בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

סקירות אורך- 'תעודת זהות' לפרחים.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/1/2019 15:30 לינק ישיר 
הגיע הזמן

אני זקוק לעזרתכם!

יש כמה סולנים מאוד גדולים שעדיין לא זכו לערך משלהם, על אף שללא ספק הם ראויים לכך.

הבולטים שבהם - נחום סטארק וארי גולדוואג.

נכון אמנם שחלק מחברי הפורום (כללל אני) היינו מעדיפים לראות את עודד קאריטי מככב יותר על חשבונם, אבל עדיין מדובר פה ב2 כוכבי על ששרו בתקופתם כמעט כל סולו אפשרי.

הידע שלי אודותיהם לא גדול, אז אשמח לתיקונים, הערות, הוספות וכל מה שידרש!

אז השאלה הראשונה שמציקה לי כבר זמן רב:
קוראים לו נחום או נתן? או גם וגם?   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2019 20:12 לינק ישיר 

קוראים לו נחום והוא הופיע גם כנתן סטארק.

כך לפחות לפי מידע שמצאתי בפורום הישן:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2019 20:53 לינק ישיר 
טיוטה ראשונה

אז הנה הטיוטה הראשונה, נא לעבור על הפרטים ולוודא שהם נכונים:

נחום (נתן) סטארק

שנים במקהלה: 1990 - 1993
משתתף באלבומים: [[תורה היום]], [[מיאמי אקספיריאנס 1]], [[מיאמי אקספיריאנס 2]], [[מן השמים]].
סולו מאפיין: [[A life of torah]].
מאפייני קול: עוצמתי ומרגש.

נחום החל את דרכו במקהלה בשנת 1990 עם צאת האלבום [[תורה היום]], וכבר אז כיכב עם סולואים ב5 משירי האלבום.

במופעמיאמי אקספירינס 1 שהתקיים כשנה אח"כ קיבל סולו בשיר [[בסיעתא דשמיא]] - סולו השמור לכוכבים הגדולים בלבד.

הגיע לשיאו במופע מיאמי אקספירינס 2, אותה פתח עם סולו בשיר [[אור חדש]].
במחזמר שיחק בתפקיד הראשי בתור 'אבנר', ילד שהוריו שולחים אותו לארץ ישראל, כאקט חינוכי. הוא מתידד שם עם חייל, שלבסוף נורה על ידי מחבלים. בסוף הוא שר סולו את השיר המפורסם "לחיות חיי תורה".
באלבום[[מן השמים]] שיצא שנה לאחר מכן - המשיך לככב עם סולואים ב5 שירים המזוהים עמו עד היום, בהם השירים [[when]] [[אני מאמין]] ו[[לא ישא גוי]].

נחשב לאחד הכוכבים הגדולים של המקהלה בכל הזמנים, ובכל הדירוגים נכנס לעשיריה הראשונה.

בתור בוגר: השתתף במופע [[מיאמי 25]] ושר את השיר [[A life of torah]].
השתתף  במופע שיצא תחת השם "בשמחה רבה  DVD" כחלק ממקהלת הבוגרים.
כיום משמש כזמר, ואף הוציא אלבום וואקלי בשם 'א ספירה קומזיץ' .

השאלות שלי:
1. האם ייתכן שהוא נכנס למקהלה כבר ב1989?
2. האם להוסיף ל'סולו מאפיין' גם את השיר when?
3. יש לכם אולי הגדרה יותר מדיוקת לסגנון הקול שלו?
4. לא זכור לי שהוא משתתף במיאמי אקספיריאנס 3, (הקלטת כבר מזמן לא עובדת...) האם אני צודק?
5. יש לכם עוד פרטים מעניינים שאפשר להוסיף?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2019 21:07 לינק ישיר 

שירהיהודית כתב:
קוראים לו נחום והוא הופיע גם כנתן סטארק.

כך לפחות לפי מידע שמצאתי בפורום הישן:

איזה אשכול מעניין! יישר כח על הקישור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/1/2019 12:38 לינק ישיר 

אפרים1 כתב:
אז הנה הטיוטה הראשונה, נא לעבור על הפרטים ולוודא שהם נכונים:
קודם כל, כל הכבוד על הסקירה האיכותית!
נחום (נתן) סטארק
שנים במקהלה: 1990 - 1993
משתתף באלבומים: [[תורה היום]], [[מיאמי אקספיריאנס 1]], [[מיאמי אקספיריאנס 2]], [[מן השמים]].
סולו מאפיין: [[A life of torah]].
מאפייני קול: עוצמתי ומרגש.

תחילת הדרך:
נחום החל את דרכו במקהלה בשנת 1990 עם צאת האלבום [[תורה היום]], וכבר אז כיכב עם סולואים ב5 משירי האלבום.

במופעמיאמי אקספירינס 1 שהתקיים כשנה אח"כ קיבל סולו בשיר [[בסיעתא דשמיא]] - סולו השמור לכוכבים הגדולים בלבד.

תקופת השיא:
הגיע לשיאו במופע מיאמי אקספירינס 2, אותה פתח עם סולו בשיר [[אור חדש]].
במחזמר שיחק בתפקיד הראשי בתור 'אבנר', ילד שהוריו שולחים אותו לארץ ישראל, כאקט חינוכי. הוא מתידד שם עם חייל, שלבסוף נורה על ידי מחבלים. בסוף הוא שר סולו את השיר המפורסם "לחיות חיי תורה".
באלבום[[מן השמים]] שיצא שנה לאחר מכן - המשיך לככב עם סולואים ב5 שירים המזוהים עמו עד היום, בהם השירים [[when]] [[אני מאמין]] ו[[לא ישא גוי]].

נחשב לאחד הכוכבים הגדולים של המקהלה בכל הזמנים.
המשך הדרך:
בתור בוגר: השתתף במופע [[מיאמי 25]] ושר את השיר [[A life of torah]] ביחד עם נתנאל מולר.
השתתף  במופע פסח ה'תשע"ג "מיאמי 36 - חי חי" כחלק ממקהלת הבוגרים קטע מתוך המופע התפרסם "בשמחה רבה  DVD".
באותו מופע נערך קטע שחזור ממופע מיאמי 2, שאת תפקיד 'אבנר' מאייש דוד פרלמן. לאחר מכן ביצע דוד את השיר A Life of Torah ביחד עם נחום סטארק.

כיום משמש כזמר, ואף הוציא אלבום וואקלי בשם 'א ספירה קומזיץ' ואף נטל חלק באלבום "שבת, התכוננו" בהפקת ארי גולדוואג שבו השתתפו מספר בוגרי מיאמי.

השאלות שלי:
חלק מהתשובות לקחתי מכאן: http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=1449577&forum_id=13473
1. האם ייתכן שהוא נכנס למקהלה כבר ב1989? קשה לדעת... בקישור שהבאתי מצוינת 1990 כשנת התחלה.
2. האם להוסיף ל'סולו מאפיין' גם את השיר when? מאיזו בחינה? לי זה דווקא יותר מתקשר לארי גולדוואג שביצע אותו בהופעה.
3. יש לכם אולי הגדרה יותר מדיוקת לסגנון הקול שלו? זה קטע קשה... גריני מציינת שהיה לו קול אדיר (http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?whichpage=5&topic_id=3035728&forum_id=21217, אפשר לציין גם את הטונים הטובים שהיו לו.
4. לא זכור לי שהוא משתתף במיאמי אקספיריאנס 3, (הקלטת כבר מזמן לא עובדת...) האם אני צודק? כתוב שלא וגם בדקתי - לא.
5. יש לכם עוד פרטים מעניינים שאפשר להוסיף? תסתכל בקישור אם יש משהו מעניין.

תוקן על ידי שירהיהודית ב- 30/01/2019 10:38:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2019 14:57 לינק ישיר 

בוצע!

http://mbcwiki.nl.eu.org/index.php?title=%D7%A0%D7%97%D7%95%D7%9D_%D7%A1%D7%98%D7%90%D7%A8%D7%A7

עכשיו תורו של ארי גולדוואג

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2019 23:26 לינק ישיר 

יישר כח גדול!

ללא ספק אחד הכוכבים הגדולים של המקהלה. לגבי הדירוג, כל אחד והדירוג שלו. 
אתה מוזמן לשתף אותנו בדירוג שלך:
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2884917&forum_id=21217 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2019 23:28 לינק ישיר 

לגבי ארי, התחלתי מהסוף...

המשך הדרך

ארי נחשב לאחד הזמרים והמוסיקאים המוכשרים, העשייה המוזיקאלית שלו כוללת, בין היתר:

1. אלבומי  סולו – לישועתך קיוונו, שמחה בליבי, נשמה טהורה, עם אחד ולא נפסיק לרקוד.

2. שבת אחים –שני אלבומים לאחים בל.

3. שבת חברים – שני אלבומים. להקה של חמישה ילדים וביניהם בנו של ארי, משה דב.

4. אלבומים ווקאלים – ארי הפיק סדרה של קווארים ווקאלים שנקראת אקאפלה סול, כרגע הסדרה מונה חמישה אלבומים.

5. קליפים – ארי צילם קליפים רבים למספר להיטים שלו ולקווארים ווקאלים, בין היתר הקליפים עם אחד, ה' אוהב אותך ואור החנוכה חצו את המיליון ציפיות.

6. מלחין להיטים – ארי הלחין וכתב מספר להיטים ביניהם "יש תקווה", שלום עליכם, עברי אנכי של בני פרידמן ועוד.

7. מופעים – הופיע עם מיאמי במופע סוכות ע"ד ובמופע האסק 27 וכמובן שבעוד מופעים רבים.

ועוד משהו: ארי התראיין לפורום

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2989794&forum_id=21217

עד כאן, לבינתיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2019 18:56 לינק ישיר 

זה ייקח קצת זמן, כי באמת שיש כל כך הרבה פרטים לכתוב עליו.
אני קצת חסר עונים לגבי סולו מאפיין... קיבל כל כך הרבה קטעי סולו מרכזיים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2019 20:39 לינק ישיר 

השיר הכי מזוהה איתו הוא 'ברוך הגבר'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2019 01:14 לינק ישיר 

ארי גולדוואג בשלבי עריכה מתקדמים, אבל יותר קרוב לליבי לכתוב ערך על אליהו לוי.

אז הנה כמה נקודות:
קול פעמונים צלול, ברור, מרגש ועוצמתי.
הצטרף דרך מקהלת האחדות,
הסולו הראשון שקיבל - בשיר בואי כלה (סוכות ע''ז),
שר שיר שלם סולו באלבום,
התראיין לפורום,
אחד הילדים היותר מוכשרים שהיו במקהלה אי פעם,

יש לכם עוד הצעות על מה אפשר לכתוב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2019 10:57 לינק ישיר 

כבר חשבתי על זה... האמת שציפיתי שהוא יהיה עוד זמן במקהלה, לא חשבתי שיפרוש כ"כ מהר.
מעלה את הטיוטה שהכנתי, השתמשתי גם בנקודות שכתבת, אפשר להוסיף לפי הצורך.
אני לא יודעת אם צריך לציין גם את הקארפול קאריוקי עם יוסי צוויג.
אני גם מניחה שיצא בהמשך DVD מהופעת סוכות וגם אמור לצאת קליפ ל'והערב נא', לפי דברי אלישע, משערת שיצא באזור שבועות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2019 11:00 לינק ישיר 
אליהו לוי

שנים במקהלה: מהופעת פסח ע"ו (מקהלת האחדות) עד הופעת חנוכה ע"ט.

מאפייני קול: קול פעמונים, גבוה, מתוק, צלול, ברור, מרגש ועוצמתי.

משתתף באלבומים: 'לעולם ועד forever', 'בשמחה רבה' (DVD) – כחלק ממקהלת האחדות.

סולו מאפיין: תפילת חופה, אשמח, מרן דיבשמיא  וסולו סיום בשיר מהרה (בהופעות).

תחילת הדרך:
אליהו התחיל את דרכו במקהלת האחדות. בהופעה הראשונה (פסח ע"ו) הוא לא קיבל סולואים, אך בהופעת סוכות ע"ז קיבל סולואים בשירים 'בואי כלה' ו'עושה שלום'. כבר אז בלטה היכולת המדהימה שלו להחזיק מנגינה והוא סומן כהבטחה גדולה.

תקופת השיא:
בפסח ע"ז, אליהו הצטרף באופן רשמי לפרחי מיאמי והוכר כאחד מהכוכבים הגדולים שהיו במקהלה לאורך כל השנים. במופעי פסח ע"ז וסוכות ע"ח ביצע אליהו את השיר 'בסיעתא דישמיא' כשיר דואט עם מרק רוזנסטק, שיר ששמור לסולנים גדולים. במופע סוכות ע"ח הוא גם ביצע ביחד עם מרק את השיר 'כי אתה הוא'.

בתקופה זו הוקלטו שירי האלבום 'לעולם ועד', כשאליהו משמש כסולן ראשי ומקבל סולואים ב-8 שירים (מתוך 13) והוגדר כ'כוכב האלבום'. אחד משירי האלבום - 'תפילת חופה' הוא שיר סולו של אליהו, תופעה שלא הייתה מאז השיר 'עזור נא' (יאיר קניג, יבוא). בנוסף, אליהו השתתף בשיר טריו 'יברכך' ביחד עם אלישע כהן ומרק רוזנסטק.

את השירים תפילת חופה ויברכך הוא ביצע בהופעות סוכות וחנוכה ע"ט.

לאחר צאת האלבום התראיין ירחמיאל אצל מנחם טוקר, אז הוא הגדיר את אליהו כאחד מחמשת הקולות הטובים שהיו לו במקהלה!

כמו כן, אליהו הציג במסגרת הקליפ 'אשמח' שיצא לאחר צאת האלבום. בקליפ גם השתתפו אביו ושני אחיו. הוא גם שימש כסולן מוביל בקליפ 'מיאמי חופה' שבו השתתפו ארבעה ילדים ובוצעו בו השירים תפילת חופה ומזל טוב וקטע מעבר 'ברוך הבא' בו הפגין אליהו יכולת חזנות מרשימה. בשיר 'בני חביבי' ('והערב נא') אליהו קיבל שני סולואים וקטע סיום בו הוא הראה את היכולת שלו לסלסל.

בקיץ ע"ח הגיע אליהו לארץ לרגל בר המצווה שלו, אז גם התראיין לפורום והפתיע בכך שהוא יודע עברית שוטפת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2019 12:05 לינק ישיר 

לא נשאר לי מה להוסיף ...
מה הסיבה שלא החשבת את זה שדוד פרלמן קיבל שיר סולו (מודים)?
בגלל שהשיר לא יצא באלבום רשמי, רק בDVD 'מיאמי בהופעה'?
או בגלל שירחמיאל שר איתו בדואט?
לא חושב שזה אמור להפחית את הערך.

תוקן על ידי אפרים1 ב- 30/04/2019 10:05:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2019 12:56 לינק ישיר 

בעיקר כי זה שיר דואט ולא סולו.
זה לא מוריד מהערך, פשוט נמצא אצלי בקטגוריה שונה.
שירי הסולו שזכורים לי הם בסייעתא דישמיא, די גדולי הדור, עזור נא ותפילת חופה.
בדואט יש את סנשיין, מודים, הוא יענה לנו ותורת חיים.
יש גם את האלבום התעוררות שהוא שירי סולו אבל לא של מיאמי ולא במסגרת אלבום רגיל.
כמובן, שאפשר לשנות את הדברים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > סקירות אורך- 'תעודת זהות' לפרחים.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 14 15 16 לדף הבא סך הכל 16 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.