בית פורומים עצור כאן חושבים

ניסים עדיין קורים? או שיש לכך הסבר מדעי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/11/2010 11:38 לינק ישיר 

כתבתי זאת מסברא דנפשי, ובוודאי שבשביל תשובה ברורה צריך לשאול את הפוסקים.
אבל לפי מה שכתבתי קודם באמת לא אכפת לי שיעשו שיקוף לקבר וגם אם יגלו שהגוף לא נשאר שלם אין בכך גנאי. ורק מקרים שבהם מוצאים את הגוף שלם מוכיחים שהאיש היה צדיק, או במקרים אחרים אולי זה קורה עם שם של טומאה. אבל אני לא חושב שמישהו סבור שהרב דרוק מהמקרה האחרון או כל הרבנים שהיו עליהם עדויות עסקו בשמות של טומאה.

והשאלה מיוסף הצדיק אינה שאלה משתי סיבות, גם בגלל שזו דרך הלשון וגם הלשון בחז"ל הוא "ליקוט עצמות", והם אמרו לנו שאצל צדיקים זה עצמות כולל כל הגוף. והסיבה השניה היא בגלל מה שכתבתי, שבאמת יכול להיות שגם צדיק יקבל עונש בעולם הזה. ודברים חמורים מזה נאמרו על יהודה שהיו עצמותיו מתגוללות בארון עד שאמר משה שמע ה' קול יהודה, וחז"ל עצמם אומרים לנו שזה בגלל שחטא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 13:39 לינק ישיר 

קצת מקורין כזיו הרקיע מזהירין

א"ר מרי עתידין צדיקין דהוו עפרא שבת קנב: ועי' מהרש"א דאין הכוונה קודם תחיה"מ כדעת ר' אחא אלא כדרך.

המונח "עצמות יוסף" נתפס כפשוטו אפילו בשער הגלגולים לג. וכ' מהרח"ו בשער הפסוקים דהנפש אינה עולה למקומה כ"ז שהגוף קיים וכ' המקובלים שהוא תקון הגוף ולהכי נקברו צדיקי בהר הזיתים דאדמתו מעכלא מהר, וכן מפורש בזהר בראשית קמ דהצדיק שנבלה בעפר הוא ראוי לקום לתחיה, ועי' באוה"ח ס"פ ויחי בזה. וכן הוא בשו"ת רדב"ז דאין מכניסים הנשמה למחיצתה עד שירקיב הגוף ומעשה בא' שציוה לשפוך סיד לקברו שירקיב מהרה, ובאמת מפורש כ"ז בתשו' הרשב"א ח"א שסט' שרוצים להעביר מת מקברו לקברי אבותיו ואין רוצים להעבירו כ"ז שלא כלה גופו מפני הרקבון ורוצים לפתוח קברו לשפוך סיד שיתעכל מהרה והשיב דודאי ראוי לעשות כן וכן החנוטים קורעים אותם ומוציאים מעיהם ומה ששאלת קשה רמה למת כו' אין בשר המת מרגיש באזמל מכ"ש בסיד, ונפסק תשובה זו ביו"ד שסג, וכן הוא בנוב"ת יו"ד רי' דהחניטה היא כבוד וכן הסיד, וע"ש בנו"ב דמותר להוציא מת מקברו לצורך ממון לינוול ולינוול כדמוכח ב"ב קנה. אבל לענין נתוח ללמוד רפואה אסר אם לא שיש לפנינו מי שיינצל בזה [אפי' לא פקו"נ דלזה ודאי מותר כה"ת] וכן התיר חת"ס יו"ד ב שלו

פסחים נד: דיש גזרה על המת שיסריח.

בב"ר כח ג: אפי' עפרו של אדה"ר נמחה במבול אפי' לוז.

ירו' נזיר ז ב והיו ימיו מאה ועשרים שנה והלא אלף שנים חי אדם הראשון אלא לקכ' שנה הוא חוזר למלא תרווד אחד רקב

סוטה ז: ורש"י עצמות כל השבטים שלדן קיימת

וכן חשש שלמה שבת ל דירקיב דוד

ועי' חולין ו: קרא דעצמות אלישע

ועי' להרמב"ן בשער הגמול אות קכא': גופו של אדם כשמת אבן דומם הוא, אם תשרוף עצמותיו לסיד או תמשח אותם באפרסמון ומיני הבשמים המקיימין אותם אין הפרש לאבן הזו בכך, ומקרה אחד לצדיק ולרשע בגופן לאחר המות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 14:12 לינק ישיר 

הרי כל תינוק בבית רבו יודע שעל כל סוגיא וסוגיא אפשר להעלות מקורות סותרים מכאן ועד לאספמיא. כמו המקורות על איני מלמד את בני אלא תורה וכל שאין מלמדו אומנות כאילו לימדו ליסטות.
מי שפוסק לנו בעניינים אלו הם גדולי הדורות, ואין חולק על כך שבמשך מאות השנים האחרונות האמונה הזאת שצדיקים לא נרקבים השתרשה ולא בכדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 14:21 לינק ישיר 

מתוק בר מתוק:

אז קח לך כלל גדול, כל החז"לים החלוקים ?! שניהם לא קבלה מסיני, במילא יש עשרות סיבות שכתבו כך ולאו דוקא אמיתיות,

אבן עזרא הקדמה לתורה

גם יש דרש להרויח נפש חלושה בהלכה קשה, ויש דרש מסברא ידועה. ויש שהוא בהלכה שאיננה קבועה. גם יש דרש שהוא טוב לאחרים, וידריך בדרך תבונה את הנערים,

תוקן על ידי maxmen ב- 21/11/2010 14:45:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 15:04 לינק ישיר 

מר_בר_מר כתב:
הרי כל תינוק בבית רבו יודע שעל כל סוגיא וסוגיא אפשר להעלות מקורות סותרים מכאן ועד לאספמיא. כמו המקורות על איני מלמד את בני אלא תורה וכל שאין מלמדו אומנות כאילו לימדו ליסטות.
מי שפוסק לנו בעניינים אלו הם גדולי הדורות, ואין חולק על כך שבמשך מאות השנים האחרונות האמונה הזאת שצדיקים לא נרקבים השתרשה ולא בכדי.

ידיעה שהיא רק של תינוקות אין מה להשתבח בה.
"על כל סוגיא וסוגיא אפשר להעלות מקורות סותרים", הפלא ופלא, אותי לא לימדו כך, אותי למדו שיש גמרא ויש ראשונים ויש פוסקים ואפשר פשוט לברר את ההלכה בדרך הגיונית ואנושית. אצלך הכל סלט, הכל מבולבל עד לאספמיה, ולכך צריך את "גדולי הדור" כגון אבימלך שיסבירו, מתי פעם אחרונה גדולי הדור הסבירו לך סוגיא??
"אין חולק שהאמונה הזו השתרשה ולא בכדי", נו באמת, אין חולק שנושא זה לא מענין את אף אחד ואין אדם שחושב שהוא יודע בדיוק מה קורה בנסתרות מלבד שוטים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 16:32 לינק ישיר 

פתאום כולכם שכחתם את הסיפור הבא:

כדרכם של צדיקים, קדושתו של החיד"א לא פגה עם פטירתו. את הסיפור המדהים הבא סיפר לי השבוע הרב שמואל זעפרני, ראש לשכתו של הראשון לציון הרב מרדכי אליהו שליט"א, על-פי דברים ששמע מפיו של הרב אליהו.
הראשון לציון הרב יצחק נסים זצ"ל מינה את הרב אליהו (שהיה אז בן 31 בלבד) לטפל בהעלאת עצמותיו של החיד"א, בתור מי שבקי היטב בכתביו של החכם המת. כשהגיע הארון לנמל התעופה בלוד באו לקבל את פניו רבה של רמלה, ר' יצחק אבוחצירא ('הבבא חאקי'), הרב לניאדו, הרב אליהו ופרופ' נבון, יהודי איטלקי שטיפל בהעתקת הקבר באיטליה. כשהגיע המטוס עלו אליו הרבנים, ולעיניהם נתגלה ארון עץ ארוך. הרב אליהו ביקש לפתוח אותו, ולאחר דין ודברים רצונו מולא.
בתוך ארון העץ מצאו ארון ברזל בגודל של 50X60 ס"מ. כשראה הרב אליהו את הארון הקטן, הוא התפלא, כיצד נכנסו עצמות החיד"א לתוך הארון הקטן כל-כך. הרב אליהו עזב לזמן מה את המקום, ונסע לרמלה כדי לטבול במקווה ולקנות מברגים בשביל לפתוח את ארון הברזל, שהיה מוברג בחלקו העליון. כאשר החל הרב אליהו לפתוח את הארון, נשמע מתוכו רעש עז כל-כך עד שהבבא חאקי התעלף.
הרב אליהו פנה אל החיד"א ואמר לו: "בספרך כתבת כך וכך, ואני עושה בדיוק מה שכתבת", והרעש פסק. בהמשך נשמע רעש שני, חזק יותר מהראשון, ושוב אמר הרב אליהו שהוא עושה בדיוק מה שכתב בספרו, ושוב הרעש פסק. הארון היה בנוי בצורה כזו שכשפותחים את חלקו העליון, שאר החלקים נפתחים מאליהם. כשנפתח החלק העליון נגלו לעיני הרב אליהו העצמות, שהיו בערמה לא מסודרת. הרב אליהו רק הניח את ידיו על העצמות, ובאורח פלא הן הסתדרו מיד בצורה של שלד. עתה יכול היה הרב לסגור את הארון.
http://www.inn.co.il/Besheva/Article.aspx/5531
אם יטען מישהו שהרב דרוק היה צדיק אפילו יותר מן...

ואיך באמת יכול גוף להירקב בלי מספיק חמצן? הרי בקבורה בקומות הקבר הוא בטון יצוק ולא אדמה, והאויר אינו יכול להתחלף. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 16:38 לינק ישיר 

אני שמעתי - ואני מדגיש שמעתי - שבעת שהעלו את עצמותיו של החיד"א, פגעו בקברו של היד מלאכי והוא היה שלם בגופו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 16:52 לינק ישיר 

ההתרפקות על סיפורי ניסים ונפלאות- מעידה לדעתי על קצת חוסר באמונה בה', מחליפים את העיקר, כי אתו קשה לפעמים. בדברים קלילים ולא מחיבים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 16:56 לינק ישיר 

יש עוד מטרה בסיפורי הצדיקים . להעסיק את הכופרים בזלזול בצדיקים ולא באלוקים.............

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 19:23 לינק ישיר 

ארתח_זוטא כתב:
ידיעה שהיא רק של תינוקות אין מה להשתבח בה.
"על כל סוגיא וסוגיא אפשר להעלות מקורות סותרים", הפלא ופלא, אותי לא לימדו כך, אותי למדו שיש גמרא ויש ראשונים ויש פוסקים ואפשר פשוט לברר את ההלכה בדרך הגיונית ואנושית. אצלך הכל סלט, הכל מבולבל עד לאספמיה, ולכך צריך את "גדולי הדור" כגון אבימלך שיסבירו, מתי פעם אחרונה גדולי הדור הסבירו לך סוגיא??
"אין חולק שהאמונה הזו השתרשה ולא בכדי", נו באמת, אין חולק שנושא זה לא מענין את אף אחד ואין אדם שחושב שהוא יודע בדיוק מה קורה בנסתרות מלבד שוטים.

לא אמרתי שהידיעה היא רק של תינוקות ואתה מסלף בכוונה את מה שאמרתי. אמרתי שגם תינוקות יודעים את זה.

אותי לימדו "עשה לך רב" שיברר לך הלכה למעשה והתפקיד שלך הוא ללמוד עד שתוכל להגיע לדרגא של אסוקי שמעתתא אליבא דהלכתא, אבל אם יש מחלוקת בינך ובין כל גדולי הדור המובהקים אתה צריך להבין שכנראה הבעיה היא אצלך.
ומה זה השאלה המיתממת הזאת מתי גדולי הדור הסבירו לי סוגיא. הרי זה מעשים שבכל יום שגדולי הדור מורים לנו את המעשה אשר נעשה, ובאמת אם הייתי חושב שמדובר באדם שנחת עכשיו מן הירח הייתי טורח ומסביר את הדברים הפשוטים האלה, אבל אני לא חושב שצריכים להאריך בדברים הידועים לכל.
וכשכתבתי שאין חולק לא התכוונתי לאנשים מן השוק אלא לגדולי הדור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 19:28 לינק ישיר 

ת_ח_ז_ל כתב:
אם יטען מישהו שהרב דרוק היה צדיק אפילו יותר מן...

אבל אף אחד לא טוען שמי שגופתו לא נשארה שלמה הוא לא צדיק. אומרים לכם את זה שוב ושוב ואתם ממשיכים בשלכם כאילו אני ואפסי עוד. היסוד הוא שיש צדיקים שגופם נשאר שלם ויש על זה ראיות מהימנות, וזה דבר שאינו מובן בדרך הטבע. ואם למישהו יש הסבר בדרך הטבע אדרבה שיביאנו. אבל פוק חזי שהאפיקורסים שרוצים להכחיש זאת לא אומרים שאפשר להסביר זאת בדרך הטבע אלא מכחישים מכל וכל את אמיתות הסיפורים.
אבל אם יש צדיקים שגופם נשאר שלם זה לא אומר שזה צריך לקרות לכל הצדיקים. ויש יסוד ש"ולא ראיתי צדיק נעזב" וחזינן בעינינו כמה צדיקים נעזבים. אבל ודאי שיש עוד חשבונות שאנחנו לא יודעים, וצדיק הכוונה צדיק בדין זה, ויכול להיות שגם מישהו שהוא צדיק ומזומן לחיי העולם הבא יש עליו איזה קפידא כמו שמצינו אצל יהודה ולעניין זה אין הוא נחשב צדיק.
וזה באמת דברים פשוטים וחבל להאריך בהם אם לא שאתם מתעקשים לטעות בזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 19:31 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
ההתרפקות על סיפורי ניסים ונפלאות- מעידה לדעתי על קצת חוסר באמונה בה', מחליפים את העיקר, כי אתו קשה לפעמים. בדברים קלילים ולא מחיבים

לא מחליפים את העיקר ואף אחד לא חושב שזה העיקר. אל תבוא בטענות אל המאמינים אלא אל חז"ל שאמרו זאת.
חובה עלינו להאמין בדברי חז"ל בלי שום קשר לעד כמה הדברים האלה מחזקים את האמונה או מחליפים אותה.
וחוץ מזה הניסיון מוכיח שדווקא האנשים "הפרימיטיביים" שמאמינים בכל הדברים האלה הם אלו שעובדים את ה' מתוך הדחק, והאנשים "הנאורים" הם אלה שנוסעים לשיעור דף היומי של חצי שעה עם הרכב הכי חדיש. בוודאי שדברים אלו נאמרו בלשון גוזמא והכללה, אבל אין להכחיש את האמת שבהם. אז התיאוריה שלך עם הניסים והנפלאות שבאים להחליף את עבודת ה' היא תיאוריה נפלאה לולא זה שהיא מוכחשת מן המציאות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 19:33 לינק ישיר 

maxmen כתב:
מתוק בר מתוק:

אז קח לך כלל גדול, כל החז"לים החלוקים ?! שניהם לא קבלה מסיני, במילא יש עשרות סיבות שכתבו כך ולאו דוקא אמיתיות,

אבן עזרא הקדמה לתורה

גם יש דרש להרויח נפש חלושה בהלכה קשה, ויש דרש מסברא ידועה. ויש שהוא בהלכה שאיננה קבועה. גם יש דרש שהוא טוב לאחרים, וידריך בדרך תבונה את הנערים,

תוקן על ידי maxmen ב- 21/11/2010 14:45:07

ברור שחז"ל חולקים אלו על אלו, אבל אין ולא היה שום חולק על הדרך שאנחנו צריכים לנקוט כדי להתמודד עם המחלוקות האלה ולהכריע בהם. והכללים הם פשוטים וברורים בלי שום חולק כלל, שמה שפוסקים רוב חכמי ישראל שבדור הם המחייבים. ונראה אם מישהו מכחיש שסיפורים כאלו נמצאים בספרים הקדושים לרוב, ורוב חכמי ישראל שבדור האחרון מספרים זאת מדי פעם כמסל"ת וכדבר פשוט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 19:35 לינק ישיר 

pi_haton כתב:
יש עוד מטרה בסיפורי הצדיקים . להעסיק את הכופרים בזלזול בצדיקים ולא באלוקים.............

מקובלנו שכופרים מורידין ולא מעלין והלעיטהו לרשע וימות. אף אחד לא יבזבז אפילו דקה כדי להמציא סיפור בשביל להציל אפיקורס ומרשיע ברית והוא יכול להאמין ולכפור במה שהוא רוצה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 19:35 לינק ישיר 

גם אם אביא לך דברי גדולי הדור הרי תגיד שאפשר להביא דברי גדולי הדור מכאן ועד אספמיא, ומה שקובע באמת הוא גדול הדור שהוסמך על ידך, בינתיים לא הבאת שום מקור שמסקנתו היא כדבריך

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ניסים עדיין קורים? או שיש לכך הסבר מדעי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.