בית פורומים עצור כאן חושבים

מיימוני

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/11/2010 17:45 לינק ישיר 

אברהם
יש שם הפניה להגדרה מסויימת בעיתון מעריב
ראה נא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 18:41 לינק ישיר 

בעל בעמיו היקר.

ברוך הבא אל הפורום.

אמנם פתחת אשכול בלי לקרוא את ההנחיות למשתתפים חדשים, אבל בגלל שאני רואה פוטנציאל אדיר להתפתחות האשכול, החלטתי באופן חד פעמי (שלא יחזור עוד לעולם) להשאיר אותו בינתיים, לשכתב אותו מחדש, להעלות את כל הנקודות המשמעותיות שהתחבאו בדבריך (כך שאף אחד לא יכול לראות אותן שם), ואז נראה לאן זה יתפתח.

אני מקווה שתסלח לי על התערבותי בדבריך הנפלאים, כי אהבת דעת וסקרנות הן מידות תרומיות, והמסורת שלנו מאד מאד מאד מעריכה אותן. לכן אני מעודד אותך להמשיך להכניס טעויות לפורום, ולשאול שאלות על מנת להחכים, כדי לדעת עוד ועוד ועוד ועוד.

למעשה, עד כמה שהבנתי את דבריך העמוקים עד אין חקר, בהודעתך עולות שבע נקודות מאד חשובות ומשמעותיות (וגם כתבת אותן נהדר, יישר כוח). אחלק את דבריי לסעיפים כדי להבהיר את הדיון:

א. מהו מיימוני? היה מקום לראות את השם הזה כמציין את מורנו הרמב"ם, אך יש גם מקום לראות אותו כניק. ואולי גם הרמב"ם הוא ניק של מישהו (משה בן מיימון).

ב. מה פירוש 'הוכנס'. האם הכוונה היא הכנסה למקום כלשהו, או הכנסה למישהו (באבי אביו)?

ג. מהי טעות בהקשר זה. שהרי הרמב"ם במו"נ (=מורה נבוכים. ויש שמכנים אותו 'מורה הנבוכים', ספר שכתב רבנו משה בן מימון שנולד בשנת 1104 ונפטר בשנת 127890, ונחשב על ידי רבים כגדטול ההוגים ביהדות ימי הביניים, ועליו נאמר "ממשה עד משה לא קם כמשה", אבל אנחנו לא מתייחסים למסורות עממיות, וגם לא לקבלה) חילק בין כמה וכמה סוגי טעויות שעלולות להופיע אצל המחברים.
1. טעות a
2. טעות b
...
1107. טעות zzzzzaa1462.

וכעת לשאלות העקרוניות:

ד. האם יש אפשרות לפי חוקי הפורום לפתוח אשכול בטעות.

ה. אם מישהו 'מכניס' בטעות משהו, האם הוא קרוי פותח אשכול או לא. הנפ"מ (=ראשי תיבות של 'נפקא מינא', כלומר השלכה מעשית שמבחינה בין שתי אפשרויות אינטלקטואליות שעולות בעיון תלמודי) היא האם היה עליך להתייעץ עם ההנהלה לפני שהכנסת זאת בטעות לכאן או לא.

ו. האם נשארו עוד נקודות שמתחבאות בתוך דבריך ולא הבחנתי בהן?

ז. איפה מיימוני לכל הרוחות, שיסגור את האשכול הזה?

המיימונית לוחצת עלי, ולכן קיצרתי מאד, והשארתי כמה ראשי תיבות לא פתוחים (כולל שנת הלידה של מייסד פורום עצכ"ח שלצערי לא פירטתי. אולי מישהו יוכל לסייע? לינקי?).
מחמת המציק, אשאיר את האשכול לנפשו כרגע, ולכשאפנה אשנה פרקים אלו.
ושוב סליחה על הקיצור.

שובר פיו ולשונו שוזר בצרות את נפשו.

(אייקון בורח. כי הפלטפורמה של XXX.BBB לא מאפשרת לי להכניס אייקונים. אני בדיון עם הנהלת הפארק על הנושא הזה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 18:47 לינק ישיר 

יפה האשכול - אני נזכר בפורום בצלצלי שמע.

בעניין יקירנו מיימוני - שאף אחד לא יחלום על גיבורים מאחורי הפרגוד
שיהפכו לגיבורים בחיים - כי לחיים לאור הזרקורים יש טבעים מיוחדים,
להגמיש בני אדם לצרכי השעה ולצרכי הכלל והפרט כידוע.

רק בפורום במסתרים ניתן לנפח אוויר חיוני לכורעים תחת נטל חישוקי הממסד

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/11/2010 18:48 לינק ישיר 

הרב מיכי: לא ידעתי שיש לך את זה, זה חידוש בשבילי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 18:49 לינק ישיר 

אני נקרע מצחוק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 18:53 לינק ישיר 

מיכי,

אתה באמת גדול, וכפי שמקס כותב. כנראה שקראת בעיון רב מאוד את דברי המרא דאתרא ואתה מחקה אותו לא רע. ככל הנראה יש לך 25 ביממה - אתה גם עוסק בעניינים  למדניים של ממש (תנאי על תנאי על תנאי) וגם חקיין לא רע. מיכי לא היית פה כמה ימים אנו שמחים שחזרת - ברוך תהיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 20:41 לינק ישיר 
פיזיקה, תוריזציה והומוריזציה- לכובע של מיכי שלוש פינות

אילו פינו מלא אייקונים ירוקים... אין אנו מספיקים להודות...

אילו לא קם הפורום הזה רק בשביל התגובה של מיכי- דיינו!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 22:32 לינק ישיר 

תודה לכל בעלי הרצון הטוב.

אילולא תגובתו של מיכי, הייתי ממהר למחוק.

עכשו יש לי בעיה. הטוב ביותר הוא למצוא אשכול ישן ולהכניסו.

ולתשומת לב, הזמנתי את המיימונית לקרוא מה שכתוב כאן. אז שתדעו עד היכן הדברים מגיעים.

ולמיכי איקון ירוק מיוחד, ובעיקר על השאלה החדשה לגבי: האם ניתן לפתוח אשכול בטעות, אם כל טעות יכולה להפוך להיות אשכול?

(האשכול עומד להימחק בקרוב. זוהי הודעת הנהלה).

ותיקון גדול מאד: מייסד הפורום הוא וטו ולו הזכות.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 22:37 לינק ישיר 

מיכי
לא ידעתי עד כמה עמוקות יכולות להיות טעויותי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 22:47 לינק ישיר 

לבעלבעמיו
לפני שהאשכול נמחק על ידי ההנהלה אולי תפתור  את החידה המסקרנת :

למה לא מחקת את ההודעה בשעה הראשונה כשעוד ניתן היה למחקה?

(אלא אם כן הכל היה בהשגחה פרטית כדי ש...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 22:50 לינק ישיר 

מיימוני - לאאאאאא!!!! אל תמחוק!!!

צריך גם מונומנטים כאלו בפורום. יש מקום גם לאשכולות חריגים מידי פעם. ראה זאת כבקשת העם.

[אני מזכיר לעצמי את המוני המצרים שהפגינו והתחננו בפני נאצר לא לפרוש אחרי  ההפסד במלחמת יום הכיפורים]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 22:50 לינק ישיר 

והלה הסכים כמובן, ברוב טובו, להשיך לשלוט עליהם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 22:54 לינק ישיר 

מיימוני כל עוד אתה ילוד אשה (האמנם?) אתה זקוק מידי פעם להציץ בגניבה באשכול זה אז גם אם חשבת למחוק אל תשמידנו ... ואם יש מקום שם אתה שומר את האשכולות הנמחקים אנא גלה את אוזנינו מידי פעם על מקום המצאו... וברצינות למרות הטרחתי אמש את הוד מעלתו וכו׳ לבאר במקצת עבודת סילוק הדשן וגניזת בגדי כהונה שבלו והזהרו בזקן שמשכח תלמודו לאונסו וכיו״ב (וכל הכבוד שהגבת במהירות....) כולי אומר שבח ושירה ותודה על כל החסדים שעשית ותעשה עמנו לאורך ימים בסידור ספסלי בית מדרשנו וניקיונו מכל סיג ומכל פסולת וידועה הדרשה על יהושע שזכה למה שזכה בזכות מעשים אלו ( וגם הוא נקט בקנאות לכבוד רבו- אדוני משה כלאם) ומסיימים בברכה מעין הפתיחה שיהיו פירותיך (ילודי אשה) כמותך ועוד יותר

תוקן על ידי pi_haton ב- 18/11/2010 22:58:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 22:58 לינק ישיר 

לשמחתנו הרב מימוני לא הפסיד, ואם נגזרה הגזירה מילה אחרונה על האשכל הזה- קודם על טעויות כאלה יתפלל כל חסיד לעת מצא.

הרב מימוני
החברים אוהבים אותך- וכל אחד רוצה להביע את הערכתו לך ולפועלך, אבל כמו בכל מצב של רגשות, האנשים לא יודעים מה להגיד בדיוק ואיך להגיד, בדיוק כמו אותו נער כפרי סיפורי הבעש"ט שלא ידע להתפלל הוא ידע רק לשרוק, יבזכות שריקתו ניצל עם ישראל, כך את דברנו כשריקה יפה ויזמזם לך בנעימות באוזניים, בשעות קשות תזכור את המנגינה והשמיע לך אותם לאוזנך, יהי רצון שיתקבלו שריקותנו לך לרצון  אמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 22:58 לינק ישיר 

הרב מיימוני תמחק תמחק, זה היה טוב ודי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מיימוני
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.