בית פורומים עצור כאן חושבים

ניסים עדיין קורים? או שיש לכך הסבר מדעי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/11/2010 07:19 לינק ישיר 

מה קשור דיקדוק, הם גם לומדים תנ"ך בעברית יותר נכון לשון קודש, אבל כולם לא דוברי עברית ולא יודעים עברית,
ואין לי מה לבדוק כי אני משם,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 08:53 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:

קטן עלינו- היום כל בית בד המכבד את עצמו עושה ניסים כאלה כל יום,
דרך הטבע בעולם כי מתוך 5 טון זיתים מיצרים 1 טון- שמן זית- אצלנו ארץ הניסים מתוך 1 טון זיתים מיצרים 5 טון שמן זית.

עוד נס גדול מאד יש בארצנו- מתוך אלף כוורות דבורים רודים בעולם 1000 ק"ג דבש- אצלנו ארץ הניסים מתוך 200 כוורות, רודים 20 טון דבש, ועוד היד נטויה.

והנס הגדול מכולם - רק אצלנו בעיר של 160000 תושבים מצביעים בבחירות 200000....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 15:49 לינק ישיר 

מקסמן כפי שציינתי, בכל התתי"ם שברשימה חוץ מ3 שהזכרתי
כולם לומדים לימודי חול, ובתוך לימודי החול הם לומדים דקדוק בעברית
וזהחוץ מלימוד התנ"ך הלימודי הקודש,
שתתפלא לשמוע דווקא נ"ך לא לומדים בכל התתי"ם ודקדוק כן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 16:00 לינק ישיר 

לא לומדים רק שעה ביום, ולומדים נ"ך ואתה מצחיק אותי כל פעם מחדש, אני אומר לך שאני משם וחיי אותם 24 שעות ביממה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 16:04 לינק ישיר 

עציוני
אלו לא ניסים  זה פשוט  מימוש האמונה בתחיית המתים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 19:54 לינק ישיר 

מקסמן
ויכוח עקר, אני מכיר כמה חיידרים שמתנגדים ללימודי נ"ך גם בחיידר
ומה קשור ש"לומדים שעה"
אני למדתי שעה כליום בחיידר, למדנו עברית דקדוק חשבון הנדסה כתיב, אף פעם לא למדנויותר משעה ליום
אני מצוין בחשבון, את העברית והדקדוק שלי ניתן לראות בכתיבה שלי, ועדיין לא נתקלתי בחיי בבעיה שדרשה ידע במתמטיקה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2010 00:05 לינק ישיר 

אוקיי

העניין היא לא השכלה, העניין היא או השקפת הראשונים כמו הרמב"ם הרס"ג הרשב"ם האבן עזרא,
וכך יתחילו החרדים להיות רציונליים,
או להמשיך אם ההשקפת הטמטום של המופתיים ולתת דירות לבנים ולחכות שאלוקים יזרוק מן מהשמים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2010 23:56 לינק ישיר 

http://www.kikarhashabat.co.il">http://www.kikarhashabat.co.il/הלוויה-9.html 

תוקן על ידי חזןנפלא ב- 28/11/2010 00:10:36

תוקן על ידי חזןנפלא ב- 28/11/2010 00:11:55

תוקן על ידי חזןנפלא ב- 28/11/2010 00:14:26

תוקן על ידי חזןנפלא ב- 28/11/2010 00:18:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2010 23:43 לינק ישיר 

לכל מי שעובדת קיומם של ניסים בזמה"ז עושה לא טוב על הלב, יש לי דיס המלצה- לא לקרוא את הספרים שיצאו על הרב מרדכי אליהו זצ"ל- יש שם (גם) סיפורים ניסים ברמת ודאות של 100%.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2010 00:40 לינק ישיר 

מצטרף לדיס המלצה שלך בקריאת "היה לא תהיה" ג"פ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2010 01:33 לינק ישיר 

איש חשוב , הבעיות שאתה מנסה לעסוק בהם , כמו תרומת המגזר החרדי לכלכלת המדינה או הסיכוי להיווצרות חיים , כן דורשים מידה מסוימת של ידע במתמטיקה , לפחות ברמה תיכונית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2010 01:52 לינק ישיר 

ידעיה במילים אחרות, אתה מדבר על לימודי חשבון...
שכידוע הם קיימים בכל התתי"ם והחיידרים למיניהם, ושם ניתן לומר, מלמדים חשבון ברמה ממש טובה
לגבי הסיכוי להיווצרות חיים, הבנתי הדק היטב את דבר הרב בן מנת מבלי ללמוד מתמטיקה.

שלמה,
האם ישנה אפשרות לקרוא סיפורים מהספר שציינת, באינטרנט?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2010 09:21 לינק ישיר 

אולי אם היית לומד קצת יותר היית שם לב שזה לא כל כך פשוט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2010 22:25 לינק ישיר 

שנרב, מה כואב לך?
אני שואל בכנות ומתוך עניין.
(לגבי הערתך- אני מתפלא עליה, זה מתאים למי שממש מבחוץ או גרוע מזה לעיתונאים).

תוקן על ידי Shlomo_L ב- 30/11/2010 22:25:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2010 00:12 לינק ישיר 

שלמה,

מה כואב לי? בחייאת.

הרב אליהו היה יהודי תלמיד חכם ובר אוריין ועל כך כבודו במקומו מונח. עם זאת, אני רואה בעליתו למעמד שהיה לו בציבור הדתי לאומי סממן של ניוון, ומאד לא אהבתי כמה אספקטים של  ההתנהלות הציבורית שלו.

כידוע לא היה הרב מתלמידי מרכז הרב, לא גדל על תורתו של הרב קוק ולא הכיר אותה גם לאחר מכן. הוא למד אצל ת"ח ספרדים חרדים ששנאו את הציונות והמדינה, ובבגרותו הכיר את אנשי מרכז הרב ונתחבבו עליו. עליתו למעמד של דמות רוחנית מרכזית בציבור הדתי לאומי - ושוב אני לא מדבר על מורה הוראה בשו"ע  אלא על דמות רוחנית שמנווטת גם כיוונים פוליטיים וחברתיים - קרתה כתוצאה משתי תאונות היסטוריות. פעם אחת כאשר רצו אנשי "מרכז"  להחליף את הרבנים הראשיים באנשים משלהם ולא היה להם מועמד ספרדי ברמה, ובפעם השניה  כאשר המפד"ל בטפשותה ניסתה לטפח את דמותו כמשקל נגד לרב עובדיה.  עם כל הכבוד, אני לא חושב שהיתה לרב אליהו מספיק שייכות לכיוון הרוחני של הציבור הדתי לאומי או לפחות למה שהיה אמור להיות הכיוון הרוחני שלו.

אופן ההנהגה של הרב - בשעה שהפך למנהיג ציבור -  לא היה חביב עלי כלל.   הרב ניסה בבירור למצב את עצמו במעמד של "בבא על" ורקד עם כל הנוכלים, השרלטנים והמשוגעים, מהבבא ברוך עד ניר בן ארצי. באו אליו אלפים של אנשים בבעיות קשות כדי לקבל ממנו עצות, ברכות וסגולות, ולדעתי אין איש בציבור הדתי לאומי שאינו מכיר מישהו ש"נפגע" מהרב אליהו. [אני כותב "נפגע" במרכאות כי אינני מתכוין לפגיעה של ממש אלא להבטחות שווא לריפוי או להצלחה שלא נתגשמו והכניסו אנשים לסרט מטופש ] האמירה "היה לא תהיה", שהוצגה על ידי אנשיו באתר "מוריה" כנבואה ונתפסה כך על ידי קהל עצום בלי שמישהו ינסה להעמיד אותם על טעותם,  היתה עוד עלית מדרגה בסוג חוסר האחריות  הזה. הרי אתה מבין שאם הגירוש מגוש קטיף היה מתבטל ברגע האחרון הרב אליהו היה הופך בעיני ציבור רב למשה רבינו החדש. ואם זה לא מצליח? זו הנקודה, שהעוילם גוילם, ושוכחים את השקר. זו דוגמה קלאסית של איך הופכים לבעל נס: מפזרים סגולות ורפואות והבטחות לכל דכפין, מי שזה לא הצליח לו שוכח או מדחיק ומי שהצליח לו מפרסם בקול תרועה. דיסוננס קוגניטיבי פשוט מיסודם של המלך והדוכס ב"הקלברי פין". 

יש כמובן הרבה מה להאריך בענין החצר שקמה סביבו, הנסיונות המגושמים לעשות מה שיותר כסף מפטירתו דרך מכירת ספרים, הטירפוד של בחירת הרב יעקב אריאל לרב ראשי בגלל שהוא לחץ להציג את מועמדות בנו לרב ראשי ספרדי וזה פורר עסקה עם ש"ס וכיוצא בזה. 

מזמן כבר הבנתי שאי אפשר לבקש מאנשים, גם מרבנים ואפילו מרבנים גדולים, להיות מושלמים. כולם בני אדם, ואם ההוא רודף פרסומת והלה מחבב חברת עשירים וכו' זו לא סיבה לפסול את הגברא אחרת תשאר בלי אנשים. גם בהקשר של הרב אליהו אני עושה הפרדה בין האדם ובין צורת המנהיגות הציבורית שלו. אבל מכיוון שכאן מדובר באמת בהנהגה של קהל גדול שעבר עליו לא מעט בעשר השנים האחרונות ומי יודע את העתיד, לטעמי עבור הציבור שאני רואה עצמי כמשתייך אליו צורת ההנהגה הזו לא מתאימה ולא ראויה.   

תוקן על ידי שנרב_נ ב- 01/12/2010 00:16:11

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ניסים עדיין קורים? או שיש לכך הסבר מדעי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.