בית פורומים עצור כאן חושבים

אין לנו ענין שיחזרו בתשובה?.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/11/2010 13:38 לינק ישיר 

ארתח
אתה בטוח?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 13:42 לינק ישיר 

סיפרתי לתת קורטוב של הבנה לרוח החרדית-
אתה רוצה להגיד לי שבזכות הניק שבחרת יש לך גם רוח נבואה? ואתה יודע מה אני חושב או לא חושב על הכיפה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 14:07 לינק ישיר 

עציוני כתב:

אתה הולך רחוק מידי ומכניס לפי מלים שלא היו שם מעולם. אילו לא הייתי סבור שטוב להיות דתי, לא הייתי שם (האמן לי, השידוך של אחותי לא היה נפגע מכך). עם זאת, כפי שכתבתי לעיל, העובדה שאני מאמין בדבר מסויים לא גורמת לי להתעלם מרצונותיו ואמונותיו של חברי. אני בחרתי במה שאני מאמין שהוא טוב, הוא בחר במה שהוא חושב שנכון וטוב וכל אחד ממשיך בדרכו. את הילדים שלי אני אחנך על פי אמונתי. את החברים שלי אני אכבד על פי אמונתם.
גם אם חבר שלי מעשן, ואני יודע שהדבר מזיק לו באופן ישיר, אני לא מנסה לגרום לו להפסיק. הוא יודע בדיוק כמוני את ההשלכות של זה, ומחליט בעצמו על דרכו. חבל לי עליו? מאוד! אבל הצער שלי הוא ביני לבין עצמי ולא אמור להשתרבב ליחסים בינינו. מי שיסיק מכאן שלדעתי זה לא רע לעשן, טועה.  

אתייחס לתגובה מייצגת זו:

כתבת "אני בחרתי במה שאני מאמין שהוא טוב, הוא בחר במה שהוא חושב שנכון וטוב וכל אחד ממשיך בדרכו".

השאלה היא האם אתה עקבי עם אופן החשיבה הזה? אם הוא יבחר לפגוע פיזית באדם יקר לך, האם גם אז לא תנסה להתערב בדבר, או לפחות תצטער בכל לבך על החלטותיו?!

אם הוא יבחר לפגוע מילולית באחד מקרובי משפחתך, האם גם אז תישאר אדיש כלפיו ותמשיך לחייך אליו בלב שלם?!

אני מניח שהתשובה לשתי השאלות האלו שלילית בהחלט.

ולכן המסקנה היא, שפגיעתו בקב"ה, בעם ישראל, ובכל אחד מאיתנו אישית, לא נתפסת אצלך כפגיעה, משום שאינך מאמין וחש במשעותן של העבירות. כלומר, אמונתך באלוקים, בתכלית העולם, בשכר ועונש, פגומה ככל הנראה. מדוע תלין, אפוא, על מי שאינו כזה? על מי שאכן חש שחילול שבת של חילוני שווה לפגיעה פיזית באחיו? על מי שאכילת חזיר של יהודי שווה בעיניו ליריקה ריחנית על מצחו?

אדגיש שאין כוונתי שיש לריב עמם. להיפך, יש לקרב אותם ולחייך אליהם, אך לא מתוך אדישות כלפי מעשיהם הרעים, אלא מתוך צער נורא ומתוך תקווה לקרבם לאביהם הבוכה עליהם בשמיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 14:16 לינק ישיר 

הבנשק

ומהיכן אתה יודע על מה בוכה אבינו שבשמים?

על החילוניים שהם תינוקות שנשבו או על חטאי החרדים?

http://www.kipa.co.il/ask/show/81101

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 14:17 לינק ישיר 

ירוחם רק לריענון הזכרון לאתון לא היה רוח הקודש ש כ י נ ה דברה מתוך גרונה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 14:17 לינק ישיר 

הבנשק
כן המסקנה היא, שפגיעתו בקב"ה, בעם ישראל,

מאיפה אתה יודע מה פוגע בהקב"ה?
מאיפה אתה יודע מה פוגע בעם ישראל?
השקפת עולמך והחוינוך והספרים שקראת.
יש לי חדשות לא כל כך טובות בשבילך 80% מעם ישראל חושבים שהחרדים בהשקפת עולמם ובהתנהלותם פוגעים בעם ישראל. קשות והפגיע תהפוך אנושות בעוד מספר שנים.
ויש אנשי אמונה בעם ישראל החושבים כי החרדיות פוגעת בריבונו של עולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 14:24 לינק ישיר 

צענע,

אני בהחלט בעד שכולם יחזרו בתשובה אמיתית, חרדים כחילונים יחדיו.

ירוחם,

אני לא מדבר על חרדיות, אלא על שמירת תורה ומצוות. מצדי שיעבוד ויקבע עתים לתורה וילך עם כיפה סרוגה או כיפת נח נח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 14:42 לינק ישיר 

סוסרעטי
השאלה היא , אם לידך צריך לכסות את הראש. או שזה כמו ליד גויים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 14:45 לינק ישיר 

סוס ייתכן ונקלעת למקום בחו״ל שכולם היו יהודים כמוך והורידו כיפותיהם כי הם בחו״ל אבל הרגשת קצת מוזר עם זה לא? , אל תאמר לי שהרגשת בבית בלי כיפה. יש כאן כאלה שמרגישים עם כיפה לא בבית בגלל הקונוטציה השלילית שמעוררת אצלם חובשי הכיפה השחורה.. ועל זה הדיון

תוקן על ידי pi_haton ב- 21/11/2010 14:51:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 14:55 לינק ישיר 

צענע

אני לא אוהב להשבית את החגיגה
אבל אני חושב שרוב רובם של החרדים קיום הם לא פחות תנוקות שנישבו מאשר החילוניים
הם נישבו בידי אנשים שעיוותו להם את סולם הערכים של התורה
וממילא כלפי הקב"ה אין הבדל בינם לבין החילוניים
כל אחד עושה מה שחינכו אותו

רק יש הבדל אחד
החרדי לפחות חושב שהוא עושה רצון השם
כלומר אם יתגלה לו בבירור שרצון השם זה משהוא אחר
הוא ישנה את דרכו מיד
חילוני צריך קודם ללמוד אמונה

אולי זה לא הבדל תהומי

אבל זה הבדל 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 15:02 לינק ישיר 

הבנשק כתב:

אתייחס לתגובה מייצגת זו:

כתבת "אני בחרתי במה שאני מאמין שהוא טוב, הוא בחר במה שהוא חושב שנכון וטוב וכל אחד ממשיך בדרכו".

השאלה היא האם אתה עקבי עם אופן החשיבה הזה? אם הוא יבחר לפגוע פיזית באדם יקר לך, האם גם אז לא תנסה להתערב בדבר, או לפחות תצטער בכל לבך על החלטותיו?!

אם הוא יבחר לפגוע מילולית באחד מקרובי משפחתך, האם גם אז תישאר אדיש כלפיו ותמשיך לחייך אליו בלב שלם?!

אני מניח שהתשובה לשתי השאלות האלו שלילית בהחלט.

ולכן המסקנה היא, שפגיעתו בקב"ה, בעם ישראל, ובכל אחד מאיתנו אישית, לא נתפסת אצלך כפגיעה, משום שאינך מאמין וחש במשעותן של העבירות. כלומר, אמונתך באלוקים, בתכלית העולם, בשכר ועונש, פגומה ככל הנראה. מדוע תלין, אפוא, על מי שאינו כזה? על מי שאכן חש שחילול שבת של חילוני שווה לפגיעה פיזית באחיו? על מי שאכילת חזיר של יהודי שווה בעיניו ליריקה ריחנית על מצחו?

אדגיש שאין כוונתי שיש לריב עמם. להיפך, יש לקרב אותם ולחייך אליהם, אך לא מתוך אדישות כלפי מעשיהם הרעים, אלא מתוך צער נורא ומתוך תקווה לקרבם לאביהם הבוכה עליהם בשמיים.

כאשר אדם ינסה לפגוע בי או בקרובים אלי במכוון, אשתדל למנוע זאת בכל האמצעים המקובלים. לא אמשיך לחייך אליו משום שהוא יודע שהמעשה אותו הוא עושה פוגע בי, ובכל זאת בחר לעשותו. בכך הוא הוציא את עצמו ממעגל החברים שלי. לעומת זאת, אם פגוע נפש ירק יריקה ריחנית על מצחי אנקה אותה אך לא אפסיק לחייך אליו, משום שהוא אינו מודע למשמעות המעשה ולא היתה לו כל כוונה רעה. הכוונה היא גורם משמעותי מאד בקביעת היחס למעשה ולעושהו.
מי שבחר (לצערי) שלא לשמור תורה ומצוות לא עשה זאת על מנת לפגוע בי, בכנסת ישראל, או בקב"ה. הוא עשה זאת משום שיצרו, החינוך שקיבל, או הבנתו העצמאית הובילו אותו לכך. לכן, אין כל קשר לשאלה האם בעיני אכילת חזיר היא פגיעה או לא, כל עוד הוא לא עושה זאת בכוונה לפגוע עלי לכבד את דרכו.

אל תבלבל את גישתי עם אדישות. אני חש צער עמוק על כל פגיעה ברצונו יתברך, אבל הצער שלי לא צריך להשליך על יחסי עם חברי.

את בכיו המתמשך של אבינו שבשמים אני משתדל להרגיע על ידי כך שאני אהיה יותר טוב, לא ע"י תיקון אחרים.

אספר לך סיפור: בצעירותי, הדרכתי בסמינרים בנושא "זהות יהודית" לתלמידי תיכון לא דתיים. צוות המדריכים היה מעורב - דתיים וחילוניים, והכללים היו שהתפקיד שלנו הוא רק להפעיל את הקבוצה ולעורר אותם לדיון, בלי להביע את העמדות האישיות שלנו. רק בערב האחרון התכנסו כולם יחד והחניכים היו רשאים לשאול כל מדריך על דעותיו הוא. באחד הסמינרים היו החניכים קיבוצניקים, ובמהלך הדיונים אחוז ניכר מהם לא הסתייג מנישואי תערובת. בערב האחרון שאל אותי אחד החניכים איך הרגשתי כאשר שמעתי את הדברים הללו. אמרתי לו - אני יודע שיש רבים החושבים כך. עם זאת, בכל פעם שאני נתקל בזה אני מזדעזע מחדש. בלילה אחרי הפעילות אני הולך ובוכה לכרית, אבל זה ביני לבין הכרית - לא ביני לבינך. חבל לי על הבחירות שאתה עושה אבל אין בכוונתי להתערב בהן. התשובה הזאת הרשימה את החניך מאד. הוא הבין שבאמת אכפת לי, ואני חש צער רב על הדברים, אבל אני מכבד את זכותו לחשוב אחרת. אסור שהכבוד הזה יקהה את הצער, אבל גם אסור שהצער ידכא את הכבוד. במאמר מוסגר אציין שאין לי ספק שגישה כזאת בסופו של דבר מקרבת את החילוני המצוי אל הציבור הדתי ואל אהבת התורה, גם אם לא אל שמירת מצוות (באופן בו אנו מגדירים את המונח) יותר מכל גישה פטרונית, אולם כאמור - לא זאת המטרה. אני נוקט בגישה זו כי אני חושב שהיא אמיתית ולא בגלל שהיא מועילה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 15:04 לינק ישיר 

חי_רגעים כתב:
אבל אני חושב שרוב רובם של החרדים קיום הם לא פחות תנוקות שנישבו מאשר החילוניים
הם נישבו בידי אנשים שעיוותו להם את סולם הערכים של התורה
וממילא כלפי הקב"ה אין הבדל בינם לבין החילוניים
כל אחד עושה מה שחינכו אותו

גם אני לא רוצה להשבית, אבל היות וציינת שאינך חרדי מלידה, ונכנסת לתוך היהדות החרדית בשלב מאוחר יותר של חייך, איך הגעת כ"כ מהר למסקנה הזאת של תינוקות שנשבו ועיוות סולם הערכים של התורה וכו' ? יש בידך מספיק נתונים או יכולת שיקלול שלהם להגיע למסקנה זאת ? 
השאלה היתה נשאלת גם לגבי חרדי מלידה, אבל היא מתחזקת לגבי מי שמגיע מאוחר יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 15:10 לינק ישיר 

אני חרדי מלידה ואני מסכים עם כל מילה של חי היקר, 

פשוט אין גבול לאן יכולים אנשים לרדת, ובעוד בשם אלוקים והקבלה,

תוקן על ידי maxmen ב- 21/11/2010 15:18:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 15:23 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
בילדותי שאלתי את אבי עודות חיוב ללכת עם כיפה- הוא היה מאד מקפיד ללכת על הכיפה בברכת המזון הוא גם היה חובש מגבעת וכן ברחוב היה הולך עם מגבעת ומתחתיה כיפה- שלא לדבר כבר בלילה שהיה לנו כיפות שנה גדולות מיוחדות שחס וחלילה לא יגלוש ונישן לשניה בלי כיפה,
שאלתי אותו מה אתה עושה עסק גדול כל מהכיפה- ירמוקל-? הרי אין שום איסור מדאוריתא או מדרבנן- אצלם זו המלצה בלבד..
אמר לי אבא- באמת אין שום חובה ללכת עם כיפה-  אבל מי ש הולך בלי כיפה הוא גוי.  זו היתה שפת דיבורו.

[ירוחם,

דברי אביך אינם סותרים את דברי - בזמנו ובקהילתו היה ברור שהכיפה מזהה את החובש כ"אחד משלנו" (בעבור יהודים, וההיפך בעבור גויים). זו בדיוק משמעותה ולכך כיוונתי דברי. בימינו ובמדינת ישראל, שיש יהודים רבים שאינם חובשים כיפה (ורבים מהם, כפי שאתה עצמך יודע ומזכיר כאן מדי פעם, מחוייבים לאמונתם היהודית ולמצוות הנגזרות ממנה), ההגדרות נשתנו מעט - חבישת כיפה מגדירה השתייכות לקהילה יהודית ספציפית (וזה כמובן תלוי בצבע הכיפה וכו').

אגב, אם כבר לומדים מסיפורים -
אחי היקר, שאינו חובש כיפה, ישב בחדר המתנה לרופא בחברת ילד חרדי (אולי בן 5). הילד בהה בו בלא הפסק ולבסוף שאל - "למה אין לך כיפה"?
ענה לו אחי - "למה יש לך כיפה?"
ענה הילד - "כי אני בנאדם"

(אני מקוה שילד זה התבגר מאז ולימד גם את אביו שלו, באופן כזה או אחר, שיש בני אדם שאינם חובשים כיפה ויש חובשי כיפה שאינם בני אדם).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 15:32 לינק ישיר 

"אני נוקט בגישה זו כי אני חושב שהיא אמיתית ולא בגלל שהיא מועילה. "

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אין לנו ענין שיחזרו בתשובה?.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.