|
|
| נשלח ב-11/5/2011 14:55 |
|
| |
רציתי לשאול האם מישהו מכיר אדם חסיד שעובד יחד אם ירחמיאל ואיך קוראים לו?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2011 14:26 |
|
| |
שאלה קטנה- שקצת [הרבה...],מציקה לי. באחד השכולות אני לא זוכרת איזה,היה דיון על כך שירחמיאל מכניס יידישקייט בילדים,יותר מבמקהלות אחרות. נכון,אמנם שהוא לא אחראי על מצבו הרוחני של כל ילד,אחרי הכל לכל אחד יש בחירה ותלוי גם מאיזה רקע הוא מגיע. אבל,שמתי לב שילדים רבים נכנסים למקהלה עם חן ומתיקות ונראים ממש ילדי חיידר,ולאחר כמה הופעות,משנים את המראה,מצמיחים בלורית,מקצצים פאות וכו' כדוג' שאול אלסון שנראה פשוט סוכריה במיאמי &דדי [רואים אותו באולפן עם כיפה שחורה]ולאחרונה הראו תמונה שלו והוא נראה מזרחיסט למהדרין.למרות שיש לציין שנותרה לו עדינות מסוימת. גם יאיר קניג השתנה לרעה. אני לוקחת את זה קשה.ילדים שזכו ממני לכ"כ הרבה יחס,ככה בועטים?... איפה הכרת הטוב?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2011 16:49 |
|
| |
מי את להיות שיפוטיים כל כך? את לא יודעת שום דבר על הנערים האלה בחייהם הפרטיים!
דרך אגב גם שאול ויאיר עומדים מעל רוב הבנים עם מדות טובות שלהם ורצינות שלהם ויכולות בלמידה. את זה אני יודעת בוודאות שאני יודעת שניהם יותר מתמונה או וידאו.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2011 18:21 |
|
| |
| לבבית30 כתב: |  | שאלה קטנה- שקצת [הרבה...],מציקה לי.
באחד השכולות אני לא זוכרת איזה,היה דיון על כך שירחמיאל מכניס יידישקייט בילדים,יותר מבמקהלות אחרות.
נכון,אמנם שהוא לא אחראי על מצבו הרוחני של כל ילד,אחרי הכל לכל אחד יש בחירה ותלוי גם מאיזה רקע הוא מגיע.
אבל,שמתי לב שילדים רבים נכנסים למקהלה עם חן ומתיקות ונראים ממש ילדי חיידר,ולאחר כמה הופעות,משנים את המראה,מצמיחים בלורית,מקצצים פאות וכו'
כדוג' שאול אלסון שנראה פשוט סוכריה במיאמי &דדי [רואים אותו באולפן עם כיפה שחורה]ולאחרונה הראו תמונה שלו והוא נראה מזרחיסט למהדרין.למרות שיש לציין שנותרה לו עדינות מסוימת.
גם יאיר קניג השתנה לרעה.
אני לוקחת את זה קשה.ילדים שזכו ממני לכ"כ הרבה יחס,ככה בועטים?...
איפה הכרת הטוב? |
|
אני מבינה שאת חרדית שגרה בארץ (גם אני), והבנתי שהענין הזה די מפריע לך.
ההבדל הוא שבאמריקה זה לא כמו כאן, פה בארץ יש הבדל משמעותי יותר בין ילד חרדי שלומד בחיידר לבין ילד "מזרחיסט למהדרין" - כמו שהגדרת את זה. העולמות שונים, המראה שונה, ואם פעם קורה שמישהו משתנה כך, זה באמת נקרא שהוא בועט בדרך שלו.
שם זה משהו אחר לגמרי, הכיפה או הבלורית לא קובעת מי אתה, ובוודאי שלא הסרט שיש או אין על הכיפה.
אצל חלק מהילדים הענין הוא שעם השנים הם מתבגרים ומשתפצים קצת. יאיר ויושי למשל נראים יותר יפה ממה שבהתחלה, אבל זה בטח לא שינוי לרעה, וכך גם שאול שגידל איזושהיא בלורית במהלך השנים (כנראה היא נראית לו יפה, למרות שכל אחד רואה שאז הוא היה באמת סוכריה)
מצד שני יש גם ההפך: מרדכי שפירו שבסולו שלו באולפן ב"כאיש אחד בלב אחד..." נראה ממש מזרחסטי, ובתמונה שצולמה אחרי חמש שנים בערך, רואים אותו עם כובע וחליפה - לפחות כמו בחור מפונוביז'... לא נראה לי שהוא פתאום נשרף, וגם לא המקהלה שינתה אותו, פשוט אצלם ההבדל הוא לא כ"כ חד.
וקחי את הדוגמא הכי טובה - משפחת האיילים - הילדים הולכים משום מה עם כיפות קטיפה שחורות ענקיות + סרט, ובעצם כל המשפחה הם פחות ממזרחיסטים רגילים, אלא רק קצת דתיים, ברמה די נמוכה..
בלי קשר למראה, אפשר לראות שירחמיאל כן מכניס בהם יידישקייט, כל הילדים שם מחונכים ויודעים שכל הכשרונות משמים, הם גם לומדים להבין את הפסוקים ורואים את זה בשירים. וכמובן שילד שנמצא בכזו מקהלה, זה הרבה יותר טוב מבחינה רוחנית מלהיות בחוגי ספורט וכד'.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2011 18:49 |
|
| |
לחדוה!
תודה שהקדשת מזמנך להגיב.התשובה מניחה את דעתי כמעט ב-100%ומנוסחת בצורה שקולה ויפה!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2011 00:02 |
|
| |
לבבית30 הכן כתוב "שכל ישראל ערבים זה לזה" אם זה באמת נוגע לך באמת והשאלה הזאת מאוד מציקה לך. אני חושב שמה שיכול להועיל זה רק תפילה,הרי אינך יכולה לעשות כלום אלו חייהם הפרטיים וכו' זה נשמע אולי קצת עצה מצחיקה אבל אם תחשבי ע"ז, אולי כבר לא זה יראה לך כך, פשוט לקחת פרק תהילים או לימוד מסוים שאת ממילא לומדת בכל יום וללמוד לזכותם לאלו שאת חושבת שצריך. (זה כמו שמתפללים על חולים שלפעמים אפילו לא מכירים...) ואל תקחי את זה כ"כ קשה, ותאמיני שמשיח ממש מגיע בכל רגע, ואז במילא "ומלאה הארץ דעה את ה'..."
(ושאולזון ברוך הבא! בשם כל חברי הפורום נא לא לכתוב כאלו הודעות יותר ואין מה להכביר במילים.)
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2011 01:43 |
|
| |
חן חן גם לך משיחמשיח,יש צדק וחיזוק בעצתך. ובענין מחיקת ההודעות,אני שמחה שיש צנזור,אבל,התרחש כאן משהו מוזר ההודעה ששלחת לאשכול האלבום החדש-סולנים ושירים,מופיעה כעדכון אחרון על שמי,בעוד שההודעה איננה שלי.אשמח לקבל תגובה על כך!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2011 01:57 |
|
| |
משיחמשיח, 'שאולזון' נחסם.
| לבבית30 כתב: |  |
ההודעה ששלחת לאשכול האלבום החדש-סולנים ושירים,מופיעה כעדכון אחרון על שמי,בעוד שההודעה איננה שלי.אשמח לקבל תגובה על כך!
|
|
לאחר מחיקת הודעה באשכול, נתוני העדכון האחרון משתבשים.
זו בעיה ידועה ומוכרת במערכת הפורומים של האתר.
זה יסתדר כשיכתבו שם הודעה נוספת.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2011 11:57 |
|
| |
| לבבית30 כתב: |  | לחדוה!
תודה שהקדשת מזמנך להגיב.התשובה מניחה את דעתי כמעט ב-100%ומנוסחת בצורה שקולה ויפה! |
|
למה לא במאה אחוז?! - את צריכה להבין שסגנון אמריקאי שונה מאד מהסגנון הישראלי. קרובי משפחה שלי שמתגוררים בחו"ל נחשבים כחרדים ממש, ומשתיכים לקהילה החרדית. ואין הרבה צורך לפרט כיצד הם נראים במראיהם החיצוני... שם בעל כיפה סרוגה לא נחשב מיזרחיסת במובן הישראלי. אלא אמריקאי אורטודכסי לכל דבר! (ודאי שקימים חרדים שחורים - לבנים אך אלו נחשבים לקהילות החזקות במיוחד, ונחשבות כאולטרא אורטודכסים.) וגם לדעתי מראהו של שאול לא ישתנה, זה פשוט ענין של גיל ואופנה לשנות מראה. ואין שום קשר לענין של נשירה ודאי לא למקהלה! השפירוס' לדוגמא היו גם כן בעלי כיפות סרוגות וססגוניות בעוד אביהם הולך עם מגבעת שחורה... רק להבנה שהסגנון והמראה כלל אינם אלו שקובעים בסגנון החוצניקי.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2011 12:17 |
|
| |
שפירו וחדוה, אתן כ"כ צודקות וזה מאד חבל. על זה נאמר שההרס של המדינות שנתנו שוויון יותר קשה מההרס של המדינות שהצרו לישראל. זה לא מדובר רק על בגדים אלא גם על מצוות ממש אין לי זמן לקרוא בעיון את כל ההודעות אבל רפרפתי עליהם וזה מה שמיד עלה לי להגיב.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2011 17:47 |
|
| |
בעקרון אפשר לומר שהנושא מוצה.[למי שיש הערות נוספות אשמח תמיד לשמוע סליחה,לקרוא...] הפנמתי את הנאמר לעיל,וכולי אושר לדעת ששאול נחשב לחרדי והוא בסדר גמור!לא חפשתי למצוא פסול. והפעם,ללא קשר לילדים שהזכרתי,תראו את אחת הכותרות הראשיות של בחדרי חרדים-על הפלאפונים,זה לא שהאמריקאים חסינים לנשירה,גם אצלהם מצויה התופעה הזו ונראה לי שאפי' יותר בחומרה כי הגבולות שלהם דקים מאד.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2011 11:40 |
|
| |
| משיחמשיח כתב: |  | לבבית30 הכן כתוב "שכל ישראל ערבים זה לזה" אם זה באמת נוגע לך באמת והשאלה הזאת מאוד מציקה לך. אני חושב שמה שיכול להועיל זה רק תפילה,הרי אינך יכולה לעשות כלום אלו חייהם הפרטיים וכו' זה נשמע אולי קצת עצה מצחיקה אבל אם תחשבי ע"ז, אולי כבר לא זה יראה לך כך, פשוט לקחת פרק תהילים או לימוד מסוים שאת ממילא לומדת בכל יום וללמוד לזכותם לאלו שאת חושבת שצריך. (זה כמו שמתפללים על חולים שלפעמים אפילו לא מכירים...) ואל תקחי את זה כ"כ קשה, ותאמיני שמשיח ממש מגיע בכל רגע, ואז במילא "ומלאה הארץ דעה את ה'..."
|
|
חזק. נכון. אמיתי.
שכוייח.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2011 22:29 |
|
| |
ושוב אני עם שאלה...[במקום לפנות לפינה חוזר בתשובה,כדי שלא כל העולם יזהה אותי..]
אז,פסנתר כנף,תשתדל בבקשה להשיב לי,גם אם זה לא לכתחילה.
באיזה גיל שאול אלסון שר בדיסק התעוררות.[יש הבדל בקול שלו בין השירים.במאמע רחל,הוא נשמע עוד במיטבו.] ובמחילה מכולם אם נמאס לכם לראות את השם הזה מל העינים.
תאמינו לי שאני גם רוצה שזה ימאס עלי.הוא אשר כתבתי..[בשיחה בפורום]שאינני יודעת אם זה דבר שמצריך גמילה רשמית או שאצא מזה לבד.נחיה ונראה.
בקיצור,שרציתי גם לדעת באיזה טון/transpore-[באורגן],הוא שר את השיר הנ"ל,אני רוצה לעשות פלייבק ועדיין לא הצלחתי לנגן את זה כמו במקור.
תודה מראש!
נזכרתי בעוד משהו...איפה הוא גר כיום?
תוקן על ידי לבבית30 ב- 30/06/2011 22:58:17
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2011 00:51 |
|
| |
אוקיי, לבבית. אני רוצה להבהיר משהו לך ולשאר חברי הפורום, וגם לעצמי. אני מקווה לעשות את זה בעז״ה בנחמדות ואני לא מתכוונת לפגוע באף אחד. אז ככה, אחת הסיבות לכך שהפורום הישן של פרחי מיאמי נסגר, היתה ה - איך לומר - החטטנות והחפירה המוגזמת בחייהם של ילדי המקהלה, גם לאחר שעזבו אותה. מכיוון שזה הוריד מאוד את הרמה של הפורום, ובכלל, גובל בלשון הרע ורכילות וחדירה לפרטיות. בפורום הנוכחי, שמו המנהלים לעצמם מטרה, והיא - לשמור על רמת הפורום ועל גדרי הפרטיות. גם לי לקח קצת זמן בהתחלה להבין את זה, אבל לומדים, ומשתדלים להשתפר ולהמשיך קדימה. לכן, עקב ריבוי החברים החדשים (שאותם אנחנו מקבלים בשמחה וברצון כמובן!) רק רציתי להבהיר את מטרת הפורום וצביונו. אז למי שחשב שהפורום מיועד להתעסק בחייהם של הילדים - טעה. הפורום מיועד לאנשים שאוהבים את המקהלה ואת השירים שלה. ובפורום זה המקום לעדכונים, דיונים, משחקים וכל מה שקשור למקהלה. אז, שיהיה לכולנו בהצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2011 12:56 |
|
| |
תמי,אני בעד מה שכתבת,[וגם אם לא...,זכותך להביע את דעתך,זה חשוב]אבל,עדיין אני תמהה,למה נזכרת בזה בדיוק לאחר ההודעה שלי...את רואה בה חפירה מוגזמת? שאלתי שתי שאלות טכניות למדי.וגם שאלה כמו היכן הוא גר,אני לא רואה בזה חדירה לפרטיות [שאלה כמו מה היחסים בינו לבין אמו,או מה הוא אוכל לארוחת ערב אני מבינה שאפשר להגדיר כך..]תביני,אדם שנושא תפקיד החושף אותו לציבור,מבין ולוקח בחשבון שאנשים או יעריצו אותו או ישנאו אותו,ילד שמופיע במיאמי ובמיוחד סולן נבחר,יודע שדנים בו לפעמים,וזו לא רכילות.יתכן,שלאחר שהוא עוזב את המקהלה,זה קצת פחות קוסם לו שמדברים אודותיו,אבל עדיין אין זה אומר שזו חטטנות. מה גם,שזה לא נובע ממניעים שליליים,אלא בדיוק להפך.יתכן שאני טועה,אבל זו דעתי! מהי,אם כך,פינת המזלטי"ם של מיאמי?-סוג של התענינות באנשים שהיו,ואולי עדיין,קרובים לליבנו... אשמח לקבל תגובות,גם ממנהלי הפורום שמשום מה תמי בחרה לדבר בשמם.
|
|
|
|
|