|
|
| נשלח ב-20/11/2010 19:34 |
|
| |
רדף:
המחזירים בדרך כלל תמימים ועושים זאת מתוך טוב לב ולא פוליטיקה, בדרך כלל זה על חשבון חייהם על חשבון משפחתם, וגם קורה שדווקא במשפחה שלו יוצאים בשאלה, כי לא היה לו זמן למשפחה שלו עצמו,
אז לדעתי הם עושים זאת כשליחו ומוסרים נפשם על זה,
(את דעתי אמורתי שאני נגד, וזה לא דרך התורה,)
|
| נשלח ב-20/11/2010 19:44 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | (את דעתי אמרתי שאני נגד, וזה לא דרך התורה,)
|
|
אני מאוד מקוה שאתה מתכון למחזירים העושים זאת בדרכי שקר ורמיה.
כי בודאי שעצם הענין של קירוב יהודים לשמירת תורה ומצוות הוא דבר גדול.
זו לא עמדה פופולרית בפורום, והמילה 'מחב"ת' הפכה לשם גנאי לא פחות ממחבל, אבל זו עמדה נכונה, ואני מאוד מקוה שאין כאן אף אחד שחולק עלי ברצינות [גם לא רדף].
|
| נשלח ב-20/11/2010 19:49 |
|
| |
בוודאי אני חולק על זה, ודווקא מצד התורה אסור לעשות זאת,
ואמרתי שזה בגידה ממש,
|
| נשלח ב-20/11/2010 19:51 |
|
| |
העברי
בקשר לדברי ר' גדליה,מה רצית להביא מזה?האם הוא התכוון רק שמבחינה מציאותית יקח כ"כ הרבה שנים עד שזה יקרה,והוא לא יהיה כאן,או משהו מעבר לזה?.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2010 19:51 |
|
| |
אברהם להמשך הסיפור- הוא לא יהיה כאן- גם אתה לא תהיה כאן- ואף אני לא אהיה כאן---- כי שבוע לאחר שהרוב כאן יהיה חרדי- פשוט לא יהיה כאן
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2010 19:53 |
|
| |
רצונו לומר מה שחז"ל אמרו שלעתיד יבטלו רוב המצוות
|
| נשלח ב-20/11/2010 19:55 |
|
| |
מקס ללכת בלי כיפה,זה כמו הצהרה של האדם שאינו מחויב לתורת ה',וזה מעשה גרוע מאוד.
אסור לאדם לומר שהוא גוי כדי להנצל ממוות,כמו שנפסק בשו"ע.
ולכאורה ה"ה שאסור לאדם לומר שהוא חילוני כדי להנצל ממות. ומי שהולך בלי כיפה,זה נקרא שהוא מצהיר על עצמו שהוא חילוני.
אני לא מבין מה זה הבגידה שאתה טוען לה כל הזמן? לבגוד בה' שנתן לו את החיים זה לא בגידה? לחנך את הילדים במקום שיש הרבה סכוים שהם יבגדו בבוראם,זה בסדר?.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2010 19:57 |
|
| |
ירוחם אתה מתכוין דוקא לרוב "חרדי",או גם לרוב שומרי תורה ומצוות?.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2010 19:59 |
|
| |
סגסג:
כבר מזמן רצוני לפתוח אשכול נגד החזרה בתשובה ונגד החזרה בשאלה, מחב"ת מחב"ש,
אבל אין לי את האומץ לעשות זאת,
|
| נשלח ב-20/11/2010 20:00 |
|
| |
חרדי- כשאת החלטות על תוכנית האטום האירנית יקבלו אנשי מועצת גדולי התורה-
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2010 20:04 |
|
| |
מקס למה אין לך אומץ בגלל המחב"ת או בגלל המחב"ש?. עכ"פ,יש לך הזדמנות לבאר כאן את דעתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2010 20:09 |
|
| |
לא ממחב"תים ולא ממחב"שים, רק מאלוקים אני מפחד
תוקן על ידי maxmen ב- 20/11/2010 20:11:28
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2010 20:11 |
|
| |
לדעתי אין ספק שכולם רוצים שתהא חזרה בתשובה, כי הם מאמינים שזו דרך האמת.
השאלה היא על כמות המשאבים המוקדשת לכך (ע"ח דברים אחרים).
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2010 20:16 |
|
| |
שרפ אתה מדבר גם בשמם של אלו שמצהירים לא ככה? ואולי אתה חושב שהם מיעוט,ונקטת שכולם רוצים,על סמך הכלל של רובו ככולו. האמת,שאני בהחלט אשמח לשמוע שזו דעתם של בודדים בלבד,ואין חברה דתית שהאמירה הזאת מקובלת ולגיטימית שם.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2010 20:34 |
|
| |
"אבל זו עמדה נכונה, ואני מאוד מקוה שאין כאן אף אחד שחולק עלי ברצינות [גם לא רדף]."
אני לא אחלוק שזו עמדת "התורה" - אבל זו איננה עמדתי [אם כי, כאמור, אינני מייצג אף אחד] -- לי נוח שיהיו חרדים ונוח לי שיהיו חילונים - ושאני אהיה באמצע. אני לא "התורה" - אלא יש לי יחסים מורכבים עם התורה. לא יחסים של התבטלות מולה ולא יחסים של התבטלותה כלפי.
נוח לי שיהיו חרדים כי ברור לי שאם כל היהודים הדתיים היו כמוני, היהדות לא הייתה שורדת הרבה זמן.
ולו מסיבות טכניות: אנשים מסוגי לא הולכים להיות שוחטים ומוהלים ולא לומדים הלכות מקוואות ולא לומדים להיות דיינים בדרך כלל וכן הלאה.
אבל גם מסיבות מהותיות -- בקרב ילדים של אנשים כמוני יש בדרך כלל אחוז גדול של דתל"שים - כך שזה היה עניין של זמן עד להעלמותה המוחלטת של היהדות אילו האופציה היחידה להיות דתי הייתה האופציה שלי.
ונוח לי שיהיו חילונים - ולו כדי שתיהיה אופציה עבור אנשים כמוני להתקיים כפי שאנחנו - כי לא צריך לספר לכם על חוסר הסובלנות של דתיים [גם של דתיים "רגילים"] כלפי כל מי שאיננו הולך בתלם.
אבל גם מסיבות מהותיות יותר. כגון, שיהיה מגוון דעות ויתקיים פולילוג ביניהם.
אנשים מסוגי גם לא נעשים לאמנים בדרך כלל - לא בתחום האומנות ה"גבוהה" ולא בתחום האומנות הפופולארית [וב"אומנות" כוונתי גם למוזיקה, סרטים וכו'] -- כי בשביל זה צריך להיות בוהמייני במידה רבה - ואילו אני ודומיי "בורגניים" מידי בשביל זה. אבל אנו צורכים אומנות.
בקיצור - טוב לנו שיהיו סביבנו אנשים מסוגים שונים - ולא שכולם יהיו כמונו.
* כשאני אומר "חרדים" כוונתי גם לחרד"ל - ולכל מי ששותף להלך הרוח ולאורחות החיים המאפיינים חרדים: קבלת סמכות של "גדוילים" כלשהם, יהיו אשר יהיו; אמונה שכל התורה כולה - למין התורה שבכתב ועד לפסקים וחידושי התורה של חכמי הדור הזה, יהיו אשר יהיו - היא דבר ה' ובעלת סמכות המתחייבת ממעמד זה; הראיה של שיקולים הנובעים מהתורה כמשהו שמכריע כל שיקול אחר - לפחות באופן תיאורטי; השתדלות להקפיד על כל סעיף וסעיף בהלכה [מי שעסוק בכך כל היום - כמה כבר "ראש" יהיה לו לדברים אחרים?]; ומן הסתם עוד כמה מאפיינים שכרגע לא עולים בראשי
רדף
תוקן על ידי רדףהשיג ב- 20/11/2010 20:38:46
 |
|
|
|
|
|