I'm not sure if it's the song's arrangements or if it's the singer, but whatever it is, the song really reaches the listener's Neshama.

3. Anovim

A 50 second intro is usually too long for me, but didn't seem too long with this song because it really lead nicely into it. The soloist has such power and control. This song is a constant request at weddings and there is yet to be a version of it better than MBD's version on Yossi Green's ''The 8th Note''.

4. Mama Rochel

Sorry Shwekey, but someone has managed to out sing you on your own song. Absolutely incredible! the singer does a magnificent job keeping to the original song yet making it his own. He's very clear in pronouncing all his words; i always had a hard time making out many of the words when Shwekey sang. It's totally worth waiting till the end of the song to hear the singer at 6:46. He has such a range and this part captures his talent at his best.

5. Ani Maamim

Here's a deep, steady voice – totally made for an Abie song. There are so many different tunes for Ani Maamim, and this voice really fits this particular tune. At 1:06 it shows his range. He can sing all parts fo the song without his voice faltering. Another song that goes straight to the Neshama.

6. Vezakeini

He did a good job singing this Baruch Levine song, yet I think his voice was stretched a bit for it. Baruch Levine has a range that most people don't have the pleasure of having, and to try to match it proved costly here.

7. Bilvavi

This is the only song that starts with the choir. The singer makes a very smooth transition from it to singing solo. What power! Another Neshama tugger!

8. Torah Hakdasha

Arrangements are so good that you hear the lyrics even when there's no singer but just music playing. The singer really gets into the song and that comes out through how much power it seems he puts behind each individual word that he sings. At 2:48 the choir comes in. It's great timing, for it breaks up the song nicely. There's a good balance between the individual singer and the men's choir. This song was definitely one of MBD's most heartfelt songs.

9. Mi Haeish

I've always recognized  and admitted the power it takes to sing a song like this one with such emotion. However, this song has never tugged on my heartstrings, rather it has tugged at my brain, inducing a headache. Shaul Elson, the soloist did a fantastic job on this album with the other songs he sang. It is almost unfair that this song was given to him, tarnishing his perfect score. The song sounds choppy vocally (not technically) and seems to go on and on. The good news is, this is really the only song that didn't appeal to me on the album.

10. Vehi Sheamdah

Should we show up Shwekey again? Well at least we can try. It's like a mini Shwekey! You can tell he's trying to sing like Shwekey with the cry in his voice. 3:25 really shows the control he has over his voice. While you my have heard this song on every recent simcha album and at every wedding, it's always nice to have a recording of a child to add to the Vehi Sheamdah collection on iTunes.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2013 21:51 לינק ישיר 

אוקיי, אז תרגמתי את הכתבה שנטסון הביא ונהנתי מכל רגע ומכל שניה.

בהנאה גם לכם:

באופן כללי: יש מבחר גדול של שירים איטיים ומשמעותיים באלבום. לכל הסולנים יש שליטה טובה על הקולות החזקים שלהם. מה שמיוחד באלבום הוא שהסולנים הם בנים והמקהלה שמצטרפת בכמה מהשירים בנויה מגברים. בדרך כלל זה הפוך. זה מרענן לשמוע את זה ככה.

ירחמיאל ביגון כבר מחכה 5 שנים להוציא את האלבום הזה החוצה ואפילו שהשירים הם לא חדשים ומלהיבים, באלבום עצמו יש עיבודים חדשים לכל שיר באיכות גבוהה יותר ממה שניתן לומר על מרבית העיבודים הקודמים לשירים האלה . זה היה שווה את ההמתנה והאלבום הזה הוא תוספת נחמדה לאוסף מיאמי.

-

1.
לא יבוא

הסולן הוא בכיין קטן, אבל זה ברור שהיבבה בקולו היא מזה שהוא מנסה להיות רגשי כמהו שהוא יכול להיות כאשר הוא שר. השיר הוא קצת מדי ארוך בשביל לחזור על עצמו כל כך הרבה (מקווה שתרגמתי את זה נכון אבל הכוונה מובנת). אז שוב, היבבה הגיונית אם הוא מנסה להעתיק את גרסתו של אברהם פריד בשיר. עם זאת, פריד מצליח לבכות ולקטר בלי לקחת מעצמת השיר.

2. אל תירא

אישית, אני תמיד אהבתי מנגינה שונה של אל תירה (קול הנוער עשה עבודה טובה על זה), אך זה  גם טוב מאוד. קולו של הילד הוא מאוד רך ומתוק. אני לא בטוח אם זה העיבודים של השיר או אם זה הילד, אבל מה שזה לא, השיר באמת מגיע אל נשמתו של המאזין.

3. ענווים

הקדמה של 50 שניות הוא בדרך כלל ארוך מדי בשבילי, אבל לא נראה שיותר מדי זמן עם השיר הזה, כי זה באמת מוביל יפה לתוך השיר. לסולן יש כזה כוח ושליטה. השיר הזה הוא בקשה קבועה בחתונות ועדיין צריך להיות גרסה טובה יותר מגרסתו של מרדכי בן דוד בדיסק The 8th Note של יוסי גרין.

4.
מאמע רחל

מצטער שוואקי, אבל מישהו הצליח לשיר את השיר שלך יותר טוב ממך. בהחלט מדהים! הסולן עושה עבודה נהדרת להצמד לשיר המקורי אך בכל אופן משייך אותו אליו. הוא מאוד ברור בהגיית מילותיו; תמיד היה לי קושי רב לפענח כמה שיותר מילים כאשר שוואקי שר. זה לגמרי שווה לחכות עד סוף השיר כדי לשמוע את הסולן  בדקה 6:46. יש לו כזה טווח ודקה זו לוכדת את הכשרון שלו במיטבו.

5. אני מאמין

הנה קול עמוק ויציב - הפך לחלוטין את השיר לשיר אייבי. יש כל כך הרבה מנגינות שונות לאני מאמין, והקול הזה באמת מתאים למנגינה הזאת. בדקה 1:06 זה מראה את הטווח שלו. הוא יכול לשיר את כל חלקי השיר בלי שקולו יקרטע. עוד שיר שנכנס ישר לנשמה.

6.
וזכני

הוא עשה עבודה טובה כשהוא שר את השיר הזה של ברוך לוין, עדיין אני חושב שהקול שלו היה מתוח קצת בשביל זה. לברוך לוין יש טווח שלרוב האנשים אין, ולנסות להתאים לו הוכיח יקר כאן (הבנתי מה הכוונה אך אני לא יודעת איך לתרגם את זה - סליחה).

7.בלבבי

זה השיר היחיד שמתחיל במקהלה. הזמר עושה מעבר מאוד חלק ממנו לשירת סולו. איזה כוח! עוד שיר לנשמה.

8. תורה הקדושה

העיבודים הם כל כך טובים שאתה שומע את המילים גם כאשר אין זמר אלא רק מוסיקה. הסולן באמת נכנס לשיר וזה מתבטא דרך הכוח שנראה שהוא מכניס מאחורי כל מלה ומלה שהוא שר. בדקה 2:48 המקהלה נכנסת בעיתוי מוצלח וזה שובר את השיר יפה. יש איזון טוב בין הסולן ומקהלת הגברים. השיר הזה היה בהחלט אחד משיריו הכנים ביותר של מרדכי בן דוד.

9. מי האיש

תמיד הכרתי והודתי  בכח שנדרש כדי לשיר שיר כמו זה עם רגש. עם זאת, השיר הזה מעולם לא משך את לבי, במקום זה הוא משך במוח שלי, וגרם לכאב ראש. השאול אלסון, הסולן עשה עבודה פנטסטית באלבום הזה עם השירים האחרים שהוא שר. זה כמעט לא הוגן שהשיר הזה ניתן לו, מכתים את הציון המושלם שלו. השיר נשמע קטוע קולי (לא מבחינה טכנית), ונראה שיימשך עוד ועוד. החדשות הטובות הן, שזה באמת השיר היחיד שלא משך אותי באלבום.

10.
והיא שעמדה

האם עלינו להופיע את שוואקי שוב? טוב, לפחות אנחנו יכולים לנסות. זה כמו מי שוואקי! אתה יכול לראות שהוא מנסה לשיר כמו שוואקי ביללות שבקולו. דקה 3:25 באמת מראה את השליטה שיש לו על קולו. למרות ששמעת את השיר הזה בכל אלבום שמחות אחרון, זה תמיד נחמד שיש הקלטה של ​​ילד להוסיף לאוסף של והאי שעמדה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2013 22:51 לינק ישיר 

שכוייח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2013 11:06 לינק ישיר 

תודה :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2013 23:36 לינק ישיר 

יישר כח על התרגום

הצחיק אותי איך כתב על הבכיות והיללות...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > דיון על הדיסקים החדשים - התעוררות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.