|
|
| נשלח ב-23/11/2010 01:45 |
|
| |
מקסמן: אמנם אברהם העברי הוציא את כל העוקץ מהויכוח בינינו אבל לא יכולתי שלא להעיר עשרת המכות אינם כלולים בעשרה דברים שנבראו בין השמשות הנה עשרת הדברים שנבראו בין השמשות:
- פי הארץ,
- ופי הבאר,
- ופי האתון,
- והקשת,
- והמן,
- והמטה,
- והשמיר,
- והכתב,
- והמכתב,
- והלוחות.
ויש אומרים, אף:
- המזיקין,
- וקבורתו של משה,
- ואילו של אברהם אבינו.
- ויש אומרים, אף צבת בצבת עשויה
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2010 03:22 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | מקסמן:
עשרת המכות אינם כלולים בעשרה דברים שנבראו בין השמשות
הנה עשרת הדברים שנבראו בין השמשות:
- פי הארץ,
- ופי הבאר,
- ופי האתון,
- והקשת,
- והמן,
- והמטה,
- והשמיר,
- והכתב,
- והמכתב,
- והלוחות.
ויש אומרים, אף: - המזיקין,
- וקבורתו של משה,
- ואילו של אברהם אבינו.
- ויש אומרים, אף צבת בצבת עשויה
|
|
אני עםארץ אבל לא עד כדי כך,
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2010 04:02 |
|
| |
אברהם:
ברור שהחז"ל ושלמה המלך חולקים על הנסים אחרים שצטט מחז"ל אחר,
אבל סתם שאלה: הכהן גדול לא ישן בכלל, ואם כך קרה הנס ?! אז גם החז"ל הזה בעדי, שנס = דרך הטבע,
אם יעקב אמר קוטנתי על הנסים כביכול שעבר אצל לבן ? אז זה פירוש נס = טבע,
ואני טוען כל הזמן שזה אחד הסיבות שהתורה אסרה ע"ז וכישוף וכדומיהם, כי זה שקר וגורם לעצלות האדם לעשות,
רק מי שעושה רואה נסים = תוצאות טבעיות, כמו שיעקב לא התעצל ולא הלך לע"ז או לחפש מופתיים שיעזרו לו,
פשוט עבד שבע שנים לרחל, ושקרו לו עם לאה, ושוב לא ויתר והצליח לקבל את רחל ועבד שוב שבע שנים,
והצליח בסוף מתוך עמל וזה הנס הגדול שאלוקים ברא עולם שמתוך עשיה יוצא בוודאי נסים,
וזה עומק דבריהם זצ"ל "יגעתה ומצאת תאמין" מה הפשט ? ועוד אומרים חכומינו זצ"ל "בדרך שאדם רוצה לילך בה מוליכים אותו" מה הפשט ? הרי זה ממש נשמע כפירה ?!
התשובה לדעתי כפי שאמרתי: זה זה הנס הגדול שיש סדר בעולם אפשר לתכנן את החיים לדורי דורות,
ראה איך אברהם סידר לנו את הארץ הנפלאה עד דורינו אנו,
רצוני לומר שהיית יכול להיות עולם של כאוס תוהו ובוהו, אנדרלמוסיה, ולא היא
אפשר להצליח בגדול רק צריך להתנערר מע"ז כלומר עצלות ודמיון ושיטת הסמוך על סגולה וקבר ובאבא וכדומה,
וזה הגדלות של תורתינו הקדושה וחכמיה במשך כל הדורות,
אבל ברגע שאנשים עצלנים ומחפשים מפתיים וניסים, אז זה ממש בנפשינו לנו ולדורי דורות,
באשכול אחר האשימו אותי ברפורמה, וכאב לי מאוד שכך מבינים אותי, ולא היא, כל זעקתי זה אך ורק מתוך דאגה שאנו מפספסים את חיינו וחיי צאצאינו לדורי דורות, דווקא בזה שמאמינים בשטויות, זה לא שאלה האם ההוא תמים או לא ?!
זה שאלה של חיים ומות, להיות או לא להיות, הרי תחשבו לרגע האם אנשים מול תאי הגזים לא היו מרגישים חטאים ושמגיע להם מוות או לא היו חושבים שהם עד מעט יבוא אליהו ויציל אותם, אז בוודאי היו נלחמים,
תחשבו לרגע האם כל אבא היה יודע שלתת דירה לבן\בת צריך להיות עשיר מאוד, ולא לסמוך שנופל מן משמים,
אז אף אבא חרדי לא היה נותן דירה לבניו\בנותיו, ולא היו במצב של היום בארץ הקודש,
רבינו של עולם, רק צריך לעשות ביקור אצל חרדים בני ארבעים\חמישים ולראות אותם כאנשים מתים מהלכים ברחובות,
וכל זה בא רק בגלל הסיפורי זבל שהסופרים בעיתונות ובעלונים של שבת,
וטסים לקברים ומגדרים קירות, ואין מי שיציל אותם,
קצת רציונליות צריך להכניס בנו, ולא להפך, מילא אם ח"ו היינו דת מטומטמת, אבל כל טענתי היא מפשוטו של תורה וחז"ל,
צריך רק לקחת מהם את החכמה, הכל כתוב, נכון יש עוד חז"לים, אבל אלה אולי מיועדים לאחרים או לזמנים אחרים,
היום צריך את החז"לים שאני מצטט כל הזמן, אין לי עניין בויכוחים, יש לי עניין בלהציל את החברה הנפלאה שלנו,
סליחה שנסחבתי,
תוקן על ידי maxmen ב- 23/11/2010 04:03:50
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2010 04:53 |
|
| |
מקסמן אתה איש גדול.(אני יודע מי הם אותם חרדים שאתה מדבר עליהם).
אבל איך מבקשים מאדם לשרת בקודש,אם לא נותנים לו אמצעיים לכך?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2010 05:01 |
|
| |
מקסמן יגעת ומצאת תאמין אתה טוען אם כן שהמטה כלל בתוכו את הניסים מקופלים בתוכו מששת ימי בראשית ומה באשר לבקיעת הירדן על ידי יהושע? מה באשר לניסים המופלאים שעשה אלישע? פכי השמן הריקים -המלאים, בנה המת של השונמית, ועוד כהנה אני לא מדבר על סיפורי בעש"ט, לפחות ניסים מהנ"ך לא חסרים
או שמא תיגע ותמצא גם אותם בעשרת הדברים
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2010 06:07 |
|
| |
| במעגלהיוצר כתב: |  | מקסמן אתה איש גדול.(אני יודע מי הם אותם חרדים שאתה מדבר עליהם).
אבל איך מבקשים מאדם לשרת בקודש,אם לא נותנים לו אמצעיים לכך? |
|
צדיק תודה,
לא ירדתי לסוף דעתך, מי מבקש ? האם כוונתך לשבט לוי ? גם כאן התורה ביקשה מאיתנו לתת להם, ולא שיורד להם משמים,
האם כוונתך לבית שמאי ? אז לא עלתה בידן, אפי' יחידים לא, (מוזר הפי' של המשנה ברורה שיחידים כן,)
עדיף לדעתי ישכר זבולון,
אבל יש מין בעיה שלומדי תורה כשבט לוי (הגדוילים, ולא בכדי לזלזל רק בכדי לסנגר עליהם) לא מרגישים את העולם את המציאות כי ובגלל שהם מקבלים כסף מהציבור, ולכן קל להם להאמין בכל הנ"ל כפשוטו, מה שאין כן העובדים לפרנסתם הם הם מרגישים דווקא את הדעות של הגאונים והראשונים בעניין שיש הסתר פנים,
רצוני לציין פרדוקס מוזר מאוד, יכול למשל הרב שך וכל חכמינו בדורות האחרונים שלא עסקו בגשמיות כלומר לא נפגשו עם מציאות החיים דווקא בגלל התורמים, חושבים הם שיש ניסים גם היום ולא היא כידוע למי שכן פוגש את החיים,
הם הם לעולם לא יבינו שחייבים דחוף לעשות ליבה חרדית וללמד בחידר, שכל ילד חרדי יבין שלא מדפיסים כסף שיבינו שלא נופל משמים, לחזור מיד ללמוד את השקפת הגאונים והראשונים שמתאים לדור שלנו,
אנחנו גודלים בכמויות אדירות בלי עין הרע, אנחנו לא נותנים הזדמניות לילדים לגדול עשירים בכדי לתמוך בלומדי תורה,
המושג של ללמוד כל היום מתפשט לכל העולם החרדי בחול גם כן,
איפה המנהיגים הגדולים כמו ר' יואליש מסטמאר שדירבן את חסידיו לעבוד וכך נהיו עשירים ותרמו הרבה ללומדי תורה בארץ ישראל,
הפחד שלי היא מחורבן רוחני כמו שקרה לנו בזמן ההשכלה לפני מאתיים שנה, שהפסדנו 90% מכלל ישראל,
איך אנו עוורים לראות את זה ? כמה אפשר עוד עשרים שנה ? ומה אז ? נצא לרחוב בלי חיסון השקפתית נכונה ?
ואז באמת יפלו כמו אז רוחנית וגשמית ?
אני מבין את הפחד של חכמינו ומנהיגינו, אבל צריך כמה עצכ"חים יראי השם להיכנס לגדוילים ולהראות להם שיש דרך לעשות ליבה חרדית על דרך השקפת הגאונים והראשונים, הדרך הרציונלי של התורה וחז"ל, (זה נשמע מצחיק ודמיוני, אבל בעסקים עושים דברים יותר מצחיקים מזה ומצליחים ב"ה)
צריך להסביר להם שכל ההשקפות האחרות היה טוב שהיינו מעורבים עם גויים שגם האמינו בנצרות וכומרים ולכן כל העולם היו מאמינים תמימים,
אבל היום אין מאמינים תמימים באומות כמעט, ולכן אפשר לחזור להשקפת הגאונים והראשונים,
ואז ביום פקודה שנצטרך לצאת לרחוב ?! נהיה מחוסנים מכל המחלות המדבקות שיש ברחוב ובנאורות המערבית,
להפך נתגאה בפילוסופיה של הראשונים שלנו, נתגאה עם הרציונליות של התורה וחכמיה בכל הדורות,
יש כידוע מסורת מסיני עד הדור שלנו של חכמים רציונלים, אפשר לעשות אילן שלם בעניין, כידוע בכל דור ודור היה במקביל שני סוגי חכמים, במילא זה יהיה השקפה התורה באמת, ואז אין לפחד לעמוד מול כל החליים שיש ברחוב,
(ולעת עתה נגנוז את ספרי הסוד והקבלה, עד שיחזור הגילוי פנים, ונוכל ללמוד גם את סודי התורה,)
שוב נסחבתי סליחה,
תוקן על ידי maxmen ב- 23/11/2010 06:12:23
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2010 09:55 |
|
| |
אם ניסים עדיין קוראים?
תראו אינני מבין מהו בית מדרש ,אך אני לא קורא את כל הדברים שהאנשים אומרים אני פשוט לוקחי משפטים קצרים וקורא אותם ומסכם את אמירותיו של אותו אדם בהחלט שאדם כמוני בבית מדרש לא מתאים,לפי בת קול שיצאה אליי ורצתה לבחון אותי אך מדוע בת קול יוצאת אל אדם כאשר אדם קורא חצאיי משפטים ולא מתבונן על התמונה הכללית? משמע שאני טיפש מטומטם.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 04:52 |
|
| |
מקסמן אתה לא חי את הציבור החרדי, לא נושם אותו, ומהין להתייחס אליו ולהשקפותיו אני לא אוהב את הסטייה מנושא האשכול, וכבר נחזיר אותו, מכל מקום, כילד חרדי, לא למדתי ליבה בחיידר, למדו אצלינו בחיידר הרגיל הטיפוסי, חשבון, מעט הנדסה בסיסית, קרוא וכתוב, עברית, דקדוק במתכונת ממש מלאה, היום אני אב לילדים, הידע שלי רב בהמון תחומים, ולא מהאינטרנט, כבחור ישיבה השכלתי הרבה מספריו של גנוט הידועים, לוח בעתו, הידיעות שלי כבר אז היו למעלה משל בן גילי החילוני הממוצע, כאשר מקבילי החילוני כשל המון במבחנים עקב עיסוקו בסכינים ואגרופנים. (ע"ע דירוג ישראל בבחינות) האם על החרדים ללמוד ולדעת ליבה טוב יותר מהחילונים? לא די שהם בקיאים בתנ"ך יותר? אין לך אברך שלא יודע לחשב עודף בחנות, ובהסתובבי בפורומים חילוניים למיניהם, (במטרה לענות כסיל כאיולתו) אני רואה את רמת הדקדוק של "לומדי הליבה" החילונים, מה אומר ומה אדבר, הדקדוק שלנו האברכים מדויק יותק, השפה עשירה פי כמה. והרבה פעמים גם הידע הכללי
נכון, יש לליבה להציע כמה דברים שהאברכים אינם יודעים אותם, אבל הם לא נצרכים לחיים הבסיסים של האדם ביומיום, ישבו אנשי חינוך, חשבו וחישבו מה צריך לדעת ומה לא, מה מיותר ומה חובה לדעת,ולפי זה קבעו את רמת לימודי החול, אני מסתכל על דורינו כעל הדור הנעלה ביותר, בכל הדורות קיימו פחות מצוות, למדו פחות, מאז יציאת מצרים, בזמן השופטים הנביאים התנאים, אף פעם לא היה מצב בו חלק כה גדול מעמינו יושב ולומד, זה פשוט לא היה אפשרי, (מה שמאפשר את זה כיום, זה עבודה של האישה, כ3500 ש"ח ומשכרת הכולל כ2000 ש"ח מתורמים, והשתתפות המדינה 700 ש"ח לכל אברך, שים לב! 700 ש"ח בלבד נטל על המדינה) את מי מענין כעת הפרנסה, החיים בדוחק, חולין הוא להזכיר את הענין.
לא הגבת לתגובתי בנוגע לעשרת הדברים שנבראו בבריאת העולם, ואשר לא נכללו בהם הניסים של אלישע ופכי השמן וכו' וכו', האם הגעת למסקנה הנכונה?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 07:06 |
|
| |
ההבדל הוא שהרבה ידיעות של אברך, לא מביאות אותו לדרך להסיק מסקנות שעומדות בפני הביקורת, ואילו המיעוט החילוני שאינו עוסק בפיסבוק סקס ומיכל אמדורסקי האח הגדול והחנון, לא קורא בספרים של גנוט כדי לדעת את הקוסמולוגיה המקובלת ואת משמעותה. אלא מבין שספריו חסרי כל ערך.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 09:24 |
|
| |
איש חשוב כמה חילונים אתה מכיר?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 10:26 |
|
| |
בענין נס המטה- אני חושב אולי בטעות לא הבנתם את מהותו של הנס במטה הכוונה למטה אהרון- שהניץ פרחים, ואם כך חשבתם אז טעיתי וטל"ח
בענין הניסם שעשה אלישע -הנס ב- אסוך השמן- קטן עלינו- היום כל בית בד המכבד את עצמו עושה ניסים כאלה כל יום, דרך הטבע בעולם כי מתוך 5 טון זיתים מיצרים 1 טון- שמן זית- אצלנו ארץ הניסים מתוך 1 טון זיתים מיצרים 5 טון שמן זית.
עוד נס גדול מאד יש בארצנו- מתוך אלף כוורות דבורים רודים בעולם 1000 ק"ג דבש- אצלנו ארץ הניסים מתוך 200 כוורות, רודים 20 טון דבש, ועוד היד נטויה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 11:24 |
|
| |
איש חשוב:
1, אתה כנראה לא למדת בחידר כשר כי בחידר רגיל לא לומדים הנדסה בסיסית, לא לומדים עברית בחידר אידיש, ורובם לא יודעים לדבר עברית שם,
2, לא דיברתי על ליבה חילונית, דיברתי על ליבה חרדית ולא לגבי עניין השכלה בכלל, רק לגבי לא לסמוך על ניסים ולהכיר את המציאות, לדעת להתמודד בחוץ ולא לחשוש שיתקלקלו ברחוב, הרי כל פעם שגוזרים גזרות חדשות ?! זה אומר חלשה,
ועל זה אמרתי ליבה חרדית לטובת החרדים, בלי שום קשר למדינה ולחוק,
3, אתה פשוט מצחיק אותי, אני חרדי אשכנזי טהור, וחיי ונושם חרדיות,
4, את לוח דנוט אתה לומד אבל מפרשים במקום אתה לא טורח לעיין ?? תבין שחז"ל אומרים עשרה נבראו רצונם לומר שפילוסופית אי אפשר ניסים והסברתי לך כבר לעיל,
5, אני לא חושב שאנו צריכים ליחס את עצמינו מול אחרים (חילונים\דתים) אנחנו חייבים לתקן את עצמינו בזה שאנו נוכל לקיים את השלחן ערוך לעבוד ולפרנס את עצמינו בלי פחד מהנאורות המערבית שאולי הם יקלקלו אותנו,
|
| נשלח ב-25/11/2010 02:59 |
|
| |
מקסמן החיידרים בהם הילדים לא מבינים עברית עם מעטים מאוד, 3-5% מהחיידרים האשכנזים בלבד, כמו תולדות אהרן רמ"א וכדו', וכן לומדים הנדסה, אני עוד זוכר את החוברות הדקות שלימדו אותנו בהם, ולא היינו יוצאי דופן בנושא לגבי עשרת הדברים, שניסית להביא מהם ראיה, ברור שקרו עוד ניסים שלא היו כלולים בעשרת הדברים, וכבר פירש כאן מישהו יפה, שאירעו עוד ניסים כאלו שאינם מצריכים בריאה חדשה, כמו כד שמן שמוציא מקרבו שמן בלי סוף, הכד כבר נברא, השמן כבר נברא, הוא רק התרבה, לגבי הערתך האחרונה, זה לאענין של פחד, פשוט לימוד ליבה כפי שרוצים מאתנו תופסים למעלה ממחצית שעות הלימוד בחיידרים, זה נחשב לביטול תורה, ככי שאמרתי,חשבו וחישבו אלו לימודי חול נזקקים להשתמש בהםבמהלך החיים, ובאלו לא, אחותי למדה בסמינר מקצועות הנדסה ומתמתיקה וכדו' כשני שליש משעות היום, מה שהכי תיסכל אותה הוא, שעל אף העמל הרב שהשקיעה בלימודים ובבחינות בסמינר, זה לא עוזר לה כיום בחיים, היא אינה נתקלת במהלך החיים היומיומיים בבעיות הנדסה מסובכות או מתמתיקה.
ירוחם בבקשה ממך מה הדמיון? מדבר כאן על כלי עם שמן, הפולט מתוכו שמן ללא הגבלה, הוא ממלא כלים הגדולים כמו הגודל שלו עצמו זה לא נס שניתן להתפלפל עמו ולומר "הזיתים האלו יותר מלאים בשמן" וכדו'
בעל בעמיו כתבי שאני מדבר על העמך, על אלו שאני פוגש ביומיום, ויש הרבה, ועל אלו שאני רואה את כתיבתם בסוגי הפורומים למיניהם, ברור שישנם המון חילונים חרוצים מלומדים אבל הרוב קובע! הרוב החילוני אינו אקדמי, הרוב לא עבר בהצלחה את בחינות מקצועות הליבה, והרוב מדבר בשפה משובשת, לעומת החרדים עם הספר, זה שלמד דקדוק וגם קורא כל יום שעות בספרים.
|
|
| נשלח ב-25/11/2010 03:16 |
|
| |
תולדות שנים\קרלין\באיאן\בעלז\ויזניץ\סלונים\חיי עולם\עץ חיים\דושינסקי\מאה שערים\בובוב\פניסק קרלין\רמא\קרלין רמות\תורת חיים\תורה ויראה\תשבר שועפט
כל זה רק בירושלים, כמה חידרים בבית שמש ביתר קריאת ספר ועוד,
כולם אידיש,
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2010 05:52 |
|
| |
כל אלו שמנית אתה יכול להוריד, מלבד תולדות אהרן רמ"א ותורה ויראה מלבדם כולם לומדים דקדוק בעברית. ואל תתוכח על הנושא לפני שתבדוק
|
|
|
|
|