| נשלח ב-21/11/2010 01:59 |
|
| |
לשבט לוי יש תפקיד ולכן הם חיים על חשבון העם, והתפקיד של עבודת השם שהם כהיום התפילות שלש פעמים ביום,
וללמד תורה ועוד,
לגבי תפילין:
גם שבט לוי כהיום לא מניחים תפילין כל היום, אז מה ? נמצאה דרך שלא יצטרכו ללכת כל היום, נמצא דרך לפתור את החילונים בזה שהם מקיימים פעם בחיים, בבר מצווה למשל,
הרי לא לחינם חז"ל אומרים שמי שהניח פעם אחד בחיים הוא כבר לא מפשעי ישראל,
|
| נשלח ב-21/11/2010 02:20 |
|
| |
אישציפור הקב״ה בוכה גם על מי שאי אפשר לו לעסוק בתורה ועוסק ( חגיגה ה: או משהו באיזור) כלומר על אותם מאות ואלפי בחורים שאין כשרונותיהם לעיון ועסק התורה ואתם אלפי אברכים שאין כוחם הכספי עומד להם ומתעקשים להשאר בבית המדרש עליהם הקדוש ברוך הוא בוכה ועימו בוכים כל חברי הפורום כמעט כך שלא נשאר להם זמן לבכות את הבכי הזה אבל כן על דא יאי לן למבכי הפלא על חברי הפורום גדול מאד כדברי הבנשק ובפרט שנתעלם מעיניהם רמב״ם בנידון ואף שאין נוהגים למעשה בכפיה כלשונו של הרמבם אבל השאיפה הפנימית לכאורה היתה צריכה להיות כזו ובדקות הבכיה צריכה להיות גם על החרדים שאינם חרדים יותר אבל גם כדי לבכות צריך כשרון
|
| נשלח ב-21/11/2010 05:04 |
|
| |
אחרי שראיתי שיש כאן נביאי השם וחרדים לדבר השם, ממש קנאתי בכם וגם ביקשתי לדבר עם אלוקים,
אחרי תחנונים קיבלתי גם לדבר איתו וסיפרתי לו מה נביאך החרדים לדברך אומרים,
לא תאמינו אבל הוא פרץ בצחוק מגלגל שמעודי לא שמעתי כזו צחוק,
חילוני הם קורים להם ? חילוני = חולין ?? אצלי הם קדושים = לאפוקי חולין,
כמה ילדים יש להם ? אחד ? שנים ? ובכל זאת בגיל צעיר מאוד הם שלחים את התינוק\ות למסור את נפשו בשביל מי ?
בשביל העם שלי ! בשביל הארץ שלי ! כמה משפחות מהם נשארו ערירים ? כמה מהם עוד לא הספיקו להקים משפחה ?
אני יודע מה אתה חושב, אתה חושב שהם לא עושים את זה למעני, (כמעט שרף אותי מכעס על מחשבותי הרעים)
אבל בזה אשמים נביאך הנביאי שקר, זעק,
הלא לשמה שלכם קל לקיים כי אתם לא שולחים את בניכם למסור את נפשם בכלל,
אבל הלא לשמה שלהם כביכול ? עולה להם בחיים !
אבל שוב: למה אלה שלא עושים לשמה באמת עושים את זה בלא לשמה ?
כי אתם לא מכירים בבני ובנותי שמוסרים נפשם למעני ולמען עמי ולמען ארצי ועוד למענכם,
הם שולחים את בניהם ובנותיהם ללמוד משפטים לעשות צדק ומשפט,
למה נביאך לא תקנו ברכה ללומדים משפטים, אשר קידשנו במצוותיו וציוונו ללמוד משפטים,
הם שולחים את בניהם ובנותיהם ללמוד רפואה לרפות חולי עמי,
למה נביאך לא תקנו ברכה ללומדים רפואה, אשר קידשנו במצוותיו וציוונו ללמוד רפואה,
הם שולחים את בניהם ובנותיהם ללמוד מעשה בראשית = פיזיקה,
הם שולחים את בניהם ובנותיהם ללמוד מעשה מרכבה = פילוסופיה,
ואל תחשוב עוד פעם על עניין לשמה ?! כי את זה אני אתבע ממכם ולא מהם ! בגללכם הם לא יודעים לעשות לשמה,
לך אמור לנביאי השקר, עד מתי תדברו בשמי לשווא,
ושוב אמור להם את נבואת עבדי יחזקאל
יחזקאל פרק לד
(א) וַיְהִי דְבַר יְקוָק אֵלַי לֵאמר:
(ב) בֶּן אָדָם הִנָּבֵא עַל רוֹעֵי יִשְׂרָאֵל הִנָּבֵא וְאָמַרְתָּ אֲלֵיהֶם לָרעִים כּה אָמַר אֲדנָי יְקוִק הוֹי רעֵי יִשְׂרָאֵל אֲשֶׁר הָיוּ רעִים אוֹתָם הֲלוֹא הַצּאן יִרְעוּ הָרעִים: (במקום לרעות את הצאן אתם רועים את עצמכם,)
(ג) אֶת הַחֵלֶב תּאכֵלוּ וְאֶת הַצֶּמֶר תִּלְבָּשׁוּ הַבְּרִיאָה תִּזְבָּחוּ הַצּאן לא תִרְעוּ: ( כלומר ע"ח הצאן ב"ה, מעמד ציבורי אתם בונים לעצמכם ע"ח הבלתי מוכשרים, פרנסה יש, לחתן את הילדים יש, קל לכם להחמיר בהלכות כי זה פרנסתכם, ואתם דורשים מהצאן את אותו התנהגות בזמן שהם חייבים לפרנס את עצמם לבד לחתן את הילדים לבד, לא מקבלים את צאצאיהם במוסדות בכדי לעשות את הישיבות והמעמד שלכם גבוה כביכול,)
(ד) אֶת הַנַּחְלוֹת לא חִזַּקְתֶּם (כלומר, נתנו לגרש את יהודי עזה מביתיהם, נותנים להמשיך לתת לילדים דירות כי לכם זה דיי קל, אבל לצאן אין אפשרויות כמוכם לקנות דירות לצאצאיהם, במקום שתלחמו בשביל הזוגות הצעירים שיקבלו דירות,) וְאֶת הַחוֹלָה לא רִפֵּאתֶם (מעניין למה חז"ל אומרים ניתן רשות לרופא לרפות, כאן משמע שזה חיוב ממש, יכול להיות שיש כאן חיוב על הרועים לשלוח בחורים ללמוד רפואה,)
וְלַנִּשְׁבֶּרֶת לא חֲבַשְׁתֶּם (ההורים הנשברים תחת עול חיי העוני) וְאֶת הַנִּדַּחַת לא הֲשֵׁבתֶם (במקום לעזור לנושרים, אז מקפידים יותר ויותר על הבחורים והבנות ) וְאֶת הָאבֶדֶת לא בִקַּשְׁתֶּם (נכון שאולי אתם מנסים להחזיר בתשובה, אבל את הדור השני שלהם אתם לא מקבלים למוסדות,) וּבְחָזְקָה רְדִיתֶם אתָם וּבְפָרֶךְ: (מה כבר ביקשתי ? שואל האלוקים, ואתם יורדים לבחורים ולבנות בחייהם, איזה כובע ואיזה לבוש מתי לצחוק ואיזה פלאפון, אסרתם מופעי זמר וכדומה, כמה מוכשר הוא, האם יש לו אח או אחות מקולקלים כביכול, בקיצור כל הסטיגמות למיניהם אתם פשוט מקיימים את הנביא כפשוטו "וּבְחָזְקָה רְדִיתֶם אתָם וּבְפָרֶךְ" )
(ה) וַתְּפוּצֶינָה מִבְּלִי רעֶה וַתִּהְיֶינָה לְאָכְלָה לְכָל חַיַּת הַשָּׂדֶה וַתְּפוּצֶינָה: (במקום שישמעו את ליפא שמלצער ויעקב שוואקי
בהופעות זמר, הם שומעים את שריד חדד וכדומה)
(ו) יִשְׁגּוּ צאנִי בְּכָל הֶהָרִים וְעַל כָּל גִּבְעָה רָמָה וְעַל כָּל פְּנֵי הָאָרֶץ נָפצוּ צאנִי וְאֵין דּוֹרֵשׁ וְאֵין מְבַקֵּשׁ: (אם כבר היה הרבי מחב"ד שעשה קצת, קצצו לו את הכנפיים, ואם הרב אמנון יצחק עושה כבר משהו ? הוא מתלכלך עם שטויות כמו פאות ונגד זמרים וכדומה ולא כאן המקום לבקר אותו,רק זאת אני אומר לו, להחזיר יהודים בתשובה לא אומר לעשות אותם חרדים, והמבין יבין, ממתי להחזיר בתשובה היא גם להכניס אותם תחת עול העסקנים ועיתונאים חרדים ??)
(ז) לָכֵן רעִים שִׁמְעוּ אֶת דְּבַר יְקוָק:
(ח) חַי אָנִי נְאֻם אֲדנָי יְקוִק אִם לא יַעַן הֱיוֹת צאנִי לָבַז וַתִּהְיֶינָה צאנִי לְאָכְלָה לְכָל חַיַּת הַשָּׂדֶה מֵאֵין רעֶה וְלא דָרְשׁוּ רעַי אֶת צאנִי (כלומר לא עושים כלום לטובת הצאן ) וַיִּרְעוּ הָרעִים אוֹתָם (רק את עצמם הם רועים כלומר מעמד וכסף) וְאֶת צאנִי לא רָעוּ: ס (רק וּבְחָזְקָה רְדִיתֶם אתָם וּבְפָרֶךְ:)
(ט) לָכֵן הָרעִים שִׁמְעוּ דְּבַר יְקוָק:
(י) כּה אָמַר אֲדנָי יְקוִק הִנְנִי אֶל הָרעִים וְדָרַשְׁתִּי אֶת צאנִי מִיָּדָם וְהִשְׁבַּתִּים מֵרְעוֹת צאן וְלא יִרְעוּ עוֹד הָרעִים אוֹתָם וְהִצַּלְתִּי צאנִי מִפִּיהֶם וְלא תִהְיֶיןָ לָהֶם לְאָכְלָה: ס (כלומר שלא רק המדינה תקצץ כספים למוסדות, רק גם לכם האלוקים יקצץ "ולא תהיין להם לאכלה", למי שיש לו עין בריא רואה שכל הגזרות כלפי הישיבות התחילה בזמן שהישיבות התחילו לבחור רק בחורים מוכשרים)
(יא) כִּי כּה אָמַר אֲדנָי יְקוִק הִנְנִי אָנִי וְדָרַשְׁתִּי אֶת צאנִי וּבִקַּרְתִּים:
(יב) כְּבַקָּרַת רעֶה עֶדְרוֹ בְּיוֹם הֱיוֹתוֹ בְתוֹךְ צאנוֹ נִפְרָשׁוֹת כֵּן אֲבַקֵּר אֶת צאנִי וְהִצַּלְתִּי אֶתְהֶם מִכָּל הַמְּקוֹמת אֲשֶׁר נָפצוּ שָׁם בְּיוֹם עָנָן וַעֲרָפֶל: (כלומר "ענן וערפל" שהצאן רואים את הרועים=הגדויליים בענן וערפל, כלומר לא מבינים לאן הרועים רועים אותם, ולכן נפצו הצאן לכל הרוחות,)
(יג) וְהוֹצֵאתִים מִן הָעַמִּים וְקִבַּצְתִּים מִן הָאֲרָצוֹת וַהֲבִיאתִים אֶל אַדְמָתָם וּרְעִיתִים אֶל הָרֵי יִשְׂרָאֵל בָּאֲפִיקִים וּבְכל מוֹשְׁבֵי הָאָרֶץ:
(יד) בְּמִרְעֶה טּוֹב אֶרְעֶה אתָם וּבְהָרֵי מְרוֹם יִשְׂרָאֵל יִהְיֶה נְוֵהֶם שָׁם תִּרְבַּצְנָה בְּנָוֶה טּוֹב וּמִרְעֶה שָׁמֵן תִּרְעֶינָה אֶל הָרֵי יִשְׂרָאֵל:
(טו) אֲנִי אֶרְעֶה צאנִי וַאֲנִי אַרְבִּיצֵם נְאֻם אֲדנָי יְקוִק: (אולי היה כדאי ? כי בסוף אלוקים בעצמו ירעה אותנו)
(טז) אֶת הָאבֶדֶת אֲבַקֵּשׁ וְאֶת הַנִּדַּחַת אָשִׁיב וְלַנִּשְׁבֶּרֶת אֶחֱבשׁ וְאֶת הַחוֹלָה אֲחַזֵּק וְאֶת הַשְּׁמֵנָה וְאֶת הַחֲזָקָה אַשְׁמִיד אֶרְעֶנָּה בְמִשְׁפָּט: (כלומר, השמנים החזקים שאכלו ע"ח הציבור = הצאן ? "אשמיד ארענה במשפט", כלומר כל הראש ישיבות והמנהלי סימנרים ומנהלי ת"ת, והעיתונאים שלא נלחמו בשביל הצאן רק בשביל הרעים כביכול = דעת תורה וכדומה, וכל הועדות למיניהם ועדת הורים וועדת איכלוס)
(יז) וְאַתֵּנָה צאנִי כּה אָמַר אֲדנָי יְקוִק הִנְנִי שׁפֵט בֵּין שֶׂה לָשֶׂה לָאֵילִים וְלָעַתּוּדִים:
(יח) הַמְעַט מִכֶּם הַמִּרְעֶה הַטּוֹב תִּרְעוּ וְיֶתֶר מִרְעֵיכֶם תִּרְמְסוּ בְּרַגְלֵיכֶם וּמִשְׁקַע מַיִם תִּשְׁתּוּ וְאֵת הַנּוֹתָרִים בְּרַגְלֵיכֶם תִּרְפּשׂוּן:
(יט) וְצאנִי מִרְמַס רַגְלֵיכֶם תִּרְעֶינָה וּמִרְפַּשׂ רַגְלֵיכֶם תִּשְׁתֶּינָה: ס
(כ) לָכֵן כּה אָמַר אֲדנָי יְקוִק אֲלֵיהֶם הִנְנִי אָנִי וְשָׁפַטְתִּי בֵּין שֶׂה בִרְיָה וּבֵין שֶׂה רָזָה:
(כא) יַעַן בְּצַד וּבְכָתֵף תֶּהְדּפוּ וּבְקַרְנֵיכֶם תְּנַגְּחוּ כָּל הַנַּחְלוֹת עַד אֲשֶׁר הֲפִיצוֹתֶם אוֹתָנָה אֶל הַחוּצָה:
(כב) וְהוֹשַׁעְתִּי לְצאנִי וְלא תִהְיֶינָה עוֹד לָבַז וְשָׁפַטְתִּי בֵּין שֶׂה לָשֶׂה: (כאן כבר מדבר הנביא לכל מיני ועדת הורים למיניהם, עיין ערך עמנואל וביתר, וגם ועדות איכלוס למיניהם,)
(כג) וַהֲקִמתִי עֲלֵיהֶם רעֶה אֶחָד וְרָעָה אֶתְהֶן אֵת עַבְדִּי דָוִיד הוּא יִרְעֶה אתָם וְהוּא יִהְיֶה לָהֶן לְרעֶה:
(כד) וַאֲנִי יְקוָק אֶהְיֶה לָהֶם לֵאלהִים וְעַבְדִּי דָוִד נָשִׂיא בְתוֹכָם אֲנִי יְקוָק דִּבַּרְתִּי:
(כה) וְכָרַתִּי לָהֶם בְּרִית שָׁלוֹם וְהִשְׁבַּתִּי חַיָּה רָעָה מִן הָאָרֶץ וְיָשְׁבוּ בַמִּדְבָּר לָבֶטַח וְיָשְׁנוּ בַּיְּעָרִים:
(כו) וְנָתַתִּי אוֹתָם וּסְבִיבוֹת גִּבְעָתִי בְּרָכָה וְהוֹרַדְתִּי הַגֶּשֶׁם בְּעִתּוֹ גִּשְׁמֵי בְרָכָה יִהְיוּ:
(כז) וְנָתַן עֵץ הַשָּׂדֶה אֶת פִּרְיוֹ וְהָאָרֶץ תִּתֵּן יְבוּלָהּ וְהָיוּ עַל אַדְמָתָם לָבֶטַח וְיָדְעוּ כִּי אֲנִי יְקוָק בְּשִׁבְרִי אֶת מטוֹת עֻלָּם וְהִצַּלְתִּים מִיַּד הָעבְדִים בָּהֶם: (שזה אומר שאלוקים יוריד מאיתנו את העול של הרועים, כלומר דעת תורה והשקפה וישיבות וסימנרים בקיצור כל מה שכתבתי לעייל וגם מה שלא כתבתי ויש הרבה,)
(כח) וְלא יִהְיוּ עוֹד בַּז לַגּוֹיִם וְחַיַּת הָאָרֶץ לא תאכְלֵם וְיָשְׁבוּ לָבֶטַח וְאֵין מַחֲרִיד: (כלומר: ההשקפה הזאת (החרדית) עשה אותנו לבז בגוים, וגם בין האחים)
(כט) וַהֲקִמתִי לָהֶם מַטָּע לְשֵׁם וְלא יִהְיוּ עוֹד אֲסֻפֵי רָעָב בָּאָרֶץ וְלא יִשְׂאוּ עוֹד כְּלִמַּת הַגּוֹיִם:
(ל) וְיָדְעוּ כִּי אֲנִי יְקוָק אֱלהֵיהֶם אִתָּם וְהֵמָּה עַמִּי בֵּית יִשְׂרָאֵל נְאֻם אֲדנָי יְקוִק:
(לא) וְאַתֵּן צאנִי צאן מַרְעִיתִי אָדָם אַתֶּם אֲנִי אֱלהֵיכֶם נְאֻם אֲדנָי יְקוִק: פ
תוקן על ידי maxmen ב- 21/11/2010 05:17:27
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2010 06:24 |
|
| |
| סגסג כתב: |  | הליכה בכיפה איננה מעיקרי הדת,אבל,אחרי שהמציאות היא שכל אדם דתי הולך עם כיפה,מי שהולך בלא כיפה,הוא מצהיר שאיננו דתי,ואיננו שומר מצוות.
|
|
[סגסג,
נדמה לי שאתה מבלבל סיבה ומסובב, "מחלה" וסימפטום.
חבישת כיפה אינה מעידה על מידת שמירת המצוות של האדם, אלא על שייכותו החברתית. אדם יכול לחוש שייך מבחינת זהותו התרבותית ומבחינת אישיותו לחברה דתית (ואפילו חרדית) - ולכן לחבוש כיפה - ובכ"ז לא להאמין ולא לשמור תומ"צ. כך לפחות מספרים כאן (ועוד יותר בבח"ח) מדי פעם בפעם, כאשר מסופר על מאן דהו שהרביץ/גנב/רצח והיה לבוש מכף רגל ועד ראש ב"מדים" של קהילתו, אליה הוא שייך, או לפחות רוצה בכל מאודו להשתייך (ולכן הוא מתלבש בבגדיה).
אני מכירה כמה אנשים שהם שומרי תומ"צ באופן די דקדקני (אני לא בוחנת כליות ולב) ובכ"ז בחרו שלא לחבוש כיפה, כי אינם חשים הזדהות לחברה הדתית ואינם רואים עצמם שייכים אליה. הם חשים (כל אחד בדרכו) שייכות ערכית וחברתית לחברה החילונית, למרות שבעצמם הם מחוייבים לתורה ולמצוות.]
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2010 08:27 |
|
| |
מקס אני לא מבין מה השיכות בין כל מה שכתבת לכאן. יש אשכולות אחרים שעוסקים בבקורת על הציבור החרדי. אבל אף אחד לא מעלה בדעתו שהפתרון להיות בחברה החילונית.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2010 08:29 |
|
| |
"מחויבים לתורה ומצוות", לתורה קל מאד להיות מחוייב, אפשר לפרש אותה איך שרוצים, אבל לאיזה מצוות מחוייבים הללו שחשים "כל אחד בדרכו שייכות ערכית וחברתית לחברה החילונית"?? ממש מעורר את סקרנותי. גם אני הקטן חפץ להרגיש שייכות ערכית וחברתית לחברה החילונית המתוקנת, יותר מאשר לדתית המקולקלת, אנא מכם עזרו לי לעשות זאת! אולי אם אשיל את כיפתי והרוח תטופף על ציצית ראשי זה יעזור לי??
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2010 08:32 |
|
| |
אמשלום היחס לדבר נקבע לפי הבדרך כלל. תמיד יש יוצאים מהכלל,אבל באופן כללי הציבור שאינו חובש כיפה זה קבוצה שלא מרגישה כל מחויבות לקיים את התורה,זה לא אומר שאין מצות בודדות שהם מקיימים,אבל באופן כללי,התורה לא מחיבת אותם,ומי שהולך בלא כיפה הוא מצהיר על עצמו אני מאלה שהתורה לא מחיבת אותי.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2010 08:43 |
|
| |
[סגסג, מה בכך שהוא מצהיר על עצמו התורה לא מחייבת אותי? העיקר שהוא מחוייב ערכית לתורה??]
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2010 09:53 |
|
| |
| סגסג כתב: |  | אני חושב שמי שהוא חבר אמת ורוצה בטובתו של חבירו,ומאמין שהטובה היא לקיים את רצון ה',זה אמור להיות בתודעה שלו,לרצות שלחבירו יהיה טוב.
אלא מה,יש כאלו שזה לא בתודעה שלהם,שזה טוב להיות יהודי דתי,זה משהו שצריכים לסחוב אותו על הגב,מה נעשה,נולדנו ככה. |
|
אתה הולך רחוק מידי ומכניס לפי מלים שלא היו שם מעולם. אילו לא הייתי סבור שטוב להיות דתי, לא הייתי שם (האמן לי, השידוך של אחותי לא היה נפגע מכך). עם זאת, כפי שכתבתי לעיל, העובדה שאני מאמין בדבר מסויים לא גורמת לי להתעלם מרצונותיו ואמונותיו של חברי. אני בחרתי במה שאני מאמין שהוא טוב, הוא בחר במה שהוא חושב שנכון וטוב וכל אחד ממשיך בדרכו. את הילדים שלי אני אחנך על פי אמונתי. את החברים שלי אני אכבד על פי אמונתם.
גם אם חבר שלי מעשן, ואני יודע שהדבר מזיק לו באופן ישיר, אני לא מנסה לגרום לו להפסיק. הוא יודע בדיוק כמוני את ההשלכות של זה, ומחליט בעצמו על דרכו. חבל לי עליו? מאוד! אבל הצער שלי הוא ביני לבין עצמי ולא אמור להשתרבב ליחסים בינינו. מי שיסיק מכאן שלדעתי זה לא רע לעשן, טועה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2010 10:05 |
|
| |
| סגסג כתב: |  | מקס
אני לא מבין מה השיכות בין כל מה שכתבת לכאן.
יש אשכולות אחרים שעוסקים בבקורת על הציבור החרדי.
אבל אף אחד לא מעלה בדעתו שהפתרון להיות בחברה החילונית. |
|
מותק: הגבתי לאלה שיודעים מתי אלוקים בוכה, עיין כמה תגובות לפני
|
| נשלח ב-21/11/2010 10:13 |
|
| |
מקסמן מדבר עם הקב"ה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מקסמן הוא הנביא !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מקסמן הוא המשיח !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מקסמן הוא ....... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2010 11:49 |
|
| |
[סגסג,
אתה יכול לומר מה נדמה בלבבך כשאתה רואה אדם בלא כיפה. אתה לא יכול לומר מה עובר בלבבו. מבחינה "טכנית" לכיפה אין שום משמעות דתית אלא חברתית בלבד. כלומר - היא הצהרת נאמנות ושייכות לקהילה מסויימת. מי שבוחר ללכת בכיפה (וכמובן יש לשאול - באיזה גודל וצבע כיפתו), למעשה לובש את המדים של הקהילה אליה הוא בוחר להשתייך. מי שבוחר שלא ללכת בכיפה מוציא עמו משיוך זה, או מעיד על עצמו שמעולם לא היה שם.
ארתח,
אתה מדגים בדבריך שיטה מקובלת (אם כי מעט ילדותית ומגוחכת, לטעמי האישי) להתמודדות עם משהו "אחר". אם זה מקל עליך, יש רבים שחשים ומגיבים כמוך (אם כי, כך אני מקוה לפחות, רובם טרם עברו את גיל 9).]
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2010 12:21 |
|
| |
אםשלום בילדותי שאלתי את אבי עודות חיוב ללכת עם כיפה- הוא היה מאד מקפיד ללכת על הכיפה בברכת המזון הוא גם היה חובש מגבעת וכן ברחוב היה הולך עם מגבעת ומתחתיה כיפה- שלא לדבר כבר בלילה שהיה לנו כיפות שנה גדולות מיוחדות שחס וחלילה לא יגלוש ונישן לשניה בלי כיפה, שאלתי אותו מה אתה עושה עסק גדול כל מהכיפה- ירמוקל-? הרי אין שום איסור מדאוריתא או מדרבנן- אצלם זו המלצה בלבד.. אמר לי אבא- באמת אין שום חובה ללכת עם כיפה- אבל מי ש הולך בלי כיפה הוא גוי. זו היתה שפת דיבורו.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2010 12:58 |
|
| |
ירוחם וכהרגלך נשאל ומה אתה חושב?? ומכיוון שפשוט לנו מה אתה חושב בנושא חבישת כיפה ( מספיק כיפת שמיים) לשם מה סיפרת לנו מה חשב אביך?
|
| נשלח ב-21/11/2010 13:04 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | [סגסג,
אתה יכול לומר מה נדמה בלבבך כשאתה רואה אדם בלא כיפה. אתה לא יכול לומר מה עובר בלבבו.
מבחינה "טכנית" לכיפה אין שום משמעות דתית אלא חברתית בלבד. כלומר - היא הצהרת נאמנות ושייכות לקהילה מסויימת. מי שבוחר ללכת בכיפה (וכמובן יש לשאול - באיזה גודל וצבע כיפתו), למעשה לובש את המדים של הקהילה אליה הוא בוחר להשתייך. מי שבוחר שלא ללכת בכיפה מוציא עמו משיוך זה, או מעיד על עצמו שמעולם לא היה שם.
ארתח,
אתה מדגים בדבריך שיטה מקובלת (אם כי מעט ילדותית ומגוחכת, לטעמי האישי) להתמודדות עם משהו "אחר". אם זה מקל עליך, יש רבים שחשים ומגיבים כמוך (אם כי, כך אני מקוה לפחות, רובם טרם עברו את גיל 9).]
|
|
יש עוד הרבה תגובות שניתן להכלילן ב"סוגים", בין השאר ההכללות שאת עושה כאן.
כיפה היא לא רק סמל של קהילה אלא של דת, כל מי שהשתייך לדת היהודית בצורתה המסורתית (במאות השנים האחרונות) חבש כיפה, מבלי שום הבדל של קהילה וקהילה, ומי שאינו חובש כיפה מוציא את עצמו מהשיוך לדת המסורתית. כמובן שאין לדעת מה עובר בלבבו, או שאולי הוא משתייך לזרמים אלטרנטיביים, אבל כיפה אינה שייכת לשום קהילה ספציפית.
|
|
|
|
|