|
|
| נשלח ב-20/11/2010 23:40 |
|
| |
סוסרטי, אבל אתה עושה רושם של בחור אינטליגנטי היודע להתבטא לא רע. אם כן, כתוב בחריפות אבל בלי גידופים. האמן לי, אני לא שייך לא לכיפות הסרוגות ולא לחרדלי"ים אבל לא נחמד לי שאתה מחליף 'ז' ב'ס'.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2010 23:41 |
|
| |
השאלה היא למה אנחנו קוראים "חזרה בתשובה" האם בהחלפת בגדים ו/או החלפת בגדים ו/או עזיבת העבודה לטובת כולל, או בשינוי דרך החשיבה וההתנהגות, לכיוון שקרוב יותר לקיום התורה והמצוות ? לו יצויר שאפשר לעשות חילוק כזה והוא יהיה אמיתי , אני מניח שבהחלט יש ענין (גם לפי אלו שאומרים שאין להם ענין...) שהאפשרות השניה תקרה, לגבי האפשרות הראשונה אני מניח שחלק מסתייגים ממנה , ואולי אף מתנגדים לה, ואני חושב שלכל הפחות בהסתייגות יש מן הצדק, להתנגד ממש אני חושב שזה מוגזם, ומראה על חוסר נאמנות בסיסית לתפיסה שרואה בחיים הדתיים את אורח החיים הנכון שיהודי צריך לחיות על פיו ולכן זה בעייתי בעיני.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2010 23:43 |
|
| |
מקם
דוקא לי נראה שלהיות בחברה כאילו חלק מהחברה,ובאמת להיות משהו אחר,אולי זה משהו קרוב יותר לבגידה,מאשר להיות אמיתי,וללכת לקבוצה המתאימה לארחותיו.
תוקן על ידי סגסג ב- 20/11/2010 23:47:34
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2010 23:43 |
|
| |
| סגסג כתב: |  | שרפ
אתה מדבר גם בשמם של אלו שמצהירים לא ככה?
ואולי אתה חושב שהם מיעוט,ונקטת שכולם רוצים,על סמך הכלל של רובו ככולו.
האמת,שאני בהחלט אשמח לשמוע שזו דעתם של בודדים בלבד,ואין חברה דתית שהאמירה הזאת מקובלת ולגיטימית שם. |
|
אכן נקטתי משום רובו ככולו.
יש היום את מכון מאיר (ומכון אורה), ראש יהודי, מעייני הישועה וכד' המקדישים זמן להחזרה בתשובה.
אולם יש לראות את החברה כחברה עובדת, שהחילונים אינם מפריעים לה במיוחד (כי יש שפה משותפת איתם) ולכן הפעולות להחזרה בתשובה הן מינוריות.
ההתפתחות בנושא החזרה בתשובה דתית לאומית הגיעה עם ריבוי בחורי הישיבה ואברכים, שיצרה מצב של עודף מחנכים/רבנים ביחס לגודל המגזר ולכן פנו להשפיע גם על הסביבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2010 23:46 |
|
| |
"בושני ממכם, עצכ"ח!"
מישהו מחזיק אותך פה?
|
| נשלח ב-20/11/2010 23:47 |
|
| |
ירוחם
נכון, יש אידאלים לא טענתי שאין רק טענתי שאצלם, בניגוד לחברה החרדית יש אידאל נוסף שנקרא חופש !!!!!!! והאידאל הזה כולל בתוכו את החופש לשנות אורח חיים לשנות דיעה וגם לשנות אזרחות ! מי שעוזב את הארץ, אם הוא לא ציוני אין להחשיבו כבוגד אתה לא יכול להכיל על הפרט ערכים שאינם מקובלים עליו זהו פלוראליזם זוהי החילוניות במיטבה
ממילא אין לומר שחוזר בתשובה בוגד בערכים החילוניים שלו הוא מיישם אותם הלכה למעשה
על שקרים בהחזרה בתשובה שמעתי מהמשגיח שליט"א ( כבר הזכרתי אותו אולי, מיחידי סגולה בעולם הישיבות) : עדות שבטלה מקצתה בטלה כולה אם השתמשת בשקר כדי להחזיר בתשובה נתגלה השקר הלכה כל התשובה
ומלבד זאת אני מסכים בכל לב שאם אתה לא מסוגל להחזיר בתשובה ע"י האמת סימן שאתה לא מחזיר בתשובה לתורת השם אולי לתורה חדשה שהמציאו המחב"תים
אבל מבקשי אמת תמיד ימצאו את הדרך אם הם רק יבקשו ויתעקשו
|
| נשלח ב-20/11/2010 23:48 |
|
| |
| רדףהשיג כתב: |  | "בושני ממכם, עצכ"ח!"
מישהו מחזיק אותך פה?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2010 23:55 |
|
| |
הבנשק, לפי הגמרא הקב"ה מצטער גם למשל על מי שאינו ראוי להוראה ומורה, או לחילופין ראוי להוראה ואינו מורה, שלא לדבר על הצער על בניו שגלו משולחן אביהם, כך שאם אתה כ"כ מזדהה עם צערו נדמה לי שיש עוד כמה ענינים שכדאי לך לכאוב בדור הזה וד"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2010 23:57 |
|
| |
נכון מאוד. ג"ז כואב לי מאוד. ולכן?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2010 00:11 |
|
| |
| סגסג כתב: |  | מקם
דוקא לי נראה שלהיות בחברה כאילו חלק מהחברה,ובאמת להיות משהו אחר,אולי זה משהו קרוב יותר לבגידה,מאשר להיות אמיתי,וללכת לקבוצה המתאימה לארחותיו. |
|
מה פתאום ? להיות בחברה ולזעוק לתיקון !! פשוט מאוד, אם כל החוזרים בתשובה היו נשארים חילונים שומרי מצוות עיקריות,
כן !! אז כל החילונים היו חילונים יהודים כשרים,
תראה היה ר' אהרן ראט שהקים את תולדות אהרן, למעשה הקים חבורת עובדי השם,
ואחרי זה לגבי הצאצאים מה להם לעבודת רבו של אביהם ??
רצוני לומר, נכון שיכול להיות כל סוגי עובדי השם, אבל שלא יעבור לצאצאים, עצם זה שכופים את זה על צאצאים, אז עשינו תורה חדשה ויהדות חדשה,
תראה עוד בלוף גדול: ההלכה היא שאסור ללבוש טלית עם שני חורים משום יוהרה,
ותראה לאן היגענו,
כל קהילה מתגאה בחומרות, ואחרי דור או שניים זה נכנס לספרי ההלכה,
ואז רוב הציבור לא יכול לעמוד בהם, הנה 90% לא מאמינים באלוקים, כי בכדי להאמין באלוקים הוא צריך להחמיר באובולוציה של חומרות בת אלפיים שנות גלות,
ובדיוק על זה זועק ר' חייא "אל תוסף על דבריו פן יוכיח בך ונכזבת, תני ר' חייא שלא תעשה את הגדר יותר מן העיקר שלא יפול ויקצץ הנטיעות"
תוקן על ידי maxmen ב- 21/11/2010 00:14:45
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2010 00:18 |
|
| |
מקס מה עם הטענה שלי על כך שהליכה בלי כיפה יש בה הצהרה פסולה? האם כשאתה אומר להשאר בחברה החילונית אתה מתכוין גם לותר על כמה מצוות כדי להשאר בחברה החילונית?.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2010 00:20 |
|
| |
| סגסג כתב: |  | מקס
מה עם הטענה שלי על כך שהליכה בלי כיפה יש בה הצהרה פסולה?
האם כשאתה אומר להשאר בחברה החילונית אתה מתכוין גם לותר על כמה מצוות כדי להשאר בחברה החילונית?. |
|
כן בוודאי להישאר בלי כיפה, ממתי זה מעיקרי הדת ?
לכתוב כאן בפורום זה לא הצהרה פסולה ?
|
|
| נשלח ב-21/11/2010 00:41 |
|
| |
האמת אני פשוט לא מבין אותכם, דברי פשוטים מאוד,
הרב קוק עמד וזעק על האוניברסיטהות שמציון תצא תורה, ועוד מעשים וכדומה
וגרם שכל חילוני מל את בנו, פשוט חותך לבנו בין השמנה ימים, בשביל מי ובשביל מה ?? לא לאלוקים ??.
צם ביום כיפור, למי ולמה ? לא לאלוקים ??
נישואין כהלכה, בשביל מי ולמה ? לא לאלוקים ??
כשרות, לא לאלוקים ??
מה חשבתם, הם עושים את זה בשבילינו ??
הם מאמינים באלוקים ועוד איך, כי אם לא ? לא היו עושים ברית מילה, הדבר האכזרי ביותר בשביל הלא מאמין,
אז מה אתם רוצים מהם ? שיתפללו שלש פעמים ביום ? לא ולא הרי אנו שבט לוי נכון ! אז אנו חייבים לתפלל במקומם,
זה כל העניין ששבט לוי מקבל מעשר מכל העם שהם יעשו את העבודת השם בשביל העם כולו,
אין אנו (שבט לוי) כתבו להם ספרי הלכה לפיהם ולפי התנהגותם, אז איך אנו רוצים שהם יקיימו הלכה שעוד לא כתבו להם ??
הרי כל ספרי ההלכה שלנו מתאים אולי רק לשבט לוי, עובדה שתשעים אחוז לא איתנו,
ועוד חייבים להקפיד מאוד, שהמושג שכל יהודי יכול להיות שבט לוי, לא עובר לצאצאים, כי אחרת מה עשינו ?
כלומר: אבא שרוצה להיות בריסקר ?! אסור לו לכפות על צאצאיו להיות מחמיר כמו הבריסקר,
תוקן על ידי maxmen ב- 21/11/2010 00:44:49
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2010 01:27 |
|
| |
הליכה בכיפה איננה מעיקרי הדת,אבל,אחרי שהמציאות היא שכל אדם דתי הולך עם כיפה,מי שהולך בלא כיפה,הוא מצהיר שאיננו דתי,ואיננו שומר מצוות. כתיבה בפורום,למה זה הצהרה פסולה?לא הבנתי. מה שייך שבט לוי לכאן? שבט לוי,לא נאמר לפטור את ישראל מקיום מצוות,אלא שעל אף שהתורה מכירה בכך שיש צורך לעסוק בפרנסה,ואין בזה כל איסור,יש קבוצה שמקדישה את עצמה ללימוד תורה כל היום,אבל מה זה שייך למצוות?. שבט לוי יכול להניח תפילין בשביל עם ישראל?.
|
|
|
|
|