בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

סקירות כלליות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/11/2010 22:09 לינק ישיר 

לומבינה כ"כ בשנים אבל עד כמה שידוע לי הסולו הראשון של מרדכי היה במיאמי בי-ם בקול שני לאחיו בשיר "איך נשיר" (ואכן הקול שלו מממממש מתוק שם)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2010 10:08 לינק ישיר 

אידי את רואה
אולי התבלבלתי בשנת 2001

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/1/2011 12:52 לינק ישיר 

תיאוריה שפיתחתי לאחרונה - אתם מוזמנים לחלוק:

יושי הוא הממשיך הישיר של שאול - הוכחה במחרוזת "אחת-ואני-זעקתי" באלבום "משיח" - כששאול מסיים "אותה אבקש" ויושי, בהמשך אינטגרלי, ממשיך את ה"אוי אוי אוי, שבתי בבית ה'". לאוזן לא מיומנת זה נשמע אותו סולן שפשוט ממשיך, ולאוזן מיומנת זה נשמע כמו היורש הטבעי.

דייויד הוא הממשיך הישיר של יושי - וההוכחה מכל הסולואים של יושי שדייויד ירש, כמו לדוגמא "הן אתה תקוותי" עם ה"ה' עוז" (יושי מדבר על הירושה הזו בפרשנות יבוא).

רבינא הוא הממשיך הישיר של דייויד - וההוכחה שוב מירושות הסולואים, ובפרט מאחד מסולואי הדגל של דייויד - we turn to you - שעבר לרבינא באופן טבעי.

וארבעתם (שאול, יושי, דייויד ורבינא) הם היחידים שהשתתפו בדיסק "התעוררות".
ולפני שתקפצו ותגידו שיושי לא השתתף ב"התעוררות" אלא יאיר:
יאיר הוא ממלא מקומו הטבעי של יושי - כמו בשיר "עזור נא", שיושי היה אמור לבצע, אבל בגלל הקול שלו שהתחלף מוקדם מדי ובאופן מפתיע מדי - יאיר קיבל את השיר. (בצדק גמור, יש לציין.)
ככה שאפשר לומר שמי שהשתתפו ב"התעוררות" הם שאול, יאיר - ממלא מקומו של יושי, דייויד ורבינא!

מה דעתכם על התיאוריה?
אמנם היא סותרת את ההשערה שלי על "התעוררות 2", אבל נראה לי שהתיאוריה הנוכחית הגיונית יותר.
?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2011 18:40 לינק ישיר 

דעתי אידי שיש לך את זה!(כאילו בענין התאוריות...)
האמת?אני אוהבת את ההסתכלות שלך על דברים, היא מענינת!

לוידת למה אבל אני דווקא לא דוגלת (איזה ספרותית אני היום...) בקטע של יורשים, כי תסכימו איתי שאי אפשר להשוות את שאול ליושי, ולרבינא בכללל...כל אחד הוא משהו אחר. הם אולי ירשו זה מזה את המעמד של "סולן ראשי" אבל בזה מסתכם הדמיון ביניהם!

בענין יאיר- ממלא המקום כדברייך, מה זה מה שאת נותנת לו? לדעתי, בלי שום קשר להתחלפות הקול של יושי- הוא היה אחד הילדים ודווקא ה"דואטים" שלו ושל יושי היו מממש מוצלחים(לא היו הרבה כאלה..) כאילו אני מתכוונת שהוא לא בתור ממלא מקום אלא הוא ויושי היו מאוד מקבילים זה לזה בתקופה שהם היו ביחד ושתיהם היו סולנים ראשיים. למרות ש-מה לעשות, אני משוגעת על הקול של יושי!!!!!(והאמת.כששמעתי שהוא היה אמור לשיר את "עזור נא" הרגשתי כ"כ החמצה!!!!כל הזמן מתארת לי איך זה היה נשמע..אבל ללא ספק- יאיר שיחק אותה!!!!!)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2011 21:43 לינק ישיר 

עזור נא היה דואט אם יאיר ויושי לפני שקולו מתחלף

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2011 21:47 לינק ישיר 

וגם אני לא מסכימה אם התיאוריה. כל סולו יש יש עוצמות וכשרון הפרט שלו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2011 13:27 לינק ישיר 

דואט? Ino , את בטוחה? זכור לי שירחמיאל אמר שיושי היה אמור לשיר את זה. בהזדמנות אני אקשיב שוב.

בילי - תודה
גם אני מאוד אוהבת את הקול של יושי, זה המקורי, לפני ההתחלפות - כמו ב"מי יתן" עם אוהד ב"משיח".
אמנם מבחינת הגיל הוא די מקביל ליאיר, אבל הקול שלו התחלף הרבה לפני יאיר, ככה שיאיר היה יכול "לרשת אותו בחייו".

יש כל מיני סוגים של סולנים ראשיים. סולו שמתאים ליאיר לא בהכרח התאים ליוסי שיק, וסולו שהתאים לארי גולדוואג לא בהכרח התאים לעודד קאריטי. זה הבסיס שלי לרעיון הירושה - אותו סוג של סולן, שממשיך את זה שלפניו. כל אחד והיכולות שלו והכישורים הפרטיים שלו, בלי ספק - אבל הוא לא פרץ דרך, אלא ירש את ההוא שלפניו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2011 13:32 לינק ישיר 

אני מסכימה איתך לגבי ירושות אך ממבט שונה. אני חושבת שבצורה טבעית ירחמיאל תמיד מחפש את אותם סוגי קולות. אם תקשיבי היטב לאלבומים במשך כל השנים, תמיד יש סוגי קולות דומים, כפי שפירטתי כאן. פה ושם התמזל מזלו ( וגם מזלנו :) והוא מצא קולות מיוחדים ( ע"ע עודד קריטי ).

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/2/2011 15:36 לינק ישיר 

אני בטוחה שהם הקליטו את השיר יחד עם מילים שונות, אפילו אם זה לא נשמע מהדיוידי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2011 19:19 לינק ישיר 

לבילי,אני ממש מסכימה איתך.לחושי בקטנותו היה קול מדהים!!! בהחלט התאימה לו הגדרה של ילד פלא לדעתי.איזה חבל שהתחלף לו הקול זה כזה הפסד! אבל ליאיר יש קול גם יפה מאד ומרגש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2011 23:44 לינק ישיר 

רגע רגע ועוד פעם רגע !!!
מה עם קולות יפים ואיכותיים של פעם, כמו סטרק וגולדוואג?
נו טוב, כנראה שנשכחו בצוק העיתים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2011 07:46 לינק ישיר 

זה היה נראה לי ב 2001 בדיסק צפיה של מיאמי בירושלים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2013 21:34 לינק ישיר 

ניתוח של יושר:
"
זלמן פולק, הוא חיקוי לא כ"כ מוצלח למרדכי שפירא האגדי. הם אמנם נכנסו יחד למקהלה אבל עד שמרדכי לא עזב, לא נעשה זלמן סולן... (עד שלא שקעה שמשו של מרדכי לא זרחה שמשו של זלמן...
"
עכ"ל.

דעתכם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2013 22:45 לינק ישיר 

ו-עוד סקירה  כללית של יושר - חלוקה לקבוצות, ברעיון של ההודעה הפותחת כאן באשכול אבל שונה.
להלן, לעיונכם ולשיפוטכם: קול - דממה - דקה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2013 11:50 לינק ישיר 

בעקבות הערתה של פרעל כאן, אני מרשה לעצמי לפתוח קטגוריה חדשה נוסף לאלו שכבר ציינו מעליי:

קולות מפוספסים

פערל ציינה את חנינא בתקופת "בדרך התורה", וכן את ארי ליפסקי.
הרבה רואים גם את שמחה קאץ' ואת אדם מרגוליס כסולנים מפוספסים, אם כי שמחה פרח בשלשלת ג'וניור אחרי פרישתו  ממיאמי.
למען האמת, גם חנינא ממש לא פוספס, אך הקול הנדיר בצלילותו שהיה לו בתקופת "בדרך התורה" - פוספס גם פוספס.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > סקירות כלליות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.